Коментари - Обама е смаян от писмото на сенатори републиканци до Техеран | dnes.dir.bg
назад

Обама е смаян от писмото на сенатори републиканци до Техеран

Барак Обама се чувства неудобно заради сенаторите републиканци, изпратили писмо до Техеран относно иранската ядрена програма.

Обратно в новината

Коментари - Обама е смаян от писмото на сенатори републиканци до Техеран | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Мнението на американския президент явно не тежи много в САЩ. Там на власт са други, ястребите от военно промишления комплекс. Имам усещането че ще сгафят и ще нападнат Иран, защото с Русия е по трудничка работата. Нападнат ли Иран, смятайте че са нападнали целия мусюлмански свят, въоражаван от Русия при това. А както знаем, руснаците телевизори и хладилници не могат да правят, но в оръжията са най добрите. Тази война може да се окаже последна за САЩ.

хаха, ми той Убама бил като нашия Плювньо - също никой не го бръсне за слива

Частичните избори ги спечелиха републиканците и вече имат контрол и над двете камари на законодателната власт. Глас народен - глас Божи. какво му е неудобното?

припомнете си появата на нетаняху в конгреса и колко пъти спомена иран, евреите искат usa да им свършат мръсната работа в иран, както и навсякъде в близкия изток.

Извод: Обама се срамува, че в прав текст са си признали за контрола, който искат да наложат над целия свят! Те не могат като демократична страна да използват тоталитарни подхвати?! Ама и как ги е страх, че утре не могат да използват тази територия за поредна война с Русия ...

Защо им трябваше на американците да си изберат черен президент ? Че и да го преизберат ?

Кофти номер - собствените хора да ти играят "немци в тил"...

Не мисля, че работата на един президент е да се "чувства неудобно". Несериозно е...

обонго маи скоро ще го пратят в африка.да обезоръява маимуните, като им прибира бананите.

Вие можете да пишете, каквото си искате, но Обама е свестен човек и добър политик. Но и той, както всички други, е само един изпълнител на волята на истинският господар на Америка-военно промишленият комплекс. На последният винаги му е нужен враг, за да оправдаят огромното и излишно количество оръжие, което бълват. И когато няма такъв, те си го създават. Те никога няма да допуснат това, Иран да приеме образа на партньор, с когото може да се разговаря, както с всяка друга държава. Иран винаги е бил и ще бъде приятелска на България държава. Помните ли, какво бяха луднали? Да поставят в България ракети, които да ни пазят от Иран. Малоумни истории. И опасни. Приятен ден.

Да те светна ли за въпросните ракети нещо дето е публична тайна и защо рашките скачат срещу въпросното ПРО. Пусковите установки за въпросните ракети са универсални и те могат да изстелват и нападателни ракети например Томахоук. та както се вика крушката си има и опашка и тези в рускиоя генщаб трева не пасат. И поради тази причина всяка една такава пускова става цел на руските Тополи и Искандери. Така че където има такива бази задраскайте всичко в диаметър 50 километра.

Nikolai Vasilev

здрасти умник !!!!!!!!!!!!!!!!!ти си написал такава тъпотия че и гаргите ще избягат от твоето писане !!!!!!!!!!!!!

Синьоре Амичи , добри и правилни думи каза , но забеляза ли , и другата страна на монетата ? Нима военнопромишлен комплекс има в САЩ ? Ами Имперска Русия , не произвежда нали ? Просто на Русия цялата икономика е основана на военна основа ! Самолети , кораби , подводници ..... ракети ..какво ли не ??? Единия не иска да чуе другия -и си мисли , че с превъоръжаването ще излезе победител ! НЕ НЯМА ! Най многото да унищожат всички ни !!!

Ще повърна върху теб

Така като гледам бонго на снимката-прилича на призрак. Отделно обществото им направо се разпада от вътрешни проблеми,обаче на асенгеновците не им пука-те са фенове на Путин и това е....хахахахахахаха

Асенгеьовците, те са още въб февруарско-мартенска кампания

НИЕ решаваме - а този разсмива публиката с маймунджулуците си

хе хе хеееее, и янките си имали простаци като нашия тиквеник

Истина е акойто слага минуси живее в пълна тъмнина и заблуда.

