Въвеждат строг контрол в мрежата

България се ангажира да постави под строг контрол интернет. Страната ни е една от 22-те членки на ЕС, които подписаха спорното международно търговско споразумение за опазване на авторските права ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement - "Търговско споразумение за борба с фалшифицирането") в Токио.

Обратно в новината

Коментари - Въвеждат строг контрол в мрежата | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

АВТОРСКИТЕ ПРАВА СА ПАРАВАНЪТ, А ИСТИНОАТА Е СТРЕМЕЖ ЗА НАЛАГАНЕ НА ПЪЛЕН КОНТРОЛ НА ТОВА КОЙ, КАКВО НА КОГО, ОТ КЪДЕ И ЗАЩО ПИШЕ.

2013 година има избори. Много им станаха издънките,затова трябва добре да мислим преди да си пуснем гласа. Ако все още можем да избираме би трябвало да не допускаме грешки.

Кой точно е подписал това безумие? Кой носи отговорност? Защо медиите не се вземат в ръце и най-накрая не покажат на властта, че имат достойнство. С тези глупости за авторски права могат само да си въобразяват, че ни лъжат. Целта им е да имат пълен контрол и да криминализират почти всички потребители на интернет. Какво ще правят новинарските екипи по телевизиите? А вестниците? Че те сега преписват новина от интернет и я разпространяват, май журналистите ще трябва отново да свикнат да се трудят. Какво ще ни обяснят Цецо и Бойко?

Може да се стигне до там че да си правим VPN-ни със страни като Китай и Северна Корея за да си теглим каквото си искаме... Благодарности на герб/гроб за тази нова ПРИДОБИВКА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Плановете на ционистите за абсолютен контрол над масите ще доведат до световна анархия и крах на цялата система. Лошото е, че това ще стане след граждански и световни войни.

В тях са парите, нали такива като теб им ги дават като гласуват за партии като герб, бсп и сдс ... Да ти е сладко сега !!!

Само ДПС и ахмет доган ура...

Защо това споразумение се подписа тайно?Тй както се подписа и за шистовия газ -зад гърба на народа?

От подобно мракобесно и антидемократично споразумение дори Гьобелс щеше да се засрами! Но Бойко не!

Въздуха, който дишаш вече си го плащаш. Нарича се "квота за въглеродни емисии".

славно вървим и дружно при това, по стъпките на Китай и Иран.

Проблемът с АСТА е че държавата за да опази монополните права на частна търговска организация поема задължението чрез своите правоохранителни органи да събира и предава всякаква информация не само за предполагаемия нарушител но и за трети лица които могат да бъдат свързани с него,а кои са свързаните лица ще решават правоохранителите . Или с други думи използвайки търговски договор всеки може да бъде следен или преследван за нарушение извършено някъде или от някого когото не познава като по същество търговските спорове относно патенти,авторски права или притежание на такива ще се криминализират.

По тази логика за какво ми е радио или телевизия - ми че те са на почти същия принцип като нета - айде авторски права и за това, че гледам или слушам от тв-то или радиото.... Мнението на 82 също е много правилно!

Аз съм режисьор и дори се ГОРДЕЯ с факта, че някой е решил че моите творения си струват да се крадат. Не всеки за съжаление може да си позволи цената на билет или dvd. За това и аз лично раздавам безплатни копия на собствената си работа на познати и приятали, които не могат да си позволят оригинал. Пари изкарвам достатъчно и не съм алчен. Виж...ако ти си като холивудските алчни лапачи си е твой проблем. Стига си плюл по форумите моля.

А бе хане, ти поне 2000 на месец изкарваш а? Щото и аз искам оригинална музика и блу рей филми. Ходи ми се на 3D кино всяка седмица...ама заплатаката ми е малка.

Глупости дедка. Що ли се хабиш да пишеш. Забранява се доунлоадването и ползването на какъвто и да е контент: музика, филми, книги, статии, снимки и тн. Допълнително се забраняват generic хапчета (демек по-евтините версии на хаповете дето дедката отгоре лапа) и семена за които монсанто са взели патенти. Тъй, че дядка внимавай какво си садиш в градинката, че току виж те опандизили. Според Acta, ако някой се оплаче три пъти за авторското си право, те арестуват БЕЗ право на защита! О да....и планирали да сканират компютри и телефони през летищата и по границите, но не знам дали този текст ще влезе във финалното търговско споразумение (дето по някаква причина става закон). Да не забравяме, че се дава достъп на компании и правителствени организации до имайлите и чат лоиговете ви (демек не смейте да плюете против Боко, че току виж се окажете зад решетките). А честито.

