Иран и Израел се разминаха в оценката на резултатите от операцията "Спазено обещание"

Иранското военно командване твърди, че атаката е засегнала две израелски военни бази. Израелското обаче обяви, че нападателят не е постигнал успехи

Обратно в новината

Коментари - Иран и Израел се разминаха в оценката на резултатите от операцията "Спазено обещание" | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

Разбира се, скоро няма да има точни данни за резултатите от нападението. Само да отбележим, че 99% ефективност на ПВО е само непостижима мечта. 40% успеваемост (поражение или отклонение) на атакуващите сили се счита за отличен резултат. Слуховете са, че това е "удар за престиж". Израелската страна е била предварително уведомена. Затова са успели да се включат и самолети на ВБритания, Франция, САЩ. Освен това изстреляните дронове цели 5 часа преди балистичните ракети дават възможност на отбраняващата се страна да се подготви. И да укрие населението. Ако се цели истинско поражение, то ударът щеше да се нанесе първо с балистични ракети с време на полет 15 минути. Точно срещу обектите на ПВО. И след това винтовите дронове бавно и величествено щяха да долетят, за да разчистят каквото е останало. Впрочем 20 ракети са много, но не чак толкова. Максимум две бази ще бъдат поразени. Да отчетем, че не беше нанесен удар срещу населението, а само срещу военни обекти. Да сравним с атаката на Израел срещу граждански обект - посолство. И разрушаването на Газа без да се щадят цивилните ...

Също има слухове, че някой те е напънал отзад, но само си е допрял главичката за "престиж"...

Ако Израел отвърне със само 30-40 ядрени(термоядрени) заряда, нали се сещате резаците с какво ще могат да отвърнат.

_stankow

Ами по оценка на военните експерти - с 15-17 атомни заряда. От които гарантирано ще долетят 3-4. При тази площ и плътност на населението на Израел това ще бъде край за неговата държавност.

СЕ ЕДНО ЖИВЕЕМ В КРАЯ НА СОЦА. ЛЪЖА ЛЪЖА И ПАК ЛЪЖА. НЕ САМО ЗА БИЗКИЯ ИЗТОК. АМИ И ТУКА В БЪЛГАРИЯ ПАК Е СЪЩОТО.

Те и снимките вече не са документ ! Всичко се фалшифицира лесно !

Ако не излязат сателитни снимки на съответните бази - значи е имало патаклама. Ако излязат и няма нищо - значи Иран са стреляли по гаргите.

Sm3hurk0

Едва ли ще си признаят какви са им загубите от скъпите прехвалени американски самолети.

колкото руските орки си признават, нали.....и то при наличието на сателитни снимки , примерно на летището Саки ,Крим. Я покажете такива на тия израелски бази ? Ама барабар със скелетите на изгорелите самолети......

За всички е напълно ясно, че израелските ВСС са напълно унишожени и евреите са в цайтнот. Те няма как да отвърнат на Иран, тъй като нямат нито оръжие, нито хора, които могат да го направят. На практика вече Иран владее района, който не случайно се нарича Персийски залив. И пидосите се изнасят с невиждана скорост, много по-бързо от тая, с която бягаха от Авганистан!

крепостните затова сте на това дереджое, защото упорито приемате за истина това което желаете! заради това ви малоумно "качество" все още газите кал чакайки светлото бъдеще!

за кои всички е ясно бе,смехурко ? За теб и 12-те ти други шизофренични състояния ли ? Ама другата седмица,като издумкат пак цели във Сирия и Ливан , ще си забравил тия балалайки. Я коментирай и как Йордания сваля ирански таралясници над своята територия.......много и упорито мълчите за това,русоробите.

Театрална

Абе като гледам как падат ракетите на една след друга не знам колко са им незначителни щетите Доста са прихванали са унищожение но поне 10 ракети и така както се вижда се паднали и това е само което се виждали на филмите а колко други не са заснети Дано нещата се разминат и не се почна някакво глобално бумкане от двете страни че Мъка ми е

Слабоумниците от т.нар. Възраждане ги видяхме - отлюспиха се и се сглобиха с Васил Божков.

Безпристрастен съм. Нямам взимане даване ни с едните, ни с другите, ама ми се струва, че тая снимка скоро ще е на някой некролог. Казвам го, защото обикновено така се получава.

