Обама реагира остро на речта на Нетаняху в Конгреса

Президентът на САЩ Барак Обама заяви, че няма нищо ново в речта на Бенямин Нетаняху пред Конгреса, в която критикува американско-иранските ядрени преговори.

Обратно в новината

Коментари - Обама реагира остро на речта на Нетаняху в Конгреса | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Израел поддържа много топли отношения с Путин и вижда се доста хладни с Обама. Въобще срещу Обама тече грандиозна кампания в САЩ.

Натаняху е прав. Иранците (Персия и днешната държава Иран като неин наследник) благодарение на исляма са напълно непредсказуеми и повод за съвсем сериозно безпокойство за цивилизования свят. Запознавайки се с историята на тази държава, става ясно, е Персия/Иран винаги са водели империслистрическа политика спрямо съседите си от региона. Последният пример бе войната с Ирак (вж, колко са жертвите в нея!) Вж. също така какъв поход предприемаПерсия/Иран в земите на днешна Сирия и Израел през56о-565 от н.е. и на какви жедстокости е подложено местното население и христяните и техните църкви и манастири: поголовна сеч на монаси и мирни хора. Нищо не се е променило от тогава като манталитет (агресивност) и полит. амбиции на иранците.. А сдобиването с ядрено оръжие (в комбинация с исляма)само ще доведе до всеобщ конфликт и война.

А какво ще стане ако заменим Иран с Израел? Каква е разликата.Израел има ядрено оръжие и не се присъединява към Договора за неразпространение на Я.О. Те какво - да не са с два чифта?

Разбираш. Отдаваме го на младостта ви, иначе ще се окаже, че сте пропуснали годините, когато е трябвало да четете и да се учите (и да размишлявате в/у прочетенето), за да се изказвате по-адекватно, а не само дас чуете гласа си.

Като кажеш А, трябва да кажеш и Б! Войната Иран - Ирак кой я започна?

Не в секимъ е дадено да разбира! Всички гледат, малцина виждат; а още по-малко са онези, които разбирата какво виждат. Което не означава, че трябва да отричаме правото на всеки да има мнение, макар и погрешно и в заблуда... ПС. Спомнете си как реагираха аятоласите на изобличителната книга "Сатанински строфи" на Салман Ружди!

Добре де, докога ще продължава този цирк. Що не вземат накрая да си признаят в САЩ, че Нетаняху/премиера на Израел/ командва парада, а Обама/президента на САЩ/ на практика е негов говорител! Израел управлява САЩ, повече от ясно е. Как да не уважаваш евреите, това е феноменален народ, който прави на 5 стотинки абсолютно всеки.

Нека да зададем няколко демократични въпроса? Кой 1. има запаси от ядрено оръжие, придобито по съмнителен начин, но смята, че другите нямат право да имат такова? 2. коя държава си позволява периодично да извършва по собствена преценка в пълно нарушение на Устава на ООН на въздушни удари по съседни държави? 3. Коя държава е организатор на пълна икономическа и хуманитарна блокада- практически е спретнала един концлагер(сектор Газа)? 4. Коя държава си позволява в международни води да извършва обиски и атаки на морски съдове? 5. Е кой е най-голямата заплаха за стабилността в Близкия Изток?

За Русия стаа въпрос,нъ'л?

Ние демократичните и благосовени еврей не обичаме да ни задават неудобни въпроси...иначе ше си помислим че си антисемит!!!

Гледайте и слушайте какво се говори в Израел.Така най-добре ще знаете какво ще става по света...

Бъдете спокойни

Ха Ха Малоумниците русофоби.. Израел официално подкрепя Путин ! 62% от Фед.Резерв на САЩ, който се държи от Рокфелер,Ротшилд исие е квота на Руския император !!Т.е.Руска ! Ха Ха Путин прави и ще прави каквото си поиска !

Ти си уникално тъп.

навярно по същата причина поради, която има в САЩ, Русия, Англия, Франция, Китай, Индия, Пакистан и Северна Корея.

Нетаняху да не би да има избори след някой и друг месец? Наговорил е един куп глупости. Като най-голямата е за иранското влияние из арабският свят. За всеки, който е наясно с положението в близкият изток е ясно, че арабите не вярват на турци и перси, а и двете последни се опитват да се пишат за лидери на мюсюлманският свят.

