Николов: Атаката в Сирия е увертюра към война срещу Иран

Това беше увертюра към бъдеща война и отстраняване на Иран от Близкия изток, а не за начало на война с участие на Русия и САЩ в Близкия Изток.

Обратно в новината

Коментари - Николов: Атаката в Сирия е увертюра към война срещу Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Не ми се иска да съм съгласен с Николов - Русия и Китай няма никакъв шанс да допуснат и една ракета в Иран. Това дори и обикновения читател със средни аналитични качества го знае. Но въпреки това е вероятно, извинете ме, но отново реферирам към думи на баба Ванга относно пустинна буря - Йерусалим сега няма да бъде разрушен, Сирия още не е паднала! Натам вървят нещата за Сирия, но и Иран и Израел, не са първи приятели. Войната с Иран вече няма да е много локална...

Чети и други сайтове. А също и книжки. Тази сутрин 20 ирански гвардейци дадоха фира. Неизвестен извършител. Не е ясно дали взривът не е случаен. Пак ще има заседание на ООН. Неизвестни израелски самолети извършили агресия. И много здраве на твоите руско-китайски любимци.

Не са ми любимци, според мен са по-малкото зло. Лично мнение. Чета различни материали, но на Вас колко реалистично се струва да бъде нападнат Иран и Израел да си запази цялостта, както е към днешна дата?

Потърсете и путе невероятно точния анализ на Валентин Вацев.Интервюто е ден преди ударите, и освен почти точния брой изстреляни ракети, има и много други.истни!

може и да стигнем до анализа.

Атаката в Сирия всъщност е увертюра към Трета световна война! Да е честита на тези които я желаят, на нас дупе да ни е яко!

Единствените печеливши от този удар са ТЕРОРИСТИТЕ.............ЗНАЧИ краварите ПОДДЪРЖАТ ТЕРОРИСТИТЕ!!!!!!! ДОКАЗАН ФАКТ!!!! А това, че Русия не се е намесила, показва ЕДИНСТВЕНО, ЧЕ САМО РУСИЯ ИМА В ТОЗИ МОМЕНТ АКЪЛ НА ТОЗИ СВЯТ!!! И Китай! Всички останали искат да подпалят света!!! А ЗАЩО им трябва на руснаците да се намесват??? Те са дали на сирийците оръжие и виж КАК ДОБРЕ СЕ СПРАВИХА!!! А това, че краварите са се опасявали даже да доконсан руската база КАКВО ВИ ГОВОРИ??????????? МАЙ ЧЕ НЯКОЙ ГО Е СТРАХ!!!!

Глупости

Явно светът не отива в посока на световната победа на комунизма, за което си мечтаят нашите комунисти сега вече социалисти. На приятели със западния свят се преструват само за да се докопат до парите им, да си уредят децата и да си осигурят социалните помощи на запада. Много гнусно и грозно.

Ударът на перчема беше "перфектен", колкото и американцит са стъпвали на Луната. Същият този клоун се похвали, че той победи ИДИЛ, сякаш пък светът не видя кога ИДИЛ беше победен - след влизането на Русия в Сирия. Русия си има много ясни цели в Сирия - с този малък контингент и с присъствие на съветници да освободи Сирия от сърцеядите на НАТО и Израел посредством Сирийската армия и ирански доброволци. Ако в Сирия бъде нападнат руски контингент, ще се действа по други оперативно-тактически разчети - нека припомним какво задвижи Русия на 080808, когато руски мироопазващи войски в Южна Осетия бяха атакувани от грузинците и убити. Западът да се моли да не става такъв сценарий, защото е напълно беззъб срещу евентуално вкарване на общовойскова армия в Сирия - тогава вече ще има връщане и на Голаните, и окончателно изгонване на американците от Сирия. Но няма да се налои такова нещо - избивайки всички терористи на земята, Путин на практика поставя НАТО и Израел в невъзможност да направят нищо от въздуха и по море. А един евентуален десант на западняците ще им причини втори Виетнам, защото ще има организирана съпротива и сплотяване на доста сили, вкл. и Китай, в помощ на съпротивата срещу окупаторите.

Никога не подценявайте Русия, защото когато най-малко го очаквате, ще ви излезе в гръб. това е игра на дебнене, на сталкинг. Всичко зависи от умелата неутрализация на Израел в региона. суматохата около Израел парализира САЩ. Гросмайсторската партия продължава... и не забравяйте, че Иран е родината на шаха, а Путин е много умел геополитически шахматист.

Че "Путин е много умел геополитически шахматист" е очевидно, но не Иран, а Индия е родината на шаха!

