Глобите в пътната полиция скоро ще се плащат и по интернет

От 1 април всички глоби за нарушения на пътя ще се плащат и по интернет, съобщи снощи Нова тв. Според нея това е свързано с близък край на опашките в КАТ.

Обратно в новината

Коментари - Глобите в пътната полиция скоро ще се плащат и по интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

свързване на КАТ и НАП --- глобата процент от данъчната декларация или от застрахователната сума на колата - ТАКА Е В ГЕРАМНИЯ ...на мене с опела акта ще ми е примерно 200 лева ... а на тоя с аудито 2000 лева .... щото на тоя с аудите му е през оная работа са акчета по 200 лева

колко малко му трябва за да сме нормална държава --- ама тия дето искат обратното са се окопали горе

Sm3hurk0

И ще се появят хора, голи и боси, които нямат нищо със актове за хиляди левове - изкупвач на актове.

Създава се хубав прецедент! :) А при успех, мярката да се приеме за доказателство и видеонаблюдение срещу крадци, скрити камери за корупция на политици и т.н.

Sm3hurk0

не може да ги накараш да мерят с един аршин ! Иначе съм за такава идея.

Много смешен плач виждам! Едва ли някой ще снима, че си настъпил за малко двойно непрекъсната линия или правиш десен завой без мигач, само защото си му съсед и си го погледнал накриво. Ама нали нещо трябва да се мрънка, че иначе ще остава много време за работа!

Няма идеални шофьори. Има нехванати в издънка. Дори и най-стриктините понякога допускат грешки. Аз например от 100 години не съм виждал при потегляне пред блока някой да дава мигач в коя посока ще поеме.

Sm3hurk0

ела да ме видиш мен... Мигач давам.... давам баница с кисело мляко, пускам им сръбска музика, през прозореца с рака дублирам свтлинния сигнал на мигачите, като пръстите са в спец. конфигурация с преобладаващ среден.. :)))) След като съм се убедил, че и мъртвите са ми разбрали намеренията, че ще потеглям, с мръсна газ и п пищене на гуми тръгвам !

Sm3hurk0

"Ако глупостта можеше да лети", КАТ щяха да са ракети пършинг. Ня човек, може да му вземеш всичко насила, но не може да му дадеш нищо, ако той не го вземе доброволно, камо ли фиш или акт ще се печатат още край на пътя и ще се връчват веднага. Сбъркана е системата ! Ако не се чувствам виновен - няма да взема нищо и никой не е в състояние да ми даде каквото и да било. Не бързайте с - или + , защото има един тънък момент, който много пострадали при ПТП го пренебрегват. Когато дойде КАТ - поглежда набързо и предценява на момента, кой е виновен . По този начин КАТ дават посока, още от самото начало в която казват, как да се гледа на събитието - ПТП. Имал съм 2 случая, в които отпада в съда акт на КАТ и съответно вина за ПТП, но понеже съм нарочен от катаджията, ме пише мен виновен, след което никой не иска да ти види колата и да опише щетите. В случая КАТ се е превърнал в мой СЪДНИК на момента. В повечето случай не може да го излъжеш дъртия катаджия.... вижда всичко и има набито око... По някога се правят, че не виждат, но ако почерпиш от сърце, слаага очилата и почва да вида правилните неща. Ако на някой му се кара кола с 8 камери нека се обади....ще ми дам да поснима и да се повози... Ама да даваш записи на КАТ, които са незаконни и да се пънеш за някаква виня на някой, който не познаваш.... Представи си че си направил 100, 200, 300 записа. и си помогнал човека да получи наказание от КАТ. Утре те пребиват и се съмняваш, че някой от тези 300 човека.... Не е ли по-добре да си спазваме правилата и да не се занимаваме с глупости, защото сега някой е надъхан от манията да снима, ама утре като го натупат по тъмно - друга песен ще пее. Аз лично се прибирам без да се оглеждам по всяко едно време на денонощието и съм претръпнал...и ми е все едно...

Обаче после се иска да станете свидетел. А в нашата мутренска държава си е животозастрашаващо. Значи ние да вършим работата на полицаите и после ние да ядем боя. Да не говорим какво разхождане по съдилищата ще пада, съответно и отсъсвия от работа.