Тук има няколко недоучили историци, двама-трима малоумни психолога и много откровенни тролове, предимно руски и про-ирански. Днешен Иран няма нищо общо със стара Персия. Днешните иранци нямат нищо общо с Персийците. Това е толкова вярно, колкото че днешна Турция няма нищо общо с Отоманската империя, както измислената държава Русия /тъй като такава не съществува нито на географската нито на политическата карта на света/ има нещо общо с Руската империя или както днешните италианци имат общо с Римската империя. Изравяте някакви тъпизми относно - колко велики били персите и т.н Забравяте, че като всяка империя и била съставена от множество народи и това е определяло нейната мощ. В момента всички тези бивши империи са се свили до местното си население. А местното население е достатъчно малоумно да решава че има капацитета, възможностите и ресурсите на предишните империи. Забравя, че в състава на всички тези империи са влизали народи, които сега имат собствени държави и са доста по-напред в своето развитие. Така че дрогаре с петолъчки и чалми на главите, забравете за древните империи. Те вече не съществуват.

Добре, да речем че съм съгласен с теб. Но да те попитам Израел какво общо има със това на което претендира, че е приемник и територията която малко по малко окопира от 1948 година и изтласквайки палестинците които живеят там от домовете им от векове! Та да бъдем обективни, да бомбандираш консулство на която и да е държава е атака срещу самата държава. Иначе снощната атака вероятно е театро съгласувано между всички за да не излезе Иран слаб, защото няма как да не отговори, сега ще се заплашват някой друг месец и туй то

..окОпира.. младите русороби сте съвсем неграмотни ве

чети история! соломоновия храм- 10 в пр. хр. разрушен от навуходоносор през 586г пр.хр. втория храм започнат 536 г. пр. хр.завършен 515г. пр.хр. храмът на ирод , разширение на втория храм завършен през64г. разрушен от император тит през 60г., оцеляла е само западната стена наречена стената на плача! това са построили евреите там, докато ги е нямало, според тебе де! пиши ми какво са построили палестинците там през всичките тези векове!

Е те и индианците нищо не са построили ама знаем чий е всъщност САЩ нали?

ее, те и рассияните не са превзели една шеста от сушата със свирня на балалайка, нъл тъй?!!

2024-04-14 14:30:48 Руски трол (нерегистриран) Излез от зоологическата и може да срещнеш славяни в България. Хахахахаха ======== маймуна да се смее сама на написаното от нея ... . във варна и бургас мога да среща евентуално кремълски маймуни и сибирски свине ! . една такава маймуна даже от копейки стана милионер на гърба на простите български овце !

Скъпи възрожденци, вие за мохамеданите ли сте, или сте против?

твърдо за аятоласите са! та те, аятоласите, са единствения съюзник на крепостните алкаши!

Аве ... по всичко личи, че евреите ще ги изтребят. Според някои, малко е закъсняло, но .. Тази шайка, която тормози целия свят, трябва да бъде усмирена. Холокост, антисемитизъм, аве ... я вървете на майната си с тия глупости. Или сте хора, като всички останали или трябва да свиквате! Алчни дои безбожие, нагли и т.н. Или се приспособявайте, или под ножа, това е! Няма кой да ви търпи мизериите!

Сега за Украина съвсем няма да има помощи ,оръжия и боеприпаси. Всичко ще пращат на Израел. Иран прави услуга на Русия.

И след това е Китай на ход срещу Тайван. Цирк. Да не се окаже, че затова се точи досега войната в Украйна че като ударят Израел и Тайван да няма вече кой с какво да помага?