Брикета да се държи здраво за клоните на дърветата пред белия дом, щото едно падане....и туку веж го качили на оръдейния лафет! А и без туй съдбата му очевидно е предрешена и юдо-масонската мафия, управляваща US, вече го е пуснала по "пързалката"!

Четейки дълбоките и мъдри мисли, които те спохождат по всички въпроси-политиката на САЩ, на ЕС, мерките спрямо Русия, дълбокият и всестранен анализ, който правиш на политиката на ГЕРБ и положителните качества на вожда им, лицето Борисов, започвам да си мисля, че ти си един вундеркинг, е, с малко ляв уклон(нали всички бивши комуняги и милиционери са в ГЕРБ)!Дерзай, другарю гербераст, с ленински, пардон, герберски плам в очите, разяснявай ни на нас, простосмъртните, "некачественият матр'ял", както се изрази Предводителя на ирокезите, всичко, което става в нашата татковина, света, Вселената и Галактиката, то и Банкянският гений от всичко разбира..... С възхищение :Вилхелм фон Лееб

Много са прави сенаторите, видя се, че от Обонго Бонго нищо не става!!!

И все пак, кой управлява "експеримента, наречен САЩ"? Цитатът е на покойния Боби Фишер, световен шампион по шахмат, американец с исландско гражданство.

Май започва да мирише на майдан.

Републиканските отрепки се опитват , с цената на всичко , да провалят мирните преговори . За тях единственото изгодно нещо е война

Американците знаят как да печелят. Аз не съм виждал техни политици да застават против Президента по този начин. Ако САЩ стоплят отношенията с Иран от това губи Русия. Именно затова тези сенатори ,когато застават срещу президента , работят в полза на Русия, защото саботират борбата за американско влияние в Иран. Иран е много сериозна държава и САЩ ще спечелят милиарди от добрите отношения.

да, по този начин не са заставали - това е нещо ново. Но са ги убивали или са им спретвали импийчмънт - така, че нищо ново под слънцето. За съжаление отново ни се показа, че американската демокрация е като всяка друга - власт на парите и интересите на ограничен кръг хора, които са готови на всичко за осъществяване на своите интереси. Само, че нали знаеш - празно няма - за един сватба, за друг - брадва.

В МОМЕНТ ОПЕРАЦИИТЕ СРЕЩУ ХАЛИФИТЕ В ТИКРИТ - ИРАК СЕ РЪКОВОДЯТ ЛИЧНО ОТ ГЕНЕРАЛ КАСИМ СЮЛЕЙМАНИ - КОМАНДИР НА ИРАНСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ КОДС - ЗА ВЪНШНИ ОПРАЦИИ ..... ..... А ТАМ КЪДЕТО МИНАТ ИРАНСКИТЕ СПЕЦИАЛНИ ЧАСТИ ВСИЧКИ ВИКАТ СЛАВА НА ИРАН:))) .... ИРАКЧАНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА СЪТРУДНИЧАТ С САЩ , А С ИРАН - ИЗНЕНАДА ЗА КОНГРЕСА :)))

НАТАНЯХУ ГО ПОСРЕЩНАХА КАТО РИМСКИЯ ИМПЕРАТОР В АМЕРИКАНСКИЯ КОНГРЕС - И ЕВРЕИ И САУДИТИ СА ПРОТИВ МИРЕН ДОГОЦОР НА САЩ С ИРАН , ПОНЕЖЕ ИРАН Е ДЪРЖАВАТА КОЯТО МОЖЕ ДА ИМ СЕКНЕ ДАЛАВЕРАТА :)))) ШИИТИТЕ И ХРИСТИЯНИТЕ ОТ ИРАН , ИРАК И СИРИЯ СЪЩО СА В СЪЮЗ С АЯТОЛАСИТЕ ПРОТИВ СУНИТИТЕ :)

Иран единствено може да стане причина за падане на цената на петрола, но пък защо да не падне петрола? Причините за това са страшно много. Така, че изолирането на Иран вече е неприемливо за великите сили и то при условие, че Иран е носител на великата култура на древна Персия. Тази култура си е на мястото , а ислямът е като станиол върху нея.