КОЛКО СЛЯПИ ХОРА ИМА БОЖЕЙ!КВИ СА ТЕЗИ ДРЪСТИЧНИ МЕРКИ КОЙТО НИКЪДЕ В ЕВРОПА НЕ СЪЩЕСТВУВАТ.ВСИЧКО ОПИРА ДО САМОТО ВЪЗПИТАНИЕ И В КАКВА СРЕДА СЕ Е ВЪЗПИТАВАЛО И ОТГЛЕЖДАЛО ДЕТЕТО И ОТТАМ ИДВА ВСИЧКО В ПОСЛЕДСТВИЕ.ДА НЕ ГОВОРИМ ЧЕ НАЙ ГОЛЯМИЯТ ВРАГ НА ТОВА ДА СА ТЕЗИ ПОСЛЕДСТВИЯ НЕ Е НИКОЙ ДРУГ А ЕДИНСТВЕНО И САМО САМАТА ДЪРЖАВА КОЯТО ПРИНУДИЛА СЕМЕЙСТВАТА НЕ ДА ЖИВЕЯТ ПЪЛНОЦЕННО А ДА СЕ ОЦЕЛЯВА В БЪЛГАРИЯ.И СЕГА СЕ ПРИЛАГАТ НЯКАКВИ ПРОСТАШКИ И ИДИОТСКИ МЕРКИ.

Колко елементарно ни клатят,щом се касае за лапачка!Инициативата била на една мека китка Веселин Стойчев,което показва,че винаги се намират подлоги!Тази полицейска държава кърлеж,само търси начини,как да смуче от хората,но когато се налага да свърши някаква елементарна процедура в тяхна защита,същата тази полицейска държава я няма!Хора,търговци,фирми дават стотици хиляди за видеонаблюдение на своите имоти и обекти,но заснетото от скъпите съоръжения е безполезно и без стойност в съдът,защото ще трябва да се предприемат някакви действия от страна на полицията и от правораздавателните органи!Всички кражби и нарушения остават без последствия!Порногравска държава и порногравски закони!Седнал ми сутринта по Нова телевизия престъпникът Цв.Цветанов да обяснява как стоят нещата,сякаш ние живеем на Марс и не знаем!Сега ще се събират масово и незаконно едни пари,като се ползуват едни видео материали с неизвестна достоверност,качество!Ще се ползуват услугите на едни подлоги и гъзомийници,пък макар и да са неверни и манипулирани,подправяни!Нали става въпрос за лапачка!Ето още една незаконна простотия,според която всички в тази държава трябва да са компютърно грамотни и да киснат по цял ден пред компютрите,за да могат да разберат че шибаната крадлива държава им налага някаква санкция,без всякакво правно основание!Глобата щяла да се обявява в интернет: -Нашето предложение е след публикуване в интернет глобата да се счита за връчена и след това започва процедура по принудително събиране, каза Бойко Рановски." -Какво може да се очаква от една безмозъчна и деструктивна и пребозала кука!?Срам и позор държавата се управлява от мафия и мутри!

1. Добре че останаха някакви интелектуалци в Бългаиря, въпреки уродщините на комунизма. 2. Добре че успяхме да вкараме дясно управление и да изметем доста комунисти от управлението, че да доживем малко цивилизация и у нас! Без техническата интелигенция и без ГЕРБ товя нямаше да се случи и щяхме да тънем в същата корупция, лайнарщина и цинизъм, които бяхме за съжаление свикнали да виждаме ежечасно през комунизма. А Цецо разби съдебната система. Няма спор. Той беше острието. Ккавото и да приказват за него, това е факт.

