Бивш шпионин: Атентатът над Локърби е работа на Иран

Бомбеният атентат над Локърби е бил поръчан не от Либия, а от Иран и извършен от базирана в Сирия терористична групировка, твърди бивш ирански шпионин.

Обратно в новината

Коментари - Бивш шпионин: Атентатът над Локърби е работа на Иран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

След като починаха атентаторите вече не може да бъдат изсипани обвинения.

Колко е удобно да обвиняват сега Иран и Сирия! Иначе може и да е вярно, но преди така обвиняваха Либия. А и от статията се разбира, че американците са свалили пътнически самолет. Не че знам подробности, но на пръв поглед, с какво те са по-добри?

По-лошо от лъжата е полуистината! А медиите тъкмо с полуистини си служат. Затова е казано, че най-ценното нещо в медиите е онова, което те премълчават. Щатите са многолика държава. Вътре съществуват фракции, лобита и всякакви такива (между се води борба за надмощие и има безкомпромисна ковкуренция) които никой президент не е успявал да контролира, а повечето, дори не са си давали сметка за съществуването им. Затова за Локърби можете да чуете различни тълкувания и версии на различните ам. служби. Дори версията за иранска връзка не е съвсем достоверна. Има материали в мрежата по всички въпроси, стига човек да се интересува и да знае англ. език. При такива инциденти е много интересно да се види какви са пътниците в съответния полет, защото това навежда на мисли (някой се отказват в последния момент, след като са "посъветвани" да го пропуснат, и т.н. Затова е нитресно какви хора са пътували в този малайзиски самолет...

До рт: всичко написано от Вас е вярно.Но:защо не вземете да напишете, какво сториха същите тези онеправдани германци в Русия.И с руските военнопленици.Как ги хранеха с брутерброд.

Поредното насиране на западните служби и политици! Лошото е , че лъжите им излизат години след това. Сега лъжите за Украйна , че излязат след 20 години и какво? Цялата несигурност на нормалните граждани е било,щото някакъв селянин в САЩ да си прокара "великата стратегия".

Стига фалшиви еврейски филми.

Първо: Съживявате Кадафи! Второ: Мисля, че той изплати няколко милиарда за жертвите над Локърби. Връщате парите на Либия. Трето: Имаше на няколко пъти бомбардировки на либийски селища. Изплащате компенсации. Или какво, сега ще нападнете Иран и ще искате компенсации, после някой ще каже, че е българска работа, ще нападнете България и ще искате компенсации, после ще се окаже, че е германска работа и т.н..

А кога американските убийци ще платят за бомбардировките на цивилното население в Дрезден и Хамбург в края на ВСВ. Англо-американските военни престъпници са използвали стотици тонове фосфорни бомби и целта им е била масово убийство на жителите на тези градове. Това е истинският Холокост, а не оня измисления, жидовски. Жертвите са около милион цивилни жени, деца старци, болни. В разразилите се от фосфорните бомби огнени бури вятърът е достигал скорост 200 км/ч, а температурата -над 1500 градуса. Асфалтът по улицицте е бил в течно състояние и хората са се овъглявали за секунди, умирали са в кански мъки. Представяте ли си този апокалипсис? Има снимки в мрежата. А за около милион германски военнопленници, които американците оставят да умрат без храна и вода, събрани като животни на открито, оградени с телени мрежи? А складовете на американците са се пръскали по шевовете от тонове храни, които американците са изгаряли. Станали свидетели на масовото убийство, от Международния Червен кръст организират от Швейцария влакови композиции с храна и вода, но американците не ги допускат. Цинизмът на американсият еврейски генерал Айзенхауер стига дотам, че за да заобиколи Женевската конвенция, която задължава американците да предоставят храна, вода и медицински грижи на военнопленниците, Айзенхауер обявява сложилите оръжие германски войници не за военнопленници, а за DEF (Обезоръжени Вражески Сили). Потърсете книгата Hellstorm. The Death of Nazi Germany (1944-1947) и ще разберет за престъплениятата срещу германското цивилно население, извършени след края на войната. Мащабът им е такъв, че ще накара сърцето ви да спре да бие, а кръвта ви да закипи от ярост. Кога военнопрестъпниците ще платят за този геноцид над германският народ? За такива престъпления давност няма.

