200 000 лв. дарение и ставаш български гражданин

Чужденците ще имат право на българско гражданство, ако са дарили поне 200 000 лева към Националния иновационен фонд.

Обратно в новината

Коментари - 200 000 лв. дарение и ставаш български гражданин | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко трябва да платя за да се отърва от гражданство в страната на Батман и Цвък.Цвък?

прочетох всички коментари , но не видях някой да е разбрал за кого е направен закона. Повечето веднага скачат - Ал кайда , трористи и др. , защото това ни набиват в главата.Помислете си пак - кой реално ни управлява и на кого ще подарят за 200 000 лв. паспорти. Възможно е да има кандидати и от Латинска Америка и др. , но тази вратичка е за един хора , които не са ни съседи , но са на една педя разстояние. Паспорти ще получат именно представители на тази " изстрадана " малка нация. Защо ли ? В сегашното правителство те са представени с няколко министри. Явно целта им е тихичко да получат паспорти с всички последствия от това за нашия народ.Който разбрал , разбрал...

измий си краката и след това изпий водата ...може и да ти просветне...предполагам говориш за Израел ... и какво точно искаш да кажеш ?????

Браво!С приемането на този закон управляващите доказват заключението в доклада на ЦРУ, че България е пленник на корупцията в държавната администрация,слабата съдебна система и ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ!

А при отказване връща ли 200000 ? Смешници. Даваме гражданство на всякаква сган дето така и не научава езика и няма никакво намерение да живее тук. А селата и градовете се обезлюдяват. Само мангали вилнеят.. А ние им плащаме дори помощите, тока и водата, здравната помощ... Но отвори ли се приказка за това от някого почват да ни убеждават че това е расизъм . България за българите! Живеем в демокрация , който не се чувства Българин - границите са отворени. С тази оФча търпимост и толерантност наложена от продажните ни политици държавата загива. Всички виждат на какво заприлича последните 20 години и всеки трае . ПИСНА МИ БРАТЯ!

Не ми е ясно, кой нормален чужденец ще се "засили" да плати 200000лв. за българско гражданство. Тези пари са си голяма сума и за "белия човек", но виж, някой закъсал престъпник, подгонен от властите в собствената си държава, като нищо ще "инвестира" въпросната сума за да се "покрие" у нас, след това да си смени и името и така да потъне в "неземния ни рай"... ходи го издирвай после...

Благодарим на управляващите за това ,че обрекоха българите на геноцид.А сега ще доведат цялата разбойническа паплач от бившите съветски републики и др.държави на света.Тези,които са гласували този закон са наистина българомразци.

И в други държави го има това нещо. Сещам се за Канада и Австралия. Само, че там сумите са по-големи.

Имало едно време за Канада 10000 американски доллара било е достаъчно за да получиш паспорт.

$ 1 000 000 или да си служил в армията на Щатите и взимаш паспорт. Къде е разликата? Или просто трябва да се мрънка за нещо?

Не я ли схващаш разликите или си естествено рус? 1. Един милион долара не са 200,000 лева. 2. За всеки косовски наркодилър или всеки румънски сводник някакви 100,000 евра са джобни пари. 3. Всъщност - знаеш ли процедурата в САЩ, ако решиш да вземеш паспорт срещу 1,000,000

Не, но предполагам че ти си много повече бастун, отколкото аз рус - сам си разконспирирай какво казах.

Е явно НЯМА ПАРИ :( , щом искат да слагат данък върху лихвата която ще получи всеки който има влог в българска банка :::((((

Колко струва да се откажа от българско гражданство.Това не е държава.

Явно държавата няма пари, упранляващите няма какво да грабят и вече разпродават български гражданства. Тези пари няма да отидат в държавната хазна, а са предварително предназначени за нечии джобове.

тази практика я има и в други държави, но има и доп. условия : гражданството се губи ако не живееш постоянно в държавата (поне 181 дни в годината) повече от Х (3-7) години. Аз лично одобрявам ....

Това е покана към колумбийските наркокартели, както и за разните там световноизвестни, но покрити престъпни групировки, за които 200 000 са сутрешни постъпления. Явно искат България да стане рай за престъпници.

Radostina

Насьрчаване на чуждестранните инвеститори е хубава идея, но защо трябва да се дават бг гражданство на кой ли не, само срещу 200 000лв? Кьде има такова нещо? Как може някой, който не е живял и 1 ден в БГ да стане БГ гражданин? В Германия напр. човек трябва да е живял мин. 7-8 години, да отиде на изпит по немски, кьдето освен езикови знания има и вьпроси за самата дьржава (по-важни закони и т.н.), човек трябва да има работа и т.н. По тази логика всеки престьпник, за когото 200 000лв са джобни пари, може да стане гражданин на БГ. Чудя се как им ражда главата на депутатите такива идеи???

а пък в Норвегия, дори да се ожениш/омъжиш за техен гражданин ти трябват 3 години местожителство и да си си намерил работа до 6 месеца.

Ама ,още ли не е ясно ,че българите младите и жизнени не желаят българското си гражданство и един през друг се готвят за чужбина .Така ,че ако я караме така ние ще даваме пари да стават българи.

Ако ми дадат 200 000 ще пеотстъпя моето гражданство на мераклийте!

демек... наркотрафиканти, терористи и престъпници от всякакъв вид моля заповядайте, пазарът за български паспорти е отворен!

Точно така ! :)

КОЙ ИДИОТ ЩЕ ИСКА ДА СТАВА БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН И ТО ДА ПЛАТИ ТОЛКОВА ПАРИ. ВСИЧКИ БЪЛГАРИ С МОЗЪК СЕ МАХНАХА ОТ БЪЛГАРИЯ

Няма лошо. Ако не се лъжа, Нова Зеландия също има такава политика. Друг е въпросът, че едва ли някой ще иска в Нова Зеландия, а също и в България, де. Макар, че и двете са много красиви страни, като природа...

