ИД превзе ключовия иракски град Рамади, стотици са загинали

Групировката "Ислямска държава" установи пълен контрол върху град Рамади, нанасяйки тежко поражение на иракските сили за сигурност. Стотици са загинали.

Обратно в новината

Коментари - ИД превзе ключовия иракски град Рамади, стотици са загинали | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Чеха да си трае, че както го е подкарал през просото... Ще го демократизират набързо.

Според мен много лесно може да бъдат спрени, ама нещо не искат!!! Просто трябва да им спрът финансирането и доставките на оръжие и сами ще клекнат!!! Защо никой не казва от къде им идват парите и оръжието все пак тези операции не са евтини?!?!

БРЦК

Казват бе - иракския парламент каза ,че американците ги снабдяват с оръжие. Амер. признаха , че били направили 'грешка'. В парламента на Ирак вече открито се говори ,че амер. и англичани снабдяват с оръжие ИДИЛ. А ги снабдяват и не искат да ги унищожат защото искат ИДИЛ да победи Асад и да го свали от Сирия където да се сложи марионетен режим. Няма да стане защото руснаците и иранците не спят. Американците са обречени на неуспех - заради наглоста и лакомията им в близкия исток ще загинат още повече милиони !

Парите им идват от петрол, Турция го изкупува на занижени цени..

Успешната америк.политика продължава! )))

Вариант 1: ИД се унищожава и се инсталират приятелски диктаторски режими. Вариант 2: ИД се ползва за полигон и печалби за военната промишленост.

дали изказването на чехския президент има нещо общо с намерената бомба в нашия автобус ....

Само така.

утре Багдат, после Дамаск. И никой не може да ги спре.

викаите на тия помяри дето останаха в българия -НАВЕДЕНИТЕ- !!!

департамент за пореден път сами се омазаха в собствените си екскременти. Първо в Афганистан, после финансираха с милиарди Саддам Хюсеин, след това "приветстваха" талибаните, които щели да наложат ред в Афганистан, сега ядат дървото от ИДИЛ, които обучаваха, снабдяваха и въоръжаваха. Всъшност, най-големите проблеми за Америка и ги създават т.нар. и стратегичски съюзници в района - Йорадния, Саудитска Арабия, Пакистан и разните емирства. Естествено обаче косъм не дават да падне от главичките на шейховете, щото милиардите и нефта са по-важни. Дори от живота на американските войници и граждани.

соросоидичетата, я ни обяснете като как така от 10 години създаваните, обучавани, финансирани и въоръжавани от ФАЩ и НАТО иракски "сили за сигурност" побягват като зайци в момента в който срещу тях се изправи някой с оръжие различно от прашка? Като как така дори поддържани от уж най-добрата авиация в света ги дънят като тъпани? Като как така кюрдите от Кобане, които се събраха набръжки, та дори и жени въоръжиха с калашници, а не с танкове обаче можаха да пребият ИДИЛ, а силите призвани да бранят декорацията в Близкия изток и американските интереси се пръскат кат пилци?

Време е министър Митов да покани лидерите на ИД на семинар в Правец по случай победата, точно както колегата му Младенов направи през 2012г. Вярно, тогава се наричаха "Свободна Сирийска Армия" и "борци за демокрация", но си бяха същите...

Тия ги направиха смешни с техните въздушни и високотехнологични удари.

Ами,като не става с технология,да опитат с песни!Ето външните министри на НАТО вече изтренираха една песен!Ал лично се съмнявам,че това ще трогне ИДИЛ-овците,ама все пак!Може също да пратят нашето Ники,или Соломончо да ги сплашат!Ама все ми се струва ,че за тази работа се иска преди всичко желание,а после -мъжки топки!А и в НАТО,и в САЩ,и в ЕС меките китки станаха много ,и много влиятелни!Е,нЕма как да стане!

Егати...айде де..кога ше дойде "демокрацията" да ги оправи?!

Като гледам начина по който тия мангали са си конфигурирали екипировката и начина по който боравят с оръжието и се питам кой ли ги е обучавал ? Щото ми изглежда доста познат, някакси по американски ...

ХАмериканците и Чифтеците пак оплескаха гащите. Поне успяха да завлекат малко петрол да си избият разходите за въоръжение. Ние и толкоз не успяхме и сега ще трябва да плащаме за нашите хрантутници.

