Самолетите на Iron Maiden, на Меркел и Оланд един до друг

Швейцарският журналист Матю фон Рор, работещ в германското издание „Шпигел, публикува в "Туитър" снимка, която вероятно ще е един от запомнящите се кадри.

Обратно в новината

Коментари - Самолетите на Iron Maiden, на Меркел и Оланд един до друг | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По Нова дадоха повече информация по темата и обясниха, че въпросните политици също имат в антуража си си самоли с размери като на Мейдън. Тези на снимката се използвали са за полети на къси разстояния.

Брус Дикинсън не "много често" пилотира Ed Force One (такъв е прякорът на самолета на Айрън Мейдън) а почти винаги той го пилотира. Страшен пич е, доста интелигентен и се интересува от доста неща. Другата седмица започва фестивалът Даунлоуд във Великобритания и Брус е обещал в събота да направи един кръг с Ed Force One над мястото където е фестивала преди да се приземят на летището в East Midlands. Там съм! :D

Дир-а, нещо неудобно ли припомних за "обективността" ви ?

Всекиму според заслугите:)

За сметка на това офшорния милионер Путин има суперджет.

Ами нормално, Меркел и Оланд ще си отидат някой ден, а Iron Maiden ще си останат завинаги :)

Нормално е, Светилата са си Светила и пътуват, като Светила - на Светила, а Мижитурките са си Мижитурки, и пътуват, като Мижитурки - с Мижитурки

Всъщност повечето политици бягат от големите самолети по няколко причини: еко имидж, сигурност.. На Мейдън им е през оная работа (както и на Обама - и той е с 747). Боно преди години го бяха изтипосали така - хем за чиста природа, хем с баси карбония отпечатък по концертите..

всички Майдани на едно място ..

Нормално е, след като има толкова МАЛОУМНИЦИ да си дават парите за нещо като метъл да имат подобен самолет.

бегай бе чалгар

Ти щот си умен и не даваш пари за такива работи сигурно си много богат, а ? Ехааа, да се бяхме сетили и ние....

ujabg

къде еновината.

е и?

А какво да кажем ние с гайдите? Казваме, че политиците лукавят с показна скромност, а щурите металисти избиват комплекси с необуздана разпуснатост.

Не съм чак толкова див хеви метъл фен, но Мейдън ги уважавам изключително много за това, че винаги се раздават докрай на концертите си (ACDC също). Имат големи хитове, но парчето което ме зарежда на 100% e The Trooper - страшна енергия има в тая песен, въпреки че музикално е доста простичка.

Дечица ,дечица каквото и да изкривяват нещата са си на пърпъл,цепелин,сабат,д ху,рейнбоу,д суит и мн.други по велики преди тях. Това е като сега клас.композитори не могат да направят нищо подобно от средновековието.Например-Верди,Вагнер,Бетовен и мн.други. Изкривяват основните мотиви на класиците и ги превръщат в музика без мотиви,които е невъзможно да си тананикащ. Нещо като джаз в рока.Та така дечица.

Понеже свиря в група, често обикаляме по клубовете из страната, най-обичам такива като теб. Свирим цяла вечер, хората се кефят и накрая винаги се появява един чичка с въпрос "Абе момчета, нещо на пърпъл няма ли ?" :)

Темата е за самолети, а не за талантливи музиканти

Самолетът голям, ама толкова беди и поразии, колкото направиха Меркел и Оланд, надали могат да направят Айрън Мейдън.

Iron Maiden за президент на Европа!!!

Със сигурност дори Еди не може да направи толкова поразии колкото Меркел и Оланд.

в дира хейтърите винаги са мнозинство, иначе Мейдън са с 1 от най - глемите концерти в БГ - 30 000 души.

Всъщност хейтърите са много малко тука.

Е ЯСНО ОТКЪДЕ СА ИМ ПАРИТЕ, А 2-ТЕ НИЩОЖЕСТВА, КОИТО СКОРО ЩЕ БЪДАТ ИЗГОНЕНИ С КАМЪНИ С КАКВО СА ЗАСЛУЖИЛИ ТИЯ ЛУКСОЗНИ САМОЛЕТИ?

ВЕЛИКИ! ВИЖДА СЕ РАЗЛИКАТА В КЛАСИТЕ! мЕЙДЪН СА СИ МЕЙДЪН, А ТИЯ МИЖИТУРКИ УТР СИ ОТИВАТ...

Брус е едно комерсиално лайно, което превърна Мейдън от водеща хеви метъл група в комерсиална кочина. Пол Диано беше истинския вокал на Мейдън.

Не знам дали си прав, но Дикинсън според мен е стилово по-подходящ за Мейдън. Аз ги слушам и двамата с удоволствие, и предпочитам да не изпадам в крайни оценки на фанатичен фен.

Приноса на Мейдън с новото звучене на power метъла е в периода 1978-81, който е с наркомана и пияницата Диано. След това е само повторение. В този период музиката се пише само от Стив Харис. С идването си в групата, освен с комерсиализма си, Брус започва да се меша и в писането.

Едно време Бруса немаше равен на пеене...и още са малко тия дето могат колкото него...

