Коментари - Щурмуваха британското посолство в Техеран | Днес.dir.bg

Щурмуваха британското посолство в Техеран

Десетки ирански студенти щурмуваха посолския комплекс на Великобритания в Техеран, свалиха британското знаме, изгориха го и издигнаха иранския флаг.

Обратно в новината

Коментари - Щурмуваха британското посолство в Техеран | Днес.dir.bg

Коментари

и на другите Българини е ясно кой какъв е затова гласуваме срещу, което не означава непременно 100% за някой , и затова ще стоите на резервната скамейка нещастни социалистически руски протежета

Както се вижда от статията и картинката има достатъчно диви и фанатизирани хора за да си изберат див президент. Изборите бяха с манипулации и насилие над опозицията за което имаше много протести и много избити. Естествено пак 'лошите' американци бяха виновни. За МААЕ не се прави на по-залупен отколкото си, защото и без това ти е достатъчно. Става въпрос да позволят на международни експерти да посещават обектите редовно и да представят цялата си документация. Това е според международните договори които и те са подписали. А ба какво да ти разправям, дива работа.

истина е че на англосаксонците не им пука за нас , но за мизерията са виновни Русия и техните слуги тук - БСП + ДПС + Ал. Петров и Сие Русия винаги иска да ни държи в контролирана бедност за да гледаме на възможностите, които ни предлага , а пък е много удобно за мизерията да се обвиняват англосаксонци, евреи, марсианци и всички други врагове на световния социализъм Българин съм и също така много добре знам кого и какво обича българския народ. А про-рускике продажници едва ли някога ще минат 25-30% от общото население в България защото не е лесно да промиваш мозъци с истински лъжи и фалшификации

Иранците бавно но сигурно вървят към най-големия и сигурен провал в историята си като народ.

Много лошо съчетание - горди ама прости, също и ислямисти ама фанатици. С такива няма оправия. не заслужават никакви подерни технологии да не говорим за ядрени технологии пък били и само за мирни цели. За гордия, прост и фанатичен ислямист няма мирни цели - всичко го обръща на джихад и юруш.

Няма да каментирам нищо освен реплика "ботуши от Кремъл". амо един цървул от Долно Нанагорнище може да охарактеризира един народ по такъв начин. Сори за грубост, но повече не заслужаваш

Цар Иван Асан се е изказал много точно защото руснаците никога не са предлагали свобода за никого а само руски ботуш. Фашистите и руските комунисти/соцалисти са едни и същи. Дори и до днес.

А коя нация е осигурила свобода на някоя друга нация? Например: американци донесли свобода на индианци, афганци, иракчане? Французи данесли свобода на Либия? Всичко е въпрос на тълкуване

Браво на иранците! Това са хора с достойнство. Предполагам Ахмадинеджад не им казва, че са лош материал.

На простата иранска паплач ако им кажеш истината ще те одерат жив, затова Ахмадинеджат много добре знае смоатният им матриал и сигурно си го мисли всеки ден затова обаче насочва омразата и негативната енергия към запада запото ако не го прави народа ще ги набучи на кол всичките в правителството и съвета на 12-тр пазители. Русофилчета смотани много сте жалки в опитите си да оневините убииството, тероризма и патологичната жестокост на крайния ислям, само защото е единствения ви съюзник в борбата за налагане на господстващо руско влияние в световен аспект.

А как да охарактеризираме всекидневни убийства на мирни жители в Афганистан и Пакистан? През ден американски генерали приносят извинения за грешки на американска авиация? А в Ирак намерихте ли вече биологическо оръжие, което е било предтекст на нападение? Или това са демократични убийства. Извинявай , но не долавям тънката разлика.

Дръжте се "братя"перси!Нали сме"рода"!Само,че половината българи сме ви рода...останалата"демократична"половина от българите са"рода"и"братя"с келтите,остготите,вестготите,англите,саксите и други западни племена... и най вече с американските индианци!Ха-ха-ха!:)))

А най много братя на иранцие има в Столипиново и Фукултета. Само като погледнеж какъв цвят е кожата и се сещаш кой им е рода и кой не е.