Обама го обламираха!

Сега Обама е смаян, но не беше смаян, когато Макейн и още двама сенатори-републиканци дойдоха в България и изкомандваха тогавашния премиер Орешарски да спре изпълнението на проекта "Южен поток"...

южен поток го спря лично путкин! с едно изказване от туркия- подстрекателката на идил по света, защото все пак ердоган е онзи, който ислямизира света.

Нивото на дискусия и разбиране на проблема е под всякаква критика в тоя форума. Бългринът ли е толкова задръстен, или тук просто са се събрали специфична група олигофрени?

не. само информаторки от варна сте тука. друго?

"Другото",трЕба да се обърнеш отзад и да се наведеш,за да го видиш!! Може и без да се обърнеш,ако бръкнеш..... ЧУК,ти ли си бе ЧУК а??

Това е прецедент в американската външна политика. Тези сенатори тръгват против интересите на ЦРУ , излагат не само президента, но и съюза. Те трябва да бъдат отзовани като предатели и да бъдат съдени, защото застават срещу държавната политика. Едва ли някъде другаде по света, освен в БЮРМ политици ще пишат на друга държава в против волята на държавната власт. САЩ имат сериозен проблем.

САЩ имат не само израелски проблем, а и Европа има още и гръцки проблем, предизвикан от ционистите на натеняу, с парите откраднати от света на ротшилдови. Това е. Проклети да са!

Не е прецедент ! Ако беше запознат с американската история , щеше да знаеш с каква измама Никсън се добира до президентския пост . Републиканците и техните реднешки гласоподаватели живеят в миналото със заврени в зад&$&те си глави . От тях няма как да се очаква нещо прогресивно каквото е едно мирно споразумение

Не мога да разбера защо ти пишат минусите? Напиши ми за измамата с Никсън, защото не знам. Мисля, че никой не е отишъл да саботира американската външна политика. В световната политика има сфери на интереси и когато една велика сила заеме влияние в един район друга сила търси начин да уравновеси с влияние в същия район. Смятам, че администрацията на САЩ може да търси начин да се сдобри с Иран, защото Русия може да е придобила влияние над Турция и ИД. Особено Турция е много важна. Може би американците да са се договорили с руснаците да ги допуснат да минат с търговския флот спокойно през Босфора. Така се поддържа статуквото в борбата за влияние по света. В този смисъл написах, че американците имат сериозен проблем с разединяването си. Все пак руснаците получиха влияние в Индия преди 20 години и излаз на Индийския океан. Не е нормално САЩ и Иран да не стоплят отношенията си, а ние печелим много от това.

трудно ще смаете с нещо американския президент

Сигурен ли си??? Виждал ли е твоя снимка или стойностите на айкюто ти??

откъде се пръквате такива прости момчета?

Когато всичко върви по план и лапачката стига за всички,проблеми няма...... Когато обаче,идва моментът в който трябва да избираш "или аз,или другият",започват караниците и недоразуменията!! Още повече,на една икономика като тази на САЩ,при която парите са най важният фактор за просперитет и личната изгода,поставена на пиедестала на Господа.... Проследявайки събитията,стигаме-отново-до известната истина за империите!!! Когато една империя остане без противник,тя се "самозабравя" и в резултат на това се смята за непобедима!Следва задоволяване на "нуждите"(в случая,на олигарсите)и опит за контрола на богатствата по целия свят(Отоманска империя,византийска,английска,холандска,хунска,древногръцка,древнобългарска,римска.....това са примери повтарящи се,колкото до стремежа си,толкова и до съдбата си)......Руснаците и те имат "горчив"опит в тяхната история!!Когато Рейгън,сполучливо нанесе удар на СССР с измамата за звездните войни(на която руснаците повярваха и похарчиха напразно милиарди),руснаците се опомниха и наведоха глави,повече отколкото е било необходимо,зваейки,че САЩ ще се самозабравят....САЩ почнаха да "колят и да бесят",опитаха се да "глобализират"света заедно с техните васали от Брюксел(обещавайки им и на тях остатъците от лапачката)и да доведат света до пълен контрол от техните олигарси,чрез "инвестиции"...Несъгласните с тази практика(често,"добри момчета" на Вашингтон до този момент)се обявявали за диктатори и били свалени от власт,или чрез етнически размирици,или с бомбардировки,заради тези размирици....Русия,чакала удобен момент и нанесе удара точно когато никой не е очаквал!!