2024-04-14 13:51:57 Хаха (нерегистриран) Толкова години от москва се мъчиха да ни убедят, че българите били славяни ============= "славяни" сме българите ? я излез на улицата и преброй на 100 човека, колко със "славянска" физиономия ще видиш ?!? няма да са повече 25% ! . никакви "славмяни" не сме ...иначе щяхме да се казваме "славяния" , а не българия ! . славяние са - словения, словакия, чехите, поляаците и украинците ! това са славяните ! . москалите не са никакви "славяни" , а варяги , т.е. викинги, и реално москалите са много, много по-близки са фините и шведите, даже чисто физически, отколкото с южните народи и славяните ! . имено от тяханата "северна жилка" идва и тяхната агресивност и войнственост , каквито са били виникгите и фините ! южните народи, няма как да са агресивни и вонствени, защотот топлината те прави ленив, а ленивият не е агресивен ! . дефакто всички славяни, с изключение на сърбите (като и това не е съвсем сигулно) са против москалите! . сиреч - разсечена е една от опорните точки на блядовете - т.н. "славянство" ! . второ ! всички славяни пишат на латиница или на смес от латинице и кирилица ! т.е. - няма и никога не е имало "славянска" азбука, а те я българска ! . сиреч - разсечена и второ опорна точка на блядовете - "славянската" азбука , което е втара измислица в бълг. история, след окупацията на 3 март ! . блядовете в момента се борят за трета опорка - "историята на киев", която няма абсолтни нищо общо с историят на масква, която се появав като селище 4 века по-късно , когато се появава като дума и думата "рус" ! . сиреч - и трите москалски опорки - история, писменст и религия са разбити ....а значи - с москалският роект "просия" е свършено!*

Излез от зоологическата и може да срещнеш славяни в България. Хахахахаха

Израелците вече са наясно какво трябва да подобрят в ПВО системите си след снощния тест от страна на иранските маймуни. Американците и те разбраха какво могат иранските маймуни и в крайна сметка иранските маймуни, дето всъщност са една от най древните цивилизации на земята ама аятоаласите направиха от този горд народ стадо маймуни... Та едва ли аяъоаласите са имали идея да унищожат нещо, щото руззия ще си мръдне пръста да им помага ама някой друг път ако Израел и Щатите ги ошамарят.

Иранците напраивха удар про форма , хем да се хвалят пред народа , хем да не направят поразии , Такива лицемерни смешници са аятоласите , че няма на къде повече. Защитници на мюсюлманите в Газа , но ближат топките на Си докато уйгурите са по превъзпитателни лагери . Корана и се коран ама шербета е с пари

По време на лов и война се лъже най-много.. Със сигурност иранците са ударили добре, но призракът от Киев се каза с израелски паспорт и сега бди над небето на Израел.. след като спаси Усрайна. Хаха..

Толкова години от москва се мъчиха да ни убедят, че българите били славяни. Явно не стана и панславянската руска измислица пропадна. Е сега вече новите наставления от москва са, че българите са християнизирани перси.

Хахахахаха.

братския ирански народ хахахахах мани, толко са изплискали русофилистиците, че защитават ислямисти

Не го ли виждаш че е мюсли помак смятащ се за фес от анадола.Българите са славияни от тракийските племена. Славус идва от думата за роб в Римската империя. Имаме и връзка с Персия по линия на прародината на прабългарите в Планините на Прародината ни в Кавказ.Ама помаците освен да нижат тютюн и да бият чалмите в минарето нищо не са учили.

САЩ и ЕС не казаха и дума срещу Израел когато държавата на евреите преди дни взриви посолството на Иран с ракети и изби всички в него. ЕС и САЩ не правят нищо за да спрат касапницата на цивилни палестинци от еврейски войници в Газа....ЕС и САЩ всеки ден изпращат кораби със снаряди,бомби и оръжие на Израел да продължи геноцида в Газа. Всъщност какво казват ЕС и САЩ вече няма никакво значение за свободните от запада държави по света.

Свободните от Запада държви - Севрна Корея , Иран и компания муахахахахах

Не следиш новините- нито САЩ, още по-малко ЕС, не поддържат продължаването на войната в Газа, и постоянно иизпращат хуманитарна помощ за населението. Освен това не лъжат за ставащото там, а осветяват ужасите на войната. Но си прав, че посолствата не би трябвало да са цел на военни удари.

2024-04-14 13:35:20 Някой (нерегистриран) Мохамед Багери едва ли подозира колко фенове има в православна България. ---------------- дълбоко историчеки, генетично сме ...перси ...похристиянчени перси ! . и значената са ни еднакви, с разменени първи и втори цвят . "религията" няма никакво значение ...а генетиката , т.е. произхода !

