Иранският удар по Ирак разпали страховете от сътресения в региона

Багдад извика посланика си в Техеран и остро протестира срещу ракетната атака на Иранската революционна гвардия по - както се твърди - по израелска шпионска мисия

Обратно в новината

Коментари - Иранският удар по Ирак разпали страховете от сътресения в региона | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО НА ИРАН ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ВСЕ ТАКА БОЙ ПО ЧИФУТИТЕ ДОЛНИ

Няма по долна нация от Англосаксонските

Няма по-тъпо същество от бълграския руслямист

Ситуацията се заплита и конфликтът е почти неизбежен. Дори Иран няма силите да се бие на няколко места - Ирак, Палестина, Ливан, Йемен, Сомалия, Либия. Дори съседите Турция намалиха активностите на Балканите съсредоточени в региона там. Кюрдистан е богат регион и с потенциал, но периодично им се "напомня", че са под част от Ирак и следва да се съобразяват с ръководството в Багдат. Инвестициите при тях са огромни и трудно някой ще ги остави без бой. Иран има и трайно и значително присъствие в Кюрдистан също и това не е за пренебрегване. Дали ще решат да ги "активират" или ще го запазят, като остров на спокойствие и богатство в мир ... ще видим до края на 2024. Все пак има и избори в САЩ - можем да "очакваме неочакваното"

Явно обичат да бъдат бомбени само от американците. Така няма проблем.

Ха-ха-ха-ха! В региона. Нали знаете как рисуват бомбите по картинките - едно кълбо със запален фитил. Е, да ви светна, че кълбото е земното и фитилът е запален. Остава единствено въпросът колко е дълъг, но не му давам повече от 5-10 години.

Ама тия там не са ли наши арабски братя????? Може ли списък кои са нашите арабски братя терористи и кои са лошите арабски терористи?

Не беше ли ти заедно с бившият ти любовник паниката дето протестираше срещу американските удари срещу терористите?????? Пък сега ударите срещу терористични бази в чужди държави били нещо хубаво. Или Как беше при вас- тия са нашите братя арабски терористи пък ония там са само терористи. Честно казано за мене са едни и същи та ми е любопитно каква е разликата между вашите братя терористи и останалите терористи.

Американците насъскват иран с/у ирак още от VIII век преди Христа....

Ваш руски съюзник предателю?????

Едно голямо браво на Путин, че показа, че Царят е гол. Повлече крак и всички се надигнаха. Тези години ще влязат в световната история.

Гледам, че хермафродита мутрафонски е мобилизирал всичката руска тролска педерастка гмеж във фабриките за руски тролчета педерастчета,значи бая тегаво е станало в говняшка...

Щом си на линия значи вече си направил шпаклата на Мустафата...Херко... и сега те е натирила да заработваш...

Нормално за назначенито от САЩ правителство да протестира. Иракските военни обаче дължат на иранските милиции повече отколкото на американските марионетки. Парламента също е на тяхна страна.

Трайте,бе! ООНето ,,ша ги опрай,, ...за часове.

Т.е., когато краварите бомбандират и убиват чужди граждани в чужди за тях страни - Ирак, Югославия, Либия, Афганистан, Сирия, Йемен, Украйна/избитите от ЦРУ на Майдана и от подкрепяните от тях Бандеровци, включително 43 изгорени живи украинскируснаци в профсъюзния дом в Одеса през 2014 г./, Никарагуа, Виетнам, Корея, Куба и много други, тогава всичко е демократично, и не нападат дадена страна, но когато Иран защитава своите интереси срещу наглите кръвожадни евреи/избили над 20 000 цивилни в Палестина в последните три месеца само, от които над 10 000 деца, а за 70 години техен геноцид над Палестина стотици хиляди/, които редовно обстрелват обекти в Иран без дори да се извинят за жертвите, това не е демократично, а тероризъм?! Ей, мислете и четете!!! Всяка страна има право на суверенитет!!!

Шило

Е, вчера персите са атакували бази на ИД в Пакистан! Явно вече имат ядрено оръжие, за да са такива куражлии!

Иран, че буха американските бази в Ирак не е нищо ново и опасно, но е много опасно, че са ударили в Пакистан! В смисъл, че той Ирак вече отдавна е съсипан... извинявам се, демократизиран и е безсилен, но Пакистан си е фактор и само той липсва да се разпалят още войни!