Много ми е кеф,когато се дрънка оръжие!Това значи,че ще има "пата-кюта"!Този път обаче ГОЛЯМО,ВЕЛИКО "ПАТА-КЮТА"!Според мен ето как ще стане: 1.Турция, ще влезе в Сирия,да вкара малко"анадолска демокрация"на онова самозабравило се комунистическо диктаторче Башар Асад. 2.Иран ще прасне Турция в отговор,щото сирийците са"техни хора". 4.САЩ,Великобритания и Израел веднага ще ударят Иран. 5.Иран не само,че ще им отвърне,като удари техни бази както и директно Израел,но и Северна Корея,която е приятел на Иран и си"менкат"ядрени технологии ще удари Южна Корея и американските бази там. 6.САЩ и Великобритания ще праснат съответно Северна Корея,но Китай пък,който е основната опора на Северна Корея ще нападне англоамериканските бази чак до Австралия. 7.В тази тупурдия Индия и Пакистан също ще се хванат помежду си за гушите,доста здраво,те много се мразят... И така АЙДЕЕЕЕ..ЩЕ СЕ ПОЧВА!:))))...ДОГОДИНА! :)))

маи си прав... догодина ще има много разместваня в света от всякакво есество...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Покрай сухото (ти кажи кое е) може да изгори и суровото - неутралните, докато не им попалят чергата. Трета световна война (при усложнение) може да завърши за няколко часа. Нали не искаш това? Последния, (нещастен) самурай...

Тоя Ронин звучи като тези платените пропагандатори наети от Позитано 20 дето по цял ден разпространяват външнополитическите схващания на руските си работодатели.

Не се притеснявай другарю,независимо от помоща на Москва и там всичко скоро, ще си дойде на мястото...

Къде другаде "си дойде на мястото" бе хухавел?

абе какви братя бе бунак,няма такива подчовеци като тези и целият ислямски свят !!!!

Тази английска сбирщина на хомосексуалисти и крадци от миналото е време да си седне на гъза, защото отдавна е във фалит и са на изкуствено дишане отдавна.

Абсолютно съм съгласен !

абсолутно е така! печатат си пари и си мислят че правят развиваща економика ха..ха..ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тук не става въпос за хвалене или за тотално отричане, просто някои от нас едно си знаят, едно си баят - нека да проверяваме и да пишем. А иначе това, което прави Иран е резил за Запада.Голям.

малеее...живея в Лондон, Кенсингтън. Пълно е с ирнаски магазини и ресторанти около мен. Става страшно...

Дано не си мургавичък...

чета и не мога да повярвам. тука някои се превъзнасят колко велика страна бил иран.абе келеши утре аятоласите като направят бомбата и я засилят сресту исраел и те отвурнат и какво сте стане бе тапаци.термоядрена воина и краи на човечеството *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То пък едно човечество !??

Глупости, край само с израел и ще настане мир за човечеството. Е това ще стане.

само дето миротворците САЩ и Англя няма да им дадат да отворят война ----смешко!

Пъпчивците рижави със сбъркани мерки и теглилки и обратно движение (и не само))))сега дали пак "решително" ще отговорят))))?

Абе могат да отговорят решително, ама трябват топки, а последният им премиер с топки за съжаление е много, много възрастна вече.

Англичаните са корав народ - топки ли нямат?!?!??

Вярно е, че М. Тачър имаше топки, но днес се действа групово и координирано с други държави...

Сега най-вероятно англичаните ще погнат всички араби в Англия.. Лошо им се пише;

Иранците не са араби. Те са потомци на персите. Общото им с повечето араби е религията.

Религията ,също ги разделя.Персите са мюсюлмани-шиити, арабите са сунити

Според немското главно командване операцията е осъществена предвид пряката заплаха от участието на Иран във Втората световна война на страната на Оста. По време на операцията съюзническите сили нахлуват в Иран и свалят от власт шаха Реза Пахлави, който отказва съюзническо искане за допускане на войски на територията на страната. Съветският съюз и Великобритания окупират Иран и налагат съюзнически контрол над железопътните линии и петролните находища на страната. Британските въоръжени сили заемат южен Иран, а съветските окупират северната част на страната.

А бе, ти си поредното, чело, но недочело! Каква война, какъв Пахлави? Мохамед Реза Пахлави е съвременно понятие! А за това, че Сталин е дислоцирал три армии в Иран, още преди войната , знаеш ли? Които в последствие подпомагат изключително много Сталинградската операция!

Британско-съветската окупация на Иран, проведена под съюзническото кодово наименование "Съгласие", е съвместно реализирана англо-съветска геостратегическа инициатива през Втората световна война. Проведена е в периода 25 август - 17 септември 1941 г. в хода на операция Барбароса, което предизвиква силно учудване у Хитлер и Обединеното командване на Вермахта). Декларираната и цел е защита на иранските петролни полета от евентуалното им заемане от силите на Оста, както и защита на южното трасе на транспортния коридор по който съюзниците осъществяват доставки по програмата Ленд-лийз на Съветския съюз.

Много гледаш Дискавъри и това е пагобно за теб!

Само дето Иран не е Ирак няма да им е лесно чак толкова

Няма ли някой от форумните идиоти да се изкаже сега, че безредиците пак са организирани от ЦРУ? Или пък не са безредици и всичко е организирано от иранското правителство? Тия отново показват, че международното право и норми за тях са без значение...

