Родители предложиха бебето си с обява в интернет

Служители на ГДБОП предотвратиха продажбата на бебе, което било предлагано в интернет сайт от безработните си родители, съобщиха от МВР. Майката и бащата отричат да са искали пари за бебето си, но резследващите имат такива оперативни данни. Майката е наркоманка.

Обратно в новината

Коментари - Родители предложиха бебето си с обява в интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

emoll@

Само си помислете ако ние бяхме на тяхно място, да не забравяме че управата ни доведе до тук, а и никой не е застрахован. За всички има хляб, въпроса е че наще продажници продадъха всичко

Ма ти искат да го продатат бре, това уж "харизване" е параван

Ами тия "нестренци", всъщност са едни абсолютно безотговорни типчета, плод на простотията и бездуховността, която се доразви и узря докато зрееще "развития" социализъм, а наздраве товарищи,,

Не виждам нищо осъдително тези несретници да продадат детето си, вместо да четем как е намерено мъртво или да го направят като себе си.Знаете ли колко адвокати и чиновници се напълниха с пари покрай осиновяванията,защо пък тези пари да не отидат при създателите, майката все пак го е носила 9 месеца и го е родила.Само не ми предлагайте алтернативата за социален дом, където от извращенията там, на човек му се плаче какво им се случва на горките дечица.Така поне детето има шанс да попадне на добри и обичащи го хора,които да му предложат по-добро бъдеще.В-са за парите е морален,така или иначе винаги някой си пълни гушата, защо пък това да не са родителите?

emoll@

Да точно така ГДБОП ги взимат без заплащане и така си осигуряват бъдещите роби , и така средностатистическия Българин изчезва ? Що си мислите ч вие от медиите и управници , че Българина винаги ще остане прост и нищо не разбира

не ни занимавайте с такива безотговорни хора.нямат работа,а създават дете.какво е виновно това малко създание да страда заради простотията на създателите си.кастрация и толкова

emoll@

Аиде стига бе много информация имате, да не работите за ГДБОП крадливи кои , пък и детето наркоман , вече не знаете какво приказвате малоумници

Родителите са наркомани - живеят в мазе - безработни - техните родители им отказват помощ/явно са вдигнали ръце от тях/, а бебето едва ли е било планувано - е тогава какво- според тях това е единствения изход - така мисля аз.

Искали са 5000 евро, живеят в мазе, майката е наркоманка,през цялата бременност е употребявала хероин,детето е недоносено и в тежко състояние, бащата и той злоупотребявал.Пак ли одобрявате продажбата?Пак ли мислите,че от грижа за детето са го направили?

Каква политика, какъв Герб, каква тройна коалиция? В каквато и безизходица да си за детето си човек е готов на всичко, но не и да го търгува по нета. Сега вече се изравнихме с циганите. А много интересно какви са тия дето купуват, това да не е куче, приискало ти си, харесал си го в нета и хоп купувам си дете. Наказателна отговорност за подобна покупко - продажба.

Какво значи изравнихме с циганите? Че той таткото нали цигАн бе, баща му бил от Пуеро Рико, ами че то традиция там.

emoll@

Е не е ли по добре социалните да им помогнат докато си намерят работа ? Защо вие които коментирате не си дадете децата за осиновяване ?

Ти ще вземеш ли хероиновозависими на работа? Дете неможе да се отглежда от такива хора.

emoll@

Хайде още една петиция за закрила на детето от ГДБОП и Социалните Домове, а пък какви извращения стават по тези домове не знам как ги закрилят но от тези деца нищо не става или може би камикадзета

emoll@

Ми къде са социално подпомагане ? Защо не помагат на хората да си гледат детето ? В конституцията много добре си пише : Държавата се задължада да помага на бедни и социално слаби семейства . Къде са те ?