Плачи Америка , Натихуй, е, невинен ! леля Койка, баба Тодорка, И, други . п.с.: А може и еврейте да се затрият !? Бошке, направи за нас, кое е най- доброто!

Фашингтон е сбирщина от малоумни англо саксонски слаборазвиващи се дебили,управлявани от БанКстерската еврейска фашистка клика на ротшилд,рокфелер,J.P.Morgan и.т.н.

Обама звъннал на Меркел и казал: - Ангела, моите хора от Пентагона ми инсталираха контролен панел за управление на системата HAARP. На панела имам три копчета, едно златно, едно сребърно и едно платинено. Ако натисна сребърното копче с Африка е свършено, ако натисна златното Азия ще я затрия и ако натисна платиненото с Европа е свършено. Доволно се засмял Обама по телефона, а Меркел му отвърнала: - Обама ти си умен човек и знам, че това което ще ти кажа, ще го разбереш правилно. От баба знам, че имала в къщи три гърнета /цокала /. Едно бяло, едно черно и едно старо от алпака, но когато дошли Руснаците тя се нас-рала в гащите...

хахахаахаххаххха, супер

Горбачов е за едно прав - "Луди ли са?" Ами луди са. Толкова са озверели от алчност и да лапнат целия свят САЩ, че ще съсипят цялата цивилизация. Притискат до стената Русия - суперсила във военно отношение с най-големия ядрен ареснал. Опитват се да закопаят цяла евразия и пак да излязат с най-много активи от световна война, както след втората и да се правят на освободители и строители на новия свят. Само че май нещо са объркали плановете кандидат господарите на целия свят - след директна конфронтация с Русия нов свят НЯМА да има и бункерите няма да спасят и ония дебелогъзи и мазни алчни човечета с болни мозъци, които дърпат конците, защото цялата планета ще е отровена за хилядолетия напред, оцелелите ще са най-нещастни в бавния си разпад. Най-виновна за всичко това е Европа, че продължава да лиже гъза на САЩ, без това, САЩ щяха само да плямпат, но без подкрепата на пуделите си в ЕС щяха да се ухапят отзад, а сега нагло бутат света към война.

Бандити и затворници заселват Америка и избиват над 40 млн.индианци.Затворници заселват Австралия и избиват почти 90% от туземците. Америка използува роби 270 г. Два века бюджетът на Британия на 70% е формиран от търгтовиата с роби.Така стои въпросът с Испания, Холандия, Франция и Белгия. Натрупват богатства.Феодалите стават мощни и разделят властта на суверена, чрез долна и горна камара. Американските убийци, заграбили без пари и труд несметни богатства започват да се изживяват като наследници на Рим и да се считат за изключителни. Това е де-факто истината за Богатият Запад. Богатството им мирише на кръв. Емблема на Рим примерно е Колезиума.Сграда където е убивано по всевъзможни начини.И това е символ нва цивилизация ?. Западът сам обяви краденото си имане за цивилизационни ценности. Колониалнаота им политика ни показа от Освобождението досега какви са тези ценности.

Дингила,там на "Жълтите павета", това е Велико, нали, "Черешката"? баба Тодорка- Мушмолата

на тъмнокожото момче в белата колиба. Щом лично Нетаняху си е направил труда да иде до там......имаме един политически труп в повече.

ПИПО

Най добре е, ООН, да гласуват за пълно премахване на ядрените оръжия (от всички дуржави) Защото евреичето е ок, имат си ядрени глави, другите евреи (тия от конгреса които са му ръкопляскали) също имат ядрено оръжие което може да унищожи света няколко пъти. Никой на Земята не трябва да притежава оръжия за масово унищожение.

а как точно ще стане унищожаването и ка ще спре производството? Как го виждаш контрола на това нещо?

сръчкай обонго , стига се е правил на велик.

В Иран са персийци. Тънкообидни и докачливи. Образовани и съобразителни. Иранската еврейска общност е срещу Израел и сега заедно с евреи които не са ционисти бутат срещу Израел. Иран никога не е бил свободна страна. Светският разгул не значи свобода както много хора бъркат. На другият полюс религиозният фанатизъм не значи духовност. А това, че се прокрадва теза, че българите имали общ произход с персийците (Иран) е заради заблуди и непознаване наистина в дълбочина българщината.На България от Иран ще и е полезно само шам фъстък и сушени плодове. Със сигурност дори и Израел да е с агресивна политика ( като поведение) араби и персийци са много по-опасни и коварни от Израел и евреите.