Викаш фащисаните и чифутляците са чисти като сълза на девица, а :)

Не точно сълза, а мъзга! И не на девица, а на триперлива укрошаврантия :)

Мъзга е туй дето ти капе по руското тролско педерастко дупЕ,а?

Фащисанита и чифутляците поне са създали цивилизовани държави, и гражданите им живеят много по-добре, отколкото в шариатските мизерии. Пак добре че не всички мюсюлмани са толкова зле, има и добри примери- ОАЕ, Саудитска Арабия, Бахрейн, Малайзия, които всъщност нямат проблеми нито с фащисани, нито с чифутляци.

Туй Австрия и Швейцария ряпа да ядат :)

Ти пък, Австрия и Швейцария даваш за пример, та те са на страната на фащисаните и чифутляците. Трябваше да дадеш за пример Северна Корея, Иран, Афганистан, Туркменистан, все прекрасни държави.

Ма що бе...ми Афганистан, Либия, Ирак, Косово, Сирия...все успешно демократизирани... Латиноските и карибските и те...Колумбия...

Афганистаня душко 20 години бе хамерикански....не прехвърляй топката

А да ти прави впечатление, че всички дето ги изброяваш, все са ислямаки държави? Не бяха ли демократизирани и Виетнам, и Германия, и Япония? Как пък всички НЕ-ислямски държави все се оправиха след интервенциите на САЩ, а все ислямските стоят в мизерия? Някакво обяснение?

Ква Германия и Япония бе трол...това са си и били и бяха велики държави... Кое е заслуга на американците - Мерцедес л;и или Тойота...нещо повече.. Успяха въпреки тях...забраниха им самолетостроенето примерно.. кой сега щеше да купува Ф талигите при положение че имаше Месершмид...или Юнкерс

А 80-те...когато Япония много напредна я сринаха с девалвацията на валутата.. още не могат се оправи

Сега в момента сриват и германия..ако не си забелязал...

Именно де, Германия и Япония са велики държави, защото там няма ислям. Именно това искам да кажа. Те могат, въпреки САЩ, да се оправят. Докато ислямските никога няма да бъдат като тях, защото "добрия ислям", създаден през 6-ти век, ги възпитава в друго- да търсят вината и причините в "неверниците", вместо в себе си. Затова даже и САЩ да си тръгнат, и десетилетия да минат, все са си така, в мизерия... Щото САЩ са лоши, а исляма не може да е лош, нали.

Хе...велики били щот нямало ислям!? Ма ти се хептен зле...ЕЙ в Турция има ислям...доматито дет го рупаш е от там... в текстилния бранш примерно за който мога да съм напълно убеден..сите прежди, вати, резервни части сичко иде от там... В Европа единствено те правят телевизори прмерно...някво обяснение!?

Ми и ти си смешен. Турците правели домати и телевизори. Германците пък правят автомобили. Ти да си виждал някъде турски автомобил? Те турците и още хубави неща имат- и туризъм, и хубав локум, и баклави, и добър футбол. И пак, както и да го въртиш и сучеш, даже и най-мразещите Запада, все натам драпат. И в Турция не емигрират (освен нашите турци). Щото културата различна? А що не емигрират в Русия, нали сме с близка култура? Пък и турската култура пак ни е по-близка от германската, все пак сме комшии, имаме и турцизми в езика, много по-близки са ни по манталитет. И пак към Запада драпат, да им се не види?

Чукча писател!?

В България има доста "образовани" хора, които са си втълпили, че САЩ и евреите са най-голямото зло на Земята. И че ако сред ислямския или комунистическия свят има нещо зло, то задължително е "създадено от САЩ и евреите". Не, не може исляма да е лош, той е добричък. И комунизма също. Ми така де, в САЩ е пълна мизерия, само джендъри се разкарват насам-натам, някакъв ужас е навсякъде. А в Русия, Северна Корея и Иран е раят на Земята. Всъщност, САЩ и евреите са създали даже и Мохамед, който през 7-ми век разпалва истинска световна война (джихад) против целия свят, завладявайки цяла Северна Африка, целия Близък и Среден Изток, и дори части от Европа (добре, че е бил нашия хан Тервел). Ама така е, по-лесно е човек да се образова с конспиративни теории, хем увлекателни, хем всичко става много по-бързо, хем се чувстваш "просветен" и някакси над другите, които са "промити мозъци".