Случаите на масовите изнасилвания и убийства на германски момичета и жени са няколко милиона. Ето извадка от цитираната книга: From eight to eighty, healthy or ill, indoors or out, in fields, on sidewalks, against walls, the spiritual massacre of German women continued unabated. When even violated corpses could no longer be of use, sticks, iron bars, and telephone receivers were commonly rammed up their vaginas. Brazilian German Leonora Cavoa: Suddenly I heard loud screams, and immediately two Red Army soldiers brought in five girls. The Commissar ordered them to undress. When they refused out of modesty, he ordered me to do it to them, and for all of us to follow him. We crossed the yard to the former works kitchen, which had been completely cleared out except for a few tables on the window side. It was terribly cold, and the poor girls shivered. In the large, tiled room some Russians were waiting for us, making remarks that must have been very obscene, judging from how everything they said drew gales of laughter. The Commissar told me to watch and learn how to turn the Master Race into whimpering bits of misery. Now two Poles came in, dressed only in their trousers, and the girls cried out at their sight. They quickly grabbed the first of the girls, and bent her backwards over the edge of the table until her joints cracked. I was close to passing out as one of them took his knife and, before the very eyes of the other girls, cut off her right breast. He paused for a moment, then cut off the other side. I have never heard anyone scream as desperately as that girl. After this operation he drove his knife into her abdomen several times, which again was accompanied by the cheers of the Russians.

Това е само капка от престъпленията срещу германският народ, повечето от тях извършени след края на войната, т.е в мирно време. В сравнение с тях германските въоръжени сили са като милосърдни сестри.

Браво, открихте топлата вода. Аз това го знам от десетина - петнайсет години. Тогава синът на кадафи, който го убиха в сраженията, даде сензационно интервю пред bbc където директно каза, че са ги притиснали от сащ и англия да си признаят вина за да не им бъдат наложени икономически санкции. В същото време намекна за иранския пътнически самолет, който е разбит от военна ракета на САЩ 6 месеца преди това. Намекна за приликите, намекна че това си е чисто отмъщение. Но, разбира се, това интервю беше доста потулено и почти никой не е чувал за него, както винаги САЩ са си най-големите лицемери, нарушаващи системно правата на чуждите граждани и намесващи се постоянно там, където не им е работата за да си гарантират собствена далавера...

Под САЩ трябва да се има предвид ционистко-талмудско-жидовската им управляваща върхушка. Точно както е и при нас, когато се говори, че България заела такава позиция или че външния министър изразил еди како си становище...

ЦРУ са гвардията на държавата-престъпник САЩ. На САЩ не вярвам, нито за едно нещо, което са казали. Беше им необходимо да очернят Либия - натиснаха съда в Холандия да каже, че либииците са извършили атентата. А сега им трябва да очернят Иран и Сирия - и обвиняват Иран, че е поръчал на палестинците да взривят самолета, за което била виновна Сирия... Интересно, самите САЩ-ци дали са толкова тъпи, че такива безумни логически конструкции да се приемат там. А МЕЖДУВРЕМЕННО, В УКРАЙНА, ОФИЦИАЛНО СЕ ДОКАЗА - НЕИЗВЕСТНИ СНАЙПЕРИСТИ СА СТРЕЛЯЛИ ЕДНОВРЕМЕННО ПО СИЛИТЕ ЗА СИГУРНОСТ И ПО ДЕМОНСТРАНТИТЕ.

Пак казвам - ако случайно тая версия се подеме насериозно, трябва да се изясни какви парични компенсации ще получи Либия за всичко, което е понесла. Отделно да й се върнат парите, които даде за обезщетения. И компенсациите трябва да са от бюджета на САЩ, а не като заем от СБ.

Интересно , за Локърби има медиен шум съдебен процес и тн. Някой справедливо или не е понесъл последствията. Какво имаме за тези 290 души избити от американския военен кораб?. Процес, съдебно дело, медиен шум ?!?!?

