Затяга се обръчът около иракския град Мосул

Специални части на иракските въоръжени сили се включиха в битката за Мосул, като поеха контрола върху разположен наблизо град, контролиран досега от ИД.

Обратно в новината

Коментари - Затяга се обръчът около иракския град Мосул | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много интересно!В Мосул не се употребяват само атомни и химически оръжия,а там няма нито една жертва досега,за разлика от Алепо,където едва ли не милиони според ЕС са жертви!?Някакво тайно оръжие ли прилагат,което не убива цивилни!?Да кажат!

Муджиците се разсмърдяха много, натискат се брутално, като че ли Сирия е част от пикливата им федерация. Милитаристи, империалисти и шибани комунисти са путкините муджици.

Що, да не си я гледал на територията на Турция, че те имат големи мераци.

Немкините, защо са казвали: По- добре Руснак на корема, отколкото Кравар* в небето. При варварското разрушение на Дрезден, 50 хиляди, с децата си, са изгорени с напалмовите бомби Чърчелови свини са се развилнели след като краварите са позволили. Така Духа на германците сломили а посла това и на Япония се случи: Убият мирни хора и жънат победи. И София бомбардираха тия Изроди подгонени, от немски Месершмити. Като лешояди се събират и кръжат където мерише на разруха и смърт

Гнусен бля... по неграмотноста и по глупоста се познавате веднага

Чети историята, да не коментираме ков са направили в Япония. Ма то никакви цивилни не са пострадали!? Ти със сигурност може да се закълнеш че е така.

Абе, има ли "цивилни" в тоя Мосул, няма ли!? Падат ли жертва тея "цивилни" вследствие на военните действия на "коалицията", не падат ли!? Никой нищо не казва - ни оон, ни ес, ни "лекари без граница, ни меркел, ни боко, даже и сирийския "ром" от Ковънтри мълчи. Баре от кумува срама, да изнесат някоя данна по въпроса.

Има, 1 000 000 население. Горките хора.

Нещо сте се объркали, там цивилни няма, справка САЩ. Това е военен град, само бункери, траншеи, казарми, а има и една полева кухня.

Клоуни....

голяма изненада за идил е това нападение над мосул. просто никой не знаеше, че ще бъде нападнат, освен ню йорк таймс на клинтън, и европейската преса на комсомолците на меркел.

Аз залагам, на това, че руснаците първи ще превземат Алепо!! И цялата джихадиска пасмина, ще се юрне да си спасява кожицата към Ирак и Мосул:) А лудите крави ще могат, само да ронят горчиви сълзи:)

За съжаление руснаците участват във войната само с ВКС и съветници.

ДНР трябва да ги научи как се прави коктейл.

"Затяга се обръчът около иракския град Мосул" Това добре но от 10-15 години американците са в Ирак и край на войната не се вижда. Дори по-зел стана с арабски революции и ислямизация на Турция.

джихадистите - обратно в русия.

Добре де, а джихадистите от ЦРУ, къде ще идат? Аз съм много притеснен за тяхното бъдеще....

Пак холивудски бози. Никакъв обръч няма и съпротивата и медийна. Клоуните ще изиграят театрото с превземането на Модул. Надявам се руснаците да драматизират прехвърлянето на американските главорези към Алепо без излишни сценични трески. Напалм и после тишина!

Запада има нужда от своя победа над ИДИЛ,защото има политически комплекс от Русия по темата. Затова е цирка Мосул. Защо не стартираха това преди година или две ?

Ами много просто...хамериканците продаваха оръжие 2 години на всички.

100 000 войника срещу 10000 максимум. Некадърника Жуков е правил атаки при 1:1 и е печелил.

Щом Жуков е бил некадърник,защо е печелил?

Защото срещу себе си е имал по-големи некадърници.

Жуков е печелил заради началник щаба си. Просто е бил най- подходящият за маршал на победата, че Рокосовски не е бил подходящ заради ареста му и някои други факти от биографията му. Което е най- голямата грешка на Сталин.

