Съветът за сигурност на ООН свика кризисна среща за Ирак

Съветът за сигурност на ООН ще се събере днес на кризисна среща при закрити врата, за да обсъди ситуацията в Ирак.

Обратно в новината

Коментари - Съветът за сигурност на ООН свика кризисна среща за Ирак | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали ситуацията в Ирак се дължи на агресията на САЩ и британците в Ирак или е дело на ИГИЛ няма никакво значение. В Сирия ИГИЛ действаше под крилото на САЩ които бяха готови да изстрелят ракетите си по Дамаск. Само появата на руския флот и подкрепата на Китай удари янките през ръцете , та не посмяха да се развихрят. Сега обаче САЩ и Англия трябва да си измият демократичните фекалии изс---ни от тях в Ирак. Иначе всички останали, които нямат вина ще трябва да плашат.

Смееха се троянците на Касандра, смееха се и се подиграваха, когато ги предупреждаваше за Дървения кон на Одисей... Смееха се и се подиграваха българите на Жорж Ганчев, а и на други свои сънародници след него, които ги предупреждаваха за надигащата се ислямистка вълна...

Както са тръгнали тия джихадисти да не стигнат и до европа? Бутнат с булдозера и европарламента в Брюксел и оебявят Обединен Евроепейски Емират......И да се наложи бързо ние българите пак да слагаме фесове и да се кланяме до земя на всяка кола с арабески която мине край българин. И нищо чудно да стане така с това жалко НАТО дето се крепи в Европа само на Турция. Ние собствена армия отдавна нямаме, нали "демократите" я превърнаха в пълна пародия която освен за паради да я използват като пушечно месо за друго не става... Наще армейци ще станат на препеченидюнери ако с тях се захванат ислямските фундаменталисти... То един Луд напраи нашите барети на Луди..А какво става за една армия от фанатични джихадисти!

САЩ говови да помогнат . Как като през 2003 г. Никой не вика ама те готови да нахлуят. И в Сирия според САЩ тези борци за освобождение ,тук са терористи. Поне да си уточнят понятията. Просто трябва да прианаят,че са терористи и на двете места. Но има и друго Иран е готов да помага,а това дразни САЩ.

СВЕТОВЕН ШАМПИОН ПОФУТБО Е ХЪРВАТИЯ

Много шум за нищо, това е цялата работа с настъплението на ISIS. Правителството на Ирак се подкрепя от Иран, а Иран със сигурност няма да остане безразличен към това което става, без значение какво мислят САЩ, ЕС и/или ООН.

Такае мисля че когато янките нахлуят някаде така става може в би ще запалат и европа???

Интересна работа, САЩ подкрепят в Сирия същите онези 'бунтовници срещу режима', срещу които се канят да воюват в Ирак :))

Всичко ще бъде празни плямпания. Защото кризата в Ирак не е от вчера забъркана. Както и бакиите в Афганистан, Либия, Сирия, Египет и така нататък са забъркани от задокеанските плямпаджии за демокрация и човешки права. Да се плямпа не е лошо, но да се прави точно обратното на това към което плямпаджиите призовават е лицемерие и израз на безизходица.

Какво общо има ООН, Съвета за сигурност и всични ние с Ирак? USA да дава пари и да праща войски, изобщо да сърбат това, което са надробили. Храненика им Никито Младенов, ако желае, може да дари лични средства за каузата.

....истината е, че битката за кокала всъщност е между Иран и САЩ, зад Иран знаем кой стои....като цяло шиитските и сунитски терористични групировки се финансират и подкрепят напълно целенасочено....

коалиционния

ура перестройката побеждава!да го отпразнуваме с филии с мас(гъша щото другата е забранена от шериата и ще нарушим €вроправата на коалициния/сексуалния партньор)

Покрай нефта, САЩ си докараха нов проблем. Направиха така, че ислямистите върнаха районът в средновековието, разградиха държавите и създават раково образувание в средата на Арабия. В Афганистан САЩ работят заедно с талибаните за разширяване търговията с наркотици, в Ирак са заради нефтените находища, Пакистан пламна от чумата на радикалния ислям... какво остана здраво?! Както е тръгнало, и България скоро ще си има неприятности с рязаните, ние сме им на пътя за Европа в новата световна война на уж верска основа. Постепенно страната се районира на увеличаващо се население с фесове и шалвари, върлуват разни секти и брадясали молли от Изтока, работи турското разузнаване и местните терористи в нелегалност. Чака ни тъмно бъдеще.

Абе ООН имат ли посланник в Ирак?