Какво социално подпомагане? Парите от социалното подпомагане са парите, взети от всички нас, които сме будали и сами се оправяме в живота. Детето не е виновно, дано има късмет да си намери осиновители, но и ние не сме виновни за зависимостите на няколкостотин хиляди наркомани. Налудничаво е да се взимат пари от нашите данъци и вместо за нещо смислено, да се хвърлят на вятъра. Да им се отнеме детето на тия двамата, да се даде за осиновяване, пък те да си трошат главите. Насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш.

emoll@

Цитат : В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за "осиновяване". Е осиновяване не означава продажба цитат : ГДБОП спря продажба на бебе в интернет Абе вие законите за нищо ги нямате ГДБОП да се самосезира да не земе да се усере

Искам доживотен затвор за такива помияри. И в панделата да бъдат принуждавани да работят, за да издържат детето, което са увредили непоправимо, вземайки наркотици. Нито стотинка от моите данъци не искам да отива за помощ на такава измет.

emoll@

Само да не стигне до теб че друга песен ще запееш.

Леко брат'чет с квалификациите. Дето казат хората бай бабо да ме не стига мечка. Никой от нас не знае каква е истината.

В САЩ няма такова понятие майчинство, отпуски за гледане на дете, и т.н. Моята дъщеря спря да ходи на работа 4 / ЧЕТИРИ ДНИ/ преди да роди, като за отиване и връщане до работата кара сама кола с големия корем едва се побира в колата , но няма избор, няма 45 дни платен отпуск преди раждане и няма право изобщо на отпуск, камо ли платен. Има право само на 3 /ТРИ/ месеца право да не ходи на работа след раждането, за което и се запазва работата, ако не се върне в рамките на това време си губи работата - помислете след прочита на това и тогава пишете коментари

Знае ли някой, колко пъти при управлението на Станишев, правителствен самолет е возил футболисти срещу заплащане с фактура? Къде могат да се прочетат нормативните документи за ползването на такъв самолет, защото някъде ги има? Ще изкарат ли журналисти и "опозиция" тези правила за ползването на самолета? Ще извърши ли НАП проверка на доходите на този аматьорски футболен клуб? Ако има нарушение кой ще понесе отговорността за него?

Е това вече е безобразие. Нямали пари за себе си. Какви родители сте? За себе си мислите а за това беззащитно същество което сте създали може да го изоставите! Замисляте ли се какъв ще му е животът без Вас и какво ще се случи от момнта в който го вземат. Дали е яло, дали е спало, дали има кой да го гушне и да му каже мила дума.Хора ли сте? Опитайте всичко, потърсете помощ, от родители, приятели, работодатели. Не го изоставяйте това мило същество. Ако не го направите ще съжалявате!

А какво ще се случи , ако не настъпи моментът с взимането и нещата в България продължат да са както преди ГЕРБ, както при ГЕРБ и след това? Камъни ли ще яде това дете, обещания ли или партийци и милиционери?

Бебето е на 3 дни. На 3дни не яде пържоли!

Чети внимателно и вниквай. Те го продават за пари- не го изоставят. Някои хора рискуват живота си за да си имат дете, тези имат дете и го продават.

Много лесно е да се обвини "какъв" е случая и да се иска да не се политизира. След като политици определят живота ни, създват правилата по които живеем и решават с колко да живем, няма как въпросът да не е политически. Политиците имат друго различно качество от обикновените хора различно заплащане също за тази "отговорност". 4та година правилата, доходите ни и живота ни въобще се прави от политиците на политическа партия ГЕРБ и аз не виждам защо трябва да им спстяваме която и да е кртика и да ги освобождаваме от отговорност по този случай.

НЕ МОЖЕ да се предложи на друго семейство да ти осинови детето. Няма как да стане. Не става на принципа - "ти ми изглеждаш добре/плащаш добре, на теб ще си дам детето". Има процедура, която трябва да се премине, за да се извърши осиновяване. А тази процедура е за да може в някаква степен да се предотврати попадането на децата при неподходящи/опасни хора. Това не е продажба на домати. Ако са искали бързо да му намерят дом, да бяха дали съгласие за осиновяване на детето и при толкова чакащи осиновители, то съвсем скоро щеше да има родители, които да му дадат обич и дом. В домовете остават тези деца, чиито родители са имали глупостта да не дадат съгласие за осиновяването им.

Може и ще се случва все по често. Честотата я има и сега, но не я използват за пропаганда както в този случай. Нещата не се оправят с ботуш. В един момент на гладния му е все едно дали ще го осмърти ботуша или глад? Трябва немедленно първият ръководител и водачна държавата да издаде указ на Държавния съвет за насърчаване на раждаемостта и превоза на селски ритнитопковци със самолет, за да не се случват присъщи на империализма и реакцията подобни неща при развития пост Правешки режим.