Меграхи почина, по-точно убит е, и в миналото не е участвал в никакъв атентат. Невинен! Иранският дезертьор Месбахи, не съществува като такъв, не съществува такова лице. Време е САЩ да спрат с провокациите си към други държави. Тяхният девиз е: На удара, с удар! А се сърдят, когато и други го прилагат.

Е не му беше дошъл реда. В тоя район, само в Иран и Турция не са влезли.

Пуснах новината на последния форум за Янукович!! Погледни я.....

Интересно как преди това пропуснаха да нарочат за поръчител Ирак

Ама голями деца сте вие, приятели коментатори. Вие не разбрахте ли след Уикилийкс, че такива понятия като морал, чест и приятелство, за американците нищо не значат. Който не и е сърбал попарата, само той не знае, що за хора са те. Мисля, че след Сирия и тоя път ще отнасат една здраво "нашляпване" от Путин. Напоследък много обнаглеха.

При положение, че винаги са ми допадали твоите коментари, се учудих, че ме приемаш за трол. Но наистина си прав, че изглеждам такъв. От една страна, се нагледах на болка и бруталност създавани чрез политиката на САЩ и определено съм техен противник; а от друга страна не искам хората да се насъскват едни срещу други (защото това също е част от манипулацията) и се опитвам да бъда по-умерена, но определено излиза различно от това, което имам предвид. Благодаря ти за коментара.

Човекър не е наясно с новата ситуация. Не виждам Русия в схемата - само старите "приятели": Иран и Сирия. Прдлагам да си помисли още малко ипак да се изкаже.

писах ма дира са глафони... единственото липсващо в изказването на дезертьора е че Путин е натиснал спусъка... моля да се редактира преди да се пусне новината отново

И пак и отново в дъното на цялата тая вмирисана история шибаните САЩ - световния жандарм и радетел за "демокрация", "свобода" и "равенство"! Гадост от всякъде, само се моля, дано един ден всичката тая гадост и мизерии които са причинили шибаните янки, да им се върне с лихвите!!!!!!!

Ще се, САЩ много обичат лихвите. Толкова ги обичат, че ако не ги получат, пращат авионосците, за да режат по фунт живо месо.

То се връща, но те не го казват!

САЩ и Англия са могли навремето да си се справят с Либия, но до тук. Иран е близо до Индия и Китай, така че до тук с мераците им. В Средиземно море китайски и руски кораби следят корабите на САЩ и НАТО да не допуснат грешка.

Кадафи - невинен. USA са винаги справедливи. Затова сега ще го възкресят.

Ами сега? Значи ли това че сбъркаха, като се отказаха да нападат Иран?

Има логика да е поръчано от иран при положение, че 6 месеца по-рано американците са свалили ирански самолет с 290 души .

И тази логика ги озари 30 години по-късно.

Мераците им за Иран и Сирия. Ама не са питали по-големите.

Онзи беше казал "Всяка лъжа, повторена 100 пъти...". Тези повтарят 1 000 000 лъжи и всяка по 1 000 000 000 пъти... Хранителна среда за зомбита. И зомбитата се множат.

е за какво лежаха някакви нещастни либийци в затвора 20 години, след като нямали нищо общо? И колко години международна изолация и санкции на Либия?

Заради"демокрацията"и"свободата"бе!!!! Те са над всичко.... Аз ли да ти ги обяснявам тия неща??

Нито е пред, нито е зад, а е претекст.

Ха-хахахууууаааахахахахахаууууу!!!!! А ДЕБИЛИТЕ претендират че на"Западните Държави"-съдебната система е НЕЗАВИСИМА........ АААААХАХАХАХАХАХУУУААААХАХАХАХАХ!!!!! Честито батковци!!!!!!

Независима е разбира се. От нея нищо не зависи.

dionisiosd@yahoo.com

Ако знаеш каква новина"имам"за кризата в Украйна... Ще им се завие свят!! Ама чакам подобна тема на форума за да я пусна.......

