Орбан оттегли проекта за данък интернет

Унгарският премиер Виктор Орбан обеща да има референдум в страната за проекта за данък върху използването на интернет.

Обратно в новината

Коментари - Орбан оттегли проекта за данък интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Малеее, тук 4-5 спамера ще направят коментарите нечетими. Да се прави референдум по данък върху интернета е пълно безумие и потрошени пари. Точка. Няма как такъв данък да се приеме. Това си е еквивалент на данък въздух, защото вече практически всички ползват интернет. И щом се опитват да въвеждат подобни безумни данъци, значи някъде някаква дупка в бюджета се крие и скоро ще се покаже.

loyola

A на нас ни обясняваха, че данъците не можели да се обсъждат на референдум?

Шило

Хейтърите, а първо да направим България като Унгария, пък тогава да връзваме кусури! Орбан направи много за тази страна, естествено заедно с екипа си, и затова го предпочитат унгарците.

тук комунизмът е бил много по-жесток от унгарският. Пък и ние сме си били безропотни мишки, голяма част са поддържали комунизма. Унгария първа се дигна 1956 и беше удавена в кръв от руските танкове. Унгарците просто са друго тесто

унгарския Сидеров подви опашка

Ей лъжец,я кaжи към кого Унгaрия имa външен дълг ???

ПИПО

Той е платен, остави го. Работата му е, да пише лъжи, което е супер тъпо при положение, че всяка една информация може да бъде проверена на секундата.

Дори ЕС признa Унгaрия зa икономическо чудо,нaмaт еднa стотинкa външен дълг,изгонихa от стрaнaтa МВФ,обложихa с допълнителен дaнък чуждите вериги,по - нaглите ги изгонихa,имaт 8,5 % ик ръст зa минaлaтa годинa,зaбрaнихa гей брaковете ....

ИМАТ ДЪЛГ, НО Е ПО-МАЛЪК ОТ ПО-РАНО. Изплатиха стари заеми и взеха нови.... Но новите заеми са при по-ниски лихви вече, защото в световен мащаб лихвите паднаха. Така че за унгария е по-изгодно. Освен това Унгария е сред малкото страни в които дългът пада като процент от БВП. Във почти всички расте.

Този данък само показва че Орбан е забатачил нещата. Дългът на Унгария вече е 80% от БВП , а 31% от хората живеят в риск от бедност.

Да ти е хрумвало, че по-скоро той се опитва да ги отбатачи? И да ти е хрумвало, че забатачването е настъпило в следствие на предишни про-западни управления? Я виж за пример България.

ПИПО

Абе, ти луд ли си? Прочети доклада на Евростат (има го в нета) и после ръси мозък по форумите.

откога хвалиш крайнодесни ,червенотиквениче ?

Дългът на Унгария не е 80% от БВП, а 76%, миналата година беше 79% ...ТОЕСТ ПАДА. ТАКА ЧЕ НЕ ЛЪЖИ И НЕ МАНИПУЛИРАЙ - ФАКТИТЕ СА ОБРАТНИ. Унгария е сред малкото страни в ЕС, в които дългът пада като процент от БВП. Във почти всички расте, само в унгария, дания и чехия пада.

Konstantin

Абе смешко дългът на Унгария е над 100% от БВП-то и...Към второто тримесечие на 2014 е 118%...

Поредният малоумник "приятел" на Путин. Навремето беше се изказал че Гърция не трябвало да си връща заемите. А самият факт че след като стана премиер , си купил футболен отбор и верига за хамбургери, обяснява всичко.

Виктор Орбaн-Велик човек,велик държaвник,a не aмерикaнскa подлогa !

И кое пък му е великото? Просто е един обикновен тъп популист.

ПИПО

От както е на власт, Унгария е с най малка инфлация и най малък дефицит. Вкара закони за земята. Постави националните интереси на първо място. Страната и икономиката се развива с страхотни темпове. Изплати дълга към МВФ и ги изгони от страната. Направи закони за чуждите фирми. " Чуждите фирми трябва да работят за унгарците, не унгарците за тях". Над 66% от населението е с него. Та, къде е популизма? Популист е наш Плевньо, който ни убеждаваше как сме щели да внасяме газ от различни източници и сега се оказва, че такива просто няма. Разбра ли платен троле?

humfry

Пътя към Ада е осеян с добри намерения. Все повече достигам до заключението, че страната и народа, където и да се намират те, не заслужават хора, които да правят нещо за тях, защото прекалено малко са проумяващите го. Останалите много лесно се подлъгват по сладки приказки.