Някой може ли да ми обясни какво точно ми забраняват, защото от статията не разбрах нищо.

Забраняват ти всичко и си виновна, че си родена!

Истината винаги е по средата. Вярно е , че се краде в нета, но също така е вярно, че някои авторски права, са прекалено скъпи. Нормално е носителите на правата, които са явно талантливи и работливи хора да имат висок житейски стандарт, но не е нормално този стандарт да включва мобилен телефон обсипан с половин килограм диаманти. Има два начина да се реши това протеворечие. Единия, може би непазарен, да се въведат норми за печалби за отделните сфери на бизнеса. Другия пазарния да бойкотираме продукциите им. И двата подхода са трудно реализируеми, но вярно е и другото - че не се гаси туй що не гасне, имам предвид мрежата.

При тая новина съм сигурна, че Бил Гейтс ще си скъса ризата!

да дишаме един въздух, щото ти дишаш в дворния си кенеф, аз се разхождам по билото на Еверест...или с други думи: По различни пътища вървим: ти по скъсана черга...а аз - по чипровски килим!

А за какво стана през 1933 г. (сухия режим в САЩ). Стана това, че мафията, която сама създаде този режим, забогатя толкова много, че в момента управлява света (след преврата в САЩ с убийството на Кенеди и срастването и с ЦРУ) и цензурата която обсъждаме тук е точно нейна идея (тя е господар и на Холивуд да не забравяме).

В такъв случай за какво ми е притрябвал нета???!!!

За да има работа Явор Колев!

И едно малко уточнение, което се упорито се потулва. Големите лобисти на закони за цензура и "интелектуална собственост" са НЕ АВТОРИТЕ (музиканти, композитеори, софтуерни фирми и т.н.) а ПРОДУЦЕНТИТЕ т.е. ПАСМИНАТА ОТ БОГАТИ, БЕЗБОЖНИ ПОСРЕДНИЦИ, които изнасилиха световното кино, музика и какво ли не в последните 30 г. подобно на български строители в осрана и презастроена София.

Абсолютно точно!

Наивници са тези, които мислят, че могат да се скрият правейки нещо значимо или против господарите на света. "Развитието" на технологиите през последните 25 години (комуникации, операционни системи и потребителски мобилни и немобилни устройства) се движи в посока към пълна персоналификация на потребител и крайно устройство и локализацията му в рамките на няколко метра. И пълна и тотална централизация. Всичко останало е само странична примамка за населението (най-вече децата) - шекерената обвивка на хапчето. От никъде не можеш да се скриеш мойто момче - каквото и да е полезно действие в "нета" те идентифицира моментално на няколко местенца в планините на Колорадо.

Тъмно Ви е под шапката какви неща още ще се случат! Само за 1 месец: признаване на фиктивен Възродителен процес, влизане в Пакт за старилност/ново икономически робство за бедняците/ и драстичен контрол в Интернет...Следващият месец - нови изненади!Народе, погубват те, а ти спиш и хъркаш!

Уверено вървим към "лов на вещици" по подобие на Блакула в Швеция през Средновековието. 2011 година беше апогей на Хуманизма, следва ГЛОБАЛЕН ТОТАЛИТАРИЗЪМ!

На миналогодишната тайна сбирка на Билденбергерите в Сент Мориц два от въпросите привличат внимание: 1. Драстично намаляване на световното население с меки методи/ вредни храни, вируси, имунизации, Кемтрейлс и др. 2. Овладяване контрола в Интернет, дори неговата приватизация и превръщане в репресивен инструмент...Вървим бързо към изпълнение и на двете точки! Честито!

Разрешението е елементарно, без да се правим на Гестапо по интелектуалната собственост и да следим всички по "презмцията за виновност" която предлага този подход, да се плаща на фирмите за колективно управление на авторските права, една минимална сума, но от таксата на всеки абонат. По тоя начин и интернет доставчиците няма да се превръщат в следотърсачи, няма да купуват апаратура за милиони лева, няма да се следи кореспонденцията на гражданите, която е конфиденциална и неприкосновена по конституция, а и хрантутниците ще са доволни.

И все пак....софтуерните компании ще излязат на загуба от това споразумение (дето се явява като закон). Основните им приходи идват от бизнес продажби. А бизнеса избира софтуер, за който има разработчици, дизайнери и тн. Ако няма пиратски копия, откъде ще се учат тези хора да ползват софтуера? За това и торент сайтовете предлагат най-вече бета версии вместо крайни продукти.