Съдия - отсъжда... Следовател - разследва... Схващаш ли разликата?

dionisiosd@yahoo.com

Неееее!!! Въобще не съм работил в тази система 10 години,и не мога да схвана разликата батка.... Както и не ми е известно,че при"некъдърна"работа от страна на следователя,съдията е наясно с това,като стигне точно на третия ред от разследването!!! Въобще не знам за какво става въпрос,нали.........

А когато е нужно, патриотичните закони и служби се навеждат над ухото на съдията и шепнат: "Виетнам - виновен, Чили - виновен, Ирак - виновен, Афганистан - виновен, Либия - виновен, Иран - виновен, Сирия - виновен, Русия - виновен"...

И какво излиза? Грешка след грешка. То и за Украйна, след 20 години ще се види, че е грешка, ама дотогава USA ще си развяват байрака където им скимне. Даже и на луната - без фотомонтаж.

ще СЕ опитват

Абсолютно правилно. Съгласна съм.

Баси НАГЛИТЕ Хамериканци и английските им пудели !!! Утрепаха кадафито, сега не бил той виновен а Иранците Колко прост трябва да си да им се вържеш на пропагандата, дори и иран наистина да е бил да кажеш че 30 години си заблуждавал раята докато си трепал който искаш през това време ?!? СМЯЯЯЯЯЯХ!

НАТАНЯХУ - ИРАНЦИТЕ СА СЕНАТОР МАРКО РУБИО - КАСТРО Е ДЖОН МАККЕЙН - СЕВЕРНА КОРЕЯ Е ДЖОН КЕРИ - РУСИЯ Е !

ЮДА БУДА И МЕСТАН : ЧАКАМЕ БАРОЗУ ДА СПУСНЕ ЗАПОВЕД ОТ БРЮКСЕЛ КОЙ Е ВИНОВЕН

Кремъл и всички диктатори по света - Първи приятели

А, разгеле, тъкмо навреме..., след 26 години... Сега САЩ ще имат повод към Иран. Откога се гласят.

Вчера беше на Либия. С нея приключиха. Днес е на Иран. Утре ще бъде дело на руснаците от Крим. Не им ли омръзна!

е ти кво искаш всяка година да свалят самолети ли :д

Ново двайсе, ама слабо, пропуснали са да включат Русия, Севена Корея, Китай .. и други неудобни държавици :)

В ГУГЛЕТО - "КРАТЪК ОБЗОР НА АМЕРИКАНСКИТЕ АГРЕСИИ" и 93 СЛУЧКИ изброени по години.. Да не забравяме, че САЩ все още търсят ОРЪЖИЯТА ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ НА САДАМ... А междувременно главният им съюзник АНГЛИЯ, СИ ПРИЗНА, ЧЕ ИНФОРМАЦИЯТА БИЛА МЕКО КАЗАНО ФАЛШИВА...

Хич не фалшива по време на войната между Ирак и Иран доставят на любимия им Садам артилерийски снаряди с БОВ в комплект с арт.системите и обучение за персонала... Тъй че като са сравнили товарителниците с деъствително използваното са сетили от къде да измъдрят Казус бели-то.

Ама , как! Тези оръжия те сами ги поставиха! Нали трябва да има причина!

Чак пък " невиждани досега доказателства " : ))))) Такива " факти " са си направо ежедневие . Пълна липса на въображение от страна на мосад , един и същ водевил ни разиграват , само сменят участниците и мястото. Мърлява работа , много са се отпуснали тия ....... индивиди ; )))) Със здраве : )

Либия вече е наша. Т.е. няма я. Сега се чудим в какво да обвиняваме Иран докато го има.

,,синаиските гущери,, ако имаха интереси на марс , нищо чудно да бяха замесени и ,,марсианци,,!!! какво има да чуват внуците ни!!! ,,извънземни,, терористи и т.н.!!! научната фантастика могат да я направят ,,реалност,, само талмуджиките!!! този аятоллах хомеини не беше ли в изгнание в париж??? има и един друг ,,аятоллах,, гюлер!!!турчин в ню-йорк!!! ах ердоган,ердоган!!!