Интересно ми е какъв ли е етносът на тези родители с търговски нюх...

балгари *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Знае ли някой от ПР армията на ГЕРБ, как този случай кореспондира с програмата за управление на политическа партия ГЕРб и двете й тържествено обявени антикризисни програми? Как изпълнението на тези програми ще предотврати подобни случаи? Чрез ГДБОП ли?

Всъщност ще подкрепя коментатора с едно единствено мнение.За да бъдем в час ,какво става в българското семейство не трябва да вярваме на специалните служби ,достатъчно компроментирани в желанието си на пиарстват из медиите а на действителността в нашия живот днес.Да ,можем с чиста съвест да отправим критика към това семейство ,дори и на свободни начала,но това може да бъде всяко от нас ,от нашите деца.За да се работи в тази посока в силовото ГДБОП не трябва да работят компроментирани ,въоръжени момчета ,а истински психолози ,хора с интелект и морал.Наситихме се на услужливата им жълта преса ,но ето един сайт който се използва за обмяна на опит между младите ни семейства ,днес е подложен на този срамен факт.Какво ,ще спрем мъката или ще издигнем морала на това безработно ,в безисходица младо семейство,дори и да е от етнос ,това ли ще направим когато им опрем дулото на пистолета?Това могат в днешната ни администрация в МВР ,защото самите те се нуждаят от превъзпитание.Може би всички ние също имаме нужда от такова!

чудесно, с тези ниски доходи, хората продават всичко, органите си, децата си, всичко...какво се учудвате, България е на финалната права, тоест аут, държава без бъдеще това е тя

На мен ми го предложиха чрез съобщение в поща на ВГ Мама.

Извинете, какво е ВГ Мама?

БГ Мама - един от големите сайтове, където пишат доста майки и татковци.

Някой се е пошегувал с нуждите ви.

Късмет няма детето. Ако се бе родило в някое ГЕРБ семейство, каква ли гушка и сметка щеше да има?

да прав си ако беше бебе на БСП семейство сега щеше да го дундурка цялата държава и щеше отдавна вече да е в чужбина със тлъста сметка натрупана от такива като мен и теб...

И като се върне от чужбина - министър на ГЕАРБ

Нищо не оправдава тези родители - това са млади хора на по 25 и 31 г -щом са го създали това детенце -СА ДЛЪЖНИ като РОДИТЕЛИ да намерят начин да го отгледат . А да питам от къде пари за интернет да си пуснат " поръчката за СТОКАТА -ДЕТЕНЦЕТО" замисли ли се някой .....

Ако го бяха предложили само за осиновяване директно на семейства без деца- разбирам. Случило се е, нямат възможност- да. Но да го продадат като стока- това е вече нещо друго. Те просто са си намислили да въртят търговия. Защото така ще постъпят и с 2-ро и с 3- то и т.н. деце което създават. Явно от коя етническа група са. А в друга европейска държава са си измислили да стимулират т.н. самотни майки с по 2-3 и повече деца, като им осигуряват жилище, покриват им сметки за газ, ток , вода, че и други нужди им покриват с пари на ръка. Това го правят , защото са установили ,че разни - дали са малцинствени групи или някакви от рода на бежанците се роят много и с цел да запазят съотношението между техните си и навлеците- затова стимулират своите самотни майки. Та тези савмотни майки си готглеждат децата и ги възпитават в преданност към държавата си. А и защо не?Като дават на държавата си нормални граждани, е не паразити и такива които смятат ,че ние трябва да работим за да ги издържаме докато те ни крадат, унижават ,изнасилват и какво ли още не.

аз съм майка на 7 годишно дете и със мъжа ми се опитваме да имаме второ дете от 5 години и нестава

що за съобщение е това, аман от дебили !!!

... не можем ..... срещу заплащане ... Нещо като търговийка ми изглежда да са завъртяли тези хора!!! Закона трябва да се приложи строго !!!

Каква ли трябва да е тази държава, която да удовлетворява всички претенции към нея - осигуряване на работа и заплата, дом за бездомните, решаване на семейни спорове и лични драми и за каквото още се сетите? Пък после се гневим на циганите, че били безотговорни. Погледнете си постингите, повечето от пишещите са на техния акъл.