Пак изтърваха Обама от зоопарка и веднага започна да наднича в чуждите канчета . Маймунска му работа ? !

Тези думи Ви правят един от познавачите на външнополитическите пролеми! Явно сте получил добро образование.

"Със простака , по просташки "!

Ето това е нескрито лицемерие към целия свят. Евреите си правят каквото искат, Щатите също, другите могат да бъдат убивани и ограбвани, но САЩ и Израел са винаги ненаказани

Не са като Русия, която преди окупира други държави иска писмено разрешение от всички страни и по-специално от жертвата. Е, малко преувеличих, май от България не бяха искали през 1944 г., но тогава времената бяха други.

А бе, неграмотнико, Русия не е искала разрешение от България през 1944 год, но е ИМАЛА РАЗРЕШЕНИЕ ОТ САЩ, ФРАНЦИЯ И АНГЛИЯ. Аман от неграмотни хора или просто от лъжци, които представят нещата както са им изгодни. Ако нямаш образование, прочети в Интернет как е била разпресделена следвоенна Европа. Отвратително е в името на малоумното си разбиране на нещата да изопачаваш истината. Но не всичкки са идиоти като тебе, за да ти минават лъжите.

Да разбирам ли, че искаш да дадеш атомно оръжие на мюслитата? :)) Ама, вярно ли? Точно тия за, които искаш да бъдат натикани обратно от където са? :))) Май имаш проблеми с преценяване на реалността поради силно негативни реакции към тази реалност от твоя страна.

мюслитата имат вече ядрено оръжие- в Пакистан. А Пакистан е много по-голяма заплаха за мира и много по-голям източник на джихадистка идеология от Иран.

С наближаването на ФИНАНСОВАТА КРИЗА в САЩ и последващото и разпадане , евреите се АКТИВИЗИРАТ!?!?!! За Израел е ИЗГОДНО само ТЕ да притежават атомна бомба в района на Близкия Изток!?? Щом ИРАК се сдобие със собственна атомна бомба--позициите на Израер РЯЗКО ОТСЛАБВАТ!!!! Ето заради това Нетаняху "иска" помощ от "купените" от евреите конгресмени на САЩ!!!!

Вас антисемитите не ви учат в училище или специално ви подбират по-тъпи. Дори и съобщенито не си чел. Да вървиш да учиш чтене?

яж фекалий даскалчо

sonibvc@gmail.com

Опа...вие с тоя антисемитски лозунг пари направихте...буквално :) Хоп, щом некой ви критикува..антисемити. Какво да спориме? Има ли смисъл да се спори дали водата е мокра? Еврейте са си еврей..вари ги печи ги (буквално), те са си такива...Лошо няма разбира се...никой не е перфектен и те са си заработили позиците. Това което дразни хората е че е забранено да се говори по въпроса. Поне си даскал ше си спомниш Волтер - ако искате да разберете кой ви котролира, вищте кой не можете да критикувате. Отивай да даскалуваш....кой не мое, преподава.Успех!

семити в исраел са само палестинците! Чувал ли си за генетично изследване на "еврейския народ" ? Такъв народ и култура не е имало никога Еврейството е вяра, че чрез корупция и престъпления могат да управляват света (мафията на ПЕЧАТАРИТЕ на гущерчета)

ИраК, ИраН... все тая... Важното е да громим врагът. п.п. Когато си глупав, не е тежко за тебе, тежко е за тия около тебе...

Първа Псаки пита как е правилно да се каже Ирак или Иран? Веднага след като прати американския флот в Минск. Тук поне не е официалната позиция на страната.

На всички е ясно, че Обонго само играе театър, защото е кукла на конци на ционистките психопати!

Обърнали са с екучетата срещу господарите си или всичко е парлама... Ако направят ядрена централа на Иран всичко ще е ясно...

днес никой няма право на независимост щотУ това заплашвало юдеите. но пък за сметка на това всеки има задължението да им робува щотУ иначе е нацист....