Според ACTA: Свалила баба Пена снимката на внучката от фейсбуко. Обаче внучката помнела, как баба Пена дала на брат й 50 лева, а на нея само 20 за Коледа. Оплакала се внучката 3 пъти за авиаторското си право над свалената от баба Пена снимка и...хоп баба Пена зад решетките-без съд, без право на защита. Няма как да не намразиш хората подписалите се под това "търговско споразумение- закон".

Дааа, става по-зле и от светата инквициция - там по донос, независимо от кого /най-често от някой, който ви има зъб/, без да се проверява можеш да отидеш в лапите на светата инквизиция за това, че си еретик, че отхвърляш правата вяра и църква, че си вещица или магьосник и прочие и да завършиш средновековния си живот опечен жив на кладата, за гарнитура усилено измъчван преди това. Но сега с предимствата на електронните технологии терорът и безобразията могат да станат значително по-големи. Особено когато нашите господари са рептили и служат на рептили!

Некои правола се налагат. Че взехме да оценяваме неамерикански (бюджет реклама) а ..... оригинални, близки и бедни като нас .напъни. лошото на торентите е, че са критиката на потребителя. че са причина да се търсят нови .nD идеи. Неща , които се раждат в дом на дърводелец...Tо са видяло- пак ша я правиме елката. или някой друг. Просто помнете - има филми и музика , които нито са американски , нито руски,..Просто човешки.

Наивно изказване, ИБ! Спомнете си как в най-законопослушната държава Швеция при преди предпоследните избори хакери от Кристиандемократите бяха проникнали в компютерите на предизборния щаб на Социалдемократите и им бяха разкрили спатиите. Ами как американските аташета снимаха уж без разрешение граждани на Швеция и обекти? Тук никаква законност не действа. Тотален контрол по всички линии. И не се самозалъгвайте, че на вас ще ви се оттдаде да измените положението като изгоните всички досегашни партии от парламента. Нещата са много, много по-сложни.

Да, кстати Асанж в коя страна го погнаха? И за какво? А ВСЪЩНОСТ за какво?

Моркове, не аз наивно гледам, а ти не може да разбереш същността на проблема. Не отричам, че в правовата държава може да има такива опити за корупция, там където стъпва човешки крак корупция ИМА. НО в правовата държава е важно, че законът действа силно и независимо и има на кого да се оплачеш и да получиш справедливост. Провери, със сигурност социалдемократите са се оплакали на закона и се води дело по въпроса, което обезателно ще се реши справедлив пак ПО ЗАКОНА. т.е тези страни имат добре работещо и некорумпирано правораздаване и правоприлагане. Случаят с Асанж- ами всеки гражданин може да обвини друг в сексуален тормоз, това е гражданско, а не наказателно дело, важното е КАК ще се реши. Доколкото си спомням Асанж е вече е напълно оневинен от същото това правосъдие на Швеция. Докато в България НЕ действа съдебната система, човек няма на кого да се оплачи, бат Боко е сложил съдебната система под мишница и той е БОГА -само той може да реши твоята съдба -той коли и той беси. Абе научете се да мислите малко повече, живеете в правови държави, а се оказва, че не ги познавате и продължавате да живеете там , вари го печи го, с българското недоразвито демократично съзнание. И за пореден път ти казвам-вземи и се регистрирай, щото всеки тарикат може да излезе с твоят ник и да те орезили. В България такива тарикати с лопата да ги ринеш-там не са европейци като шведите.

ами и тук няма да можете да цитирате Ройтерс или БибиСи, защото и те имат авторски права. да не говорим за снимките.

Да. И снимките дето ги ползват- ББ може да си иска правата сега. Да не говорим, че имат вече право да те цензурират и дебнат и по форума тук. Хе-хе какво светло бъдеще ни чака! Само се моля този дето се е подписал на това споразумение да ми падне...

Търговско споразумение не значи закон. Откъде накъде МВР или който и да е в тая държава ще използва репресивни мерки за спазване на тръговско споразумение между държавата и който и да е. Иначе държавата утре може да сключи търговско споразумение да продаде жилищата ни и ние да трябва да се изнасяме. Досега само Европа ще ни санкционира ако... Ами сега няма ли да ни санкционира ако приложим тая простотия. Само, че имам странното чувство, че някой яко ни бъзика напоследък.

Да бе. Всеки с поне малко познания може да се скрие по надълбоко и от Осама. Ше ма фанат ама друг път.

