В Иран наказват тези, които празнуват Свети Валентин

Властите в Иран забраниха празнуването на Свети Валентин, в Пакистан заявиха, че този празник не съответства на ислямската култура.

Обратно в новината

Коментари - В Иран наказват тези, които празнуват Свети Валентин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Първо наказват поклонниците на Трифон зарезан, със 10 пръчки, на голо, а след това , каато се мръкне, и Валентинките, с един грездей във дъто!

Е-е демокрация по мюсюлмански е това.

Празникът е ТрифонЗарезан. Свети Валентин си е чисто католически празник и няма общо с нас. Натискът върху нас да го празнуваме е от чисто комерсиална гледна точка. Можете да обърнете внимание, какво правят съществата с уродливите ценности в САЩ. Успяха да комерсиализират Коледа. Целта е да има харчове за милиарди. Пиара е в гигантски мащаби. То филми, анимации и всякакви рекламни кампании. Само и само да се изръсят купувачите максимално. Втория опорочен такъв празник е Свети Валентин. Само бизнес. А третият, които поне аз от 3-4 години наблюдавам, това е техният празник Пасха, неизвестно защо носещ еврейско име. Като точно евреите са разпънали Исус. Малко абсурди. Но идеята е същата, диво пазаруване. С този празник не се получава толкова, щото няма подаръци и купони по заведения. Но на подобна обработка подлежат всякакви такива празници. И пак да подчертая, не става въпрос за стихийни пазарни процеси, а за съвсем хладно провеждана политика.

Пийте вино и се обичайте оставете циганъорите

Определено вярвам, че на върха на новата вяра ще стоим ние българите, защото сме от малкото, които чувстват живота в дълбочина и сме отсели същественото от несъщественото според силите си. Иранците, макар и носители на велико наследство има много да се учат от нас. Ще дойде време да се поклонят.

v bg e vavilon praznyva se nared da varvi kupona....

За нас празник е "Трифон зарезан",а"Свети Валентин"е халтура.

Вие празнувате и деня на ръчния труд...

Затова все искаш още щот много як.

Тъй като този празник, заедно с Хелоуин, е католически празнуването му и тук е нежелателно. От друга страна е хубаво влюбените да имат празник.

За влюбените всеки ден е празник. Рокаджиите имат Джулай морнинг, а чалгарите нямат ,защото уж пеят за любов, но мислят за секс.

Уважаеми журналисти, пишете за Иран. Тогава пишете за Саудитска Арабия, ОАЕ, Катар и т.н. Та там християнството е забранено... и още куп други права и свободи на обикновените граждани... Стига с тази избирателност!

Така е. Поне в Иран не е забранено да си християнин, но атеизмът се наказва със смърт. Виж СА това да си христианин е също толкова лошо, олкото и да си жена - никакви права и убийство с камани насред врещящата от удоволствие тълпа диваци, но първи приятели на САЩ.

За немците Свети Валентин е покровител на... лудите. Така че в страната празникът се отбелязва като Ден на душевното здраве. А все пак Германия е сериозна държава.

Те празнуват Трифон Обрезан.

това по 5-6 пъти на ден да си мъж и да се дупиш да се молиш - 5-6 пъти на ден да съзерцаваш гза на този пред теб не е лесна работа после да се справиш с мислите си. По-скоро ще почнат да празнуват 2 февруари

ЯВНО заради това ЖЕНИТЕ там са предмети, защото НЕ ТЕ са в мислите и желанията им, а гза на молещия се пред тях-мъжете, само те имат право да влизат в джамия на молитва.

Не се сърдете на сидерастите, че плюят свети Валентин и тези, които го празнуват. Те са хора, които винаги трябва да са мрачни, напрегнати и много мразят тези, които се отпускат и веселят по какъвто и да е повод. Злобата и идеологията не им позволяват да се усмихват. Те се хранят от омразата и ненавистта си към всичко различно от тях. Да сте видели поне веднъж усмивки на техни митинги? Аз лично съм виждал само изкривени от злоба и омраза лица.

Лъжеш най-нагло и поста ти го доказва. Докато те използват аргументи за този празник и го отричат,ти обиждаш тях злобно,тъпо и безсмислено. Значи злобата я пръскаш ти. Празнувай си. Какво ти пука кой какво казва?