моите уважения към "експертните" познания на г-на, но вчера останах с впечатление, че големите юнаци от запада са внимавали много тяхна ракета да не премине близо до обекти на руснаците, камо ли да ги удари. Каза се нещо, че 5 дни планирали именно това. То и резултатите от удара го показват - някакви три обекта, дето не стана много ясно ударени ли са. при 100 изстреляни ракети и 70% свалени, за 30 ракети това е много мижаво. Така че не виждам някакво унижение за Русия. По-скоро обратното.

Русия се сниши като мишка, хихихи

Естествено че ще внимават защото Герасимов в прав текст им каза че тръгне ли една ракета в посока руска база или някъде където има руснаци ще има демо не само на ПВО-то но и на комплексите за брегова отбрана. А тези компекси са снамбдени с едни много глупави ракети които удрят без да пробират всичко което им се изпречи. Навремето един норвежки кораб видя какво правят наживо когато една ракета по погрешка удари намиращият се наблизо съветски кораб който небеше успял да се изтегли от зоната за стрелба. Така че сега какво стана на практика - САЩ, Англия и Франция, похарчиха 200 милиона за да направят рекламна кампания на руското ПВО и то обслужвано от сирийски персонал. 70 процента успеваемост никак не е малко за експортните модификации.

ЗА 4 МЕСЕЦА РУСИЯ МОЖЕ ДА ПРОИЗВЕДЕ ОКОЛО 160 БРОЙКИ РАКЕТИ КИНЖАЛ .... И ДА УВЕЛИЧИ БРОЙКАТА НА ТЕХНИТЕ НОСИТЕЛИ ДО 20 САМОЛЕТА МИГ 31 ... ТАКА С ЕДНО ИЗЛИТАНЕ (20 РАКЕТИ) МОЖЕ ДА УНИЩОЖАВА НАВЕДНЪЖ ПО 1 АВИОНОСНА ГРУПА НА САЩ :)) ... СТАЛИН ТАКА СЕ Е НАДЯВАЛ И ТОЙ ДА ПЕЧЕЛИ ВРЕМЕ , НО ХИТЛЕР ГО НАПАДА :))

Иран,С.Корея,Куба,Венесуела май останаха единствени свободни от ционистите и това ги мъчи.Ционистките терористи не могат да спят докато не унищожат и ограбят тези страни.

Гаврата и ясна още когато Израел удари Т4 и руснаците се спотаиха. Това беше проба. Сега ще ги бомбят за кеф.

аналлизатор .. тоя не е ли същият дет купи белгийските фрегати? има и белгийски орден

Той е, и на всичкото отгоре не са фрегати, а корвети.

Няма нищо друго зад крайната линия на целта на тези занятия!! КИТАЙ!! Всеичко друго е пътят към китайските храници! Окафезването на Китай е цел на Западния Елит,защото само това е пътят за оцеляването им! Западния елит знае какво да си роб! А това е точно следствието ,когато Китай и Азия официално излезе на върха! За Западния Елит вече има една цел-икономически унищожение на Азиатските тигри! Сега имат идея да направят както предишната ссветовна война,Русия да им свърши мръсната работа! Руския елит може и да се хване, но това може да се горегира от самия руски народ!

Платен Руски коментар. Отврат да гледам как Кремъл ни прави всички на глупави

Спокойно. За твоето оглупяване природата вече се е погрижила

Колкото по бързо някои осъзнаят, че Русия е бита карта толкова по-добре за самата Русия. Една война извън твояя територия се печели първо в стратегическите решения. А там Русия е отдавна подхлъзната. Войната не е само сблъсък на технолигии. Още повече когато те са равностойни. Войната е още от момента на решението къде и с кого ще има сблъсък. У дома, при защита, на пехота Русия е непобедима в сблъсък. Но в ситуацията в Сирия или почва 3СВ или или напуска. При очакване на нови нападения и отварянв на фронт в Иран ще почне едно бавно , но сигурно изтощение

Така ли казаха от Козяк?

По-дебилен коментар е само този, в който оранжевият Доналд-Дък си хвали "перфектния удар" от 103 най-умни и красиви томахавки, от които свалени 71бр. с ПВО технология на СССР от преди 30години. При това свалени изцяло над военните летища,които се използват, и гръмнали сгради, дето уж имало или се разработвало химическо оръжие. Така, че въпросният коментатор явно е пъпкувана разработка на чиновниците от американския протекторат. Не ни занимавайте повече с такива недоразумения. Децата правят по-добри коментари, хем си играят с виртуални игри.