сухопътната война между сащ и ирак през първата война продължи под 30 часа ..... танковата армия беше унищожена за минути .... говорим за армия от стотици хиляди

сащ никога не е финансирал ИД ИД бяха финансирани от саудитите в началото но спряха сащ планират да обучават сирийската опозиция сирийската опозиция са нормални хора преди асад първи е имало дори християни МП на сирия

БРЦК

ИДИЛ преди бяха 'сирийска опозиция'. Джон Маккеийн има снимка как се прегръща с лидера на ИДИЛ който го убиха наскоро. ИДИЛ се бие с армията на Ирак и на Сирия. Парламента на Ирак обвини американците че снабдяват ИДИЛ с оръжие. Американците признаха и се оправдаха , че било грешка - объркали координатите. Какво повече искаш ? Ясно е като бял ден кой създаде ИДИЛ и разбуни близкия исток.

Ами така ще е, като не им се праща жива сила. Те искат само удобно и безопасно да си фъргат бомбички, пък балъците от иракската армия да мрът. Ами не става така. Да съберат една международна войска и да тръгнат на офанзива, няма друг начин. Ама ще има жертви и те го знаят

Те иракската армия на Садам смазаха, тия колко ще се съпротивляват?? Дето са с джипове и тук там някой стар танк.

БРЦК

Смазали са на баба ти фърчилото. Половината ИДИЛ са бивши иракски военни. На това ли му викаш смазване ? И като обесиха Садам и сега Ирак цъфти от демокрация и просперитет нали ? САЩ избиха в пъти повече отколкото Садам , ама те са ги избили демократично , пък садам ги е избивал тиранистично , нали ?

Някой да има доказателства че САЩ въоръжава ИД??? Защо ги бомбандира тогава??

Не зная дали въоръжава директно Ислямска държава... Но въоръжава т.нар. "умерена" или "демократична сирийска опозиция", голяма част от която се прехвърлят заедно с оръжието си към ИД. Наскоро гласуваха отново 600 милиона долара "военна подкрепа", а турците ще обучават по 5.000 човека годишно...

Това "демократична сирийска опозиция", голяма част от която се прехвърлят заедно с оръжието си към ИД" КОЙ ти го каза?? Или си го измисли? Зад ИД стоят шейхове от Катар и от други арабски държави.

САЩ и ЕС са обучавали и въоръжили по стандартите на НАТО/в т.ч с тежко оръжие и бронирана техника/ т.н.бригада Ал Ярмук/около 2000 души/ на йорданска територия,с цел да бъде изпратена да се бие с/у Асад.Сега тази бригада с цялата техника се бие на страната на ИД.За това имаше съобщения в немския печат преди 3-4 месеца.Нашите медии срамежливо премълчават този факт!

Ми бомбандира ги с оръжия ама не с такива каквито си мислиш ти и там е проблема. Откъде тея имат муниции да продължават боевете толкова дълго? Оръжия се намират но да водиш продължителни военни действия се нуждаеш от патрони.

поредният американски полигон ....... прикрит с религиозен мотив който осквернява една от най разпространените религии.....нищо добре не ни чака

"При бягството си силите за сигурност изоставиха оръжия и бронирани автомобили." ...навиците трудно се преодоляват...

Как няма да го превземат. Нали ги създаде и въоръжава ВЕЛИКАТА АМЕРИКА".

Краварите хвъерлят бомби...Ма ги хвърлят по иракската армия!!! И то всеки път когато иракската армия притисне ИДИЛ!!!

Глупости!! Кой ти ги каза тия тъпотии?? И какви са тия идиоти дето са ти сложили плюс??

Тези от ИД до сега можеше отдавна да са минало,но явно е,че САЩ и коалицията не искат това да се случи и дори на моменти помагат на ИД! Теи си създадоха ИД,а сега скрито я поддържат,за да върви конфликта и да се продават и изпробват старите и новите оръжия на Америка!!!

Въпросът е, че ФАЩ подкрепят ИД. Къде си хвърлят бомбите никой не знае, но досега не са осъществили нито един удар, както се перчат само пред камерите.

Къде са краварите боклуци а?! Създадоха ИДИЛ а не ги спират тия нещастници!! КАквото и да говорят БГ боклуци стелки на краварите те са тия които създадоха, обучиха, въоражиха и финансираха ИДИЛ!!! Сега да ходят да си ат излезлите изподконтрола им протежета!!!

значи, след втората световна война американците имат само две три успешни воени операции, гренада, панама и сърбия която изкара лош късмет с пяния елцин. а провалите е трудно да се изброят само ще спомена виетнам, сомалия, ирак, афганистан, куба, никарагуа и други.