Какъв е произходът на празника, а лицемерието на ислямистките водачи на муслим стадото. Защо мислите е забранен алкохола в муслим страните (а мъжеловството не се наказва, дrеи е част от ислямската "културa")?! Ами отговорът се съдържа в следните думи на Пол Клодел: Виното е велик учител на вкуса, освободител на духа и озарител на ума. Тъкмо това обаче не искат да се случва ислямистите, за да могат да държат раята в робско подчинение и невежество. Те много добре си дават с/ка за всичко, затова и лицемерието им няма граници.

Не случайно Иран се бие на страната на русляма в Сирия.

Свети Валентин е измишльотина на продавачите на цветя и на продавачите на шоколадови бонбони. Който си обича половинката, на него не му трябват фалшиви американски ритуали.

Денят на влюбените е вторият по популярност "празник на картичките" след Рождество Христово. Подаръците за него са от традиционните кутия бонбони, букет цветя и балони до компютри, бижута и дори мебели. Американците харчат за подаръци средно по 150 долара, като това не включва посещенията в ресторант, концерти и разходи за пътешествия, пише БТА.

Стига си писал глупости. Великден е втория,дори трябва да е първия защото има велика символика в него. И е лесно да обичаш любимия човек,но всички ближни е трудно.

Това че американците харчели пари за подаръци за този ден НЕ значи че и ние трябва да го правим след като си имаме хубав НАШ БЪЛГАРСКИ празник Трифон зарезан за разлика от тях дето и без това са нация БЕЗ корени.

Под статията: Празнуваме Свети Трифон Зарезан 50 коментара , а тук ври и кипи така някак си демократично и по европейски. Честити на всички които празнуват св,Валентин , но никога не трябва да забравяме кои и сме и откъде идваме и да почитаме нашите традиции на първо място. Наздраве! Make love, not war.

Колега, то Трифон Зарезан си е ясен, какво да го коментираш. Като мръкне, сядаме да пием вино. Тук коментираме други неща.

Нека всяка жаба ,да си знае гьола и мястото там. Ние понеже сме цъфнали та вързали та се занимаваме с чуждите проблеми. А вино пие само който е зарязвал днеска.

Защо споменават само античните оргиестични ритуали. Въпреки, че те се преплитат с християнските празници на тази дата (вкл. Трифон Зарезан - стар тракийски култ към Дионисий) св. Валентин е историческа личност - призовава съществата да избират свои "романтични другари" Екзекутиран е за хомосексуализъм и незакони бракосъчетания

Това ли измисли тъпата ти тиква? Баси наглите лъжливи боклуци има. Типичен путлераст.

Този празник о подходящ за третия пол.....!

първо св.валентин не е християнски празник,нито православен нито католически,тове е 'празник'на консуматорството наложен от медиите под натиска на производителите на пластмасови изделия и всевузможни боклуци.в този ред на мисли съм съгласен с властите в иран,а че влюбените трябва да показват лубовта си е безспорно,но не мисля че това трябва да се случва само в един ден а постоянно без да се налага да се копуват всякакви боклуции прочее

По консуматорски празник от Коледа, ако ми намериш....

Зависи какво се консумира!

кво му е консуматорското по Коледа? - само постни яденета. друго си е по Нова Година , по Гергьовден... реално в днешно време всеки ден е някакъв празник на някой.

Свети Валентин е празник, който се отбелязва на 14 февруари от Римокатолическата и Англиканската църква. А защо в България така масово се отбелязва, не мога да си обясня. Идва ми на ум един израз, че се правим на по-големи католици от папата. Имаме си Трифон Зарезан - НАЗДРАВЕ!

православния празник св.Валентина беше на 10 февруари - денят на светицата Валентина. На мен не ми е известно да има ден на светец с това име.