Едно време през соца. в училище във всяка класна стая имаше задължително няколко надписа по чиновете издълбани с пергел и после повторени многократно с химикал - IRON MAIDEN, METALLICA, MANOWAR, ACCEPT, VENOM, SODOM, SCORPIONS,AC/DC...тая музика беше катo религия

..и W.A.S.P.

Да не забравяме и Deep Purple, Rainbow, Whitresnake...

Whitesnake исках дя напиша...

Аз не съм от този набор но в края на 90те драсках по чиновете такива неща :) Един ден забелязах че още някой друг, от друг клас драска същите неща по същите чинове :) От трън на глог.. и се запознахме на живо чрез драсканиците по чиновете :)

Практично погледнато, повече място на политиците не им трябва. Няма за какво да харчат повече ресурс. По-странно е, за какво им е чак такъв самолет на музикалната група? Но там сигурно аз не разбирам от нещата. Все пак това не е конкурс, а просто средства за придвижване.

Flight 666. Пише за какво се използва.

Карат апаратурата, и екипа. Бая нещо е. Преди имаха по-малък боинг.

карат 60 човека екип , резервен брой пилоти , семействата на групата , багаж и най-вече тонове апаратура , сцена , декори , видео стени и куп други неща за турнето.

Мейдън е група с отминала слава! Бяха жалки имитатори на Джудас Прийст!

Айде сега да не се излагаме колега да си мерим групите. Мейдън си имат техен стил, нямащ нищо общо с Джудас. Слушай само партиите на Стив Харис, това е основата Мейдън.

В нормалните страни хората, които с труда си са постигнали нещо са повече от политиците. При нас е обратното.

Това на свирачите (от всякакъв вид) труд ли му викаш?

Като толкова лесно се правят милиони от музика, което според теб не е труд ти защо пасеш овцИте на село за жълти стотинкки, а не станеш музикант ?

Има голяма разлика м/у "свирач" и лозунгар който явно си бил ти на времето...айде бегай у лево

и тримата са послушни и првят това което им казват това е общото между тях затова са успешни

Супер тема пуснахте дир, браво. Искам да коментирам Брус Дикинсън - изключително ерудиран, образован, интелигентен и широкоскроен човек. Като ученик е бил отличник и има университетско образование. За заслуги към музиката е получил титлата доктор по музика. Също е написал няколко книги и води предаване по телевизията и радиото. Излишно е да казвам, че е професионален пилот и понякога приземява самолета на Мейдън. Да е жив и здрав човека.

Dickinson е бил и професионален състезател по фектовка , има написан роман, издаден филм и успешен бизнес мен - има мажоритарен дял в авиокомпанията , собтвеник на самолета на Мейдън . Освен това пусна и бирата на Мейдън. За разлика от политиците, хора които са го срещали , са ми казвали , че е изключително скромен и вежлив човек , който никога няма да познаеш че е мултимилионер и рок звезда-идол от 35 години

На тази планета в нормалните държави, нормалните хора взимат пари за три неща - конкретно свършена работа, поемане на отговорност и за талант. По тази причина Стоичков вземаше повече пари от президента на САЩ, а този състав получава повече пари от от Меркел и Оланд - нормални държави, нормални ситуации... Аз не ги харесвам, но моето харесване няма значение - хората плащат за да ги слушат, а единствено това е важното.

Общо взето това е истината - в свободните страни политиците нито са най-големи, нито са най-богати, нито са най-обичани. Представете си сега Русия или Сев. Корея, където е точно обратното - вождът е и най-голям, и най-обичан... и най-богат! Само дето не е редно простолюдието да знае за последното.

Факт. Другарят Путин навсякъде пътува с един огромен Илюшин, като че ли кой знае какво. Същото важи и за американските президенти. Германия и Франция използват Еърбъс 320 за далечни полети и тези, които мисля, че са фалкони за близки дестинации. Великобритания използва военни самолети или чартъри. Държавата няма официален самолет като такъв. Каквото и да говорят разни другари тук, диктатурите се возят на големите самолети. Нормалните страни имат съвсем нормални правителствени самолети и всеки журналист, пътувал с правителствена делегация може да потвърди, че всъщност тези самолети далеч не са луксозни. Да, имат подобрения в сигурността най-вече, но са далеч от лукс.

Така трябва и да е, Мейдън си вадят сами парите, а не харчат чужди као политиците. Даже малко големи ми се виждат самолетите на Маркел и Оланд...Ама да кажем, хайде все пак трябва да има място за журналисти, чиновници.

Мейдън са големи, като музиканти и като хора. Човечни са, не са изроди. Освен това не съм чул някой от тях да е бил алкохолик или наркоман.

Ай бЕгай от тука бе!! Путин,псуват ли го? Не го псуват! Значи и алкохолици са и наркомани са и нечовечни са и големи като музиканти и като хора не са!! Мужикистанец,пропаганди ще ни пра`йш ти тука.......