Днес се радвам, че никой не репликира атакистките тролове и те си комуникират и задоволяват глупостта си...

За САЩ отношенията с Иран са приоритет с голям аванс за развитие, а Израел не може да прояви никакво развитие в отношенията със съседите си. Речта на Натаняху показва страх и слабост. Ако САЩ спечелят Иран, ще придобият огромно влияние в Азия, пълно господство в Персийския залив, сериозен излаз на Каспийско море и задълбочаване на търговията със страните от региона. В този ред на мисли, Иран е приоритет за американската външна политика. Хич не ги виждам американците да се карат с Иран в условията на надпревара за влияние по света. В същото време за Иран е жизнено важно да се сдобрят със САЩ, защото така ще се отвори път към пазарите на Европа и Америка. В Иран ще навлязат огромни количества продукция и държавата ще има нови потребности от незабавна и неизбежна модернизация. Мисля, че Натаняху просто е поговорил пред Конгреса, ръкопляскали са му, колкото да се похвали , че е имал голям успех, но парите са си пари и имат своя различна логика.

Ей това америкън дейдриминг, бе! Как сащ ще спечелят Иран само вашите кратуни си знаят. Години наред ги тормозят със санкции и да ги напад се канеха, Иран отдавна е в другия лагер, овньо, още след сделката с Русия да й продава петрола си на нея, това превърна Русия в най-големия продавач на петрол в света ;)

Всъщност нападнаха ги, и само кръвожадните аетоласи успяха да смирят иранския флот за да не направи кървава баня в Ормузкия пролив.

А третата по износ страна Иран какво прави със своя петрол? Продава го на Русия, което прави Русия втора по добив на петрол. А за сведение най-големият износител е Саудитска Арабия.

АХХХ...Колко ги е страх Израел от САЩ!МАНИ.......

парите са си пари и това евреите го знаят най-добре.

Това е живо доказателство за всеки който се съмнява каква ролята на еврейте в американската политика! Да дойде премиер на една малка е незначителна държава - поне на хартия - и открито да критикува президента в техния парламент!!! Шапка им свалям на еврейте за това как са се просмукали навсякъде!!

Простите соросоиди сега кой ще защитават? Стожерите на демокрацията сащ или тия дето им плащат по нпо-тата?

всяка нация би го направила, ако беше благословена със силна и влиятелна диаспора като еврейската. Мислиш ли, че българите по света биха отказали такава молба ако имаха властта да я изпълнят?

sonibvc@gmail.com

Да бе...затуй им свалям шапка...без да съм задължен да ги харесвам.

Ох, блажени са вярващие по отношение на твоя коментар за българите в чужбина! Нима не четеш тука как те се отнасят към България и българите, останали тук? Колко ни презират, колко ни подиграват, как са щастливи, че тук живеем трудно, а те живеят добре. Българите в чужбина няма да си мръднат пръста за България, дори тя да свършва, напротив - ше хвърлят съчки на кладата.

Всичко може да е, но евреите не са прости. Сащ фалираха и не могат да направят нищо по въпроса с Иран, а даже ще си легнат в едно легло заради ИД. И като получат ядрено оръжие познайте Иран какво ще направи? Точно така. Затова е в ход спешната колонизация на Украйна и най-вероятно там ще е новата еврейска държава - исторически половината страна е била в Хазарския хаганат - еврейско царство (618 1048). Ще се върнат вкъщи един вид. Украйна ще е новата Палестина, тепърва ще си бият главите как загубиха самата си територия. И всичко това стана заради ''кой не скача е червен'', както и ние много добре знаем.

"... Това е третият път, когато Нетаняху държи реч пред Конгреса на САЩ. Единственият друг държавник, достигнал този рекорд, е бившият британски премиер Уинстън Чърчил ..." Това казва всичко за еврейското лоби и неговото влияние върху политиката на САЩ. Това обяснява и експанзионизма на Америка по целия свят заради гледната точка на евреите към... хммм да кажем материалните ценности.

си ходи когато иска в Конгреса и натяга гайките на Обама и разпищолените демосрати, без дори да им каже, че ще идва! А всички става да му ръкопляскат, това казва още повече

казва само, че и там както и у нас някой командва "народните" представители кога да става, кога да лягат и кога как да гласуват.