Ти може и да си персиец, ама повечето българи са си от тяхното село

Отиди да посетиш зоопарка да си поиграеш малко с прадедите си. Може да размените по някой ген!

Циркаджии! Изгърмяха един куп джепанета за да има за какво да харчат. Иначе иранците знаят кое ги боли евреите, НЕ инфраструктурата, а убити те им хора, щото са малко. И лекичко и тихичко ще си поутрепят малко. Дали в Израел или другаде по света, ще видим.

Мохамед Багери едва ли подозира колко фенове има в православна България.

ще се стиснат ръцете, санкциите срещу иран ще бъдат свабени , европа ще взима ирански нефт ...а блядовете - ще го духат !

"Първоначалните анализи на военни експерти Иран не е целял жертви и огромни опустошения, а си е направил просто един пиар, макар че доста от ракетите и дроновете са успели да ударят цели, дори да унищожат цяла батерия от прехваленият ПВО купол/5-6 пускови установки заедно с радара/. Експертните оценки показват, че Иран не е изстрелял нито една от новите си модели ракети и дронове, тоест те са поизчистили складовете си от скрап, който обаче струваше 1 милиард разход на Израел. Половината ракети са били просто примамки. Не напразно Иран предупреди Израел и САЩ да не отговарят на отмъщението, защото следващия път нещата ще загрубеят. Да припомним, че Иран тестваха успешно новите си модели СТЕЛТ ракети и реактивни дронове, които пазят за по други случаи."

Имам колега, който не спи да виси по съветските сайтове в очакване на "Победата". Ще умре от недоспиване. Днес още в 6.20 ме събуди да ми съобщи жадуваната вест. Мисля, че ти си същия като него.

Иран е технологично джудже, въпреки силните думи. Те дори нямат авиация, тя е от преди Ислямската революция.Иран знае че при условия на реална война ще я загуби

Поразени са две големи израелски военни летища. Повечето самолети и хеликоптери са успели да излетят, но има и унищожени. На военния персонал му е било наредено да изостави част от техниката и да напуснат поделенията, за да няма човешки жертви. Както криеха израелските загуби в техника и жива сила, така и сега ще се опитат да скрият много неща, но все нещо пак ще види бял свят. То и сега видяхме как ирански ракети и дронове се изсипваха върху цели. На световните медии отново ще им бъде забранено да изнасят неудобните неща. Цензура мале.

Руски лъжи. Що им вярваш?

Очакваме спътниковите снимки-потвърждения от иранския спътник.

глупости на търкалета

май е грешка че са били спасени руснаци и евреи..

Израел ни бие!

Не знам Израел колко много е пострадал от отговора, но определено иранските генерали говорят доста обрано напоследък. Сигурно щото пооредяха чувствително, знам ли?

се размина малко с оценките на Австралия (Австрия де) за Шенген.

"Блумбърг: Иран прави смъртоносни дронове с американски компоненти" - страно е да заплашваш някого от когото зависиш технологично, същото важи и за Русия, която за армията си набавя изделия чрез трети страни. И така докато не надмогнат аналоговото си ниво в електроното производство.

Е, какво да се каже - свиха им перките на напомпаните евреи. И те, като окраинците, свалили 99%, смях. Евреите си го търсят и очевидно, ще си го получат.

Голяма работа. Щеше да има изненадани ако в Израел има сериозни щети. Украинците всеки ден са така а разполагат с много по-малко. Гледайте си телеграм монтажите как горят авиобази и излезте довечера по улиците на заря и радост с викове алах акбар...

това на снимката генерал мохамет багери ли е?? е вижте го хубаво, защото тия дни ще отпътува при кесим солеймани! помните ли кесим солеймани? тъй сега да ви обясна, защо генерал багери е пътник написано е във второто изречение, цитирам: тази нощ иран за първи път в историята нападна директно заклетият си враг израел! е, иран повече никога няма да прави тъй! впрочем и чалмите в ирак и иемен ще станат хрисими

потрива мазни ръчички. Ще има оръжейни поръчки за милярди.

,,,при предполагаем израелски въздушен удар по иранското посолство в Дамаск по-рано този месец,, Предполагаемо...смешници, чифутите са виновни и си го получиха

Прости ни господи ,че на времето ги спасихме!!!!!