Матьо:Те те знаят кой си бе аверче.

ГАРАНТИРАНО ОТ ГЕРБ!

БРАВО - къде са ни правата,къде е свободата на словото,къде е демокрацията и най вече щом и тук се цензурира и контролира - ЗАЩО НИЕ този ИНТЕРНЕТ/ поне си изливахме гнева от пошлостта на всичко около нас плесенясало и загнило

Ако не могат ? :)

Като не можеш да си купиш Мадона ще слушаш на Лили Иванова песните. Ако тя е съгласна, разбира се.

Искам сега г-н Тим Бърнърс-Лий да сложи едно понеже той е създателя на WWW, тогава да видим могъщите корпорации какво ще правят. Искам да ги задължава да му цъкат $. Векове наред човечеството се е борило за свобода на словото. На ви цензура сега. Прочетете внимателно ACTA. Торентите са най-малкият проблем. Май родните ни политици съвсем се самозабравиха. На следващите избори не ми се мисли какво ще става... Само че проблема е на световно ниво! Ммм още една идея. Защо не въведат и данък въдух. Към arhar погледни за агент Александър и Джими ;)

Абсолютно съм против България да толерира частни търговски споразумения, насочени против собсвените си поданици. Който цели "опазване на авторски права", да разработи и използва собствени средства за защита - ще създаде работни места, а не тарикатски да задължава всяка държава да се грижи за правата му - това са изключителни и ненужни разходи за всяка една държава. С такава прилилегия трябва да се сдобиват само авторските права с изключителни заслуги към човечеството - едва ли един филм или песен ще се преборят за привилегия от такъв ранг.

Каква всъщност е целта на този абсурден закон ? Да ни направят престъпници по презумция, за да не можем да изказваме собствено мнение и да живеем в постоянен страх, че може да ни арестуват , защото сме цитирали нещо или сме споменали някаква марка автомобил и шоколадова вафла ? Ако е така, по добре да ни слагат чиповете ?! Значи , ако някой , който и да е той, ни обяснява в публичното пространство как, след като е заколил прасето си , е станал истински мъж и ние го цитираме, това автоматически ни прави престъпници, защото го цитираме / авторски права / ? Въпросният посланик в Япония кадър ли е на ДС ?

На сила хубост. Никой не ни кара, наще политици ни вкарват в тия каши, като с козлодуй на пр.

Европейският Парламент тябва да гласува този закон като Общоевропейски ! Ако не се приеме от ЕП, закона Няма Никаква Тежест в страните които са го подписали !!! Гласуването ще е в Юни ! Лобирайте,Пишете на Европейските Депутати от вашите райони ! Има голям Шанс да бъде Отхвърлен в ЕП !

Лобирайте за този закон! Той пази вашите права на творци! Нека не бъде отхвърлен от ЕП!

Хора не се плашете . Ккато се казва , "нема начин да нема начин " . ВИНАГИ ШЕ ИМА НАЧИН ДА СЕ СПОДЕЛЯТ ФАЙЛОВЕ. Ако трябва мрежа в мрежата ще се създаде .Има техники с който не могат да засекат какво сваляш, просто четете повече и се учете.

Този закон (така като го чета) цели да прави богатите още по-богати. Лобистки е от всякъде. Друг е въпросът, че и позволява гонитба на политически опоненти. Демек ако си против Боко, и пишеш по блогове и форуми мн лесно по този закон и без право на съд можеш да се окажеш в затвора....ех, на ви демокрация.

Хич не ги е еня за правата -ако се случи нещо като зачатък на гражданско общество и недоволство-това ще е в Интернет пространството,но мутрата хитър ще ни плаши поединично...

Ами те могат други ден да гласуват закон за всички да им се надупим по един път, да им дадем всичките си пари, да им дадем имуществото си и т.н. И ние трябва да изпълняваме?!? Всички на улицата в работен ден и да ги размажем тея боклуци!!!

Значи....ако сваляш музика - 3 години затвор. Ако убиеш- помилване. Този закон позволява на фирми и правителството да те следят в нета, да ти четат личните майли, чат логовете и тн. Според него си ВИНОВЕН до доказване на противното. Могат да изземат компютри и тн от теб, да те съдят без твое присъствие...и изобщо да прилагат тактики използвани по време на фашизма и комунизма. А ИСТИНАТА е че всеки иска да ходи на 3D кино ида си купува blue-ray, но като нямаш пари....теглиш лоши копия от сайтове. Демек този закон ще наказва от ново само бедните...