Кораби на НАТО и Русия на метри от сблъсък

По време на учения на НАТО, провеждани в Черно море е станал инцидент с руски транспортен кораб и британски военен плавателен съд.

Обратно в новината

Коментари - Кораби на НАТО и Русия на метри от сблъсък | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАТО не са си взели поука от ПСВ когато младотурците на Ататюрк блокираха английската флота, командвана от Чърчъл тогава министър на военноморския флот, на Дарданелите и след понесените загуби от 40 000 убити отстъпиха и признаха Турция за независима държава. Същото може да се получи при блокиране на Босфора и Дарданелитеоот руския флот.

Крайно време е някой натовски кораб да потъне в Черно море!

Внимавай какво си пожелаваш защо може и да се сбъдне и все пак нямаме много кораби и моряци , че да ни си ги спастряме.

Радостно пак дъвчат. На някои кръвожадни граждани толкова им се иска да има убити руснаци, че правят оглушки на ОФИЦИАЛНИ съобщения от Пентагон, от Военно ведомство на Русия, от МИД на Русия, които категорично отричат,че имало убити руски военни, тъй като САЩ предупредили Русия. Но не е изключено, че в всяко едно събитие могат да участват в личното си качество авантюристи било то руски граждани или други. Но това няма никакво отношение към абсолютно фантасмагорично описание за стотици убити руски военни, което е тръгнало от Украина и подхванато от някои СМИ в това число и руски

"НАТО и съюзните държави работят за осигуряване на забележимо присъствие в международни води в Черно море..." и ето ти веднага резултата -- едва не се са се блъснали с транспортен кораб! Къде по-забележимо присъствие!

Кораби не могат да се разминават на няколко метра.На няколко метра те се сближават , а не се раздалечават особенно с такива размери.

В Севастопол бяха проектирали Американска база , в едно от училищата там има и табелки на англ. език. Затова сега кръв пикаят и квичат като онождани от мъжко магаре

Хайде стига простотии бе,кой ще проектира в Севастопол каквото и да било, чужда база или училище!Ти въобще знаеш ли,какво е Севастопол!?!?Севастопол е затворен военен град и никой не може да припари до него,а по вода не може да припари на разстояние 20 мили,нищо,че международната зона в Черно море е на отстояние 12.5 мили от сушата!Севастополската флота има цял пещерен град на вода и севастополската флота владее Черно море!Разни натовски гемии могат да се правят на велики,но в Севастопол още преди 30 години имаше огромни атомни подводници и никой в Черно море не може да мъцне,камо ли краварските гемии!

"Провежданите учения в региона обезпечават свободата на придвижване на корабите и укрепват колективната отбрана", заяви по този повод комодор Майк Атли от британския кралски флот." Обезпечават ли свободата на придвижване на кораби на Русия?

Кат се видим - ще го вдигна и ще ти го завра, да не те е яд !

Хора, разерете - искат да ни натикат във война с Русия ! Аз лично не искам такава война, а и НЯМА ДА УЧАСТВАМ ! Запитайте се - искате ли това, печелите ли от това, хубаво ли ще ви е от това на вас и вашите деца ? И отговорете комуто трябва подобава !

Американски и британски бойни кораби нямат работа в Черно море !

Всякакви военни кораби имат място в Черно море - справка Конвенцията от Монтрьо - без самолетоносачи. Стигат да ги имат де държавите, да не са некви курници дето потъват от повей на вятъра или от вида на врага

Руснаците ако се опитат да използват военния си флот по предназначение резултата е плачевен. Справка: 1. Руско-японска война - да си загубиш целия линеен флот - Балтийски + Далекоизточен си е катастрофа и некадърност; 2. Кримска война - без да се води бой с обединения флот на Англия, Франция и Османската империя, руският флот започва героично да се самопотопява в Севастопол! Чудо на флотоводческия талант! 3. Първа световна война - срещу руснаците германците изпращат стари крайцери и броненосци, но въпреки това те бягат като зайци. При операция Албион германците пробиват руските отбранителни позиции, потопяват Слава, останалите пак отстъпват, чудесно, страхотен флот; 3. Втора световна война - мизерният германски флот - защото е много малък в сравнение с английския, американския, японския затваря в бутилката на Финския залив непобедимия Червен флот - резултат - потопен линеен кораб, леките крайцери вън от строя. Неутрализиран до края на войната. В Черно море е потопен лидерът Ташкент, лекият крайцер Червона Украйна, останалите бягат към Грузия. Активност - нулева.