Има едни бомбички... викат им "Берачът на маргаритки" - с 8 ТОНА хексоген вътре. Просто да пуснат една такава над града и с МИНДИЛ е свършено... Ама не - няма политическа воля...

В малка грешка си за BLU-82. 6 Тона и нещо е , и вече не се използва. Аз бих казал че няколко Руски FOAB-а Ще свършат идеална работа.

Прав си, извинявам се, чел съм го преди 20-ина години някъде :) И благодаря за инфото (Father Of All Bombs) :) :) :)

Доста погрешна и целенасочено заблуждаваща информация ви се пуска както списъците с КТБ с които можеш да си изтъркаш оная работа. ИДИЛ или така наречената "Ислямска държава" са бившите войски на Садам Хюсеин от които само някои преминаха под американско командване. "Новите ни братя" си сложиха и послушно правителство и затова сега им берат плодовете от тези които защитават собствена родина от чужди пиявици. Между другото на английски това съкращение се пише и изговаря "Айсис", а в Египетската митология "Айсис" е богиня на любовта. Така че нас могат и дюнерите да ни предпазят, а не фрай чикен или мак доналдс.

Най-после някой да каже истината, такава, каквато е. Местните се съпротивляват срещу краварския окупатор, затова веднага биват нарочени за кръвожадни терористи. А тъпаците блеят в захлас....

БРЦК

Глупости - що дирят в Сирия тогава ? Що се бият срещу АСАД който е враг Н1 на щатите в момента ? Максимата 'Врагът на моя враг е мой приятел' не важи ли тук ? А що иракския парламент обвинява САЩ ,че снабдяват ИДИЛ с оръжие, като САЩ признаха официално и се оправдаха ,че била станала грешка?

ще настъпи краят на ИДИЛ!

ох получаваш 2 цента

много се борят тия американци, бият наред, колкото по стрелят, повече срещу тях се изправят - що ли е тъй! Виж, у нас гащите се свалят безшумно и безпроблемно - кротичка и послушна рая - наспорил бог повече като нас, ама на - някои се бият и дори бият. А тук веднага се появяват разбиращи и обясняват как се се се ре то било лабаво и как американците го затрили - е затриха го може би, защото не гърмяха, а напечатаха пачките, сега нещо им идват вповече - откакто ги напердашиха във Виетнам, не са спрели да ги пердашат световно и понеже се заиграват не с когото трябва, може и .......

Путя вместо да стреля по "правослаславните си братя славяни" в украйна по добре да пуца по ислямистите. Ама той си знае :D

Ще ти се, но този път. САЩ и ЕС, ще си вадят сами кестените.

Взеха ни за пълни идиоти! Вчера америкаски командоси премахнали някакъв лидер на ИД, днес победа на ИД. Явно на тези с големите пари им е нужна ИД за да държат света в подчинение.

Напомняме, че ПП АТАКА предупреждава от 2012 г. досега за наплива на ислямски терористи в Европа, представяни като бежанци от правозащитни организации като БХК, които обират немалък дял от многомилионния оборот в този трафик.

Коя атака ? Тази дето слугува на путин който е съюзник на ислямския султан на чечня ли ?

Извинете батакисти не ви чуваме под масата или докато от ДПС ви опъват.....

Щом ме запознахте с мнението на пияното руско мекере Земан!

Тоя па гламчо... И как точно победиха СССР? Не беше ли леко с помощта на вятърничавия Горби? Ако беше останал Брежнев или Юрий Андропов,а? Дали щеше да има победа?

НЕ СЪМ ПРАВ НЕ ТРЯБВА ДА ИМА НИКАКВИ ВОЙНИ ВСИЧКИ ЖИТЕЛИ НА СВЕТА СА СКЪПИ НЕЗАВИСИМО ОТ РЕЛИГИЯ И ТРАДИЦИЙ ТРЯБВА ДА ИМА УВАЖЕНИЕ ДА ИМА РАЗБИРАНЕ КЪМ ВСИЧКИ НО НА НЯКОИ ИМ СЕ ВОЮВА ТОВА Е ЛОШО АМЕРИКА СЪЩО ГРЕШИ ЗА НЯКОЙ НЕЩА МНОГО!!

Явно Запада с или без Русия ще трябва да прави сухопътна операция и да разкара от Ирак тази пасмина.

защото тя е част от проблема. ИДИЛ не може да съществува без помоща на Русия.

Тъпчо,идил,това са "въоружената опозиция" която създадоха ФАЩ за да направят арабската пролет.как мислиш,кой купува петрола от превзетите кладенци????