Много сте смешни! Да наричаш "Звездни войни" една околоземна военна доктрина е повече от слабоумие и дебилизъм, които очевидно са по-силно заразни от реката "Ебола". Да погледнем в какво е съсредоточено "съществото "разумно"" - В собственото си унищожение, чрез унищожението на собствената си жизнена среда. Защо тогава "същество "разумно"", а не БЕЗУМНО? Ти как мислиш? Ама за без пари.

Защо не прочетеш коментара докрай? Може пък да стигнеш до извода,че смешникът си ти...... А,като пиша "звездни войни",просто използвам израза на самите американци... Защо не Одиш да се лекуваш?? С или без пари.....

В Русия,олигархията,също има силна ръка,но има една съществена разлика от американската!И тя е,че всеки руски олигарх е и руснак,докато не всеки американски олигарх е и американец...Освен това,руснакът не може да отстъпи,защото неговите богатства се намират под земята на която стъпва,докато американецът може да премести завода си,където си иска...А,и печатницата за пари,не е вече толкова доходоносна колкото едно време-напротив,вече,хем трябва да се използва всекидневно,хем е проблем нейното използване и "закопава"нейните собственици...Така,че САЩ се самоцабравиха и както всяка друга империя,когато останаха без противник,отслабиха позициите си,мислейки че ги усилват.И,както винаги,се появява една стара-нова-империя от "нищото" и вижда сметката на старата...Руснаците в случая,постъпват умно,защото след 30 години мълчание възвръщат позициите си мълниеносно,копирайки действията на критиците си!!Така,карат критиците си да изглеждат смешни(и са,такива)и им създават вътрешен проблем,защото самите им граждани,разбирайки техния двоен стандартт се обръщат против тях. С други думи,свърши тая,`дето я знаеха и лешоядите почват да се кълват един-друг.....

Олигархията в русия има Странни имена. Нещо по въпроса?

Само да напомня, че Натеняу от години наред пропагандира света за война срещу Иран, като показва някакви си инфантилни рисунки пред дебилите от ооне и смята, че ще клъвнем на поредната инсинуация, която подхожда повече на един психопат от идил, отколкото на нормален човек. Където между: нормален, човек и политик има разлика и тя е в парите, които въртели света. Сега ми кажете нещо на Господа, на който се кланяте.

Толкова пъти сте повторили едно и също в тази новина, че ме е срам да ви чета!

"Основният им аргумент е: не преговаряйте с нашия президент, тъй като не можете да му вярвате, че ще приложи споразумението", отбелязва Обама, определяйки постъпката им като "почти безпрецедентна". Това са глупости. Няма почти безпрецедентна, няма полу-бременна, но има управление на ционистите в САЩ, чието лоби осра света до степен обор.

Обонго няма да получи бананче от своите господари, ако не е "смаян"!

Може да няма бананче, но наш Бойко ще му подари балканче...

Да му спретнат на Обама един Украински Майдан и готово !! И така те са го измислили и приложиха по света и у нас ! Та те директно си Бламираха президента ...нали ? Заявиха ,че подписаното от САЩския президент не струва пет стотинки ! Ние си знаем че президента на САЩ е кукла на конци ,Но все пак да ни го Покажат САЩ законотворците ....!!! Та....тези са ни Господарите чрез слугите си ГЕРБ+РБ !!!

вярва на Обонго? И не само на него, а и въобще на американски политик.

Може ли някой да ми обясни , разликата между тоталитаризма и демокрацията.

Ами като огледален образ, или лапасова проекция, това което според теб е ляво в огледалото е дясно... ама иначе си е едно и също.