Къде беше този "шпионин" толкова години? Пак се почват поредни свободни съчинения, за да им вярват глупаците. Стига толкова, че ми се гади от лъжи.

ДАНО НАШТЕ НЕ РЕШАТ ДА СВАЛЯТ ТОЯ ПЪТ НЯКОЙ РУСКИ САМОЛЕТ ВМЕСТ ИРАНСКИ ПЪТНИЧЕСКИ, ЧЕ ТЪКМО ОСТЪКЛИХМЕ ФРИЙДЪМ ТАУЪР В НЮ ЙОРК И ЕДНИ 350 КТ ЩЕ И ДОЙДАТ НАПРЕКО

За там е определена мегатонна бомба съгласно описа.

ДИР-а, след като аятолаха искал да е точно пресъздаване на еди кое си -що не написахте за едикоесито - за полет 655 на Иран Еър, свален на 3 юли 1988г, от АМЕРИКАНСКА ракета, изстреляна от АМЕРИКАНСКИ крайцер и убити 290 човека. Бас държа, че 99% от читателите ви и коментиращите тука не знаят за този инцидент. Американците го помислили за Ф-14. Щото имали толкова съвършенни радари, че не могат да направят разлика между двуместен изтребител и Еърбъс А 300 с дължина 50 метра и ширина 40 метра.

А, добре - обновихте новината.

от американския кораб пет пъти са искали иранският самолет да си каже позивните, но отговор не са получили. Продължил е да лети към тях - какво да чакат?

Ти там ли беше или си техен говорител? Важен е крайния резултат, всичко останало е спекулация и изопачаване. Тази новина го доказва.

хамериканците никого не чакат и никога не лъжат.

Същия американски кораб е бил в ирански териториални води. Потвърдено е и от американските власти. Та, какво им дава правото да нареждат каквото и да е на ирански самолет в иранско въздушно пространство, докато самите американци са в ирански води ?

Тогава краварите да не вият, когато лЬОшия СССР сваля "пътнически" самолет, летящ в продължение на часове над Русия, далече от курса си и отказващ да изпълни нарежданията на съпровождащите го изтребители.

На всичкото отгоре моряците от американския кораб по-късно са наградени с медали. Толкова за американската чест и достойнство.

Полетът на PAN AM е от Лондон до Ню Йорк и повечето пътници са били американски военнослужещи прибиращи окончателно или в отпуск.....

Значи всичко е ОК - прибрали са се окончателно.

Няма проблеми бе това е Демокрация това е Цивилизация! Да не чувам критики и оплаквания!!!

ЦЕЛТА БЕШЕ ДА "ОСВОБОДИМ ЛИБИЯ" ОТ ПЕТРОЛА .... ИНАЧЕ ТОВА ИНФО ДАЖЕ КОМУНИСТИТЕ АГЕНТИ ПО ПОДШУШВАХА ПРЕДИ 1989

Петрол, природен газ, метални руди, пазари, общо взето каквото има за освобождаване.

Не забравяйте и водата. Огромни подземни запаси от вода, които Кадафи разработваше за народа си. В този регион водата е по-ценна от нефта.

A не откриха ли случайно следи към КГБ ала бала ?

Дали е тело на Иран, това е спорно. И защо точно сега го казва след толкова време? Още повече инфото излиза сега когато Русия нашамари американците и ЕС за Украйна и сега се чудят какво да измислят от безсилие. Но безспорен факт е, че американски терористи убиват 290 цивилни в пътническия ирански самолет. Интересно защо ООН не е приела тогава резолюция да осъди американските терористи?

Интересно е и защо няма резолюция за двете атомни бомби, хвърлени над цивилно население. Все поредица от интересни неща.