Колко си прав човече.... Защо трябва да влизаме в такива детайли. Достатъчно е да им се направи икономическа блокада и те сами ще се организират. Нали трябва да се отклони малко вниманието от затъващите (С)АЩ - да "погледнем" към ЕС ......да "погледнем" към арабелите... НЕ ТРЯБВА да гледаме към (С)АЩ ....защото е ЛОШО да си във фокуса - могат да ти понижат рейтинга или да видят затъващата икономика или нещо друго, което не е за гледане. Затова да ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ НАВЪН ! :)

тези - не са. дори само заради факта, че студенти са нападнали посолство на 'демократична' държава. Това не се връзва със стандартния сценарий.

Вързва се и още как.Истинската фамилия на Ахмендинеджад е Саборджан,евреи приели исляма

Иранците са възприели една позната тактика - правят каквото си искат, без да се съобразяват с нищо и никой, а после се представят за жертви. Нещо като 'Аз го ударих, защото той после ме наби'.

Иран е древна, културна и цивилизована страна...

Вече е само древна - от ислямисти цивилизация и култура не търсй...

link Епа и коли произвеждат, как така...

Това е началото на Третата световна война. Надявах се предсказателите да не са прави, но за съжаление отново познаха. Който си има армия, ще има кой да го паза, който си няма, първо ще го обичат!

Тия са тръгнали по пътя на Садам и Кадафито. Сирийския вожд почти ги е настигнал.Ще ги трепят като кучета - техните си хора

Можеш ли да се самоопределиш по десетобалната на тъпостта!

Този път не позна!Някои други ще ядат дървото,като във Виетнам! :)))

Тая вечер в Херефорд ще е голяма суматоха .....

Що пък точно в Херефорд?

Там е щаба на SAS

Ти си некво емигрантче в Ингилизия, верно ? Абе омръзнали сте ни на всички в БГ, бегай си там в сайтовете на новата родина. Аман от вас.

Да бе кво коментират в БГ сайтовете? да си коментират в инглийските и индианските ?!?!!?

Тия глупаци сами си търсят война, която в момента самият Запад не иска. Сами дърпат да опашката, от което може да стане нещо, което според мен поне изобщо не им трябва. Ако мислят за доброто на страната си няма да я вкарват в такова изострено отношение... Иран е що-годе уредена държава, една евентуална военна намеса там - и после 20-30 год минимум няма да могат да се оправят. Не мислят трезво...

Просто са велика държава заслужаваща уважение. И не искат некой да им диктува какво да правят. евала, дай повече такива държави да се опълчат ана англосаксонската сган.

Абе то и ИраК беше велика държава ...

Аз пък се кефя на персийците,как предизвикват САЩ,Израел и Запада!Само така.Тези три формации трябва непрекъснато да бъдат предизвиквани на война и все повече отслабвани!

Ирак, Либия, Иран... Венецуела, това са все петролни държави.

Дреме ми дали са петролни или не, управлявани са от идиоти

Тия верно са идиоти. Този вандалски акт направо ги изхвърля от света.

То и нашата се управлява от идиоти, ама никой не се е засилил да ни спасява за наш късмет. А теб в частност какво те бърка, кой управлява Египет, Либия, Иран, Венецуела и Монголия?

От омразата си към САЩ и запада, повечето пишещи тук са смешни и безлични креатури на ислямизма.Абе господа, защо не идете да живее там, ами харесвате, както и арабите добре развития и демократичен запад, а не изостаналите арабски държави. Защо Кувей, Суадитского кралство, Дубай и прочее, пак арабски държави, с петрол нямат политиката на Иран и Либия примерно..Айде стига с тия лакардии втълпени от комунизма

Имат съяата витрешна политика особенно С. Арабия е в пъти по-деспотична от Иран но това не прави впечатление на никого защото са ЛАКЕИ на САЩ. Изповядващите западни ценности индивиди са достигнали до тотално невежество какво се случва в света и в какво се е превърнал техният идеал. На мен лично не ми е жал за вас смея ви се от сърце.

оди разходи жена си по къси гащи в Сайудитското кралство и ми с еобади а??))))х и хииии...че видиш май тепане с камъни на живо и шариат)))))

Може ли някой от вечно плюещите запада и по специално САЩ да дадат смислен отговор защо всичко живо начело с комунистическите богаташи дърпа все на там? Там учат, там купуват имоти, там бягат, като ги подгони (рядко) закона. Не съм чул някой да имигрира в Раша, Куба, Сев. Корея. Все наши, демократични страни!