Не можеш да направиш полицейска държава с християни. Християнството е вяра на свободният човек способен на любов към другите и правото на свободен избор. Таков обществот ртрудно се контролира с пари, материални и социални придобивки.

Браво на тебе. Още в 8.46 стринта си се нашмъркал. Нищо. Към обяд ще ти мине.

С вашите фантазии опитайте в модерното изкувство. Нещо от сорта на творбите на Сталоун, зачаст от които може да видите в момента.

По прости от чобаните на краварника няма. Въоръжиха с модерно оръжие подлогите като нашите в Ирак и си помислиха, че те ще се бият за идеята на "демокрацията" и славата на Белият дом , но непознаха. Подлогите,взеха парите и раздодоха оръжието на ИДИЛ и избягаха , а народа на Ирак тъне във война и мизерия.Същото е и в Афганистан и Сирия.

и ние я постигнахме. Ти явно имаш други цели - работи за изпълнението им!

Вече и на врабчетата е ясно че УСА играе с ИД , стреля напосоки и се опитва да създава впечатление че се бори срещу тая улична банда. Сигурен съм че 100 -тина десантчици за 2 часа ще ги изловят всичките по бели гащи.

Ако американците мислят че са спечелили войната срещу Саддам, много се лъжат. Идиловците сабивши войници и офицери от иракската армия, изхвърлени на улицата от настанилите се демократи. Ще им се наложи на американците да повоюват още и след като изтласкат ИДИЛ да чакат нови партизани срещу тях и така до безкрай. Докато не схванат че не се постига нищо с война срещу суверенни страни.

DIDA

След Втората световна война, освен войната в Залива (1991-1992 г.) в която участваха 34 държави, САЩ комай не са спечелили НИТО ЕДНА ВОЙНА...

Абе май биха нещо там Панама и Гренада...Ама пък тях кой ги брой за живи.Като нас. А виж срещу Иран и Сев. Корея нямат дупе да излязат.

И там бяха поканени някои ханове.

КАКВА ПОБЕДА НЯКОЛКО ДЕСЕТКИ САМОЛЕТА СЪС ЗАРЯДИ СЪС МАЛКО ПО ОБОГАТЕН УРАН И ВСИЧКО Е ПРИКЛЮЧИЛО ЛОШОТО ЩЕ БЪДЕ ЧЕ ПОКРАЙ СУХОТО ГОРИ И СУРОВОТО?

Екстремистите от ИДИЛ трябва да бъдат заобиколени и унищожени в града. Сега са струпани на едно място и една масирана атака от въздуха ще им види сметката

С въздушни удари може да се постигне някакъв резултат,макар и крайно недостатъчен.Но сега наблюдаваме по-скоро въздухарски удари и холивудски акции.Само дето липсват Чък Норис и Силвестър Сталоун!

Само да напомня, че Никито Младенов направи учередителна конференция на ИДИЛ в София, на края на мандата си - тогава бяха само борци за демокрация против "режима" на Башар Асад. Ако сега "режима" го нямаше ИДИЛ щяха да подпукат турците, щото ФАЩ ги недолюбва в момента. Единствените, които не напада ИДИЛ са Израел ?!

Това, че ИД са извратеняци не означава, че Асад е ангел небесен.

а местаня превзема български градове без удари. само нагнетява чувство за вина за възродтелния и подкупва българските партии да си затварят очите. та така се води война, ИД - поучетесебе!

Ами нормално,няма ги армиите на Саддам и Кадафи,които можеха да спрат подобна инвазия. Но те пречеха на САЩ в доминирането над региона. Сега там се вихри нечуван бандитизъм. Отвикналата да воюва мекодупа Европа ,натисната от вътрешни битовизми не смее да шукне. Зер пълна е с джихадисти под маската на бежанци,които а им свирна някой-а грабнаха шмайзерите! Тъжен факт е,че добри-лоши статуквото ще запазят единствено руснаците. След втората Чеченска война Путин стъпи на врата на всякакви мюсюлмани,бандити,полеви командири и прочее паплач,подронваща развитието на обществото там. Факт! Докато Европа се радва на толерантност,демокрация и гей-бракове. За тукашните територии пък въобще какво да говорим-ние сме готови да се наведем пред ИДИЛ...

Истината е очевидна. Американците разпалиха целия арабски свят и понеже дадоха доста жертви пък и избори идват сега спретнаха една война в която уж участват и подкрепят "демократичния мир" но всъщност оставят всички араби, повечето от които крила на различни радикални групировки взаимно да се требят и съответно и на едните и на другите да продават оръжията си.