Ами предполагам, че го отбелязват, защото им харесва идеята да празнуват любовта и това, че са влюбени. Нещо, което явно е твърде неприемливо за нашата църква. И въобще огромна част от религиите активно НЕ подкрепят идеята хората да са щастливи, дори напротив - грижат се да им вменяват вина (първородния грях) за неща, които не са извършили (грешни са още от самото раждане), срам (ходят забулени), лишават ги от биологичните им атрибути, които водят до удоволствие (голяма част от мюсюлманите обрязват жените - изрязват им клитора) и т.н. и т.н. И понеже българите не са особено религиозни, не се интересуват дали това противоречи на нещо изобщо и може щото им е писнало да са нещастни (надявам се). Не мисля, че повечето хора гледат на този празник както религиозен, освен такива като теб, които живеят в свят на строги правила и се дразнят, на другите, че се осмеляват да се забавляват или че са щастливи. Аз нямам друго обяснение.

Не виждам смисъл да се празнува нещо дето си го усетил САДЕ на една дата:((((( Поредния идиотизъм американски като хелоуин за заблудени и изветрели БЪЛГАРИ при положение че има български хубави празници,

деер

А, Трифон Зарезан?!

" Дано да ви се родят хубави деца.." Пожелание на В.Путин към премиера на Люксембург/гей/, оженил се за гей. Х А Х А

Еврогейски тъпаци, така се прави,на като вас,затова ще бъдете унищожени, кретени!

Леко, да не се задавиш от злоба.

Ако зависеше от сидераста, у нас щеше да има бой с пръчки за тези, които празнуват Св. Валентин. После един час кланяне пред портрета на Путин.

Австралия, Япония и др.страни изобщо не са толерантни към ислямската религия и са с прекрасен стандарт. Правете си изводите!

Да им имам стандарта австралийски! На една моя бивша съученичка дядо и изнемогва заради капризите на внучката си, която учи не какво да е, а маркетинг и мениджмънт в австралия - специалност, която е като затваряне на дупки във веки един университет! Аз уча в България на поносими такси, а тази се задъхва във финансовите си проблеми - мога дори да си представя само как си допълва нужната за таксите сума!

Любопитно ми е защо толкова те притесняват харчовете на другите хора? Или са ти искали заем? Нали знаеш, че винаги можеш да откажеш? Всеки изнвестира в каквото намери за добре и това си е негово право. Ако ценностите на това семейство не съвпадат с твоите (т.е. ти имаш друга идея как е най-добре да си изхарчиш парите), защо толкова те интересува че те ги харчат по друг начин?

Този празникът е чужд и на българските традиции и култура, привнесен отвън, лигав и сладникав. Влюбените би трябвало да доказват обичта си един към друг всеки ден, а не само веднъж годишно. Аз вече зарязах и започвам да заспивам. Честити трифунци.

Как е времето в Перник?

В България Св.Валентин не го празнуват тия, които предпочитат парите за цветя и подаръци да ги дадат за пиене.

Любов за един ден.

Тия нали са мохамедани, защо празнуват католически светец? И тях ги шизофренясаха, като нас.

Исляма произлиза от християнството, ама повечето кретени очевидно не знаят.

Искам аз да знам, кога в Европа ще забранят джамията като несъответстваща на Християнската култура? Тъй де - по пример от Пакистан!

Всички влюбени в Путин, сега е моментът да му напишете любовна картичка и да му я пратите в Москва!

Значи забраняват сърчица, рози, любов... А иранците в Европа сигурно вият до небесата за джамии и че имали религиозни права!

Тези първобитни антидемократи ще забранят и гей-парафите. Позор.

Пеевските прасета квичат и в този форум!

Ако си самотен за постоянно, а наоколо всички празнуват Свети Валентин по двойки, е голям кошмар. Винаги около тази дата ми идва да се приспя за седмица, докато отмине.

Св.Трифон ще отреже невалидните пишки на козяшките туркофили и европедали

Ваопще не разбрах какво казваш.

Навремето Иран имаше европейски ръководител и шах. Американците извадиха свой агент на ЦРУ аятолах Хомейни, поставиха го и както при всички други той се обърна против САЩ. Така разнебитиха Иран. Това им е тактиката навсякъде.Но ще ядят якият казашки и ще им изхвръкнат говедарски очи на конец.

Иран не изглежда толкова разнебитен, колкото останалите държави наоколо. САЩ ако не успеят да пробутат собствен агент, а се задържи руският, просто намират начин да унищожат държавата. Та в този смисъл - най-добре американско протеже, което не ги слуша особено много.