криза е. щатите са пред фалит. няма кинти хамериканската измет да влезне в Персия. от друга страна Персия разполага с ядрено оръжие, а не е много здравословно да се дракаш с такава държава. всяка държава сама трябва да определя как да се развива и никой няма право да й се меси. днес например български военни бяха на съвещание в хамериканското посолство в София. един от тях каза "навремето ни привикваха руснаците, а сега хамриканците да ни дърпат ушите". правете си изводите колко много милиционерчето им близка задните части и колко безлична държава станахме...

всяка една малка и бедна държава ще " близка задни части ". въпросът е на кого. а ти като си абдула може би ще ти е доста конфортно ако се устроиш в любимата ти Персия.

то санким Белгия Дания Швейцаряи щот са мнооого големи държави ....смешник лизачев!!!май си мишок а?

К'во и е на държавата Иран, че неразбрах? За едни може за други не, така ли? Те натрупаха ядрен арсенал, и могат да заплашат директно всяка една държава. Иран не може ли да иска да има защита?

Ти в Европа ли живееш?! Нали се сещаш, че сред първите мишени на ядреното оръжие на Иран ще е Европа и в частност България. Тази страна на фанатици не бива да има ядрено оръжие иначе твоите деца ще страдат от ядрената им бомба.

А България защо не пази неутралитет, като е толкова уязвима? Защо все се натискаме за американски ПВО и други бази? Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да запазим децата си, а не приставането на когото и да е от големите.

Ех тъпо пиарче, а може ли да ни светнеш, защо точно Европа ще е сред първите мишени, а България сред най-първите. То бива глупост, но твоето няма граници. В опитите да ни промиваш мозъците. Такива плоски американски номера вървят само в САЩ. Хайде да не се обиждаме, да не ручаме жабета тука. И маниерите са ти плоски, като от студената война. Може да плашиш бабчите на село така. Ама и те поумняха. И защо реши, че са фанатици и колко жертви са причинили. По твоите критерии, най-големите фанатици са САЩ и Израел. Като погледнем колко държави са нападнали и колко жертви и беди са причинили. И ядрено оръжие са използвали срещу държава пред капитулация. Ето срещу тези трябва санкции и изолация. Както се процедира с бясно куче.

Може да иска, само каквото си произеде сама! Щом не може да си направи ядрена бомба, неможе и да борави с нея. Нещо като маймуна с граната. Затова - о'време. Втори Хитлер, не ни е неоходим засега.

Всеки емигрант си защитава новата родина. Нищо ново, все пак е бивш българин.

ти глей там пакистанците от Степни да не те опънат в тъмното до темза...и после драскай тук...

Това е безумна религиозно-фанатична страна, която няма нужда от защита, а има нужда от тежки офанзивни възможности, които да използва срещу на който им скимне на аятоласите. Тяхната неприязън към Израел и западните демокрации е пословична, в прав текст си обявяват, че искат да ги унищожат... А ние - българите, на нас трябват ли ни ядрени оръжия да оцеляваме? А на германците? А на японците? А на Австралия? А на унгарците? Унгарските физици са открили процеса на верижна реакция (Лео Силард), а по-късно един унгарец (Едуард Телър) е и разработил термоядрената бомба заедно с един поляк (Станислав Улам). Но и поляците нямат атомни бомби, с които да оцеляват. Я стига, там виреят радикални мюсюлмани, готови да да избиват наред.

ми не зам унгарчи поляци и пр ама еврейчетат са забърсали всичко от тях ти затова ли толкоз плачеш за тях???

Ако мислиш, че Иран е ок, отивай там. Много тъпанари се навъдиха, които се ползват от благата на западния начин на живот и правата на западната демокрация, но защитават с пяна на уста малоумни режими, които мародерстват собствените си народи дори, да не говорим какво биха направили на нас. Не мислиш ли, че не е добра идея аятоласи да разполагат с оръжие, което може да изтрие живота на земята за отрицателно време? Какво според теб ще стане, ако някой от тия брадатите реши, че точно днес му се ходи при Аллах и че с него ще завлече и нас, на които засега ни се живее???

Би било хубаво и ние да имаме атомни бомби, че и македонците, да не говорим за Косово, Сомалия, Суден. Хммм, какво ли щеше да стане ако Кадафито имаше нещо такова?

Тежки фАнансови санкции... да ви имам спелчекърите опенсорсови...

Хм, нещо като дежа вю, преди 33 години направиха нещо такова с американското посолство и имаше криза със заложници повече от две години. Докъде ли ще я докарат сега? На иранците не им пука за западните демосрации и лицемерните им приказки, те си правят каквото искат, поне в собствената си страна.

Иран май ще яде дебелия накря.

...световното преразпределение на благата. Ще има пушилка, ама прилича малко и на началото на Първата световна война - дано съм лош пророк!