А накрая какво се случва би ли ни казал,просветителю?

Всеки флот си има и своя Пърл Харбър и своя Мидуей, вие ще ме разберете ! Никоя военна история не се състои само от военни победи ! Както е казал Стоичков - "който играе - пичели!", нищо, че не е военноморски експерт ! :)

баба ми когато е прала на реката или в дървеното корито на двора! Не защитавам руснаците но ти задавам един свързан с Караибската криза въпрос - защо мислиш САЩ толкова сокоропостижно тръгнаха на преговори с Хрушчов и тогавашното му правителство и по взаимни договорености руснаците изтеглиха пусковите си установки от Куба, а американците премахнаха ракетните си дивизиони от Турция и Гърция?! Тогава, "многоуважаеми", около американските брегове и блокиращите Куба военни кораби започнаха "да никнат" перископите на нечии подводници, само че те имаха "нещо като ядрено оръжие"! Та защо си мислиш че нещо сега се е променило съществено?!

Съветските пподводници по време на Карибската криза са принудени да изплават от американски разрушители. Съветските кораби, които пренасят установките за балистични ракети също са принудени да се върнат, тъй като американците просто са щели да ги топнат преди да мернат Куба.

Англичаните си търсят боя, после ще учат романса "Помогиии мнееее ..."

А след потъването на англичанина - знаете, капитана на "айсберга" ще бъде произведен в чин!

Ясно е вече всичко! Световните земни армии срещу космическите войски на Руия!

Тя Русия има ли изобщо флот? Все продънени корита и самотопи. Ако не ги потопят при война сами си изгниват и потъват на котвената стоянка. А пък в Черно море руския флот е смешен и ненужен апендикс

Шило

Хихихихих, смешник.

НАТО и съюзните държави работят за осигуряване на забележимо присъствие в международни води в Черно море. От това изречение излиза че тези ХУЛИГАНИ са ГОТОВИ ДА ПРЕЧАТ НА ТЪРГОВСКОТО КОРАБОПЛАВАНЕ И ДА ПРЕДИЗВИКАТ ВОЕНЕН КОНФЛИКТ ЗА ДА ВПЕЧАТЛЯТ НЯКОГО СИ ? Тези знаят ли че съвсем точно могат да бъдат думнати с ракетка ? ХОРА НЯКОЙ ИСКА ДА НИ ВКАРА ВЪВ ВОИНА С РУСИЯ . ОСТАВКА НА ПРАВИТЕЛСТВОТО И НЕ АДЕКВАТНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ

Точно.

И защо правителството и президента са виновни за цялото нещо или те са си виновни по подразбиране?

Англичаните в Черно море ... арабите в Англия ... ами нормално е да, после защо имало тероризъм.

Bсички натовски черупки на вода или на котва за 20 мин ще са на дъното да морето , само след един единствен залп от брега на Pусия ... Aдмирал Hазаров така че да си обикалият колкото искат ха ха ха

Ехаааа, че яко. Вие, путлерастите май го вдигате само на такива лозунги, а?

Шило

Що бе, колко корита на янките ги прибраха на буксир?

"НАТО и съюзните държави работят за осигуряване на забележимо присъствие в международни води в Черно море" - излиза, че руснаците правилно си взеха Крим?!

ясно освен на наивните американски домакини, които нито знаят къде е Крим, нито кой живее там, но плашат децата, че Путин ще ги вземе и ще ги прати в Сибир ако не слушат.