Дано ги разбият и унищожат ама надали , проблемът е в религията и възпитанието.

За Алепо соросоидо демократорчетата ревът 24/7 , подпалиха ПАСЕ и ООН с гейбръщолевенето си при все че има резон, все пак е град с остатъчно население от 200к...а в Мосул има 3 милиона! милиона.... които са жив щит срещи тежко въоръжена многонационална армия Как едно от тия изчадия не излая по този повод..? Странно, или там някак си бомбите са демократични и пращат мирните мъже директно при девствениците барабар с терористите

Американците избиха 1 млн. иракчани, сега ще избият още 1 млн. и светът ще ги смачка.

Е сега няма мърдане за путлеристите ще трябва да трепат джихадиските си приятели прогонени от Мосул...

Бляр бля....уса геьовете с 50 държави коалиция се борят за нефта в мосул.Отидоха да запазят своето изчадие ИД, чрез което взимаха без пари нефта

а чичко путин се е окопал в кремъл и не си подава кривия нос от там.

с анатомичните ти дефекти.

Затова ли вчера Меркел и Оланд му духаха в Берлин бе тъпако ?

това си прехвърляне на идиловците от Ирак в Сирия и убиство на много мирни жители за съжаление но не и за хамерите

Сега всичко вече е.... надпревара с времето....Дали руснаците ще докарат цялата си огнева мощ-самолетоносача Кузнецов, атомния ракетен крайцер Петър Велики, крайцерите Москва и Маршал Устинов с ескорта ескадрени миноносци, подкрепени от китайския Ляонин и неговия ескорт... дали те първи ще превземат Алепо ....Или лудите говеда, ще успеят да превземат Мосул..Който превари той ще може да насочи остъпващите Ислями Джота или Джихади Мюслита към опонента си..Ако победят руснаците първи, ислямистите ще побегнат от Алепо към Ирак и Мосул, да помагат на своите братя джихадисти..Ако победят първи лудите крави, те ще насочат Джихади Джотата към Сирия и Алпео..Това е то, геополитиката в действие! Факт!!!

Няма такава сила, която би могла да сломи Русия. Русия ще се развива, ще расте, ще крепне. Всичко ще се разтопи като лед, само едно ще остане незасегнато славата на Владимир, славата на Русия. Твърде много жертви са принесени. Никой не може вече да спре Русия. Всичко ще помете по пътя си и не само ще се съхрани, но и ще стане господар на света. (Валентин Сидоров, Людмила и Ванга, 1979 г.)

Славата и (на Русия) ще бъде до момента в който нейния (pуския) княз реши да стъпи в Израилевите планини - тогава ще си има работа с Княза на мира.

Едва ли това са точните думи на Ванга ? Нейният изказ е друг. По вероятно те да са предадени от друг човек, чрез неговият език. Освен това се спори за кой Владимир става дума. Дали за Владимир I Велики , княз на Киев от 980 до 1015 преди Христа или за президента на днешна Русия - Владимир Путин. Едно обаче е категорично ясно. В цялата 200 годишна история на САЩ няма ръководител на друга държава, като Владимир Путин, който да е заемал такова важно място в дебатите между кандидатите за президент на САЩ.

Притеснявам се за цивилнотонаселение.Това трябва да спре,нашите евроантлатически ценности не са такива.Моля ви къде саБорисов,Плевнелиев,Меркел Оланд.Какво става никой несеинтересува за цивилните.

Какъв е тоя обръч с коридори за отстъпление за ДАЕШ...?

Ами това е обръч на продънена бъчва.

ОбрAч около Мосул??????????

Вчера Тръмп каза на живо, че янкитъ са предупредили резняците он Мосул умишлено, за да могат да напуснат града преди коалиционните войски да влезнат триумфално в Мозул. Освен това каубойците са оставили само един коридор за напускане, който удобно води точно към Алепо.