Коментари - Щурмуваха британското посолство в Техеран | Днес.dir.bg

Щурмуваха британското посолство в Техеран

Десетки ирански студенти щурмуваха посолския комплекс на Великобритания в Техеран, свалиха британското знаме, изгориха го и издигнаха иранския флаг.

Обратно в новината

Коментари - Щурмуваха британското посолство в Техеран | Днес.dir.bg

Коментари

и на другите Българини е ясно кой какъв е затова гласуваме срещу, което не означава непременно 100% за някой , и затова ще стоите на резервната скамейка нещастни социалистически руски протежета

Както се вижда от статията и картинката има достатъчно диви и фанатизирани хора за да си изберат див президент. Изборите бяха с манипулации и насилие над опозицията за което имаше много протести и много избити. Естествено пак 'лошите' американци бяха виновни. За МААЕ не се прави на по-залупен отколкото си, защото и без това ти е достатъчно. Става въпрос да позволят на международни експерти да посещават обектите редовно и да представят цялата си документация. Това е според международните договори които и те са подписали. А ба какво да ти разправям, дива работа.

истина е че на англосаксонците не им пука за нас , но за мизерията са виновни Русия и техните слуги тук - БСП + ДПС + Ал. Петров и Сие Русия винаги иска да ни държи в контролирана бедност за да гледаме на възможностите, които ни предлага , а пък е много удобно за мизерията да се обвиняват англосаксонци, евреи, марсианци и всички други врагове на световния социализъм Българин съм и също така много добре знам кого и какво обича българския народ. А про-рускике продажници едва ли някога ще минат 25-30% от общото население в България защото не е лесно да промиваш мозъци с истински лъжи и фалшификации

Иранците бавно но сигурно вървят към най-големия и сигурен провал в историята си като народ.

Много лошо съчетание - горди ама прости, също и ислямисти ама фанатици. С такива няма оправия. не заслужават никакви подерни технологии да не говорим за ядрени технологии пък били и само за мирни цели. За гордия, прост и фанатичен ислямист няма мирни цели - всичко го обръща на джихад и юруш.

Няма да каментирам нищо освен реплика "ботуши от Кремъл". амо един цървул от Долно Нанагорнище може да охарактеризира един народ по такъв начин. Сори за грубост, но повече не заслужаваш

Цар Иван Асан се е изказал много точно защото руснаците никога не са предлагали свобода за никого а само руски ботуш. Фашистите и руските комунисти/соцалисти са едни и същи. Дори и до днес.

А коя нация е осигурила свобода на някоя друга нация? Например: американци донесли свобода на индианци, афганци, иракчане? Французи данесли свобода на Либия? Всичко е въпрос на тълкуване

Браво на иранците! Това са хора с достойнство. Предполагам Ахмадинеджад не им казва, че са лош материал.

На простата иранска паплач ако им кажеш истината ще те одерат жив, затова Ахмадинеджат много добре знае смоатният им матриал и сигурно си го мисли всеки ден затова обаче насочва омразата и негативната енергия към запада запото ако не го прави народа ще ги набучи на кол всичките в правителството и съвета на 12-тр пазители. Русофилчета смотани много сте жалки в опитите си да оневините убииството, тероризма и патологичната жестокост на крайния ислям, само защото е единствения ви съюзник в борбата за налагане на господстващо руско влияние в световен аспект.

А как да охарактеризираме всекидневни убийства на мирни жители в Афганистан и Пакистан? През ден американски генерали приносят извинения за грешки на американска авиация? А в Ирак намерихте ли вече биологическо оръжие, което е било предтекст на нападение? Или това са демократични убийства. Извинявай , но не долавям тънката разлика.

Дръжте се "братя"перси!Нали сме"рода"!Само,че половината българи сме ви рода...останалата"демократична"половина от българите са"рода"и"братя"с келтите,остготите,вестготите,англите,саксите и други западни племена... и най вече с американските индианци!Ха-ха-ха!:)))

А най много братя на иранцие има в Столипиново и Фукултета. Само като погледнеж какъв цвят е кожата и се сещаш кой им е рода и кой не е.