Коментар на един надъхан или нашмъркан непълнолетен чекеджия,много ми е смешно родените след 1990г. да дават оценки на "кръвожадния комунизъм"и избитите стотици хиляди"интелектуалци"сега какво имаме? гей паради,"хуманно правосъдие"/единственно към циганите/правото ако можеш да се добереш жив до дома си,правото да не зави си нищо от тебе.Абе ахмак навремето имаше институция ДЪРЖАВЕН НАРОДЕН КОНТРОЛ-оплачеш ли се там -където минеше "трева не никнеше" и никой с пръст не смееше да те пипне!сега било демокрация значи да те убие някой мангал е демократично?Не мерси от таквази ДЕМОКРАДЦИЯ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

А бе малко вентилаторче,нали цялата пасмина от Герб са или комуняги,или деца и внуци на комуняги!И даваш за пример Цв.Цв.,който е отявлен престъпник,при това с присъда!Мафията и най големите престъпници в момента управляват държавата,но ти си много мъничък за да можеш да ги знаеш някои работи!Такива,като тебе ги шибат нежно,а те се радват и пляскат в прослава на диктаторите си!Малък глупак си ти Сайше!

"Моля пращайте ми бакшишите с пощчнски запис" -Келнера

към комунизма -всеки шпионира всекиго, заприличахме на КНДР

"Нашето предложение е след публикуване в интернет глобата да се счита за връчена" ?! А защо в интернет. Може да си я напишат по стените на служебната тоалетна. И като ще признаваме снимки и видео - аре да видим колко снимки на полицейски коли ще ви изпратя, шофирани от полицаи без да са опасани с колан. Пък за спирането им на забранени места - не сте и сънували. Такъв автогол си вкарахте, ама то човек като е тъп, обичайно е за дълго.

Дали може а? Вие да си пиете кафета по цял ден а съвестните граждани да снимат и да ви вършат работата? Докато не излезете по улиците да си вършите работата за която взимате заплати, нищо няма да се промени! Ами хайде направо да ги бием нарушителите а? Ама той ме засече, затова го пребих... нали така казаха по телевизията че трябва! Не мога да повярвам докъде стигнахме!

РАПОНА ГО НЯМА В НОВИНИТЕ ДНЕС... ЩОТО ЩЕ ТРЯБВА ДА ОБЯСНЯВА ЗА НОВИЯ ЗАЕМ 2МЛДР! ЗАБЕЛЕЗАЛ СЪМ, ЧЕ ПРИ ТАКИВА НОВИНИ СЕ ПОКРИВА, А И ЖУРНАЛЯТА УСЛУЖЛИВО НЕ ГО ТЪРСЯТ... И НИ ЗАНИМАВАТ С БИТОВИЗМИ КАК ЩЯЛ ДА ГЛОБЯВА КАТ...

Що при6азки се изприказваха 8а нещо което не несъстоятелно, но дразни чувството ни за справедливост и свобода!!! А, през това време, държавните ни мъже, под носа ни, докато се 8анимаваме с простотиите на КАТ, теглят нов 8аем от 2 млрд. лева! Честито, задлъжнявхме още повече! Хайде замислете се, кое е по важно предложенията на КАТ или това че затъваме в дългове!?! На позналите, честито бръснене!

Ами ще напълня КАТ със снимки на автобуси от градския транспорт в София...

Сега дойде времето. Като имаш някому зъб, снимай, публикувай.

Ако не прави нарушения - какво да снимаш? Ако прави - за снимане си е.

Мога да Ви гарантирам, че няма шофьор , който да мине 100 км по пътищата и да не направи поне няколко нарушения , дори и несъзнателно! Така, че на тия дето снимат им пожелавам успех - те също правят постоянно нарушения! Трафика е така устроен, че не може да не правиш нарушения! За мен е по-удачно на КАТ да им разрешат да снимат законнов реално време докато се движат сред колите като фиксират серия от опасни нарушения на един шофьор с потенциал за ПТП - взимат книжкатка и дотам със снимането!

ВСИЧКОТО БЪЛГАРИН-ДОНОСНИК!!!А МИЛИЦИОНЕРИТЕ,ЩЕ СИ ВЗИМАТ САМО ЗАПЛАТИТЕ!ЕЙ,НАТОВА МУ ВИКАТ РЕФОРМА!!!БРАВО НА ГЕРБ!!!

Това е начина защото бълагрина не знае как да употреби свободата и злоупотребява с нея. Следователно трябва не е узрял за свобода и ще бъде сниман и донасян. Така ще се спре голям част от идиотщините по пътищата. Аз скори отива да си купя регистратор да регистрирам малоумниците по пътя.