Какъв е проблемът сега - държавата Иран или режимът в Иран? Защото режимът е създаден от САЩ - преди това е имало Шах (цар), а сега има един брадат духовник. Не искаха шаха - сега пък режимът бил опасен. Кое е хубавото - да го няма Иран, а да има 20 държавици в района може би?

Поведението на евреите е простичко до наглост-интересуват се само от себе си,върховен държавен и етноегоизъм,без колебание биха унищожили света за да го има Израел,което е добро за Израел е демократично и хуманно.Тъй като са хилядолетна мафия,с обучение от ранно детство на кабалистична демагогия,с лекота се инфилтрират и манипулират световните интелектуални и финансови центрове на властта

Да, прав си. Но ми се иска и нашите "политици" да се "интересуват се само от себе си", както в Израел, а не както е тук - съвсем буквално.

израелският режим е много по-голяма заплаха за мира в света, отколкото иранския режим. И още нещо - съдбата на Израел не ме интересува, тъй като Израел е държава създадена с измама и през цялото си съществуване до сега е бил източник на войни, кръвопролития и фашизъм, въоръжаване и незачитане на никакви организации и държави.

Както каза преди две години един китайски генерал: "Китай няма да се поколебае да започне световна война, за да защити Иран". Та всички знаем, какво Нетаняху иска, но на Обама не му стиска. А защо Китай би започнал световна война, за да защити Иран, ще разберете, ако погледнете глобуса. Огромната икономика на Китай се нуждае от огромни количества енергоносители. От къде може да ги получи: - Русия. Да но не и когато температурите са минус много. Петролът замръзва и не може да се транспортира. А температурите са такива през половината от годината; - Либия, Венецуела, Нигерия и Мексико. Тези държави са далече, Китай все още не може да осигури безопасност на танкерите си. При криза те ще бъдат унищожени: - Саудитска Арабия, ОАЕ, Кувейт, Катар. По заповед на САЩ тия държави биха спрели доставките за Китай; - Иран - достатъчно близо, китайските бойни флот и авиация могат да гарантират безопасността на доставките. Температура над нулата през цялата година. Ръководство, което не се подчинява на САЩ. Единствен 100% сигурен доставчик на горива за Китай.

Иран не е светска държава. Иран се ръководи според нормите на Шариата. Това я прави много непредивидима. Израел има ядрено оръжие, да, но в Израел никой не те кара насила да учиш талмуда или да се кланяш на Яхве.

Нещо искаше да кажеш ли? Или ....

много ще се изненадаш, ако отиеш в израил не като турист ))) Член 1 "Израел е демократична държава на еврейския народ 1.1 За евреите Израел е демократична държава 1.2.За не-евреите Израел е държава на еврейския народ" В Израел има само религиозен брак, "по Талмуда" и не-евреи с евреи не могат да сключат брак. За религиозните фанатици, дето се тресатв иешвите и си правят каквото искат само ще спомена. Календара в Израел е по Талмуда, праздниците също не са светски.

jingiby

Ирак и Сирия преди години почти се бяхо добрали до ядрените технологии, но евреите унищожиха лабораториите им. Мислех си, че това е доста нагло поведение. Но както днес големи части от Сирия и Ирак се контролират от Ислямска държава, не ми се мисли какво можеше да се случи, ако там имаше складирано ядрено оръжие, ...

щяха да влезнат в стъкларският бизнес.

Каква ирония - държавата, която се сдоби с ядрено оръжие полузаконно и без да пита никого в против Иран да направи същото (с Иран дори се води диалог!). Тъй се нарича банкерско лицемерие!

Не, това е еврейско лицемерие!

поинтерсувай се как се казва на английски лихва на жаргон ;):)

Искам само да добавя,че всичко казано от Нетаняху се отнася за самите евреи!Например за доминацията на Иран в съседни държави.А в почти всяко европейско правителтелство евреи или криптоевреи са на ключови позиции! Питам! Ние трябва ли да се притесняваме от това?Особено като се има предвид какви хуманисти и отворени към останалите етности са те.

И още нещо.Не знам дали ви прави впечатление че обикновено евреи предават интересите на държавата,в която са родени и живеят!Най пресни са примерите с Украйна и Рисия!Вижте кои са олитарсите в Русия и от кои етноси са т.н. десиденти!