моли се да не изпаднеш в тяхното положение.Хора сме и нищо никога не е сигурно и гаранцията е нулева/особено в България/

Трябва да не пречи и да не е държава на една Партия с разклонения във всички цветове. Трябва назначения от окупатора елит да се смени и да изчезнат всички милиционери, слуги и внуци завинаги от управлението на страната.

трябва да е държава с ефективна социална политика,а не ФОРМАЛНА!

Не искаме държавата да ни удовлетворява претенциите, а да създаде условия за живот и работа на всеки един нейн гражданин.

ДА,МНОГО ТОЧНО КАЗАНО!

Да, те и циганите точно това искат - държавата като "Пансион Баба Тонка". Всеки, който е здрав, сам трябва да си оправя живота. Държавата не може да огрее навсякъде, който твърди друго, все едно вярва в Дядо Коледа. Всеки може да изпадне в тежка ситуация, но не всеки ще чака някой друг да го спасява. Държавата трябва да има грижата единствено за сираците и болните. Всички други да си размърдат мозъците, да си плюят на ръцете и да си подреждат нещата. Пък ако не могат, поне да бъдат достатъчно отговорни и да не създават деца, които очевидно на нищо не могат да научат.

Законите в страната така са направени,че стимулират циганската раждаемост,Детските за едно дете при циганите е 100лв,за българи 35.Циганите имат над 300 организации.Мисля ,че в случая не са цигани.Може и да живеят на квартира .Един пакет памперси е 25лв.Когато са безработни и майчинство при българите не се получава.

Това вярно ли е?За пръв път го чувам и съм адски възмутен!!!

На Партията деца не й трябват. Пзаради икономическа принуда или под ботуш, всички могат да бъдат верни на Партията на власт. Един народ, една партия, все едни и същи проблеми. менят се само имената на Партията, а съдържанието и губи и последните си качества които някога е имало. Вие чакайте човещина от партийци.

много е сладко искам да го осиновя

веселина, обикновено снимките нямат нищо общо със статиите.

искам да си осиновя бебе *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

на о.Малта няма ли?

Оная Веселина си пише от къде е,да не я сбърка някой.Скоро не съм я виждал.

Внимавай с тези сайтове ,защото след време започва изнудване за пари . Има ги всякакви.

За всичко са виновни грабителите и кръвопииците от БСП. Какавито и пропаганди да ни правят, те унищожиха и продължават да унищожават българския народ.

Е нали Борисов трябваше да ги накаже и с приказки за възмездие ви излъгаха да го изберете, същите които обвиняваш, защото той е машата им.

не придавай политически привкус на човешката трагедия.

Иване, ако живеехме в нормална държава,тези безработни хорица не биха ди продали детенцето,не мислиш ли?

Мисля, че безработицата и условията за живот в Боливия и Индия например са много по-лоши от България, но там никой не изоставя деца.... Престъпление е да изоставяш дете по каквато и да е причина! Вече за изоставено куче е предвидена поне глоба, но за изоставени деца никаква санкция!

ИЗВИНЯВАЙ,НО ДЕТЕНЦЕТО НЕ Е ИЗОСТАВЕНО В БУКВАЛНИЯ СМИСЪЛ.ТО СИ ТЪРСИ РОДИТЕЛИ С ВЪЗМОЖНОСТИ КОИТО БИХА МУ ДАЛИ ДОСТОЙНО /ЩО-ГОДЕ/БЪДЕЩЕ!

"Безработните хорица" са хероиновозависими, които и родителите им са се отказали от тях. Дете неможе да се отглежда от такива хора.

Иво,човека си е напълно прав,а ти ...тии.........имаш нужда от помощ!

Най-после "успешна" операция от ГДБОБ бебето не е избягало.

Не знам дали има значение нашите коментари,но ето докъде ни докара великата ГЕРБ да си даваме децата на други хора по платежоспособни.И картинката става все по зле и по зле.

Много си късопаметна, червена мижитурке! Да не би слуачайно да си забравила за бума на продажба на цигански бебета при предишните две управления? Или така ти изнася, като на всички червени смръдльовци? Боклуци!