ПослаННик със сигурност няма.

За 8000$ заплата от ООН Николайчо Младенов добре се е справил в Ирак...абе за нищо не става и да върне парите на нациите...

Здравейте масов ентусиазъм сред русофилите виждам ,хаха ама на вас кой ви е казал че сащ искат да развиват страните като ирак,либия,мали,те просто елиминират заплахата и врага и след това си тръгват естествено възползвайки се от местните ресурси за да са напред,после това че тези страни живеят в памтивека и са жертва на етнически и верски догми довежда до катастрофа,но никой не може да ги спаси до идването на следващия диктатор,демокрация от американски тип е неприложима за феодални общества,а за оон ,това е организация на обединените нации и всеки си изказва мнението ,а това че повечето си траят и слушат сащ в истинско или мълчаливо съгласие показва кой е световния хегемон в момента,лошата новина е че така ще е докато сте живи че и още

Ало ало имаш ли си бутало?

Задоволството ти би имало логично оправдание само ако си американец и то от управляващата им каста,не от обикновения народ. Шансовете това да е така са пренебрежимо малки. С подобно мислене ми напомняш на човек,който в схватка с друг в тъмнина реже ентусиазирано и в пристъп на адреналин собствения си крак,мислейки,че обезглавява противника си. Направи си изводите.

Това е то демокрацията мейд ин УСА. Трябва да им забранят да се месят където и да било!

Какъв е резултатът от над 10 години 'демократизиране' на Ирак. Джихадът е набрал сила. Без коментар...

Ех тия американци ако всички демократизирани страни се събератсрещу тях и русия няма да може да ги спаси.

Работя в американски военен завод.Писна ми напускам с тези спешни поръчки за египет ,сирия,украйна и къде ли не.Работим по 24 часа вече не гледаме колко са прави дулата на къде стрелят натам само и само да изпълним бройката.Шефовете печелят а ние се печем

Сега Русия трябва да застане на страната на Иран, Ирак и Сирия хамериканците ще се насерат прави. Доста работа за психоаналитици и производители на памперси ще се отвори. Ще им оправят икономиката набързо.

САЩ също са на страната на Ирак, не схвана ли от статията или не я чете.

...тя РусиЯ одавна е застанала там....

ООН трябва да приеме резолюция с която се забраняват всякакви военни намерси на американски войски където и да било извън пределеите на САЩ. Всяко неспазване да носи жестоки санкции и ООН да имат правото да изолзват сила ако се наложи да въроворят малко разум на изперкалите американци.

VIPER

Ама ООН се командва от САЩ....както и МВФ и СБ , които дават заеми след разрушенията причинени от американците...

Ако иска наистина да остане като Организация на Обединените Нации трябва бързо и спешно да се отърве от американската си хегемония и погледне и към останалия свят. Америка не е света.

А ако ислямските терористи превземат Багдад и правителството на Ирак поиска помощ пак ли да не се наместват. Когато диктатори убиват деца и невинни хора, пак ли да не се наместват. То всъщност така и става в много случай, защото Русия има право на вето и защитава всички диктатори. Нали им продава оръжие да избиват народите си

БРЦК

Ти какъв си наивник. Досега не разбра ли ,че се на САЩ не им дреме за убийства на деца , бременни жени и всякакви други действия - даже ги подкрепят според интереса си. Справка Одеса , Славянск , Хирошима , Нагазаки, Виетнам и тн и тн. Примери много.

САЩ щели да оказват "помощ" с веонни самолети? Така ли му казват вече - помощ? Няма край наглостта американска.

VIPER

Ирак , Либия , Тунис , Египет , Мали...все прогресивни и светски държави , бяха докарани до каменната ера от демократите. САЩ уж се бореха срещу джихадистите , а първата работа на новите режими качени от тях , беше именно въвеждането на законите на шериата. Тези хора са неуправляеми.Чудно ли е че се обърнаха срещу тези , които ги сложиха на власт.

Ми тя либерастията върви с демократорите с пагони. Вече 25 години си е все така.

Ако по долните коментри се прочетат от американското посолство.Конгреса и Сената на САЩ следва да си направят групово ритулно харакири и да се продънят вдън земя с цялата си тъпа "демокрация"-Сетовни бандити и мошеници.

Сегашното правителство в Ирак е про-сирииско, помага на Сирия срещу ислямските терористи. Също даде повечето концесии за нефт на Русия. Сигурен съм, че САЩ има връзка в джихадските дела в Ирак. И сигурен съм, че ако не спечелят джихадистите а властта, ще почне вой от САЩ за "престъпленията на властите срещу собственият им народ".