Егати тъпите новини-послания. Остана ми време на обяд да погледна някакви сайтове и се почуствах като в кенеф. Всекакви си бършат гъзовете и ти продават ратишки за новини.

Добре е, че не имало инцидент! Доколкото ми е известно, на море съществуват правила и те трябва да се спазват. Никакво значение няма дали корабът е военен или огромен лайнер. Това е като законът за движение по пътищата. Всички са равнопоставени и не съществува включена "синя" лампа.

Че какво друго да се очаква от НАТО???? Некадърници! Някой да е изненадан, а?

Това е война срещу Русия!

Оф, аман от вас! Нато и Русия на километър да се разминат, пак ще пишете че едва ли не си разменили боите.

НАТО. И това засяга и нас, независимо кораба английски или белгийски е. Хем сме и доста наблизичко до Русия, който с основание смята НАТО за военна заплаха и се подготвя да му отвърне в случай на нужда, който може да бъде сблъсък на неин и натовски кораби.

Баш па тебе от евронивата ко те засяга, ше изтъпчат ягодите дет бИреш ли? Аве много сте ми смешни като се пъчите с гол дрипник на амбразурата. Аре у лево, че ти убегна нормата! Така и не разбора за толкова години, че с тебе палячото не се съобразява никой и никога няма да се съобразява, защото ти по определение си -никой!}:-))) Понял чирак!

ако руски кораб беше сякъл пътя на кораб на НАТО, гледай какво мучене щеше да се понесе?! То и сега не е късно натовци да извъртят нещата и да заявят, че товарният кораб е "чупнал като заек" и е попречил на "стремителното движение на военния към мира и добруването на народите"!

Многооо интересноо ..срещу какъв враг се готвят натовците в Черно море ..,след като вече няма друг противников военен съюз срещу НАТО./Варшавски договор../..., осве на предизвикват напрежение, конфликти и военни предизвикателства и инциденти по вода ,срещу Русия...!?

"срещу какъв враг се готвят натовците в Черно море" НАТО са в Черно море защото тук имат съюзници на НАТО, които не искат да им се случи някой нов Крим, Абхазия, Южна Осетия, Приднестровие, Донецк или Луганск. Плацдармите на Русия вече са налице - базите "Камчия" и "Росенец" са идеални за дебаркиране.

НАТО-то ще накаже всеки нов вонен престъпник като Саакашвили, който реши да избие с реактивна артилерия мирно спящите жители на Цхинвали? Щото точно това се случи 2008-ма и то по време на Олимпиада. Или друг военен престъпник като Турчинов, който нареди на украинската авиация да бомбандира собствения си град при което загинаха жени и деца? Щото това се случи в Луганск 2014-та.

Международен Правилник за Предпазване на Съдовете от Сблъскване!Така се нарича документът , приет от всички морски държави по света.За държавите може , но за НАТО той очевидно не важи! НАТО е наддържавна структура както си личи по действията му!

....."" Британският военен кораб Enterprise e пресякъл пътя на руския товарен кораб "Кизил-60"""....Лошо, много лошо. НАТО търси инцидент, за да оправдае военната конфронтация в Черно море. По всички морски правила британеца е виновен.

И как го определи за виновен? Смешник :)

можеше да караш лодка, щеше да разбереш! Удавник!

TIREX

какво правят английски кораби в черно море? имали руски кораби в мексиканския залив?А в темза? колко войни е започнала освен Руско турската война Русия?

Е тоя последния въпрос направо е прибиванъе, баце!!!

След Кримската война се сключва Парижкия мирен договор, според който на Русия и е забранено да има военни кораби в Черно море!

а Хан Крум дори е бил забранил пиенето...!

папската була от 1570-та английската кралица е еретичка, отлъчена от църквата и поданниците и не трябва да я признават инак също са еретици и се отлъчват от църквата.