"Говорителят на унгарския парламент Ласло Кьовер даде да се разбере, че ако Брюксел продължава да сочи на Унгария, как следва да управлява страната, тя може да напусне Европейския съюз. Великобритания и Унгария практически едновременно заплашиха ЕС с излизане от него".

Съществуват най-различни данъци. Някои от тях са безпочвени, а други уж смислени. Всичко както винаги зависи от гледната точка и интереса. Съвсем теоретично, ако този данък "интернет" се прокара, това в никакъв случай няма да цензурира достъпа до Интернет или да го намали, защото в най-лошия случай доставчиците ще вдигнат малко цената. В условията на реална пазарна икономика ще има и доставчици, които ще вдигнат цената с по-малко или изобщо няма да я вдигат.

Този цитат не е за хора с гладки мозъци:)))))

идиоти. Знаете ли какво означава да работиш в интерес на държавата и народа си ? Вие подкрепяте всички , които работят за интересите на САЩ и Сорос , дори това да води до ликвидиране на държавата , а всички останали са руски подлоги. Ооо, свещена простота.

"Руските подлоги" в Унгария купуват евтин газ от Русия, плащат евтин ток от АЕЦ, внасят нефт от Русия и прочие лоши неща!

ПИПО

Освен това, Унгарското правителство, поиска да си върне контрола на ЕРП тата и веднага бяха смъмрени от Вашинктон. Ако не дай си Боже искаш да работиш за страната си и не си съгласен с Големият Брат, ставаш русофил или диктатор.

Обясни защо след като ние сме им "братушки" руснаците ни продават най-скъпия ток! Не е ли за да ни приложатполитически рекет?

ПИПО

По данни на Евростат за последните 4 години Унгария е достигнала най-ниската инфлация от 40 години насам, най-високата заетост от 22 години насам, успяла е да разплати предсрочно дълг от над 2 млрд. евро през миналата година. Този човек направи много за народа и страната си.

така е, но соросоидните протестъри в Будапеща са готови да го свалят заради 5 лева (2,27 евро)!

Вашингтон и Брюксел използват една смешна сума (2,27 евро) за да се опитат да свалят чрез протести Орбан, който им е неудобен по геополитически причини. Човекът не подкрепи санкциите срещу Русия, иска Южен поток и дори подписа договор за строеж на руска АЕЦ в Унгария. Затова САЩ го сложиха в Черния списък. И той като много руски политици има забрана да влиза в САЩ! Уникално!!! Санкции срещу държава от ЕС и НАТО! .

Унгарският премиер Виктор Орбан и руският президент Владимир Путин е възможно да подпишат споразумение за ядрено сътрудничество, съобщи Reuters, позовавайки се на изявление на говорителя на Орбан през националната информационна aгенция MTI. Унгария може скоро да сключи сделка, по силата на която руската компания "Росатом" да построи два нови блока в АЕЦ "Пакш", южно от Будапеща, който сега има мощност от 2 гигавата.

Протестиращите са били 200000. Как няма да клекне руската подлога?? Скоро ще го изритат тоя като Янукович. Такъв тоталитарен режим е установил в Унгария.

Орбан и руска подлога? Да ти кажа, че Виктатора е шеф на унгарското СДС и тяхната версия на Костов+Бойко = демократ-анти-комунист + човек от село, който АЗ ПОСТРОИХ, например стадион в който няха кой да ходи - всички са на Запад, благодарение на реформите.

Да бе... знаем. Всеки "режим", който не е проамерикански - е "тоталитарен"! И всяка военна хунта е "демократична", ако е в угода на САЩ.

Руска подлога е майка ти.

Ето това е нация!!! Браво на маджарите. А ние сме..........

"нормално европейско общество няма да търпи руски подлоги" Без коментар.

Ми, прав е. :) И един плюс ти е от мен. Цитата е хубав. ;)

Клекна унгарският фашага :)

Един наивник на средна възраст, може би?

Данъка не е насочен към потребителите,а към ДОСТАВЧИЦИТЕ.В Германия се плаща около 50 евро на месец данък телевизия от потребителите....Проблема е,че Орбан не е угоден с някой свои действията на САЩ и други ЕС кръгове ,затова се опитват да му направят майданче.

Първо - не е така и второ - доставчиците ще си го вземат от поребителите, няма да си го извадят от джоба.

Добре, че доставчиците не са хора. Ама нали не произвеждат чогун, значи за нищо не стават.

17 евро е. 50 е, ако плащаш на тримесечие и се дължи за апартамент, без значение, колко хора и колко телевизори има.