Не знаех че тия ислямисти са толкова силни бре. Нали Ирак има собствена армия, обучена и въоражена от американците.....Как тогава войниците захвърлят оръжието и униформите си и бягат от бунтовнците....Как става така? Или бунтовниците са прекалено добре въоражени...........с оръжия подарени от американците в Сирия АААААА?????????

VIPER

Ако САЩ бяха подписали хартата за международния съд в Хага , сега техни граждани можеше да бъдат съдени за военни престъпления.Но те не са подписали...колко удобно... Но иначе с охота изпращат граждани на други държави да бъдат съдени...

CNN потвърди военни престъпления при обстрела срещу Славянск Кореспондентът на CNN Даяна Магней пристигна в Славянск и потвърди, че в града няма електричество и вода, а видените от нея разрушения доказват, че той е бил бомбардиран безразборно, предаде информационната агенция РИА "Новости". Журналистката разказа още, че снарядите са попаднали в училища и в жилищни сгради, нанесени са сериозни щети на пътната инфраструктура в Славянск, а армията продължава атаките. Голяма част от жителите на Славянск са напуснали града, но журналистката е успяла да разговаря с няколко от хората, които са останали. Местната жителка Галина Сергеева заяви, че "ръцете на украинския президент са изцапани с кръв" и добави, че властите мълчат за броя на убитите.

А къде се свряха американофилите бре.Та има няма само преди седмица ревяха като бели мечки в защита на действията на САЩ в Украйна.А защо никой в ООН не вкара резолюция с която да бъде заклеймено масовото убийсто на коренните жители на континента Северна Америка?

VIPER

Както е казал Хенри Кисинджър: "САЩ започнаха много войни.Но за нито една нямаха идея как да я завършат" Сега се вижда нагледно колко е бил прав.

дя-до

Кво има да му мислят. Вън тъпите американчета от Ирак и да ходят да се молят на своя господ, да не надвият и там ислямистите, щото мамата им е разгонена.

Където се намеси САЩ с военна сила последиците са такива - стотици хиляди невинни хора убити, терор, глад, разрушения ... Хамериканска демокрация ...

Тези не бяха ли ония демократични борци за "свобода" на сирийския народ, финансирани от САЩ? И ко праим ся?

Тук са си, поне едното крило от тях.

Американската държавна администрация засенчва по тъпота дори нашите държавници. То ако се замислиш нашите дори не са тъпи, а много умни.....Все пак какви далавери въртят с еврофондовете свят да ти се завие!!!! Нашите боклуци дори са прекалено умни така като се замисля, основните им качества са подмазване, лукавост, хитруване на дребно и едро, слагане на големите батковци, крадене на едро от народа и държавата, хвърляне на прах в очите и т.н Абе путьовци с две думи......Американците просто са си тъпи....

Много са си умни хората - въртят си един бизнес за милиарди долари далеч от очите и контрола на данъкоплатците. Важното е кинти да падат, а че умирали някакви хора там някъде кой му пука. Та не съм съгласен с теб умни са хората, а ние сме глупави че не може толкова време да намерим хора, които да не продават държавата и нейните интереси на всеки който даде 5 лева повече. Дали от изток или запад идват нашите не им пука.

За каква геополитика може да се говори, след като отговорни фактори в американското външно министерство (визирам говорителката но Кери) търси на картата Киев в Афганистан.

Е чак толкова ли е тъпа? То и предната говорителка на белия дом не беше от най умните...Май провеждат конкурс по тъпота и така избират американските държавни гововрители........

VIPER

Американските официални лица никога не са се славили с особен интелект.Справка - Буш Младши

Е, тя и Псаки заплаши Лукашенко с морски десант неотдавна:-): "In the event of a Belarusian invasion of Ukraine, the 6th US Fleet will immediately be deployed to the shores of Belarus."

а, това ми е от любимите!

И защо така? Нали лошият диктатор е обесен. Нали САЩ и Англия умиротвориха и демокатизираха Ирак. Нали гражданите на Ирак заживяха мирно и щастливо. Гледай ти, какви работи!

Лошата раша и нейният "диктатор" са виновни! Санкции! Газ за Европата само през крив макарон! Руският газ - най-вредният газ за вашето здраве! да живеят миротворците от уса и големият приятел на България - умиротворителят Маккейн, който зорко, с ястребово око бди за нашите интереси! Американската демокрация шества по света , само някакви мужици се мъчат да сложат пърт в колелото на историята!