крепостнико, Господ се пише с главна буква!

Е стана ясно, че въздушната защита на Израел е на топ ниво и че въпреки критиките за геноцида към Израел заради Хамас, въпреки всичко САЩ , Англия та дори и Йордания са на страната на Израел, когато стане напечено и има заплаха от Иран. В момента има нов двуполюсен свят, от една страна САЩ ЕС Израел Англия а от друга Русия Турция Иран Китай Индия. Добре че Израел стои в клин в Ислюмския свят, че ако не са те следващите сме ние и Гърците

нещо си се объркал! Турция е член на НАТО, въпреки ислямистките напъни на Ердоган, няма да рита срещу ръжена. Китай.... Тя си има собствена програма. Обикновно гледа към този в който са кинтите, а Русия и Иран кинти нямат. Индия пък си има достатъчно проблеми с китай, за да е в един кюп с тях. Та тия двете ги пиши леко неутрални. а стигне ли се до ваденето на ядрените оръжия, те ще са тези които ще възпрат и двете страни от използването им. в никакъв случай няма да подкрепят нито едните, нито другите. Та си останаха Русия, Иран и Северна Корея... сам самички.

Егати смеха

Ххахахахаххах, това е като да отида и да зашия един юмрук на Майк Тайсън и да му кажа: Няма да отговаряш, ейй!

Сещаш ли се, че Израел вече нямат ракети за ПВО. Повечето се доставят от САЩ. Няколко такива атаки и наистина ще трябва да извадят прашката на Давид. Гледай Украйна.

глупости на търкалета.....евреите си произвеждат собствени системи и въобще военна техника - по много и не отскоро. И имат страшно много от всичко......от 80 год. са във военна готовност. Наремето са се справяли наведнъж със армиите на 4 ислямски държави ве, смехурко. Нямали достатъчно ракети......ама точно те ли ве ? А Иран колко балистични ракети ще извади ? Колко пък да има ? Балистични ! Дето едни 1000 км трябва да минат. Дроновете не ги брой , разстрелват се от самолети - американски,английски,израелски и....ЙОРДАНСКИ ! Ама как го пропускате това, че мюсюлманска държава сваля иранските пърполяци. Нямат приятели Иран във арабският свят, нямат ! Там повечето са сунити, а иранците са перси-шиити.

И едните и другите обявиха успех.Може да си стиснат ръцете.

Израел не може да просъществува като държава, още повече, че няма собствена територия, а се е настанил в чужда. САЩ знаят, че враговете на Израел няма да ги оставят на мира, тоест Израел ще бъде постоянно под прицел и обстрел от различни места. Нервите на Нетаняху може да не издържат и да посегнат към използването на ядрено оръжие, ако имат такова, което би довело до глобално война. САЩ знаят това. Тези постоянни обстрели към Израел, ще започнат да генерират потоци от израелци, които ще бъдат разселени по други държави. Заключение: След като Израел няма да могат да имат държава на чужда територия, а в същото време застрашават света от глобална война, те ще бъдат разселени по света. Същото ще се случи и с украинците, след като руските войски стигнат Киев и Одеса, ще има милиони украински бежанци разсели по цял свят.

За мисловния ти капацитет - Седни си, слаб 2! Израел са в същото положение от 80 години, даже до 6-дневната война от 5-10 юни 1967г. Израел заемаше още по-малка територия. Населението на Израел само се увеличава и то с бели евреи бягащи от Европа. Само след разпадането на СССР отиват 1 милион, високообразовани хора в Израел! Тя историята е много неудобна, за вас тролчетата!

Тия от сесерето образовани,квалитетни люде,да не си ритнеш надничката?

аятоласите също като путанин! аз ще те бомбардирам, ама ти нямаш право да ме бомбардираш! да, ама не, ще хвърчат цалми и лайна!

Кой нападна иранското посолсство в Дамаск?

Какво правят генерали от клона на войната от иранската гвардия в чужда държава???

Иранското нападение отговор на чифутското нападение на посолството на Иран в Сирия. Всяко посолство се счита за територия на съответената държава.Тоест Израел са напданли Иран

а какво ще кажеш по казуса, че рассия нападна украина? не само посолството и в България да речем, а цялата държава?!