"... че последната дума по бъдещо ядрено споразумение има Конгресът,..".Сенаторите са допуснали грешка, трябва да се чете " че последната дума по бъдещо ядрено споразумение има Русия,"

Днес няма новини за застреляни невъоръжени чернокожи тинейджъри от бели американски полицаи. Мъка, мъкааа....

Обама е един комик :) Дори американците разбират, че черното не може да стане бяло.

А БЕ КОЛКО И ДА СЕ НАПЪВАТ МУРЗИЛКИТЕ ТУКА ... ЯСНОТО Е ЯСНО ! ДАЛИ ОБАМА , ИЛИ лилипутин - СЕ ТАЯ Е ... БЪЛГАРИТЕ ПОНЕЖЕ НЕ СА ПАТРИОТИ И ЛИЖАТ В БЪЛГАРИЯ ЗАДНИЦИТЕ НА ВСЕКИ ЧУЖДЕНЕЦ../ дори и най-дребния факт :- вижте ги по морето как се държат с вас ..и как със някой немец , руснак ... дори македонец ..:))).../ ТА ПОНЕЖЕ БЪЛГАРИНА СЕ Е РОДИЛ ДА ЛИЖЕ ЗАДНИЦИ- КОЛКО И ДА СЕ НАПЪВАТ МУРЗИЛКИТЕ ... ФАКТА СИ ОСТАВА ФАКТ- В БЪЛГАРИЯ .. НЯМА НИЩО ВЕЧЕ БЪЛГАРСКО... ИМА РУСОФИЛИ.. ЕВРОФИЛИ.. АМЕРИКАНОФИЛИ... -ИМА ВСЯКАКВИ "ФИЛИ" НО НЯМА БЪЛГАРОФИЛИ- НЯМА "ПАТРИОТИ"... САЙТА КАКТО И БЪЛГАРИЯ - ЗАПАДАТ И ИНТЕРЕСА ОТ НАША СТРАНА - ТИЯ ДЕТО СМЕ ОТ ЧУЖБИНА- ВСЕ ПОВЕЧЕ СПАДА... ОМРЪЗНА ДА ЧЕТЕМ ИДИОТИЗМИТЕ НА НЯКАКВИ НЕДОКЛАТЕНИ АТАКИСТИ .., ЕВРОФИЛИ..И КАКВИ ЛИ НЕ ..ИМА ЛИ ТУК ПАТРИОТИ ???? НЯМА , МАЙ А ???? НЯМА ДА ИМА И ИНТЕРЕС... !!!!!!!!

Има, Колега ! ... Има, и още Как !! ...макар че Зарад 'наште' фили-фоби, току-виж отидем си Всинца кат микроби.

На остров Тамбукту в момента има повече демокрация отколкото в САЩ, а на Обама му било чак неудобно от друго мнение различно от неговото.

Не бъркай българската слободия, с американската демокрация.

Ама другарю Обама, що се сърдите на некви там сенатор? Че то писмото всъщност лично Путин го е писал, фалшифицирал е подписите им и го е пуснал в медиите! Той и само той! Веднага нови санкции!

обществено - политическата система на САЩ вече е безкрайно изродена, на практика трудно може да се нарече и система, фасадата все още се подържа от вътрешните и външни силови структури, но носещата конструкцията е морално остаряла и не издържа натоварването на новите реалности, лично аз след като преживях разпадането на СССР и социалистическия блок, няма да съм изненадан ако дочакам и разпадането на САЩ

Ориентиране към Канадианската ? (, защото като знаем Що стана След разпада на СССР - Ако Е по същия начин ...)

случайността е знаменито нещо...

Републиканските клошари да си спомнят грандиозната измама с избора малкото говедо буш!Купете банани,дайте шанс на мира!

И другото говедо , републиканецът Никсън , който провали преговорите по време на виетнамската война .

Изхода е руска база с ракети и на прасетата ще им заседне помията.

Навремето - на България Й се чуваше Думата относно Иран... Доста от Годзилиардите Реален Бизнес на Bank Tejarat и Bank of Tehran - Бяха via България... - Имаме ли Днес у Нас Емигранти от Иран ?

*Коментарът е скрит, защото съдържа обиди, цинизми или накърнява доброто име

ние ви вярваме,господин президент!