80% от децата тормозени по интернет

97% от българчетата използват интернет, а 93% от тях влизат в световната мрежа всеки или почти всеки ден, основно използвайки социалните медии.

Обратно в новината

Коментари - 80% от децата тормозени по интернет | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нямаш ли пълнолетие нямаш работа в социалните мрежи ! Само , че това не утърва на лицевата книга и прочие клозети !

Чиста реклама на фирми, които използват обществения проблем, за да си рекламират безплатно продуктите.

Никой не ги тормози ако те сами не се навират там където не им е мястото..Седнали да си пишат и майчиното мляко пък после друг им е виновен.. Каквото са търсили са си го намерили след като в къщи не са ги възпитали.

Таман за миналата година 65хил новородени - за всеки чичко по едно...

от тях повече от половината са циганчета

дебили, сър 80% сър

Къде са ви добрите обноски, сър?

Статистиката сочи, че поне 1% от населението е съставено от педофили или хора, които имат сексуален интерес към деца. Това за България означава над 50 000 човека, от които трябва да пазим децата си, ...... Г-н Колев не получихме никаква информация относно проектите на МОН да вкарат хора от НПО в училища и детски градини за да обучават децата ни знания и умения от сексуално естество и то на държавна издръжка. Сама по себе си тази ''новина'' травмира не само родители ,но и много деца способни да четат .. Бихте ли обяснили къде е границата обучение на умения-та /тормоз ?

Е, точно МОН е вкароло НПО за защита от насилие в интернет, останалите проетки на същото са в областта на джендър обучението. Да плачеш или да се смееш? МОН трябва да се сложи под строг обществен контрол. Нито един учебник или учебно помагало не е тествано поне една година преди да влезе в училище.

50 000.... точно колкото са ЮРУШчиите сред които вече осъдиха двама.

леле! ма ний сме били рай за педофилите! 50 хиляди си поделят сичките хлапета у нас.... интересно - по колко хлапета се падат на един педофил? и наистина ли той има време да пише на всичките? айде стига с тоя евтин PR! ако сте толкова загрижени - защо не направите нещо по въпроса? Microsoft записва и анализира сяко движение с мишката. секи натиснат клавиш. Гугъл - също. имаме си уж и отдел дето се занимава с анализ на електронната информация. сички социални мрежи пазят архивите на всяко едно изпратено съобщение... така че - ако сте толкова некадърни, че да може да засечете педофилите - помолете някой от ония които правят бизнес с данните. да добавят още една проверка в анализите си и да ви ги продават. ама не - по далавера е да се точат милиони...

80%, ама вие сериозно ли ... Някой разтяга много сериозни локуми и си измисля статистики ... Ако качиш клип или споделиш някоя безумна тъпотия и някой ти го каже, явно вече е тормоз. Всеки който не е съгласен с новата директива веднага го обявяват за нацист и още една торба безумия. ХВАНЕТЕ СЕ СТЕГНЕТЕ МАЛКО. Да ги държите децата в балон и да им обянсявате колко са умни и как всичко им е в краката ги докара до това положение. Нали тези същите деца като станат на 18 и ги изсирате после в обществото без грам възпитание и с представа, че всички са им длъжни нещо, щото видиш ли до преди 20 минути бяхме специални деца, ама като мина 18-тия рожден ден и вече нещо не е наред.

80%! Мислите ли, че цифрата е случайна?

За съжаление такива прояви ще останат без особени резултати в обществото, докато няма качествено образование с равен достъп, надежда за достойна реализация, възпитание, уважение, доверие, култура и работещи полиция и съдебна система.

Разликата между децата, тормозени по интернет и децата, тормозени наживо е за сметка на родителите, които не се интересуват.

Най вероятно така без да се водят военни действия успешно се унищожава психиката на младото поколение. Е все пак е западна придобивка. Всички държави отбелязват че има много деца и младежи които посягат на живота си заради тормоз по интернет и в училищата където децата тормозят едно друго.

Проблема не е в децата, които желаят да са в крак с една или друга технология, независимо от възрастта си....проблема е в неграмотността на техните родители и в начина им на поведение и отношение към собствените им деца....

Имам момиче на 9г. и до ден днешен няма Face макар да разполага с таблет от 4г........Отбелязвам, че аз съм пред моето PC приблизително по 9 часа дневно с кратки прекъсвания и се смятам за средно напреднал по темата софт и хард.....Отделно от товяа имаме познати които не знаят и дори понятието операционна система от кой тип използват компютрите им ( тоест разлики между 32-64 бита....версия или камо ли разлика между WIN или MAC) :))) но за отбелязване е че техните мили дечица едва на по 4-5г имат официално от родителското им тяло регистриран face сън снимка на детето:))) какви ще са им последващите контакти оставам отговора на Вас

Някои държави си създават собствени социални мрежи, на собствените езици. Това се финансира от бюджета и поддържа от държавата. Ние защо не го правим, а хабим ресурс само за информиране и говорене? Нека децата общуват, нека споделят, нека играят с всички други деца, а държавата да бди!