Иран изобщо не е разнебитен както повечето от съседите му, които попаднаха под краварското влиание.

Ами организирайте си парти за запознаства. И може и с някоя друга бутилка вино по случай Трифон Зарезан. С фейса се прави за минути. Между другото древногръцката оргия, от която са дошли и и православния и католическия празник е била точно затова -- да се правят случайни запознанства.

Боли ме чепо какво забраняват в кочини като Иран, СА, Россия и пр...наздраве на всички! По тез земи от 4000 години се празнува Трифон!

Aми, тогава, запада да затваря всички джaмии, и да забранява празнуването на "Kоч баирями" и всичките му други баирями,.. и готово!! ;)))

Забележете, този празник е забранен в Иран, Северна Корея, патриарх Кирил го забрани в Русия - все страни с тоталитарно-феодални диктаторски режими, докато в демократични страни като България и Турция празникът с всяка година става все по популярен но в едната отрицателно, а в другата положително влияе на демографската обстановка.

Не виждам какво демократично има в страна, където все повече жени се опаковат от глава до пети и ходят забрадени. Ислямът изначално е тоталитарна религия, тъй, че да се говори за демокрация в държава с това изповедание, е нелепо.

само едно мога да кажа - безкраен фанатизъм и ограниченост - нима в ислямския свят няма влюбени и не си подаряват подаръци и цветя - в такъв случай властите в западна европа и америка трябва да забранят и мюсюлманските празници - рамазан, рамадан, байрам и др. - напротив, поне в германия, мюсюлманите се молят по пет пъти на ден,като работят и на техните празници винаги почиват - от толкова много толерантност ни се качиха на главите, джамиите никнат като гъби и непрекъснато мрънкат, че нямат права - не знам някой да има повече права от тях - на всички влюбени пожелавам хубав празник - не мисля, че точно свети валентин е виновен за световното международно положение

Правилно, ще празнуват Св.Трифон Зарезан, а не някакъв католически педал

Точно защото знаят как те се възползват от дадената им свобода в западния свят и постепенно налагат своите правила, затова пазят своите от влиянието на християнските празници. Да се забранява коледната елха, че щяла да обиди мюсюлманските заселници в Брюксел, е пълен абсурд!

Сутринта питах попа и той също каза че е забранено да се празнува, също каза че любов може само при разплод, иначе чикии можело по всяко време защото било здравословно , само миеш ръцете.

Всеки трябва да празнува своите религиозни празници, ако има 0.3% католици в Иран и Пакистан да заповядат да си го празнуват, никой не ги спира, но някой чрез пропаганда да налага исляма или католицизма на други религии не е нищо освен религиозен поход или кръстоносна война. Ние българите сме православни и днес празнуваме св. Трифун а не курбан байрам или св. Валентин.

Ние "българите" сме каквито си решим, стига това да не противоречи на закона. Има православни българи, има българи католици, мюсюлмани, будисти и т.н. Аз например съм атеист, макар че откакто се помня съм всъщност убедена пастафарианка. След като си мислиш, че имаш пълното право да отсичаш какво точно трябва да празнуват българите днес, не си по-различен от режима в Пакистан. Просто нямаш тази власт и предлагаш уж друго, но всъщност предлагаш всички да се съобразяват с теб.

Щом си Атеист не вярваш в бог и не трябва да се кланяш на никой бог и да празнуваш никакъв религиозен празник. Католиците в България са под един % , да заповядат да си празнуват, не виждам в техните страни да се призовава за празнуване на свети Трифон, което е нормално те са друга религия, лошо е при колониите опитват да им променят вярата, както са процедирали с индианците и аборигените сега го правят и с българите.

Ние пък си празнуваме Свети Валентин, ти си празнувай трифУна.

Това е твое право ако не желаеш да си православен, отказваш се от вярата отиваш на ново кръщение в католическа църква и празнуваш всички техни празници, след година ако желаеш може да се откажеш и от християнството и да речем да отидеш в джамия, да те обрежат и да приемеш исляма, това е твое право и не го оспорвам.