КАТ вместо да си върши работата измисля глупости. Защо не обясни на хората че такива заснемания нямат правна сила в съда и глоби на база на тях няма как да се вземат? Защо не обясни че пратилия снимката става свидетел и е може да бъде разкарван по съдилища дълго време. Аз лично познавам хора в рекламния бизнес за които не е проблем за 10 мин да направят снимка че колата ти е качена на върха на Хеопсовата пирамида. И да питам какво стана с оня катаджия дето го бяха снимали да взима рушвети?

Нова ТВ, вече в ролята на Държавен вестник??????????????????

Те и данъците могат да се плащат по интернет, но е толкова омотано направено, че не знам колко човека реално го ползват това "улеснение". Предполагам и с тези глоби ще е така.

Много е лесно даже. Регистрирай си партидите на имотите в epay и излизат като сметка за плащане. Един цък и си ги платил. През сайта на общината може и да е омотано, не знам..

Като чета информацията се сещам за вица с българите и казана в ада - тръгнели някой да излиза от казана, другите го дърпат обратно. Сега ще започне взаимното топене и отмъщаване за какво ли не, а политиците ще си живуркат щастливи в парламента и правителството.

Очакваййте скоро и плащане с виртуални Биткоини. PayPal... и бонус парола за порно сайт.

в такъв случай може да разчитаме, че юнакът пеничанин от вчера, решил да изпреварва по зелените релси, вече е получил честитка. Или?

от 1.4.2016. не четеш ли ?

Нека първо погледнат ескортите на власта, който по незнайни причини нарушават закони и конституция! Незнайно как са си придобили права да нарушават закона по пътищата само с една синя лампа!?! Нито са полиция, нито пожарна, нито бърза помощ! Е, питам аз поради 6аква причина властимащите имат такива права и кой им ги даде! Защо не погледнем тях, а им се подаваме на интригите да се самоизядем! Да спрем хулиганското поведение на пътя извършвано от ескортите на власта!

явно соц носталгия гони бедняците в България = тайно си мечтаят да сме като в СССР в момента, всеки трети сътрудник на милицията. И доносничи, че Вова си купил нов лек автомобил, че слуша западна музика и псува Путя.

Ако си мислиш, че в USA не доносничат, отиди там и пробвай да не си окосиш ливадата :)

Авееее, мишоци дет номежете и да карате! Вие ли ще взимате работат на КАТ Ве???? Дето 1000 години ДС...сега понеже сме малумен народ ще ходиме и да се клепаме-понеже малко пари взимат Органите! Аман от доносници! Ако КАТ е на мястото си няма да има нужда от мишленца с камери от количките си!

Ако караш като нагъл селтак на улицата, ще те клепам не, ами и един бой ще ти хвърля, ако те спипам.

Ейй, самоизяждаме се! Ако снимаш политик, тогава съда не го признава записа! Колко журналисти пострадаха от това! Но КАТ ни казва, снимайте на воля , всичко е разрешено! Идиотска страна, граждани идиоти!

Имаше един съвестен гражданин, който снимаше по пътя за златните мостове за "опасно шофиране", май не снима вече?

В грешка си, снима и даже инициативата му се разраства!

Супер! Само днес ще изпратя 4 снимки на КАТ за паркиране в зелени площи. Пред блока умират да се катерят по тревната площ.

Така или иначе в акта се пишат данните на 'свидетеля' , копие от акта ви се дава на вас, така че ако 'свидетелят' , този съвестен гражданин с камерата си намери колата леко изгоряла или със счупени предно и задно стъкло някоя сутрин да не се чуди от къде му е дошло..

Мойта е силно охраняема затова нямаш шанс. По скоро мисли как няма даправишнарушения защото във всеки един момент ще бъдеш заснет,а некак да отмъщаваш.

И понеже свидетеля разполага и с данните на нарушителя, то може да мъ върне услугата.