Преди 2 седмици Китай обяви ,че ще плаща със собтвена валута за покупка на петрол и газ! А Иран е една от държавите ,които са използвали китайската валута. И сега ще има наказателна акция! Но когато китайците са обявили това ,означава ,че са направили много точно преценката .И това означава ,че отговорът на запад не може да мине определени граници.Или Китай е в състояния да защити себе си и другите ,които използват тяхната валута! Така ,че Иран не може да бъде пипан ,н е заради руснаците , ами зарди китайците! Очаквайте Китай да скръцне със зъби! А азиатско скръцване със зъби няма нищо общо с руското мяукане и виене!

Русия е непобедима! Това е! Посочена е от горе! Неведоми са пътищата Господни, и никой не може да ги анализира. Знаете ли, защо? Защото Господ си прави каквото си иска. За едно дело се съди по края, а края може да не е и в нашия век. Да уточня век се казва периодът на даден човешки живот, твоя, моя на предишното поколение, на следващото,и.т.н...., така, че анализите в момента може и да се окажат късогледи.

Непобедима е , да уточня поне в моето късозрение и век, или докато има молитвеници за нея, все пак да проявя смирение...

Отнеси молитвите си до Кирил. Това е български форум, в българско онлайн издание, а България е в ЕC и Нато. Точка !!

Преброих ви около 50 трола от ватенките:)

Знаеш ли по-какво най-вече се познават троловете - по такива къси и безсмислени коментари, с цел единствено да си вземат надницата. Тук има доста дълги постове...

Малко глупосте е наприказвал г-н дипломата. Русия не отговори (и съвсем правилно) поради две причини. Първо защото атаката беше безсмислена. Показна акция без някакъв реален ефект върху Асад или бойните действия. И второ, защото ПВО на Сирия се справи - 71 от 103 са свалени. По данни от генералния щаб на Русия са атакувани 6 военни летища с общо 71 ракети, от които са свалени 64. На практика 7-те ракети са ударили летище Мезе, което не се ползва - 4 ракети и летище Хомс с 3 от 16 ракети. По-голяма ефективност имат по цивилните обекти в Барзе, Джараман и Дамаск, където общо са атакувани с 32 ракети, а са свалени само 7, най-вероятно не са очаквали удари там. Няма нито един убит от атаката. Така че като изключим драматизма и помпозността по медиите, резултата е също толкова безсмислен, колкото и при атаката миналата година. С този удар това, което постигнаха тримата западни лидери бе да си вдигнат позавехналите рейтинги (особено на Мей) като покажат малко мускули и решителност, без да се намесят директно във военните действия срещу Асад, за да не рискуват отговор от Русия. В резултат обаче също така и Асад също спечели вътрешно одобрение и популярност. В много градове имаше протести днес срещу действията на САЩ и в подкрепа на Асад и Русия.

Посмали манго. Сириците изгледаха ракетите и дори не разбраха какво стана. Изралеците си летят над Сирия и ги бомбят когато си пожелаят а тези ракети ще свалят . С какво бе байно ..с харпуни ли?

с погле бе , аз знайш ли колко руси ракетки и фуниики съм свалил ;))

Военният ефект от атаката срещу Сирия е нулев. САЩ и марионетките им добре разбират, че пряк военен сблъсък с русия е равнозначен на взаимноунищожение. Какво биха загубили западните управници - 800 милиона поданици и собствения си сладък живот. Какво биха загубили русите - 140 милиона руснаци и несладкия си живот. Какво пък, струва си. САЩ и марионетките им просто беснеят от безсилна злоба - имат 3 до 5 години да се опитат да сломят русия. След това - те ще са в поза партер.

На Яков Кедми може да се вярва. той 7 години беше ръководител на най-секретната израелска служба за външни операции - "Натив".

voknid

Така обяснено, излиза нормално мутренските групировки да се изпотрепват за едно парко/нарко-място на Слънчака.

САЩ не искат намаляване на влиянието на Русия, те искат Русия да им падне на колене, да влезат в Сирия и да грабят. За Сащ всичко е пари и печалби. По възрастните ще си спомнят времето на Рейгън и еуфорията от неутронната бомба която току що бяха създали и колко горди бяха с нея. Защо? Защото избива хората а всичко материално остава. За кого остава е ясно. Късно се усетиха какво постигнаха с тази пропаганда на новото си супер оръжие, обикновените хора по света ги разбраха какво са.

Русия няма как да издържи срещу света.Китай играе негова игра.

Прав е Николов.Анализът му е сериозен.