"...защо ООН не е приела тогава резолюция да осъди американските терористи?" Защото никога американците не са терористи. Те са "демократични освободители". :)

Хирошима е нищо в сравнение с бомбардировките на Дрезден и Хамбург в края на ВСВ. Англо-американските военни престъпници са използвали фосфорни бомби и целта им е била масово убийство на жителите на тези градове. Жертвите са около милион. В разразилите се огнени бури вятърът е достигал скорост 200 км/ч, а температурата е била над 1500 градуса. Асфалтът по улицицте е бил в течно състояние и хората са се овъглявали за секунди, умирали са в кански мъки. Представяте ли си този апокалипсис? А за стотиците хиляди германски военопленници, които американците оставят да умрат без храна и вода в лагерите. Цинизма на американсият еврейски генерал Айзенхауер стига дотам, че за д азаобиколи Женевската конвенция, която задължава американците да предоставят храна, вода и медицински грижи на военнопленниците, Айзенхауер нарича сложилите оръжие германски войници Обезоръжени Вражески Единици. Потърсете книгата Hellstorm. The Death of Nazi Germany (1944-1947) и научите за престъплениятата срещу германският народ след края на войната. Мащабът им е такъв, че ще накара сърцето ви да спре да бие, а кръвта ви да закипи от ярост. Кога военнопрестъпниците ще платят за този геноцид над германският народ? За такива престъпления давност няма.

Kalin

Този за пари всичко ще каже;-)Смешно е изобщо да го тиражират това.Този случай го ползваха за да бастисат Либия явно сега ще се опитат да го ползват и за Иран а после.......който е наред;-)

ДИР, а защо не напишете малко нещо за сваления от американски кораб пътнически самолет? Или такава информация няма? Нещо много тенденциозно представяте "новината".

Внимавай сега. Свободата на словото в България е много тънка и почти невидима линия.

Словото у нас не е свободно, то е платено...

delly

Първият абзац разказва за този случай.

с колко думи? или, с колко букви, по-точно. клоуни сте, а не журналисти.

Накратко американците потапят два ирански патрулни катера и превземат няколко нефтени платформи в иранскш териториални води. Малко след тези им дийствия американски крейсер забелязва самолет който рязко набира височина над Иран и се насочва към американския кораб, след като самолетът е повикан няколко пъти по радиото командирът на крейсера решава че иранците търсят отмъщение и заповядва самолетът да бъде свален на безопасно разстояние. В последствие се оказва че самолетът е летял в маркиран коридор за полети а американците са го викали на радиочестоти които не се използват от гражданската авиация.

А съвсем накрая се оказва, че 290 цивилни са убити. Но няма никаква реакция от международната общност. Но ако това беше дело на Русия...

Болшинството от американците дори не знаят що е то ЕС. Е, направете си изводите колко лесно се промиват мозъците там.

и аз не съм много сигурен какво точно е ЕС, но това е друга тема. А повечето американци не знаят, че има изобщо други части на света, освен когато CNN им съобщи, че отиват някъде да бомбардират едни кафяви хора.

Не дай си Боже, да открият нефт в България, че току виж са намерили и българска следа...

Българската следа отдавна са я намерили, затова и има американски военни бази на българска територия. Чудя се само кога ще се спази принципа на реципрочност.

...както се казва по нашему: "Всяко зло, за добро"! Я гледай, колко си е добре да сме малки, бедни и незначителни - жива далавера!

ТИЯ БЕЗУМЦИ ЕВРЕИТЕ СА РЕШИЛИ ЧЕ ТРЯБВА ДА ИМА СВЕТОВНА ВОЙНА ... А НЕ МОЖЕ ЛИ РУСИЯ ДА УДАРИ ИЗРАЕЛ С НЯКОЯ ЯДРЕНА РАКЕТА И СЕТНЕ ИРАНСКИЯ ИЛИ ЕГИПЕТСКИЯ КАШИК ДА МИНЕ И ДА ЗАЧИСТИ ? ХЕМ СВЕТОВНИЯ МИР СПАСЕН , ХЕМ КАМИЛАРИТЕ ДОВОЛНИ ...

Ти вдигна всички служби на крак, там ли си още ....

И аз бях невинен. Нямах атомно оръжие. Искам и аз на власт пак. Тук е много тъмно и студено

Да беше написал ХИМИЧЕСКО, та да си помисли човек, че знаеш нещо повече от името на Садам ...