Експерти: Инвестициите в чиста енергия са недостатъчни

Инвестициите във възобновяеми енергии остават недостатъчни за целта да се ограничи температурното покачване до 2 градуса по Целзий.

Обратно в новината

Коментари - Експерти: Инвестициите в чиста енергия са недостатъчни | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За разлика на много други държави, РБ позволи безумни инвестиции в ТЕЦ на въглища, които бълват 10-ки милиони тонове въглеродни окиси в атмосферата. Именно въглеродните окиси са главната причина за климатичните промени. Т.нар. милиардни "сероочистки" в Марица-Изток са директен подарък към земеделците в Западна Турция, където валяха нашите киселинни дъждове. Те ни се отплащат с нискокачествена и безвкусна продукция, убиваща нашите производители на зеленвчуци.

Сега най-много депутатските ВЕИ енергийни фирми купуват ток на масовите цени и го препродават 6-7 пъти по-скъпо като "зелена енергия" на другия край на обекта си! Само окабеляване и траф се иска.

Така нареченото "развитие на ВЕИ", преведено на нормален език означава, да се прави не това, което трябва, за да се вземат едни пари, за да се продължи с правенето на не това, което трябва! Още преди десетина години в България бе обявено едно откритие, което, ако бе подкрепено, отдавна щеше да е направило прелом в развитието на така наречената ВЕИ-енергетика! Типично по български то бе обявено за измама, а открилият и разработил технологията - за измамник. Убеден съм, че това откритие много скоро ще се появи в Китай, САЩ, Русия и в други страни, експерти от които са имали достъп до него. Не перките за вятър и не соларните панели са решението на енелгийния проблем, но те изсмукват най-много пари от джобовете ни. Именно поради това ефективните и революционните решения се крият из чекмеджетата или са подлагани на информационно игнориране, прилагайки така наречената "нежна цензура"!

съвсем не, разбира се. Инвестицията се прави така, че да обслужва интересите на концерна и банката. Няма никакво значение колко е голяма, когато е насочена към "правилната технология". Точно тази, която доказано не работи. Но най-фрапираща от всичко е математиката на панелите, която господинът в кич, представя за "логика". Даже и да се пренебрегне факта, че цената на панелите не падна два, а пет пъти за пет години, защото капацитетите са промениха драстично, по всички закони на математиката липсва всякаква логична връзка с "..и се очаква цената им да спадне с още 60% през идните десет години... ". Но както и да е... Не е задължително да се прави аналогия между лобито на статуквото, лъжата, парите, "морала" и етноса на математикът в кич.. Само меркел "инвестира" 20 милиарда в перки, които сега не покриват и половината от поддръжката. Това при положение, че знаеше, че има до поне ПЕТСТОТИН ПЪТИ по ефективен вариант, който е и минимум СТО ПЪТИ по евтин, видео пр.:"20 Kilowatts of power!!" - освен всичко друго, при тази технология няма проблем с височината и единственият вариант да няма вятър е земята да спре да се върти... Сега не се играе на дребно, инвестираха се 200 милиарда в джамии и импорт на диващина. За сметка на това пък цента на тока скочи с 15%, за глупаците, които си го плащат...