Лицемерието на имамите е от вселенска величина. Ислямска култура?! Що за оксиморон е това? Къде е тази култура и тази цивилизация? Къде са нейните артефакти, с които да се представи пред цивилизованото човечество? Освен джамии (в които няма нищо красиво и възвишено, което да подсказва тяхното предназначение). Само не повтаряйте първосигнално за арабски цифри и пр. баналности. Да не би ислямът да идва от нищото и на празна, неразорана нива? Та той наследява (и в по-голямата част унищожава) най-големите култури и цивилизации в човешката история. Щумер/Вавилон, Египет, Персия, Рим, Елада, древен Израел... Дворцовият комплекс Алхамбра и др. в Испания, построени от маврите,са всъщност построени от сирийски инженери и математици (Дамаският университет) , които са били принудени да приемат "правата вяра" и така били приобщени към ислямското "наследство"....

Вавилон, Храма на Юпитер в Балбек с блокове по 1300 тона и плочките на санскрит това не е ли култура и сирийските инжинери ли са ги транспортирали тея блокове на 80 километра.

Я пак прочети постинга и тогава се прави на отворен. И въобще каква глупост си написал? Всъщност какво искаш да кажеш? Баалбек е "космодрум" на анунаките (или на такива като тях). След това е бил дострояван с храма на Юпитер от римляните, гърците също са оставили следи там. (Имал съм възможност да видя всичко това с очите си).

Съгласен! Наскоро чух нещо, което силно ме впечатли - ислямската религия била сътворена от евреите като противовес на християнството, което започнало да се разпространява много бързо. Съгласно принципа "Разделяй и владей!", двете религии да се бият и да рушат ценности, но да няма обединение на добрите сили в света. Тъй, че религиите са си чист опиум, от който е по-добре умните хора да се пазят.

Други , че в основата е Ватикана! Във всеки случай "посветените" са единодушни, че Мохамед не е написал нищо, а всичко е съчинено много по-късно от същите, споменсти по-горе.

Забранено е изобразяването на хора и животни, дори и на предмети, води се идолопоклоничество. Затова го избиват в архитектура, калиграфия, точни науки - математика, физика, алхимия. Поезия колкото искаш - от суфи мистицизъм до персийска любовна лирика. Докато Европа е затъвала в тъмните векове, Близкия изток, Византия и България са духовни великани

Значи популярните факти (официалната история) са едно, истинската история е друго. Остави Византия намира. Говорим за ислямска култура. Я първо се разходи из муслим страните и виж какво са сътворили и са оставили за поколенията! Всички тези "постижения", дето ги изреждаш, са на народи, които са били приобщени със силата на меча/ятагана към "правата вяра". Престанете като зомбита да повтаряте наложени културни "мантри" от хора, които не искат да се знае истината за нещата и въобще истинската истприя на човечеството. (Знаеш ли какъв е бил основният състав на армията на А. Македонски? И как с тази численост е успял да покори целия древен свят! Знаеш ли от какъв произход всъщност са легендарният крал Артур и свитата му?)

ако почитат порока Муамеда само на чикии ше я карат:)

Да така е! На вашата чаршафена култура съответства само РЯЗАНЕТО на ГЛАВИ и педофилията !

Честит празник на влюбените! За Иран и Пакистан - всичко, което се забранява, става по-интересно и привлекателно... От др. страна приведените примери за масови оргии в Древен Рим и Древна Елада показват по забележителен начин как развратът е допринесъл за рухването на велики империи. Да се готви ЕС - разврат плюс толерантност към "различните" ще видят сметката на тази съвременна империя за броени години.

Не повтаряй грешките на слабите журналисти от политизирания Дир.бг. И конкретно, този разврат, за който пишат е наричан "вакханалии". Кои са тези Вакханки и от каква народност са. Не са нито от гръцки, нито от персийски произход. И ако тръгнем от тук, ще видим несъстоятелността на написаната умишлено статия.

Не се хаби. На Мери-то и се плаща.

Богът е Бакхус, гръцки! Вакханките са гъркини! Праздникът, денят на Бакхус в България е Трифон Зарезан! Гръцкия Бакхус и българският Трифон!