Много ми е кеф,когато се дрънка оръжие!Това значи,че ще има "пата-кюта"!Този път обаче ГОЛЯМО,ВЕЛИКО "ПАТА-КЮТА"!Според мен ето как ще стане: 1.Турция, ще влезе в Сирия,да вкара малко"анадолска демокрация"на онова самозабравило се комунистическо диктаторче Башар Асад. 2.Иран ще прасне Турция в отговор,щото сирийците са"техни хора". 4.САЩ,Великобритания и Израел веднага ще ударят Иран. 5.Иран не само,че ще им отвърне,като удари техни бази както и директно Израел,но и Северна Корея,която е приятел на Иран и си"менкат"ядрени технологии ще удари Южна Корея и американските бази там. 6.САЩ и Великобритания ще праснат съответно Северна Корея,но Китай пък,който е основната опора на Северна Корея ще нападне англоамериканските бази чак до Австралия. 7.В тази тупурдия Индия и Пакистан също ще се хванат помежду си за гушите,доста здраво,те много се мразят... И така АЙДЕЕЕЕ..ЩЕ СЕ ПОЧВА!:))))...ДОГОДИНА! :)))

маи си прав... догодина ще има много разместваня в света от всякакво есество...... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Покрай сухото (ти кажи кое е) може да изгори и суровото - неутралните, докато не им попалят чергата. Трета световна война (при усложнение) може да завърши за няколко часа. Нали не искаш това? Последния, (нещастен) самурай...

Тоя Ронин звучи като тези платените пропагандатори наети от Позитано 20 дето по цял ден разпространяват външнополитическите схващания на руските си работодатели.

Не се притеснявай другарю,независимо от помоща на Москва и там всичко скоро, ще си дойде на мястото...

Къде другаде "си дойде на мястото" бе хухавел?

абе какви братя бе бунак,няма такива подчовеци като тези и целият ислямски свят !!!!

Тази английска сбирщина на хомосексуалисти и крадци от миналото е време да си седне на гъза, защото отдавна е във фалит и са на изкуствено дишане отдавна.

Абсолютно съм съгласен !

абсолутно е така! печатат си пари и си мислят че правят развиваща економика ха..ха..ха *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Тук не става въпос за хвалене или за тотално отричане, просто някои от нас едно си знаят, едно си баят - нека да проверяваме и да пишем. А иначе това, което прави Иран е резил за Запада.Голям.

малеее...живея в Лондон, Кенсингтън. Пълно е с ирнаски магазини и ресторанти около мен. Става страшно...

Дано не си мургавичък...

чета и не мога да повярвам. тука някои се превъзнасят колко велика страна бил иран.абе келеши утре аятоласите като направят бомбата и я засилят сресту исраел и те отвурнат и какво сте стане бе тапаци.термоядрена воина и краи на човечеството *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

То пък едно човечество !??

Глупости, край само с израел и ще настане мир за човечеството. Е това ще стане.

само дето миротворците САЩ и Англя няма да им дадат да отворят война ----смешко!

Пъпчивците рижави със сбъркани мерки и теглилки и обратно движение (и не само))))сега дали пак "решително" ще отговорят))))?

Абе могат да отговорят решително, ама трябват топки, а последният им премиер с топки за съжаление е много, много възрастна вече.

Англичаните са корав народ - топки ли нямат?!?!??

Вярно е, че М. Тачър имаше топки, но днес се действа групово и координирано с други държави...

Сега най-вероятно англичаните ще погнат всички араби в Англия.. Лошо им се пише;

Иранците не са араби. Те са потомци на персите. Общото им с повечето араби е религията.

Религията ,също ги разделя.Персите са мюсюлмани-шиити, арабите са сунити

Според немското главно командване операцията е осъществена предвид пряката заплаха от участието на Иран във Втората световна война на страната на Оста. По време на операцията съюзническите сили нахлуват в Иран и свалят от власт шаха Реза Пахлави, който отказва съюзническо искане за допускане на войски на територията на страната. Съветският съюз и Великобритания окупират Иран и налагат съюзнически контрол над железопътните линии и петролните находища на страната. Британските въоръжени сили заемат южен Иран, а съветските окупират северната част на страната.

А бе, ти си поредното, чело, но недочело! Каква война, какъв Пахлави? Мохамед Реза Пахлави е съвременно понятие! А за това, че Сталин е дислоцирал три армии в Иран, още преди войната , знаеш ли? Които в последствие подпомагат изключително много Сталинградската операция!

Британско-съветската окупация на Иран, проведена под съюзническото кодово наименование "Съгласие", е съвместно реализирана англо-съветска геостратегическа инициатива през Втората световна война. Проведена е в периода 25 август - 17 септември 1941 г. в хода на операция Барбароса, което предизвиква силно учудване у Хитлер и Обединеното командване на Вермахта). Декларираната и цел е защита на иранските петролни полета от евентуалното им заемане от силите на Оста, както и защита на южното трасе на транспортния коридор по който съюзниците осъществяват доставки по програмата Ленд-лийз на Съветския съюз.

Много гледаш Дискавъри и това е пагобно за теб!

Само дето Иран не е Ирак няма да им е лесно чак толкова

Няма ли някой от форумните идиоти да се изкаже сега, че безредиците пак са организирани от ЦРУ? Или пък не са безредици и всичко е организирано от иранското правителство? Тия отново показват, че международното право и норми за тях са без значение...

