Разследването е извършено съвместно от секторите „Интелектуална собственост, компютърни престъпления и хазарт“ и „Трафик на хора”.

Антимафиотите започнали работа по случая, след като на интернет платформата за подаване на сигнали – www.cybercrime.bg, била подадена информация от администраторите на форума www.bg-mamma.com. Тя гласяла, че в сайта на форума потребител предлага „за продан” момиченце на три дни. В обявата родителите обяснявали, че са в пълна безизходица, не могат да се грижат за детето си, но тъй като не искали да израсне по домове, го предлагат за „осиновяване“. Бил оставен и телефон за връзка.

При предприетите незабавни оперативни действия служителите на ГДБОП установили местонахождението на бащата и майката на новороденото на територията на столицата. Родителите - Г.Т. на 31 г. и съпругата му П.П. на 25 г., са разпитани. Те обяснили поведението си със затрудненото си материално положение – двамата били безработни, а техните родители им отказвали каквото и да била помощ. Затова били съгласни да се откажат от детето си срещу заплащане.

Пред БНР майката Полина Петкова е заявила, че никъде в обявата не пише, че става дума за продажба. В личното съобщение, разпространено до избрани потребители в bg-mamma на 10 август, се казва: "Привет, не се познаваме, но съм в пълна безизходица тези 3 дни. Значи, аз съм на 31 години, а тя е на 25 години и станахме родители преди 3 дни, но не можем да се грижим за детенцето, което е момиченце. Искаме да се откажем от него, но не искаме да е по домовете. Нямаме много време, защото социалните почнаха да питат вече какво ще правим. Мисля, че тук има хора, които чакат подобна възможност да станат родители. Ето едно телефонче за връзка..., търси Полина".
(Потребителите на Дир също публикуваха текста на съобщението - б.р.)

"В самото съобщение не се споменава за пари, но доколкото разбирам хората от ГДБОП са успели да стигнат до информацията и да разследват така, че да са убедени, че става дума за търсене на пари", коментира пред националното радио Марина Кузманова, администратор на bg-mamma .

По неофициална информация след проявен интерес от желаещи за бебето родителите все пак са искали пари - 5000 евро, съобщиха Нова телевизия и БНТ.

След сигнал в социалната служба бебето е настанено в Дом за деца, лишени от родителски грижи, обявиха още от МВР.
Директорката на АГ болница "Шейново" д-р Таня Андреева обаче каза пред TV7, че детето все още е при тях, защото се е родило недоносено и е в кувьоз. Причината е, че през цялата бременност майката е била под въздействието на наркотици.

Младата жена била хероинозависима и била приета в болницата в неадекватно състояние, след като преди това почти родила в мазето на жилищен блок, където живеят с бащата, предаде bTV. Двамата се подвизавали там, защото майката му не го пускала в семейното жилище, тъй като също злоупотребявал с наркотици.
Мъжът - Георги Тинео, е със смесен произход, според различни информации баща му е от или от Перу, или от Пуерто Рико. Младият мъж не е женен за майката на бебето и не е признал бащинство над него. 

Жената вече се е отказала официално от правата върху момиченцето, така че след като състоянието му бъде стабилизирано, то ще бъде настанена в социален дом и ще може да бъде осиновена.

Случаят е докладван на Софийска районна прокуратура.

БНТ съобщи за още една подобна обява в интернет. Бременна в петия месец 35-годишна жена заявявала, че е в тежко финансово състояние и затова иска от някое семейство да се грижи за нея, докато роди. В замяна обещавала да даде бебето си.