Дом за деца, лишени от родителски грижи. Вие знаете ли какво е това,и аз незная само си го представям от филмите напоследък ,деца на 16 години са лежащо отглеждани с биберони в рушящи се сгради ,учители педерасти и т.н. и т.н.,а бе ужас.По-добре пряко осиновяване. Настоявам за законодателна възможност.

няма нужда от законодателна промяна, защото децата които се осиновяват може да не са настанени по домове.СК

Защото хорицата е трябвало да платят глобата от 500 лева на Дянков, че не са подали на време декларация, че се безработни и ще се осигуряват сами, а с останалите пари ще си платят здравните вноски. ГДБОП от своя страна се е объркал и провел оперативни действия, но не срещу виновните за това състояние на народа ни, а срещу бедните безработни.

боко боклука и симеон дянков да се замислят до къде докараха народа а не да действат със пспециалните служби

От години отглеждаме деца на роднина работещ в чужбина с по-високи доходи от нашите. Ние със заеми, роднината с имоти.Държавата е сляпа. Държавата няма нужда от семейства и фамилии. Ако имаш семейство имаш род, имаш родина. А нея , милата вече я откраднаха.

В това ,че са предлагали детето за осиновяване няма абсолютно никакво зло деяние - жалко за детето , че няма с какво да се храни - трябва да краде

В това ,че са предлагали детето за осиновяване няма абсолютно никакво зло деяние,както знаете Стив Джобс също е бил осиновено дете още от родилен дом.Сега за продажба можеби трябва да се помисли законодателно и да не се нарича продажба а самите осиновители да дарят известна сума.А бе във всички случаи щом има прецеденти законодателството трябва да се спретне щото деца трябва да има и по-прекрасно е да израстват в дом с родители отколкото безпризорни сред боклуци и с протегната ръка на улицата па макар и с рожденни родители.

Всеки, който прави и ражда бебета, трябва да е ЗАДЪЛЖЕН да ги отглежда и да се грижи за тях! Независимо дали са 1, 2 ,8 или 12 деца! Да си прави сметката и да си носи ОТГОВОРНОСТТА! Като ги изоставя в болници, дава на отглеждане от държавата, продава, карат да просят или спира от учирище преди 8-ми клас да се счита за тежко престъпление и да се носи наказателна отговорност от т.н. "родители"! Само по такъв начин ще се спре безразборната раждаемост и безумието да ми се натрапва, че едва ли не всеки от нас е "длъжен" да се грижи за изоставени деца...

Ти си "дървено дърво".Какво значи задължен ,когато понякога така се стичат нещата в този живот, че нямаш възможност или желание.По -добре да има законодателна възможност да дадеш детето си за осиновяване пряко без да минава през тези ужастни домове.

УжасТни???

Какво значи "нямаш възможност" и "така са се стекли нещата"! А имат възможност да издържат себе си, нали! Ами дай като в онази приказка за Малечко-палечко да пуснат децата сами да се оправят в гората, ако имат късмет! В Южноамериканските страни НЯМА изоставени деца! А да не мислиш, че условията са по-добри от България и няма безработица?! Който не може да осигури нормален живот на дете - няма да прави деца и точка по въпроса....

Напълно подкрепям мнението ти Иване. Всеки трябва да носи отговорност за действията си, като не може да отглежда деца, не трябва да ги създава и то по няколко.

Не съм много убедена, че ГДБОП са спряли тази продажба на детето! На някой да му се е налагало да осиновява дете? Обикновено кандидат осиновителите си плащат за да им дадат здраво и беличко детенце. Та може родителите да не са искали да го продават, но сега социалните със сигурност ще го изтъргуват. Някакви си там родители ще им вземат далаверата, ама-ха!

++10

ужас

Няма нормален човек дето да си пусне детето за продажаба в интернет и да се надява да не го хванат. Те точно това са искали - да привлекат вниманието. Научени са да реват и да чакат някой да им помага. В статията пише, че родителите са им отказали. Не са научени да носят отговорност за постъпките си, а все чакат на някой друг, сигурно така чакат и работа някой да им предложи. Хубаво, успяха да привлекат вниманието този път. Сега пак ще им помогнат, а след година какво ще заплашат, че ще се самоубият или какво? Няма оправия с такива хрантутници и не мисля, че си струва изцепките им да излизат като новина.