Колко си прав човече.... Защо трябва да влизаме в такива детайли. Достатъчно е да им се направи икономическа блокада и те сами ще се организират. Нали трябва да се отклони малко вниманието от затъващите (С)АЩ - да "погледнем" към ЕС ......да "погледнем" към арабелите... НЕ ТРЯБВА да гледаме към (С)АЩ ....защото е ЛОШО да си във фокуса - могат да ти понижат рейтинга или да видят затъващата икономика или нещо друго, което не е за гледане. Затова да ОБЪРНЕМ ВНИМАНИЕ НАВЪН ! :)

тези - не са. дори само заради факта, че студенти са нападнали посолство на 'демократична' държава. Това не се връзва със стандартния сценарий.

Вързва се и още как.Истинската фамилия на Ахмендинеджад е Саборджан,евреи приели исляма

Иранците са възприели една позната тактика - правят каквото си искат, без да се съобразяват с нищо и никой, а после се представят за жертви. Нещо като 'Аз го ударих, защото той после ме наби'.

Иран е древна, културна и цивилизована страна...

Вече е само древна - от ислямисти цивилизация и култура не търсй...

link Епа и коли произвеждат, как така...

Това е началото на Третата световна война. Надявах се предсказателите да не са прави, но за съжаление отново познаха. Който си има армия, ще има кой да го паза, който си няма, първо ще го обичат!

Тия са тръгнали по пътя на Садам и Кадафито. Сирийския вожд почти ги е настигнал.Ще ги трепят като кучета - техните си хора

Можеш ли да се самоопределиш по десетобалната на тъпостта!

Този път не позна!Някои други ще ядат дървото,като във Виетнам! :)))

Тая вечер в Херефорд ще е голяма суматоха .....

Що пък точно в Херефорд?

Там е щаба на SAS

Ти си некво емигрантче в Ингилизия, верно ? Абе омръзнали сте ни на всички в БГ, бегай си там в сайтовете на новата родина. Аман от вас.

Да бе кво коментират в БГ сайтовете? да си коментират в инглийските и индианските ?!?!!?

Тия глупаци сами си търсят война, която в момента самият Запад не иска. Сами дърпат да опашката, от което може да стане нещо, което според мен поне изобщо не им трябва. Ако мислят за доброто на страната си няма да я вкарват в такова изострено отношение... Иран е що-годе уредена държава, една евентуална военна намеса там - и после 20-30 год минимум няма да могат да се оправят. Не мислят трезво...

Просто са велика държава заслужаваща уважение. И не искат некой да им диктува какво да правят. евала, дай повече такива държави да се опълчат ана англосаксонската сган.

Абе то и ИраК беше велика държава ...

Аз пък се кефя на персийците,как предизвикват САЩ,Израел и Запада!Само така.Тези три формации трябва непрекъснато да бъдат предизвиквани на война и все повече отслабвани!

Ирак, Либия, Иран... Венецуела, това са все петролни държави.

Дреме ми дали са петролни или не, управлявани са от идиоти

Тия верно са идиоти. Този вандалски акт направо ги изхвърля от света.

То и нашата се управлява от идиоти, ама никой не се е засилил да ни спасява за наш късмет. А теб в частност какво те бърка, кой управлява Египет, Либия, Иран, Венецуела и Монголия?

От омразата си към САЩ и запада, повечето пишещи тук са смешни и безлични креатури на ислямизма.Абе господа, защо не идете да живее там, ами харесвате, както и арабите добре развития и демократичен запад, а не изостаналите арабски държави. Защо Кувей, Суадитского кралство, Дубай и прочее, пак арабски държави, с петрол нямат политиката на Иран и Либия примерно..Айде стига с тия лакардии втълпени от комунизма

Имат съяата витрешна политика особенно С. Арабия е в пъти по-деспотична от Иран но това не прави впечатление на никого защото са ЛАКЕИ на САЩ. Изповядващите западни ценности индивиди са достигнали до тотално невежество какво се случва в света и в какво се е превърнал техният идеал. На мен лично не ми е жал за вас смея ви се от сърце.

оди разходи жена си по къси гащи в Сайудитското кралство и ми с еобади а??))))х и хииии...че видиш май тепане с камъни на живо и шариат)))))

Може ли някой от вечно плюещите запада и по специално САЩ да дадат смислен отговор защо всичко живо начело с комунистическите богаташи дърпа все на там? Там учат, там купуват имоти, там бягат, като ги подгони (рядко) закона. Не съм чул някой да имигрира в Раша, Куба, Сев. Корея. Все наши, демократични страни!