ТИЯ НАТОВСКИ ПЕРДЕТА ДА СИ ПРАВЯТ УЧЕНИЯТА НА ДРУГО МЯСТО СЛЕД КАТО НЕ МОГАТ ДА СИ УПРАВЛЯВАТ КОРАБИТЕ -ТЪПАНАРИТЕ ПО КАКВА РАБОТА СА В ЧЕРНО МОРЕ???ДА СИ Е.....М......

Путин се покри като мишка след унищожаването на 600 елитни руски командоса в Сирия. Не му прави чест, те загинаха за Родината, а той мисли само за избори. Слава на героите! Позор за Путин!

то май няма никакви 600 "елитни командоси" които да са избити...Пък и да направиш масирана самолетна атака над чужда държава и да бомбардираш някаква база, дори и пълна с командоси, не е кой знае какво геройство!

Да те поправя - 7000 са. Толкова каски липсват в склада.

ако знаеш само още колко "убити елитни комадоси руснаци" ще има по медиите, в нета и заснети на клипчета, няма да само 600 ще станат 6000 после 6 милиона и така ще е още 1 месец, фейк след фейк докато минат изборите и после само....тишина.

Айдеее!! Новинарите и "коментаторите" се събудиха най накрая по пладне и взеха да творят чудеса!!! А аз цяла сутрин търся новини, ама йок!!! Всичко отпреди 1ч-15 часа.

ако се търси виновност в случая той е в първите думи.британският кораб е сякъл пътя на руският.това е.от там нататък коментарите за провеждани учения и т.н. са излишни.явно игра на нерви и излишна демонстрация на сила която за щастие не е довела до неприятности и за двата съда но мисля че обикновено тараненият, съд който май в случая щеше да е британският получава по сериозни поражения.дано руснаците не решат да отвърнат за случилото се защото те знаят как да го направят

Хайде преди да разсъждаваме, да прочетем "Конвенцията за международните правила за предотвратяване на сблъскванията по море" ! Там има точно кой кораб има предимство и кой дава път и при какви условия. В случая нямаш достатъчно информация, за да съдиш ...

а какво означава руски кораб?

Чичко Путин се поболял от разгрома на вагнеровци в Сирия и не може да пие вино за Трифон Зарезан. Ама ние си пием!

Седефчов Първанов и Моню Пасито, да ни обеснят от СЕГАШНА гледна точка като се увеличи сигурността ни заради което ни набутаха в НАТО-то, как? Сигурно се увеличи сигурността ни когато заради американските военни бази тук сме под руския ядрен мерник? Или може би като ВВС на Ердоган, който клони вече повече към Путин отколкото към Запада отговарят за въздушното ни пространство? Вероятно най увеличиха "партньорите" ни нашата сигурност, като разпалиха гражданската война в Сирия и насам потековаха потоци бежанци? Може би това увеличаване на военно присъствие в Черно море ни увеличава сигурнустта? Как обаче и британските, и американските и които да било кораби ще ни помогнат не дай си боже срещу залп от ракетите "Калибър" ако неволно стане инцидент в Черно море и руснаците се почустват нападнати? Да излезнат сега и да кажат тези двамата родостъпници.

Ще ти обЕснят бе, как няма да ти обЕснят. Те само седят и чакат на теб да ти обЕсняват. Ще ти обЕснят обаче, когато Путин ти обЕсни защо има ДВЕ бази на NATO насред Русия в град Уляновск. Върви да си учиш папагал неграмотен!

айде наш`то момче, градската отпуска свърши, прибирай се, че имаш предписани "процедури".

Нашата работа е заедно с Турция.И Борисов, мисли същото.

Питам тук кремълските матрьошки знаят ли вече колко ковчези от Сирия ще пристинат след атаката на хамериканците преди 5 дни?!