А защо да тръгваме на саморазправа и да рискуваме да бъдем заловени докато вандалстваме. По готиното е свидетелят да има работа със съдебната система: - обжалваме акта пред съда - паралелно с това завеждаме дело срешу свидетелят за набеждаване и незаконни проследяване. - искаме да ни се извини публично в медиите или го съдим за 50-100 лв. Разказваме му играта в продължение на 1-2-3 год. Да бъде разкарван по съдилища. Избиваме му от главатс че не е шпионин, разузнавач, служител на кат, сътрудник на службите. Набедил ни е за нарушение, което не сме извършили, тъй като акта е отменен. и т.н. Смимайте , ще стресирате някой пенсионер най-много.

Типичен идиотизъм! Заради мнимата сигурност, някой са готови да им ограничат гражданските права! Комунистическата-тоталитарна система беше дотегнала на хората именно поради това че всеки следеше другия и го клеветеше пред власта! Е, тази система си отиде, но някой иска пак да се върне под друга форма! И си задавам въпроса, оти ручахме жабетата през 1989 г!? Кои са КАТ че да признават или отричат основни граждански права!

Да ама и всеки да си прави какво иска не е по-добре. Затова обратно...

Като начало могат да сложат по една камера в МПС-тата на градския транспорт. Когато някой наглец прави глупости и пречи на градския транспорт, шофера натиска едно копченце и маркира кога е станало нарушението. Като се върне в гаража, данните се източват и нарушенията се предават на КАТ, който изпращат честитки. 100% ще бъдат събрани милиони в рамките на първата седмица.

те щото градския транспорт са много примерни ;))

В Бургас уж се канят да слагат камери в автобусите. Да видим докъде ще я докарат. Засега е на нула.

а кой ще плаща глоби за дупките по пътищата

Опашките са от бай Тошовото време на голямото нямане. Абе аланкоолу, пращайте глобите по пощата като в нормалните държави, с платежно и банкова сметка. Ако отворкото не плати, му ги удържат от данъците. Много сложно.

Искате да изпълнявате работата на КАТ? Заплатите ще се взимат от други!

Щрак! Честито на свикналите да нарушавт законите. Само да спомена, че виновни за неспазването са и тези, които ги творят и съблюдават.

Ще признават кадри снимани от случайни хора, по конституция няма право никой да ме снима без разрешение,за това и има знаци къде има камери ,дръжте се по сериозно и стига прах в очите

Ша та снимам, ша та снимам! Ти глей да изпреварваш на забранен участък...

Така е, при първото обжалване пред съда, веднага ще отпадне Акта. Няма смисъл да се прави нещо, преди да е юридическо издържано отвсякъде! Вярно, че МВР иска да откликне на народното недоволство, но нека първо законотворците си свършат работата!

А каква част от българите според вас са чели КРБ и законите? И каква част от тези, които са ги чели, са ги и разбрали? И какво част накрая ще обжалва акта в съда?

И още. Каква част от българите има правна култура и е свикнала да си търси правата в съда? Както и каква част от българите може да си позволи юридически и съдебни разходи?

Колата ти ще снимат. Теб може и никой да не те снима. После честитката отива при собственика на колата. А доколкото ми е известно, колите нямат конституционни правва да не бъдат снимани :)

Не е точно така. Собственика и колата може да са пакет, а тогава реално снимат собственика. Зависи от конкретната ситуация. После собственика може да ги съди, че са му нарушили личното пространство и така той после е имал проблеми.

Слагам камерата и погвам всички ТХ, У, А, Р, СА и т.н които само цапате града ни и си мислите че сте си на село, особено ТХ чобаните!

КАТ като е-услуги и обслужване на граждани са много назад. В столичния усилено крият и ПОС терминалите, за да се редиш на опашка за банката и за да буташ комисионни. Иначе глоби си плащат само добросъвестните, който не е поискал, той не е избягал от плащане на акт.

Г-н Рановски, едва когато интернет стане безплатен за гражданите, ще имате право при качването на глобата там да я считате за връчена.

Държавен вестник,безплатен ли е ?