Викаш фащисаните и чифутляците са чисти като сълза на девица, а :)

Значи в България има малцина "образовани" хора, които не виждат САЩ какво правят. Питам се слепи ли са или просто не обичат да мислят? Да те попитам, може ли някоя държава да си присвои от резерва на друга само защото не ѝ е харесало правителството, което са си избрали? Ще ти подскажа, прочети какво направиха САЩ преди няколко години след изборите във Венецуела.

Не знам САЩ какво правят, но е очевидно едно: В САЩ и в Европа живота е доста по-добър от живота в разни ислямо-комунистически държави и диктатури. Дори и тези, които най-много мразят САЩ го доказват- все на Запад емигрират, и никога на Изток. Бе то на Запад има и криза уж. И пак, въпреки кризата, пак все там бягат. Иначе много знаят да приказват против САЩ де, но делата им друго говорят. Можеш ли да обясниш този феномен?

Да, беше. Безчинстваха по цял свят. Всеки, който си помислеше, че може да благоденства без да им плаща такса спокойствие биваше демократизиран, но дойде краят. Като гледам състоянието на Европа днес, след пет години европейците ще бягат на Изток, за да търсят по-добър живот, но сами са си виновни. Краят дойде!

Дедо...Как са внуците!? В хамерикания... Твоите не ти ли разправят - Как се живее в шперплатова барака, разнасят се пици и се молиш да не се разболееш, че не можеш си плати лечението цял живот. И ако случайно имаш и дете да се надяваш да е по тъпичко че иначе отиването му в колеж че ти струва един бъбрек...такива са таксите... Болничен, отпуска или майчинство са непознати думи - и в речника ги няма даже...И т.н.

Ми айде да видим как след 5 години европейците ще бягат на Изток. Ето, Саудитска Арабия е и богата, и мирна, и е на Изток. Ама освен туристи, защо така никой не е тръгнал още да бяга натам? Аз лично нямам проблем, аз съм живял в Китай 7 години и ми харесва там, обаче по съвсем различни причини. Даже съм кандърдисвал и други мои приятели дето бяха емигрирали в Англия да дойдат в Китай. Е не искат, и не искат! Че даже някои от тях хем са в Англия, хем мразят Запада, и пак не искат. Е това ако някой може да ми го обясни, досега никой не е успявал!

Ми те и в корея и Япония не бягат...Нито в Тайван...различна култура..,.кво толкоз се чудиш!?

Ами айде де, уж е така, за шперплата и пиците и т.н. И пак всички, даже и тези дето най-много мразят САЩ, все натам драпат. Айде обясни го този феномен, поне ти, че досега никой не успява да го обясни!

Само че точно Китай, Малайзия, Индонезия... там дърпат в момента, докато европейците дават мощно назад с всички сили. Къде е космическата програма на САЩ? Великата НАСА! Редица неуспехи и последната новина е, че ще правят масови съкращения, които слагат край на плановете за Марс, а през това време Индия и Китай напредват в тази насока. Какво ти говори това? Зарежи пропагандите, зарежи идеализма и кажи, има ли правителство в момента в Европа, което да не е в криза и без подкрепа? Смяташ ли, че деменции като Тръмп и Байдън са най-подходящите за "велика" държава като САЩ? Уж се имаш за мислещ и образован!

Аха, различна култура казваш. Тогава, коя култура е по-близка до нас- на Русия или на САЩ? Айде за Япония и Корея да, така е. Ама Русия? И пак все САЩ избират пред Русия. Някакво обяснение?

Бе кой драпа освен латиноси и негри бе!? Ти в час ли си!? Кой нормален ще отиде в оня катун!?

Стига с този САЩ бе! Какво драпаш толкова за него? Само двама познати имам там, докато в Европа са десетки и не е защото е било по-лесно, повечето като мен никак не обичат САЩ и се надяват да дойде ден да се върнат тук. Като ти е толкова мил, бягай кандидатствай за виза! Или пишеш тук, надявайки се да те забележат и да ти улеснят режима?

Да, но както и да го въртиш, реалността показва друго: пак всички бягат на Запад. Аз, дето уж все "защитавам Запада" в коментарите, не си и помислям да бягам натам, а е пълно с хора, които мразят Запада, и пак там бягат. Иначе да, разбира се, на Запад далеч не всичко е цъфнало и вързало, напълно съм съгласен. И пак избират Запада. Защо? Явно има все пак и неща, които ги привличат, не всичко е толкова черно?