Напротив - много е лошо. Не сравнявай с Нова Зеландия, защото тя няма съседи като Турция например и е далеч от ислямския Близък изток. Не разбираш ли, че тази сума е нищо, ако се организира преселение на големи маси хора у нас с пределно ясна цел. Вече трябва да си сляп, за да не виждаш какво ни гласят благодарения на продажните ни управници от различни бои. А народът спи.....

То ние народ ли сме?!?Не! Не сме народ:(

Е, да. Мисля, че за Нова Зеландия сумата беше около 20 млн. $. И преди Хонг Конг да си го върнат китайците, много бизнесмени са се изнесли там.

Някои член на Алкайда

И кои-точно биха заделили таз скрррромна ссссумьiчка ?! ...Ненужен вопрос, неуже-ли ?!

Не ги наричайте "народни представители". Това в парламента са ДУПЕтати.Не ги избира народа.Това са партиини листи с угодни на олигарсите лица.Партиите вредят на България.

добре казано. трябва да се премахне партийната система, време е за сенат без партийна принадлежност. така като гласуват за проект-закони ще отразяват мнението на хората избрали ги, а не какво е наредила партията. и по един депутат от област а не над 200 хрантутеници както е сега. а ако и президент и премиер станат една длъжност, ще си спестим още една заплата. ейде сектир..очевадно е че настоящата система не работи.

Лъжеш се не една заплата, а още много, на всички хрантутнице в двете институции, защото трябва да се обединят и съкратят с три четвърти поне.

Е то що не прекръстите държавата??? Срещу 20000 лева България ще се напълни с измети.....Да ви пикам на законите.В Англия трябва да живееш 6 години и да държиш изпит , а в България всичко е корупция.....

прав си...само че е 5 години и ако не си от ЕС и си на виза ходиш през определен период от време да се разписваш в дадени центрове. даже на американците им взимат отпечатъци и правят скен на зъбите!

WTF ... това може да се случи само в страна като нашата... такава глупост незнам да има някаде другаде в Европа.Едно е да издадеш бизнес виза за 10год съвсем друго е да раздаваш паспорти...

Раздаваш паспорти? 200 000лв. радаване ли е???

За Европа не знам да има друга държава, но например Нова Зеландия дава гражданство при инвестиции в държавата от над 1 милион долара.

Може ли да ми върнат 200000 и да им върна обратно гражданството :) ?

200 тояги по г.за

От такива като теб не може човек едни 200 бона да изкара :) задръж си тоягите в твоя гъз:)! А ма на сноп че са по дебели.

Пък ако дарите 200 000 лв на ГЕРБ, автоматично ставате български гражданин и депутат...

Националния иновационен фонд, а не Герб

На ГЕРБ, на ГЕРБ - в Националния фонд ставаш само БГ гражданин, а ако искаш 2 в 1 - снасяш на Цецо...

После защо не ни щат в Шенген...

Защо не ни щат???

безработните македоци да стават, а тези които инвестират да не стават. Това ли искате, да получат българско гражданство само социално слаби, които ползват паспорта да работят на запад и нищо не допринасят за БГ.

Кой каза, че македонци е редно да стават български гражданин? Най-малко те. Обаче ако напише трактат по българска история в Утрински вестник съм ЗА.

Македонец и трактат да-да:)

Хахаха, около 2 000 лева е рушвата за да получиш гражданство.... никой няма да им даде тези пари легално.

Добре дошли Ал кайда, Фатах, Ислямски джихад, Мюсулмански братя и др. и др.

А допреди 2-3 месеца строга комисия разследваше как Юлия Юриевич и някакъв футболен играч били станали BG граждани по "късата" процедура. Сега работата стана като във вица за Иванчо дето искал да пуща ръка на учителката си, а тя му рекла "Не е редно, Иванчо, но за 5 лева... може"

Ще ми дадат ли 200 000 да се откажа от гражданство?

Няма смисъл да дават 200 000 на Дянков. Аз си продавам българското гражданство за 2 лева.

Не бих дал и 20 стотинки.

Аз ако имах 200000 лв. веднага напускам България за винаги.

Никога няма да имаш 200000 тук :)))

Щом няма тук,няма да има и другаде. А който има тез200 000,дори да ги даде за гражданство ,той пак ще ги спечели и у нас. Който си го може,си го може навсякъде,а който не може -никъде няма да ги има...!

Ако аз имах 200000 щях да ти ги дам веднага да се махнеш и да ходиш някъде да ги изядеш и изпиеш за 1 година и после да миеш на чужденците кенефите.

Завинаги! Само, че за 200 000лв не можеш никъде да станеш Имигрант- можеш да бъдеш емигрант. Евтиното си е евтино.

"Да си българин, вече може да се купи!" Ебати продажната територийка сме!!! Шимон Дянков шъ ни опраййй ...... ама не сега.

Почти всяка цивилизована държава има такава програма за даване на гражданство.

Да, само че в цивилизованите държави не се даряват пари, а се инвестират в икономиката на съответната цивилизована държава. т.е. можеш да си ги възвърнеш многократно.

Поредна тъпотия.Те и сега "даряват" 10 пъти по-малко и въпроса се урежда. Казват, че системата е добре смазана от горе до долу. Вместо тези, които инвестират и създават работни места и данъци тръгнали да просят?! Сбъркани преоритети - отново.

На чужденците трябва да се дават по 200 000 лв., а не те да ви дават , за да станат български граждани !!!

какво да се каже на човек като теб...племенен човек...