даже пентагона под сурдинка потвърждава вече за едни 75 клети америк.инстректорчета хванати в поредният чувал и натоварени с фира на един самолет за ФАЩ

За да е по-ясна картинката: "Кызыл-60" НЕ Е търговски транспортен кораб! Корабът е собственост на Руския Черноморски флот и като такъв е ВОЕНЕН транспортен и снабдителен кораб, част от спомагателната флотилия на ЧФ на ВМС на РФ ! (цитат от сайта на ЧФ - Вошло в состав Черноморского флота в начале осени 2015 г., с переименованием в "Кызыл-60", порт приписки - Севастополь.) А какво е търсил около НАТО-вски кораби, провеждащи учение, всеки може да си отговори сам. Като се сети например за малкия кораб "Лиман", потънал през 2017 г. край Босфора, който се оказа разузнавателен кораб проект 861 на Руския флот ...

Учение , като на учение .

ЪНКЪЛ ТРЪМП СЕ ОБАДИЛ НА ДЯДЯ ПУТИН ДА МУ БЛАГОДАРИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ЖИВИ МИШЕНИ 600 ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА, КОИТО БИЛИ УСПЕШНО ОТСТРЕЛЯНИ В СИРИЯ.

Само ГЕРБ и САЩ!Долу Путин и Русия!

забравил си си шопската сентенция;КАКВОТО ИМА ДА СТАВА И БЕЗ НАС ЩЕ СТАНЕ!

Ако някой направи връзка между последните статии тук, ще си изясни, че кризата с петрола и горивата и непрестанното подклаждане на напрежението с Русия има пряка зависимост. Долара като световна валута е в пряка зависимост от петрола и въглеводородите. Екологията и промените в климата тласкат новите технологии, които са изкуствено саботирани отдавна но вече трудно се здържат. За да запазят господството си световните финансови елити се нуждаят от напрежение и война. Ако не се бояха от ядрения конфликт, отдавна щяха да разпалят нова световна война. Но кой от нас има интерес от война? В такъв катаклизъм обикновените хора от всяка страна понасят ужасни изпитания и много не оцеляват. Това балансиране на острието на бръснача е вече прекалено рисковано. Нека опитаме кой както може да се противопоставяме на омразата и провокациите. Нека не се подаваме толкова лесно да ни тласкат към един безмислен и жесток конфликт. И честит Трифон Зарезан на всички! Да пием по едно хубаво българско вино днес за здраве и берекет!

НАЗДРАВЕ ЗА РУСКОТО ПОРАЖЕНИЕ В СИРИЯ!

Заради такива учения натовски и базите им които са на наша територия се говори че Русия е заплаха за Българие.Оръжията на Русия са насочени към натовските бази в България.Ако тях ги няма няма да има и заплаха

Ти нали пи шампанско за Тръмп? Наби ти отзад бутилката барабар с тапата, хахахахааа

това НАТО, нема ли да влезне в септичната ми яма, че некакви плужеци са се навъдили?Нали сме съюзници!

ВЕЧЕ ТИ ВЛЕЗЕ ЧЕТВЪРТИТ, НАЛИ ГО УСЕЩАШ?

ПФУ, ГНУС СИ ТИ.

до сега нямаше проблем по свободното придвижване в черно море. тези са в нашето море за да ограничат свободата на придвижване. тръмп даде свободата на военните си при вземане на решения и те успешно вървят към голяма воина.

СПОКО, НИЕ СМЕ В НАТО, РУСИЯ Е СЛАБА И САМА!

Спомни си го, когато видиш хиляди слънца.

толкова са слаби че дори няма да влизат на наша територия за да се разправят с нас, ами ще ни ударят от далеч и тогава спокойно ще поемеш пътя към небесата! Жалко е че заради такива платени драскачи, като теб, се насажда всеобщото мнение че сме държава която няма собствена национална политика, а сляпо изпълнява това, което й се нарежда отвън!

Бодлива тел и пиле няма да прехвръкне.

ЪНКЪЛ ТРЪМП СЕ ОБАДИЛ НА ДЯДЯ ПУТИН ДА МУ БЛАГОДАРИ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ЖИВИ МИШЕНИ 600 ЗЕЛЕНИ ЧОВЕЧЕТА, КОИТО БИЛИ УСПЕШНО ОТСТРЕЛЯНИ В СИРИЯ.