Предполагам не си ходил в Ирак - наистина си живяха мирно и щастливо, а сега този конфликт им го пренасят отвън. Интересите са определящи - нови добиви на петрол оказват натиск и понижават цената. А в Ирак има много петрол

На всички ни става ясно, че "държавата" Ирак е неприкосновена част от САЩ още от далечната вече 1991 г.Всякакви опити, на когото и да било да наложат друго, различно от сегашното статукво ще бъдат решително и демократично потушени със санкции на ООН.Да живее демократичен и свободен Ирак.Да живеят САЩ-непреклонен борец за свободата на всички енергобогати страни и народи.И така до пълната победа на ЗДРАВИТЕ ДЕМОКРАТИЧНИ СИЛИ в целия свят и на полюсите.Ура, господа, ура.И ако над главите ви падат бомби и ракети, то знайте, те не носят смърт и разрушения, а СВОБОДА,СВОБОДА и ДЕМОКРАЦИЯ.

хареса ми поста, посмях се:)особено на последните изречения...

Накрая ще има като по филмите....Салют и на заден фон знамето на УСА и Евросъюза .... за падналите в борбата за гейевропейските цености и бройкането на центчета и евро.... реддица от 3до 5 ковчега с изсъхнали мумий........

Американците напраиха мазалото там, са да ходят те да си го оправят.

Народе я се пребройте да видим колко хора сме тук? 1,Първи ........ ........ .......

Категорично! В тази връзка- в момента правителството на САЩ провежда невероятна по мащаби кампания,с която се цели да се ограничи продажбата и впоследствие да се изземе огромното количество оръжие /при това сериозно полуавтоматично нарезно оръжие,не ловни двуцевки;-)/което се намира у гражданите там. Мисля си,че тези масови стрелби от "превъртели" в киносалони,молове и ресторанти не са случайни,щом дори Обама наскоро се изказа,че бил "натъжен" от неспособността на САЩ да се справят с тези стрелби. Търсят начини да лишат гражданите от правото да притежават оръжие- нещото,което във всички времена,общества и епохи е различавало свободните хора от безправните роби.

Имаме само един шанс,тази свръхтерористична държава наречена с благото име Съединени Американски Щати да бъде озаптена с дружните усилия на останалия свят!

Да не забравяме за американски гаулайтер в Ирак е БГ компрадора Николайчо Младенов заедно с част от антуража си. Даровития и кадърен син на обърналия резбата офицер от държавна сигурност пръска демокрация на парцали за местните аборигени.

Ми той добре пръска европейски гейцености..ама да не стане недоразумение....И да пръснат неговата задна резба? Въпреки че кой знае...може му хареса щом е пръвържаник на Върста на Кончита и гейценностите...

То без платените драскачи на кенефени мъдрости дори направо е скучно. Няма кой да ядосаш със изнесените фактите или действителната истината......Направо къде са Хан Ку-Ку, Бегееца еврогееца, Хиречек,7/8 килоти, 987....., Лъжливата Истина . и другите платени анимационни герои?

Сменят им опрорните точки. Това става на улица "Солунска" в централата на "отворено общество" - най-голямата фондация на Сорос в БГ. Учат ги на нови мръсотии - как да нервират повече аборигените, как да се гаврят по-добре с България и българите. Съгласуват измишльотините си с босфор-те-ве и новинарката в бе-не-те-1.

по-правилно е да напишеш "открехнато общество" или "на всяко гърне мерудия" баш специалистите по всичко и неможещи нищо

Е те толкова добре ще ги обучат...че накрая наистина ще изнервят някого. Примерно бай Пешо дет на две ракийки преби френските командоси... Ще отиде човека да ги намери, и да им строши малките продажни тиквички които носят на раменете вместо глави.

и повече от очевидно наакване са получили инструкции да не шават много за да не се размирисва докато вятъра го поотвее

малко по долу. Иначе до сега да беше им избила пяна по устата и да лееха помия наляво на дясно

VIPER

Белгийският депутат Лоран Луи още преди година пророчески описа точно тази ситуация.Той каза в прав текст , че режимите които САЩ и ЕС качват на власт , много бързо ще станат неудобни и ще се наложи отново да се нападнат държавите. Човекът ясно прозря и още по-ясно предупреди от трибуната на белгийскя парламент , но тогава му се хилеха .Какво ще кажат сега демократите от ЕС ??

Ми нищо няма да кажат, дупедавците ... ще мълчат като пръдня у гащи......