Иран бойкотира важна среща за петрола

Иран не праща представител на срещата в катарската столица Доха на големите производителки на петрол, обсъждащи замразяване на производството.

Обратно в новината

Коментари - Иран бойкотира важна среща за петрола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой се радва, друг страда. Типична българска черта. Вчера прекосих 4 страни от средна Европа. Общо взето, цената е една в рамките на 1.2 евро/литър бензаин А95. В България напълних за 0.93 цента. Не ми е ясно, какво коментирате големите от ОПЕК и Русия, ако се карат по между си ние печелим.

Нещо не забелязвам голямо намаление на цената на бензина нито тук нито в европата. А голямата бензиностанция скоро ще ви продава вода за пиене, след като Шеврон приключат с територията България.

Неприятни новини за злобните русофобски тролове : Рублата е Поскъпнала за месец и половина , от 80+ за долар ,до 60+ . Петролът поскъпва плавно и сигурно. Русия е по-силна от всякога , Саудитите заплашват да фалират САЩ като и Обезценят Долара ,като Наводнят пазрите с близо Трилион долара=превръщане на Долара в Реалната му стойност-ненужна и непокрита с нищо Хартия ! Кофти времена !

Само не разбрах -руските мекерета какво ви радва факта ,че ще купувате по-скъп бензин???(евентуално ) Още З.Стоянов ви е разбрал що за предателска сволач сте.

Безразлична ми е цената на Рублата и петрола. Радва ме факта ,че вие русофобските троловете сте бесни :)

Ех мечти, мечти...Саудитите най-много да си изпросят "арабско лято". И без това ги недолюбват в арабския свят. А за петрол над 50-55$ забрави. На тая цена и износа на шистовия е рентабилен. В комбинация с намаляващата консумация не се очертава светло бъдеще за държавите бензиностанции

за това че Русия съвсем не е рухнала, трябва да се благодари не на Путин, а на 'либерасти' като Набиулина.

Да припомним , все пак: Новината е затова как суверената държава Иран ,водена от своя национален интерес, не отива на някаква конференция. Коментарите, обаче са за нещо съвсем друго - каква трагедия е това за Русия. Русия и Путин са се превърнали в обсесия за мнозина форумци. С тях лягат, с тях стават. Болни мозъци!

Накратко, Иран закопа рублата, заедно Русия и фонтана на човешкия гений Путин!

А това "картел", не беше ли незаконно? Мисля че време ООН да се намеси, в противен случай светът пропада!

Уважавам президента Путин, но едва ли ще изнесат Ленин след някоя и друга година.

За руската сволоч, нормална цена било 80 долара. Хаха, е може би по-норманлна е й 100 долара, а най-нормална 120! А дано пукнете до един, сволоч руски. Най-голямото зло на земята - русия!

Всеки иска да прилапа кокала. Ясно е едно - цени на петрола от сорта на 120 долара за барел повече няма да има. Никога. ПП Новия електро-автомобил Фарадей Фючър се конкурира с Тесла. Интересни времена предстоят - до 10 години всички ще караме ел-коли.

Много хубаво ,че си Електро,но все пак предлагам да си припомниш таблицата за умножение.Опитай се да пресметнеш колко електроенергия ще ползват електроколите и до какви промени ще доведе това в инфраструктурата на генериране ,пренасяне и консумация на тока!

95% от производителите на петрола в света са се договорили да Не Увеличават производството му ! Целта -да се Увеличи изкуствено ниската цена , до нормалната 60-80 долара на барел . Добри новини за производителите Русия ,Ирак,Кувейт.. Това

Срещата в Доха не е проведена, Саудитска Арабия не идва.

"до нормалната 60-80 долара на барел" Кой те излъга, че това е "нормалната" цена? :))))))))) Запомни едно - нормална е цената, на която се купува и продава - това е. САЩ продават шистов газ на 40 долара, кой ще е тоя луд тогава да даде 80 долара за каквото и да е гориво?

Според официалните данни,себестойността на добивания нефт по конвенционален начин е от 2 до 15 долара- Саудитска Арабия ,Русия,Иран,Кувейт,Ирак и т.н.Себестойността на шистовия нефт-САЩ,Канада- започва от 35-40 долара.Причината много американски и канадски компании още да не са фалирали,се крие в евтините кредити,които вземат.Но рано или късно тия кредити се изчерпват,а банките се зареждат с т.н. "отровни "дългове-или не могат да се върнат,или си връщат много трудно.Цената на нефта неизбежно ще стигне 50-60 долара за варел тази година.

Иран как само леко го плъзна на Раша между "филийките" ....даже и чалмите се гаврят в водколаците - Бухахахахааа

Напразно се радваш соросоиде! Много са се опитвали да го "плъзнат на Раша", ама след това винаги са го яли дебелия.

Както през 1937, когато Сталин унищожава цвета на руската нация? Или както 1991, когато се разпадна СССР? :))))

Късно е либе - Илон Мъск им удари една голяма тесла на ОПЕК и Русия, а сега ще ги довърши с едни по-малки и евтини теслички!!!

Владимир Шеломов Фалитин що го остави женка му като е такъв мъжкар!

Владимир Фалитин! ХАХАХАХАХА

Ти ли си , бате?

Извинявайте ама това не е ли един вид картел на високо ниво? Големите производители на петрол се събират да обсъждат замразяване на производството?

Картел е доста мек термин, това е брутален шантаж на гламавите суровинници към Нормалния Хай-Тек Свят, спасението е нови източници на енергия и шут в г.за на въглеводородните примати.

Ами тоя "хай тек" свят да си копа суровини у тях си. Ама май вече ги е изкопал и похабил всичките и ся писка като му влиза дебелия.