жалка картинка сте и това е. тоя вашия депутат симеончо николов може и десет вратовръзки да си сложи, и два три костюма да навлече. и титла депутат да има, но си остава български депутат - човек които коментира по въпроси по които захапва едва по периферията. за българските депутати трябва да се използва друг термин - депутатоподобен

Русия няма с какво да отвърне, само бутилки водка останаха, няма икономика.

Тошко, бъди благодарен, че не отвърна. Путин предпочете да го нарекат слабак, но да не запали света.

За което се изисква сила, каквато им липсва на ония тримцата позьори.

Русия е бита карта, това е ясно.

този не съм го и чувал, но приказва по шапката си. няма как да се намали влиянието на Русия в региона, защото в региона са Китай и Индия, а те са заклети съюзници на Русия. Иран е голяма държава, но не е толкова голям фактор. над Иран има бивши съветски републики като Тюркменистан и Узбекистан.

пепи, гледаай си там реалититата и сериалчетата и не се изказвай по неща дето грам не ти увира главата за какво става дума! а? става ли? аре

Днес и ген.- лейтенант Маккензи каза че нито една ракета не е прихваната от ПВО , затова и рашките мълчат като насрани

И твоят генерал как е разбрал? Ако руснаците и сирийците лъжат, рано или късно ще се разбере. Но за сега резултата е супер успешен за Сирия, от 103 свалени 71. Това е просто блестящо.

Пич, резултата по официални данни на генщаба на руснаците от 103 са свалени 71. Летище Двали - свалени 4 от 4, Летище Дмейр - свалени 12 от 12, Летище Блей - свалени 18 от 18, Летище Шайрат - свалени 12 от 12, Летище Мезе - свалени 5 от 9, Летище Хомс - свалени 13 от 16, Успехи имат над обекти в населените пунктове, където от 30 ракети са свалени 7. Лесно ще се разбере дали лъжат руснаците ако по атакуваните летища с изключение на Хомс и Мезе не трябва да има поражения. Така че, предполагам, че не лъжат, поне там. А американците няма как да разберат колко са свалени и колко не. Само с въздушно наблюдение, каквото нямат, могат да разберат къде има поражения.

От къде ги намират такива амсалаци за дипломати, акъла ми не го побира!

естествено, че са печеливши терористите - главорезите, които се поддържат от американците!

Книжният дървен пило-соф Смиончо и някои други ДС-ченгета се упражняват на воля по българските ТВ-та, необезпокоявани от всезнаещите български ТВ-водещи.

със защитниците на Сирия , мълчат като насрани . По CNN съобщиха че путлер е сменил памперса

...насирането в памперс си е американски патент !!!...смешник...

ти един патент , к'ът те гепя и ти ще се насереш руски боклук

Защо няма и дума за позицията на Китай по проблема? Без нея просто е едно упражнение по поръчка, така се получава на практика. половината истина си е лъжа, нали. И един цитат, за размисъл на автора - "Иран е от жизненоважно значение за търговските амбиции на Китай, тъй като той разработва стратегията си "Един пояс, един път", целяща драстично засилване на отношенията му с Европа и Африка." А доставките на петрол и газ от Иран за Китай и Индия въобще не коментирам, всеки има достатъчно акъл да прецени тези двете коя позиция ще заемат.

Другарят дипломат да не слъгва, че Израел вече се е включил. Израел млати Иран от много години. В частност унищожи ядрената им програма, редовно бомардира базите им в Сирия и никак не пита нито САЩ, нито Русия.

обиновени ,,мутроционисти,,...!!! накрая винаги умират ,,млади,,...!!!

много точен коментар

Добре че Русия запазва самообладание пред дивите провокации и агресия на западняците. Благодарим, г-н Путин! Правите всичко възможно да се избегне Третата световна.

Има договор между Иран и Русия за защита ! Първия договор е подписан от Ленин 1924 година, след това е преподписан от Сталин и Шаха, а след Шаха и ислямската република го потвърди . При заплаха за Иран , Русия съгласно този договор за нападение срещу Иран да счита че това е заплаха за нейната сигурност и да се намеси и при нужда да навлезе в Иран !

Русия предварително обяви, че ще отвърне на огъня, ако бъдат обстрелвани обекти с нейни военни! Западът много внимаваше това да не се случи! Дотук няма разминаване на заявеното! Ще видим по-нататък какви реакции и ходове ще има, защото всеки се бори за влияние. Но ескалацията може да ни довлече световна война!

Най-накрая един разумен коментар. Точно това казаха Руснаците, че отвърнат ако се стреля по техни обекти.