Вземи и погледни една карта, къде е Мосул и къде Алепо ... и премисли пак какво значи коридор, който води натам

Коридорът, който САЩ и Ко са оставили на ислямските терористи от Мосул излиза на сирийската граница. Излиза, че САЩ и Ко искат да прехвърлят терористите от ИД от Ирак в Сирия.

Сега каубоите им берат гайлето! Къде да пратят главорезите - в Сирия ли или ..в Донбас!?!? ... В Сирия Асадчо ще ги обрули още по границите с ръшките аероплани. .... За другото се досещате.

Където и да ги изпрати, се ще ги млатят руснаци.

Колко мирни жители избиха до сега?

Каков е тоа станчинар на снимката? За сурва да иде у Разлоч, че му дадат пръво место!

Съюзниците на САЩ, главорезите от бандите "Джебхат ан-Нусра" и "Ахрар аш-Шам" не дават на мирните жители да напуснат Алеппо и ги заплашват с радстрел. Вече има разстреляни жени и деца. И това ли е руска пропаганда?

това е простотия която сега си измисли.

Ами как ще се разберат САЩ с Ердоган? И той иска парче от баницата - Турция отдавна иска да заграби Мосул. А как гледа Турция на нарастващата мощ на кюрдската войска пешмерга? Цирк - Барак Хюсеинович иска да поднесе на тепсия превземането на Мосул на Килъри за президентските избори. Джихадистите, естествено, ще бъдат помолени учтиво да се преместят в Сирия. Третата Световна война е на прага.

САЩ предадоха кюрдите. Ердоган ги бомбардира в Сирия,а САЩ протестира вяло. Същото е и при нахлуването на Турция в Ирак.

Само ислямистите знаят на какво са способни! Ако решат да се бият няма да има шоу, а много яко меле с много жертви.

Благодарим ти, Барак Хюсеин Обама. Благодарение на твоята политика, Башар Ал-Асад се задържа вече повече от пет години на власт и Русия се разви като най-мощния фактор в Близкия Изток!

Сирийската армия редовно подслушва разговорите между американските военни и техните съюзници от ИДИЛ. ИДИЛ имат заповед от Барак Хюсеин Обама, да напуснат необезпокоявано Мосул и да се включат в Сирия в битката срещу сирийското правителство.

Руснаците така са подгонили ИДИЛ, че Обама е наредил на пожарникаря да им даде политическо убежище в България.

само мъркате и пишите МНОГО УМНИ ГЛУПОСТИ

60 000 групировка "водена" от непобедимите окупатори от САЩ НЕ Е в СЪСТОЯНИЕ да прочисти гр. Мосул от 7 000 джихадисти!?!?!??? Его , това е ядрото на силното НАТО!!!! НЕЩАСТНИЦИ!!!!

"...Единственият начин, в който САЩ виждат спасение за умерените в Алеро е да доведат по един или друг начин нови терористични подкрепления... ...Иракските правителствени сили атакуват града, но ключовата роля на операцията е на 5000 войници и US-авиацията. САЩ не ги е грижа за загубите сред огромното население от два милиона в този град, тъй като окървавените и убити от US-бомбите деца не ще бъдат показани по CNN. Милициите ще бъдат прогонени от града с бомбардировки и артилерия, но по този начин те ще бъдат принудени да тръгнат по коридора към сирийската граница. Като ли че САЩ им показват пътя!..." Из днешна публикация във френския Резо ентернасионал: "Какви по дяволите ги вършат САЩ в Мосул?" ("Que diantre trafiquent vraiment les Étasuniens à Mossoul ?", 20 octobre 2016, Réseau International). А пък във връзка с усилията на големите медии да обработват общественото мнение за оправдание на цивилните жертви в Мосул, противно на обвиненията за цивилните жертви в Алепо, на 17 октомври американският разследващ журналист Робърт Пери писа на страницата на Кънсоршиъм нюз "Добри смъртни случаи в Мосул, лоши смъртни случаи в Алепо" ("Good Deaths in Mosul, Bad Deaths in Aleppo", October 17, 2016, ConsortiumNews).