Hello,dear Mary-gal...pisha ti od Berlin(grat vav Girmania) imam edna vatreshna niophodimus vda ti zasvidetelstvuvam moeto dobro odnosheNIE kam tep.Vazshiten sam od tvoiat tekst-imash stil,iavn si t4ela filos.Tragtati i eseta.Obi4am Didro,no povi4eto -Vulter. Mary bili zhilala da postavimi na4aloto na edna nova liobov- just yOu & mE..

Уважаеми дир писачи на статии, Необяснима е агресията ви и жестоката ви пропаганда против католиците в България! Ще трябва да се обърне внимание на това, че се настройват българите да се мразят на религиозна основа! Аз съм католичка и никога не се прехласвам в извратените сърчица, които се натрапват от американците печелбари по целия свят! Живея с католици и с православни и почитаме всички празници, също имам колеги мюсюлмани и нямаме никакви проблеми в яденето на баклава. Всички сме с българско гражданство. Уважаваме се, почитаме се и умеем да правим разлика между религиозни празници и езически. Хелоуин и сърцата на Св. Валентин са толкова католически, колкото и шоколадовото яйце, боядисаното яйце и Коледата са религиозни. Обръщам внимание на невежите- Коледата - не казвам Рождеството! Престанете да набивате в главите на простата част от читателите ви, че трябва да мразят католиците! Защото да пропагандирате омраза към католиците това води до ненужно озлобление на хората в България!

а защо толков ревностни християни католици - явно православни също който учат че бог е любов врещят птортив сърцата и любовта??? злобеят! както и ти :) тъпо е!

Не си разбрал/а.Това, за което питаш не е това, което съм изразила в посланието си.

Стига с тази слоба, ще се разболеете от рак.

Това е един психично болен който тролва и спами почти всяко мнение, ако му отговаряш изпада в криза и неможе да се владее, подвизава се още като доц. Чоку Боков - Рапоне.

слънце, въздух, юдаизъм здрав и бодър организъм.

В тази руска поговорка всъщност става дума за онанизъм (политически), а не за юдаизъм! Не си оригинален!

Според мен, малко им е! Да въведат смъртно наказание, че белким намалее истерията покрай този "празник"!

Малка забележка, "любовта" не се "прави".

А произвежда ли се? Или се консумира?

абе глупако нагъл и безпросветен гетите са южен народ от преди христа презети от персия след това от филип македонски славяните са племе от след христа и идват от северна европа нямате спирка с простотиите си!

>>>, не само си прост, но и нагъл. Хайде, посочи ми литература, в която тези неща да са доказани. Славяните, в огромна маса идват от припятските блата в днешна Полша, където и днес условията за живот са неподходящи. Кой, освен евреи, педераст може да измисли подобна глупост. И още нещо "умнико", гетите са наричани и готи. Така че, можеш да лижеш задниците на евро-дойчовците, но те не са готи, те са дойч, а по славянски "немци", мучащи, независимо от Германия, Франция или Бринания.

Посочи ми литература! Кой пише литературата? Ами ако е писана от болен мозък! След съответните халюцинации!

Значи в тия азиатски държави няма свобода на слово,религия,етнос и т.н.Както нашите политици се хвалят че в България всеки може да изповядва каквато си иска религия и да празнува каквито си иска празници.А защо не е така и в тия азиатски държави?!Все едно нашия президент Росен да казва,че всички които празнуват ислямския байрам майрам празник ще се преследват и наказват защото този празник не съответства на християнската култура и на културата на България.

иран не са араби те са перси

Все ислямски цинганайки!

Все едно нашия президент Росен да казва,че всички които празнуват ислямския байрам майрам празник У НАС ще се преследват и наказват защото този празник не съответства на християнската култура и на културата на България тъй като България е християнска държава и официалната религия е православното християнство.

В техните си държави,ще си прилагат техните закони. Те не ни казват,какво да празнуваме у нас.

Айде бе, а Курбан Байряма?

коледа идва от католически рим като дори има езически корени не я празнувайте!!! християнството като държавна религия идва от католически рим! откажете се от него! прекалявате! и говорите глупости само защото сте дребни злобни хорица :))

Благодарение на папата цар Калоян получава признание от него и става цар на българите!

И без признание от папата, Калоян ги мачкаше наред. А от заигравките с хрисиянството , България само загуби.