криза е. щатите са пред фалит. няма кинти хамериканската измет да влезне в Персия. от друга страна Персия разполага с ядрено оръжие, а не е много здравословно да се дракаш с такава държава. всяка държава сама трябва да определя как да се развива и никой няма право да й се меси. днес например български военни бяха на съвещание в хамериканското посолство в София. един от тях каза "навремето ни привикваха руснаците, а сега хамриканците да ни дърпат ушите". правете си изводите колко много милиционерчето им близка задните части и колко безлична държава станахме...

всяка една малка и бедна държава ще " близка задни части ". въпросът е на кого. а ти като си абдула може би ще ти е доста конфортно ако се устроиш в любимата ти Персия.

то санким Белгия Дания Швейцаряи щот са мнооого големи държави ....смешник лизачев!!!май си мишок а?

К'во и е на държавата Иран, че неразбрах? За едни може за други не, така ли? Те натрупаха ядрен арсенал, и могат да заплашат директно всяка една държава. Иран не може ли да иска да има защита?

Ти в Европа ли живееш?! Нали се сещаш, че сред първите мишени на ядреното оръжие на Иран ще е Европа и в частност България. Тази страна на фанатици не бива да има ядрено оръжие иначе твоите деца ще страдат от ядрената им бомба.

А България защо не пази неутралитет, като е толкова уязвима? Защо все се натискаме за американски ПВО и други бази? Това е ЕДИНСТВЕНИЯТ начин да запазим децата си, а не приставането на когото и да е от големите.

Ех тъпо пиарче, а може ли да ни светнеш, защо точно Европа ще е сред първите мишени, а България сред най-първите. То бива глупост, но твоето няма граници. В опитите да ни промиваш мозъците. Такива плоски американски номера вървят само в САЩ. Хайде да не се обиждаме, да не ручаме жабета тука. И маниерите са ти плоски, като от студената война. Може да плашиш бабчите на село така. Ама и те поумняха. И защо реши, че са фанатици и колко жертви са причинили. По твоите критерии, най-големите фанатици са САЩ и Израел. Като погледнем колко държави са нападнали и колко жертви и беди са причинили. И ядрено оръжие са използвали срещу държава пред капитулация. Ето срещу тези трябва санкции и изолация. Както се процедира с бясно куче.

Може да иска, само каквото си произеде сама! Щом не може да си направи ядрена бомба, неможе и да борави с нея. Нещо като маймуна с граната. Затова - о'време. Втори Хитлер, не ни е неоходим засега.

Всеки емигрант си защитава новата родина. Нищо ново, все пак е бивш българин.

ти глей там пакистанците от Степни да не те опънат в тъмното до темза...и после драскай тук...

Това е безумна религиозно-фанатична страна, която няма нужда от защита, а има нужда от тежки офанзивни възможности, които да използва срещу на който им скимне на аятоласите. Тяхната неприязън към Израел и западните демокрации е пословична, в прав текст си обявяват, че искат да ги унищожат... А ние - българите, на нас трябват ли ни ядрени оръжия да оцеляваме? А на германците? А на японците? А на Австралия? А на унгарците? Унгарските физици са открили процеса на верижна реакция (Лео Силард), а по-късно един унгарец (Едуард Телър) е и разработил термоядрената бомба заедно с един поляк (Станислав Улам). Но и поляците нямат атомни бомби, с които да оцеляват. Я стига, там виреят радикални мюсюлмани, готови да да избиват наред.

ми не зам унгарчи поляци и пр ама еврейчетат са забърсали всичко от тях ти затова ли толкоз плачеш за тях???

Ако мислиш, че Иран е ок, отивай там. Много тъпанари се навъдиха, които се ползват от благата на западния начин на живот и правата на западната демокрация, но защитават с пяна на уста малоумни режими, които мародерстват собствените си народи дори, да не говорим какво биха направили на нас. Не мислиш ли, че не е добра идея аятоласи да разполагат с оръжие, което може да изтрие живота на земята за отрицателно време? Какво според теб ще стане, ако някой от тия брадатите реши, че точно днес му се ходи при Аллах и че с него ще завлече и нас, на които засега ни се живее???

Би било хубаво и ние да имаме атомни бомби, че и македонците, да не говорим за Косово, Сомалия, Суден. Хммм, какво ли щеше да стане ако Кадафито имаше нещо такова?

Тежки фАнансови санкции... да ви имам спелчекърите опенсорсови...

Хм, нещо като дежа вю, преди 33 години направиха нещо такова с американското посолство и имаше криза със заложници повече от две години. Докъде ли ще я докарат сега? На иранците не им пука за западните демосрации и лицемерните им приказки, те си правят каквото искат, поне в собствената си страна.

Иран май ще яде дебелия накря.

...световното преразпределение на благата. Ще има пушилка, ама прилича малко и на началото на Първата световна война - дано съм лош пророк!