След 2 седмици руската армада от 8 бойни кораба ще достигне Сирия и мандалото хлопва.

NADIA

Мисля, че просто си хабиш думите и времето. Който не иска да види, не вижда.

СЪЩИТЕ ПРОПАГАНДНИ ГЛУПОСТИ :)

ИД използва конвенционални бойни средства + специфични терористични бойни тактики Няколко думи за тях - те дадат отговори на някой въпроси. - взривяване на камиони и коли пълни с експлозиви. - ефективност в жива сила на противника от 1:10 до 1:75. С други думи един ислямист убива от 10 до 75 войници при тези атаки. - самовзривяващи се камикадзе ефективност от 1:3 до 1:35, един самовзривяващ се ислямист убива от 3 до 35 войника на противника + ранени. - взривяване на животни ефективност от 1:1 до 1:10. - горящи петролни капани запълнени със петрол и деривати ями, варели и други създава непроходима огнена стена. - средновековни отровни бомби пълни с отровни животни змии, скорпиони. - взривяване и срутване на здания над преминаващи по тесните улици войници и други. - използване на отровни химикали и химически газове. - всякакви други варварски капани. Никой друг не се бие така. Възможна ефективност - 1000 готови да умрат ислямисти могат да избият от 10 до 35 пъти повече войници само, чрез терористични действия.

Рамбо там ли е или вече е в пенсия?

Плачем за Алепо,ами Мосул-и там има цивилни.

И какво? Мосул.-Алепо-война! Само, че в Алепо трепят хора, а в Мосул насаждат демокрация

В Алепо руснаците избиват наред и бомбат училища и болници. В Мосул още никой не е убит. Като срутят града до основи като Алепо вие путлерастите може вече да ревете.

Опа Бъчварова каза 250 000 бежанци, а де?

Снимка: Агенция ГРОБ

Опа Бъчварова каза 250 000 бежанци, а де?

Руснаците също отвориха път за Ан-Нусра да напусне Алепо. Никой не напусна. А в Мосул се разбраха ИДИЛ и САЩ и джихадистите се изтеглят организирано. Кой е зад терористите, а?

ЗА ЗАГУБАТА НА МОСУЛ ОТ ГЛАВОРЕЗИТЕ ОТ ТВОЯ СТРАНА!

НАИСТИНА ЛИ НЕ ВИЖДАШ РАЗЛИКАТА ВЪВ ВОДЕНЕТО НА БОЙНИ ДЕИСТВИЯ НА ТЕРЕН МЕЖДУ РУСНАЦИТЕ И АМЕРИКАНЦИТЕ?ЕДНИТЕ ВОДЯТ ВОЙНА КАКТО Е ПРАВЕНО ПРЕДИ 70 ГОДИНИ КОЕТО Е СТАРО!

Мосул и Алепо... война! А де са Панфиолци?

А знаете ли колко цивилни загинаха днес около Мосул? Да сте чули някоя правозащитна организация?

как да загинат, като там няма боеве. Всичко е договорено и се играе театър. Джихадистите сами взривяват сградите, и са пратили 9-10 камиона (=10-20 самоубийци) да се "бият" с хамерите уж.

събраха 50 000 срещу 5 000 и сега ще воюват до второто пришествие.

реално се бият 20-30 самоубийци - за да "убедят" света, че има битка за града. Останалите 5000 се изтеглят към Алепо - организирано и под наблюдението на САЩ, за да се бият с Асад.

няма кой да ги пусне да минат границата, за да стигнат до Алепо. Ще се наложи да си ги приберат в САЩ или да ги пуснат на Меркел като бежанци.

Вчера имаше ново 20. Дилците взривявали сгради, а не авиацията. Много странен подход.

Да, после ще кажат по телевизията, че е била жестока битка, половината град е разрушен, но САЩ са спечелили. И ще запишат актив преди Русия. Уж че се бият с ИДИЛ!

И що толкоз хора? Капитан Америка и Рамбо стигат.