Има он-лайн безплатна версия

Повечето коментари по повод инициативата за признаване на видеокадри с нарушения и подобряване на събираемостта на глобите са негативни. В същото време масово се изказва възмущение от неспазването на правилата за движени по пътищата. Отново сме в типично родна ситуация - искаме да се спазват правилата, но ако може ние самите да минаваме между капките. Всяка сутрин, по време на пътуването ми към работа се сблъсквам с десетки тарикати, които се опитват да прецакат останалите участници в движението, и да ви кажа много ми пречат. Ако пречат и на вас, не се противете толкова на правилата.

Ако всичко е законово регламентирано, адмирации. Обаче КАТ били казали........моля ви се

А,тази няма да стане,ние да работим и в случаите на нарушения за вас,дето се криете в колите и се пенсионирате на 45г.На джигитите и това не помага.Стига вече.Сами да се топим.

И като има процедура по "принудително" събиране на глобите, защо 50 % не се събират?

Хубава идеи ама се чудя на тези с видеорегистраторите. Самите те са в нарушение на закона, тъй като никъде по автомобила не са си сложили стикер че заснемат в реално време. Никой не може да бъде заснемам и фотографиран без да е информиран / изключвам случаите на срс и съдебни решения/. Така че ако някой такъв превъзбуден гражданин обхванат от еуфория да заснема нарушители , ме снима, ще се видим в съда за незаконно проследяване. А защо аз не заснемам - защото си плащам данъците и не смятам да изземвам функциите на кат. Та така - успех с китайските камери и кандидатствайте за работа в службите, там ще сте по - полезни!

Тонката явно обича да кара в бус лентата с Бе Ен Вето ..... Нищо Тонка , плащай по 100 лева на бус лента - па оди обяснявай кой как те е снимал...

Не , въпроса е принципен. Точно ние ще снимаме нарушителу, но и ние сме такива.

е безценна, когато някой, както казваш превъзбуден водач ме офраска на пътя и "случайно" катаджията се окаже негов познат и ми вмени вина необосновано в розовия протокол.

За това те подкрепям! и е полезно срещу познати ченгета и всякаква подобна шуробаджанащина.

Полезна е и срещу цигани, които се хвърлят да ги "блъснеш" и започва квичене за пари.

Абсолютно съм съгалсен. Откъде накъде разни ще се изживяват на доброволни сътрудници на КАТ без никакъв регламент в закона и ще ме снимат. Това няма връзка с начина на контрол и наказания при нарушение. То тогава всеки втори по пътищата ще е Детектив Птицечовка.

Ми не нарушавай правилата и никой няма да те снима,ревльо

Не си съвсем прав - не са в нарушение. Както и аз не мога да те съдя ако си снимаш в парка детето и ме хванеш в кадър.

деер

Т.е. висенето в интернет е задължително !?!?!?! Много тъпо и този човек ще се пенсионира със 20 заплати ....!!!!!! Всички полицаи да следят за пешеходните пътеки и всичко ще се нормализира!Елементарно е, че профилактиката е по-добрата стратегия, отколкото на всеки човек, да му сложиш полицай. Сега ми отговорете, ако разходиш свидетеля по 1 или 2 инстанции, но дори и само за едната да успеете да се уговори и той пропусне, какво следва ?!?! На неговата сметка ли ще се брои изхабеното време на лицата ангажирани с казуса?Ами, ако той отива в съда в уреченото време и делото се отложи?!Какво правим? Кой плаща? Ами ,ако се случи 2 пъти?Ами 3?!

Заснехме полицаи в нарушение, признавате ли?

50 % от глобите не се събират, т.е. 50 % от нарушителите остават ненаказани. Това е много сериозна причина катастрофите да не намаляват, а да се увеличават, каза пред Нова тв Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите от катастрофи. Това абсолютно не е вярно. Високите глобите не могат да решат проблемите. Те създават условия за корупция. Те действат до един момент. Най-важно е обучението на водачите.

когато карат в западна страна карат по съвсем различен начин! Дори да си позволят да карат по български, бързо разбират , че не трябва да го правят!

И в момента полицаите връчват фишовете на място. А, ако имат намерение същите полицаи да пишат и наказателните постановления, след съставен акт, значи се отваря огромно поле за преговори/пазарлък/корупция на място.