но унгарците ще изпреварят и САЩ и ЕК и сами ще го пуснат в канала. Никое нормално европейско общество няма да търпи руски подлоги.

Тъпото комунист, е тъпо комунист! :) То и ДДСто го го вземат данъчните от доставчиците, ама кой го плаща бе, чугун!!! :D

Редко си тъп. Като аз плащам 20 кинта и на доставчика от утре му кажат 5 кинта на абонат, познай дали от другия месец нема да плащам 25 кинта. А пък първоначалната идея да се плаща данък на трафик е най-безумното нещо, което се е раждало напоследък като идея за данък. Като знам аз лично колко трафик съм навъртял само по работа (и то по европейски проекти!), фирмата ми трябва да затвори кепенци само моя данък като плати.

Ще го спре,ами къде ще ходи-срещу толкова народ.И нашия отстъпи преди около две години,но ето го, пак напира-само,че прави ОГРОМНА грешка,ако мисли,че сме забравили за миналото...

Щом не успяха в Унгария, този данък на интернета да го въведем в България! Заедно с поредното поскъпване на тока и на въвеждането на данък въздух.

То така и ще стане.

Оригинално унгарско именце сте си издокарали :) И данък "форум" ще има - тогава ще останат да пишат само платените... ; ) Пък на унгарски банкомат било... серекеш...

На унгарски банкомат е банкавтомата

Така е, когато има силно чувствително гражданско общество, защо ли никой не им каза соросоидите протестират !!!!!!!!!!!

Не бъркай нашите платени "протестъри" с позицията на един НАРОД.

Александър

Кажи, къде се плаща, че сума приятели бяха по протести, а един лев не взеха. Или говорим за на АТАКА хората, че там даже и по ТВ ги дадоха, че им се плаща?

този Орбан е по-кух и от путлер... харчи за референдум, богата унгария е повече от Германия дори ..

Демокрацията е от хората за хората. Не виждам нищо по-нормално един премиер да проведе допитване сред народа по тема, която пряко го засяга, особено ако ще му бръкне в джоба! Това че ние сме свикнали само да ни стрижат и е.ат, без даже и да ни питат си е лично наш проблем...

естествено, че референдум трябва да има за сериозни теми обаче. Първо този данък е доста глупав и на практика налага някаква цензура върху информацията-руски стереотип. Та за чий ще харчи пари за някаква глупава идея? Да направим и ние един референдум, дали искаме да ни се увеличат тройно заплатите от другата година, а? Нямаме ли право да си кажем мнението по този въпрос? Или пък още един след това, дали искаме да станем първата космическа сила? Или искаме ли България да открие най-големите запаси на петрол? Нямаме ли право по такива въпроси?

...клекна :)

Вчера четох,че в Испания е гласуван данък върху нета, който се налага защото ползват Гугъл. Влиза в сила от 2015 година. Явно и при нас ще дойде. Но има хора като мен, който не ползват Гугъл.

БATKO

DuckDuckGo върши същата работа и не се следи от американските служби и рекламни агенции.

Александър

Е, чак пък да не се следи... Всяка голяма страна следи всичко, което й е на разположение. Това не го ли разбрахте вече?

Нещо не си допрочел. Изобщо няма такова нещо.

Ти не си допрочел. Влиза в сила от 2015-та.

Не на такива данъци. Първо ще ни го сложат малък да свикнем и после нагоре - като с автомобилите. Приумица - данък въздух.

Данъкът за автомобилите (и по-точно акциза, а не годишния данък) е резонен, когато стават задръствания, а и за поддръжка на пътната мрежа. Положението при въздуха и интернет е доста по-различно, поне засега.

Тикви, това противоречи на идеята и духа на Интернет-а! И оттам ли ще смучете? Направете си свой, платен, този го оставете намира!

Унгарците са си народ, не са мърша като нас.

Точно, но те имаха своята 1956 година, малко от пишещите тук знаят, за съпротивата срещу комунистическия режим, та там имаше частни магазини преди падане на Берлинската стена........

Така е. И ние можехме да имаме и 1956 и Пражка пролет, но преклонена главица сабя не я сече. Най-тъжното е, че продължаваме в същия дух:(

В тази връзка обаче , когато се анализира по- детаилно се оказва, че в България съпротивата срещу червната диктатура е била по- бърза, по мащабна и по- остра от всички остра от другите страни. Но и по жестоко смазана и покрита

Тоя най-сетне разбра, че този закон ще гътне правителството му.

Дефекта го превръща в ефект!

Александър

Дам, решил е да потроши едни пари за един безсмислен референдум, за един безсмислен закон. Бах, тоя ефект...