Картел е, но не могат да бъдат наказани, защото в арабските държави единствения регулатор за всичко е Аллах.

Като видяха , че с петроля не можаха да бичнат Путин, а само му пръднаха на хуя, сега пък ша замразяват аршиня на петрола, нали?

Той Путя ако имаше ФУЙ жена му нямаше да го натири и да се шиба с целия Кремъл

кретеноидно подобие на горски дивак

Кажи и нещо за пръднята, чиче? Шиши- учещ всеобхватно

Тъпунгер дори не си разбрал за какво е става въпрос. Което си е нормално за отрепките. В случая искат да ограничат производството за да не пада цената. А това е в интерес на Путлер.

Модерният българин - за пари приема исляма даже. Защитава Саудитска Арабия, Иран и даже Турция пред Русия. "Не народ, а мърша" ви описва перфектно. Жалко, че децата ви ще плащат вашите безродни предателства и ще живеят като роби... било то в САЩ или в арабска Европа

живеехме в соцконцлагера по правешко време, когато слугувахме за мизерни стотинки на тъпата прорашистка номенклатура, чакахме с десетилетия за апартамент и автомобил с предварително внесени депозити, които впоследствие бяха окрадени от рашистчетата, а сега нашите деца печелят конкурси и стипендии по цял свят и са спасени от туземните путлерастки олигарси.

си!

Окрадените пари къде отидоха бе лумпен? В щатите или в Русия? Сега 50% от населението на страната няма пари за храна. Това, че ти си леке паразитиращо от сегашното управление не значи, че всички са така. Ама нали е важно педалите, които си продават държавата и народа да са добре... другите майната им.

че имат готовност да гарантират пълното въглеводородно осигуряване на Турция срещу газов коридор за доставки в Европа. Мурзилките се търкалят към поредния фалит и окончателен разпад.

Да знаеш как се радват евреите??!

Наистина имаше санкции срещу Иран дълги години заради ядрената им програма. Но какво се промени с ядрената програма че паднаха санцкиите на САЩ срещу Иран? НИЩО! САЩ махнаха снанкциите от Иран за да задушат приходите на Русия. Абсолютна геопололитическа манипулация. САЩ се издразниха на еманципацията на Русия в Сирия. Да не би случайно някоя държава да има успешна военна мисия в чужбина. Как така? Та това е позволено само на САЩ! И никой няма правото да си подава носа навън, ако няма одобрението на САЩ.

рашистан, щом падането на некакви си санкции са в състояние да я задушат ???

Тъпунгер, Иран е заедно с Путлеристан в войната в Сирия. Баси наглия боклук. Други били виновни за дереджето на Путлер. Че с какво е велик бе боклук? С това че петрола стана 120 долара ли? Затова че за 13-24 години Русия прибра от въглеводородите над 10 трилиона долара? И после Путлер велик. Боклуко, с 10 трилиона всеки може да се прави на велик, ама това не е негово постижение, а моментна конюнктура. А знаеш ли колко са 10 трилиона? Ми таман 10 брутни вътрешни продукта на Русия като този за тази 2016 г.

Полека че позеленя от злоба.

С 10 трилиона долара всеки можел да се прави на велик. Ами спечели и ти $10 трилиона и се прави и ти на велик бе, тъпунгер! Нагласяш някакви числа както ти падне. Колкото си злобен, толкова си и прост! И как го сметна БВП на Русия за 2016? 2016 още не е минала и наполовина. Дори и експертите от Световната Банка не биха се изказвали така. (но пък и техните глави не са празни като твоята)

Боже! Как реват прецаканите путлеристчета! КЕФ!

Става ли им ясно на безполезните изкопаеми, че времето на полезните изкопаеми отминава ?!

Новината е затова как суверената държава Иран защитава своя национален интерес. Коментарите са затова каква трагедия е това за Русия. Русия и Путин са се превърнали в обсесия за мнозина форумци. Болни мозъци!

хихи

Цените на петрола падат не толкова заради Русия. Освен че размразиха стратегическите си ресурси, американците fracked America to pieces както се изказа един мой познат и си вадят собствени суровини, че и мислят как да изнасят втечнен газ. Ниската цена на петрола цели да откаже от инвестиции компаниите, които се занимават с природния газ. По тази причина ШЕЛ се отказа от проучванията около Кипър, а Шеврон от нашенския край Каварна. Става икономически неизгодно влагането на стотици милиони за проучване и разработка на нови находища.

Иран ще си помпа - има да наваксва. Шистовите компании също.По-високите цени са добре дошли за тях. Цената на петрола трайно ще бъде по 40$ а това е равно на фалит за азиатската бензиностанция.

Най-после една добра новина за нас българите! Ниската цена на петрола поне за известно време ще отложи опитите за добив на шистов газ и унищожаване и на малкото, което ни е останало!

Иран пострада доста от американските санкции!Аятоласите смъртно ненавиждат САЩ и Израел,но са изостанали технологично и си дават сметка за това.В Иран се отделят големи средства за наука и изследвания!

Иран удариха един братски не точно нож и не точно в гърба на Братска Путяния

А Путя Кривокракийййй а рублата, а сибирската колонка ааааа лошооооо

иран ще слуша сащ ! имат общи интереси ! цената на петрола няма да се повиши

"иран ще слуша сащ !" или "имат общи интереси !" Уточни кое от двете е вярното. Защото далеч не е едно и също

ти нали ходиш на работа и слушаш шефа ? имате общи интереси !

Шило

Иран няма общи интереси със САЩ. Действията им са продиктувани от това, че им бяха наложени санкции доста години и сега се мъчат по всякакъв начин да се наложат на пазара.

Чекай са! Нали нямаха проблеми със санкциите и изнасяха петрол през Путлеристан и директно за Китай и Северна Корея?