Папагал...мислиш руснаците хвърлят боб за тебе ли!? А ти им отказваш аристократично!? Ку-ку... Че кой ще те пусне тебе в Русия бе!? На кого си притрябвал като си мързелив, мрънкащ и с претенции!? Беше то едно време, по българо-съветската дружба...от немай къде пускаха руснаците и то в европейския Сибир (Коми) и из степите на Казахстан...дървосекач и строител Сега вече на евронивата - немските кланици, англииските ниви с ягоди, строежите в Андалусия и като момчета за всичко в Италия или овчари и слугини в Гърция...а по хубавичките на витрините в Амстердам.... Явно и европейците на толкова те оценяват... Руснаците си имат таджики и тем подобни от Средна Азия за тая цел...Европа си има евротаджики...

Описах ти дестинациите...в САЩ имаш и други - разносвач на пици... муувинг демек докер...да циклиш паркети...да слагаш смола на покриви и тн Дерзай...

Ти май не ме разбра. Аз на Запад не бягам, и не искам да бягам. Аз за други говоря, и то наши, българи. И не са никак малко. Все на Запад драпат (не само САЩ, а изобщо Запада). И не мога да ги разбера. При това, да, някои си останаха на ниво бране на ягоди, смяна на памперси на старци и т.н., но имаше и други, които доста се издигнаха. В Русия казваш, не пускат? Сега може и да не пускат, но доскоро пускаха. Защо не избягаха натам? Едно и също въртиш, повтаряйки един след друг недостатъците на Запада. И пак не обясняваш, защо въпреки всички тези недостатъци, наши сънародници все натам бягат? Все това ти липсва в обясненията, и ме караш тук да повтарям едно и също като папагал. :)

Mи щото да останеш в чуждата страна/дом трябва или да те поканят..или кат прислуга... като вас - добичетата на евронивата...Други въпроси!?

Единствено там ги приемат...в Русия имат таджики От бавните ли си!? В Турция пък стоят половин милион български турци... и никой не му иде наум да доиде в Хевропейска Бълхария

Точно там Чичо Сам раздава ПРАВДИНИ.

Сбъдва се мечтата на Путин, да запали конфликти по целият свят

Тия дни Путин ходи от Москва ...та до Камчатка !?

Що па да е на Путин?

Това е все едно да де изпишкаш срещу някой, точно преди да ти клъцнат главичката. Както ще се случили с Путин.

са безобидни. Ще клъцнете пишока на Путин кога кога се онодите всички глупаци.

Спаси света!

Разбира се, ислямът е по-добър от краварите. Ислямът ще донесе мир по целия свят. Може и чрез джихад. И всички ще се радват на шариат. Всъщност, май щеше да е по-добре за някои Османската империя да беше останала и да бяхме останали част от нея. Но най-важното е краварите да ги няма, нали? :)

Ислямът е настоящето чудовище заради краварите.

Да де, и аз това казвам. Краварите навремето създали Мохамед, през 7-ми век, който започва джихад против целия свят. Той Мохамед заради тях е бил такъв.

Биите Кравария. Спасете България

Иранският удар не по Ирак бе мисирки платени. Иранският удар по краварите в Ирак. Конфликт Иран Ирак няма. Всички бият по краварите

Ами то и американските удари по базите на хутите (хусите) не бяха против Йемен, а против едни нелегитимни престъпници, ама едни други мисирки веднага писнаха, точно по същия начин. Нещо да кажеш по въпроса?

Едно допълнение. Войната между Ирак и Иран е предизвикана от САЩ чрез тяхното протеже в региона, Садам Хюсеин. Който беше убит пак от САЩ трийсетина години по късно. Но по принцип, така завършват техните протежета. Да се готви Зеленски.

Точно така. Спомнете си Гуайдо от Венецуела. Едва ли не го избраха за легитимен президент и после се отрекоха от него

А защо не реагират така на турските атаки?? Те самите защо обстрелват когото си поискат? Кюрдистан иракски е голяма база на САЩ и Израел и от там тормозят Иран и Турция. Ценртралната (арабската) власт в Багдад няма никакво влияние там след Саддам!

Sm3hurk0

Почват да подкарват добитъка и неговите сателити зад голямата вода.

Американците стрелят всеки ден по Йемен и Иран, убиват когото им хрумне, дават пари и оръжие на Израел да стреля наред, финансира кюрди да колят всеки които каже нещо против Америка, изпращат самолетоносачи в района, хвърлят бомби по Сирия всеки ден но Иран разпалил. Евала на дираджиите.