Тръмп и Путин се разбраха зад кулисите - Тръмп да подхвърли кокал на ВПК(една ракета е по един милион долара) Асад да се изтегли от предварително съобщените цели и така и вълкът ВПК сит и агнето - Асад, цяло. Бай Дончо и той се показа юнак пред Мелания, Путин не ще световна война - всички доволни.

За мен, а може би и за други, резултатът от този ракетен фарс, е изцяло в полза на Русия и това ще се види в следващите дни и седмици и месеци. Русия реагира изключително сдържано и така предотврати една евентуална световна ядрена война.Не бива да пропускаме и това, че САЩ измислиха формулировката за удара си-да дадат сигнал на Асад, без да засегнат Русия.Даже и за самата Сирия няма жертви и значителни щети.Така че САЩ, Англия и Франция просто си направиха ПР пред населенията си, за да си оправдаят приказките, изговорени преди атаката.Което е част от шоуто. присъщо за демокрациите.Много говорене и зрелища, но малко истински свършена работа. Зарята беше полезна и за военните на двете страни, най-вече за Русия, която си изпробва разни системи, натовците също в някаква степен. Все пак след всичкото дърдорене от тяхна страна и струпване на цялата техника, не вървеше да си тръгнат, без да вдигнат поне малко патърдия и да похарчат от парите на данъкоплатците.Нали за тях го правят цялото шоу:-))) Е, приходите са за други, а Асад пак си е там и ще довърши премахването на терористите от Сирия.

Пълни глупости. НАТО е разгромено в Сирия и няма да види Близък Изток следващите няколко века. Израел е една смешна измислена държава, която скоро няма да я има. Ерата на САЩ приключи.

Чул тА Господ!

Персите са стар народ. Американците хабер са нямали когото този нарад е съществувал на земята. Те ще останат.

Какво може да се очаква от края на войната в Сирия!?Според мен - нов Берлински конгрес!Англосаксонците ще изчакат Русия да разчисти терена,да се успокои обстановката и след това ще свикат международен конгрес ,ще се нахвърлят групово срещу Русия,и с помощта на такива държави като Саудитска Арабия ще разкъсат Сирия на парчета,както е разкъсана България след Освободителната война!Може би за Русия ще останат само двете военни бази в Тартус и Хмеймим,все пак и това ще бъде придобивка!?

Много лош край за разпокъсването на България от Берлинския конгре. Но това бе 1878 година. Сега е 2018 година и няма да е в Берлин. Ако не се съгласят да е в Москва, от куртоазия ще го направят в Пекин. Ролята на англо - саксонците замина.

последните няколко заседания на ООН са достатъчно интересни - днешното в това число в общи линии новото разделяне на света е в пълен ход в крайна сметка конкуренцията ражда резултати въпросът е какви:)

Политиката на щатите в близкия изток е грандиозен провал. Това е факт. Интересно е друго. Разконспира се зависимостта на официалната власт от влиятелни лобита. Понякога те влизат в противоречие. Нещо, което погледнато отвън, като политика на държавата, често изглежда като шизофрения. Много лош знак. Щатите вече няма да са лидер на западната цивилизация. Управлението там не почива на принципи. Само на мимолетни интереси. И то дори не на американското общество като цяло.

Неверни неща говори господин дипломатът. Още на 13 март МО на РФ заяви, че руските ВС ще свалят ракети и ще унищожават платформите, от които са изстреляни, в случай на военна агресия от страна на САЩ, ако загинат руски граждани. А няма загинали и сирийски граждани. Така че не виждам Русия да е унижена, тя реагира спокойно и балансирано, според предварителните си заявления. Предполагам че г-н дипломатът познава Иран и знае че това е 82-милионна страна със силна централна власт и армия, която не е за подценяване. А как САЩ ще постигнат намаляване влиянието на Русия в Близкия изток не е много ясно - последните три години това влияние постоянно се увеличава и доверието към Русия сред страните в региона расте. Самият факт че Русия постигна Иран и Турция да преговарят и действат заедно за постигане на политическо урегулиране в Сирия говори много.

снощната атака е донесла голямо разочарование за исраел .надеждите им са били прекалено големи ...

Това стана защото.., някой друг нещо си .., сега ще последва ала - бала ... печеливш е дрън дрън, нападението беше срещу Б, въпреки че нападнаха А. В близките месеци, години или лили векове... малии ужас. Това са нашите политолози !

Палячото Николов.. По елитна световна медия.. Невероятни безмислици.. Ама прочетете и други сайтове /освен дир-а/.