това че имаш възможността да говориш не означава че трябва да го правиш :) наистина не знаем кой си но знаем че си много глупав човек :)

Ако Меркел и Оланд,освен по размерите на самолета - завидят на "Мейдън" и за съвестния им професионализъм,спукана ми е работата... Не събуждайте васалите с вашите коментари бе мужикистанци тука!

НА Мейдън самолета е най-голям :) ДА ЖИВЕЕ ХЕВИ МЕТЪЛА !!! :)

винаги съм знаел че мейдън са по-големи от политиците :)))) да но може да се погледне и така: когато има свобода творците могат да имат повече власт от политиците което обаче говори добре и за политиците :) за тези които за на власт когато има диктатура властникът трябва да е най-високо дори когато е дребен като путлер

Единственото което се разбра от твоя коментар,е какъв текст може да напише рожбата на близки роднини.....

само този зомбиран психопат ли оставиха дежурен в мазето.....другите спят ли или са на профилактичен преглед:))))))))

Винаги съм си мечтал да го мерна самолета на Мейдън на някое летище да му направя една снимка, моя си. като бях малък им бях голям фен. Имам им 5 албума на плочи в колекцията.

Нормално е да имат голям самолет. Много хора са , екипа, групата, оборудване и т.н... и после колкото и голям самолет да имат - купили са си го със собствените си пари!! Докато ония до тях .... крадливи измамници демагози и колело им е е много, а ние на самолети сме ги качили пък били те и малки!!!

... и фенове.

А самолетът на нашият премиер как се вписва спрямо тези? Между другото, преди няколко месеца правителството искаше да купува нов самолет, взеха ли го вече, или тепърва ще теглят заем за него?

Размерите на самолетите са обратно-пропорционални на парите и власта с която тези хора разполагат. Обще взето като с всички спортове в които има топка...колкото по голяма топката в играта, толкова си по беден (футбол,баскетбол и други) колкото по малка топката толкова си по богат (голф).

Iron Maiden са велики за другите се съмнявам

тази снимка е по-скоро метафора на безумието на този свят, на манипулираните, зомбирани почитатели, които не могат да разграничат забавата от ценностите в живота и в света , ако изобщо имат такива

Метафора на безумието беше шествието в Париж, след случката със шарлитата - демагогия от висша класа. Беги.

Малоумник...

Даваш ли си сметка, че хейви метъла е запазил известна част от българите нормални? Парадокс, ама факт! :) А Iron Maiden ще влязат в учебниците по музика...

..малките политици до големите творци.. -- при нас е обратното! големи политици и дребни творци!

"метафора за малките политици до големите творци" - чие изчанчено мислене реши, че това са малките политици до големите творци? Тия кресльовци от ирон маиден мове и да си имат почитатели, но не всички ги харесва, както и обратното

Не се изказвай неподготвена, кресльото е само един, всъщност трзбва да чуеш как пее. Освен това т. нар. кресльо е поет, професионален музикант, композитор, освен това е и сертифициран пилот на тоа гоемийо самальот на снимката. Слушай си чалгицата и коментирай еманципацията и политичките.

Лорче,Мама...ти това от позицията на коя го излюпи? На политик ли, на музикален критик ли, или имаш някакви скрити дарби и заложби? Я марш обратно в клоаката, откъдето си изплувала за малко сабале!!!

Следващия път,или не слагай течен силикон в гърдите,или не практикувай йога с главата надолу.....

Пусни си чалгицата, намажи перхидрола и фани Айфоня, та звънни на Муцката да и каиш колко си тъпа!

Представям си ако беше обратното - новината нямаше да е подигравателна, а злобна. Нали щото като давате 200лв за концерт на някой музикант на някоя кална поляна, но не искате да дадете 1.60 за билетче. Щеше да е смешно, ако не е тъжно. И двата самолета са купени с НАШИТЕ пари, ама е много смешно, че малките самолетчета всъщност са на хора, които работят за нас, а тия с голямото са хора, които правят пари от нас..

Пич, ние си плащаме за удоволствието. Никой не те кара насила да ходиш на концерт. Аз на Мадона не ходя, ходя само на най-големите - Pink Floyd, AC/DC, Rush, i t.n. Ех как искам да видя и Лед Цепелин.

Къде вкара софийска община в темата? Аз пари на Мейдън давам с кеф, без да ми ги иска някой. И знам какво ще получа за парите си. А софийска общи на на какво основание ми иска 1.60 за возене в автобус на 35 години с опасни стъпала и ръждясали тръби, за които да се държа?

къде го чукаш, къде се пука??!!

Политиците работят за нас - ?!? пий си хапчетата момче. Мейдън да си изкарали милионите с талант , честен труд и убийствено измореителни турнета по 200 дати на година. На едни работата им е да ни забавляват и да забравим за тези, които ни грабят и потъпкват , т.е. тия с малките самолетчета

+100!

Политиците може и да работят за Вас. Обаче Мейдън си ме кефят повече, при тях парите си ги даваме доброволно и с кеф, на политиците по причини измислени от тях и без кеф.

Iron Maiden историята ще ги помни завинаги и с нещо положително, докато тия другите нещастници Меркел и Оланд никой няма да помни и ще си отидат забравени от всички forever.