Три страни ускоряват работата по Вертикалния газов коридор

Българско-гръцката газова връзка ще влезе в експлоатация през 2018 г., а в края на 2016 г. - и пълният реверсивен капацитет на газовата връзка с Румъния.

Обратно в новината

Коментари - Три страни ускоряват работата по Вертикалния газов коридор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цъфнала Теменужка в градинка! На пролет е лесно да разнасяш аромати, Теменужке, но през зимата е трудно! А и Русия още не си казала думата за 5-ти и 6-ти блок на Козлодуй?! А от Турция ще вземаме пак руски газ, нали?!

Това с вертикалния газов коридор може да се сравни по тъпоумие само с онази мацка, която в клип от чуждо "Стани богат" обявява, че между слона и луната по-голям е слона.

Слабоумието на чиновниците, които ни управляват между впрочем, личи от названието "вертикален" за потока. Поетично и невярно казано. Между земята и небето ли е въпросния коридор? Не, сигурно е от север на юг. Вертикален е за неграмотния наблюдател.

россия продава чужда газ. откраднат газ. а държи да им го плащаме с 100% по-висока цена от нормалната пазарна. ако има по-нагли от гърците то това са руснаците.

""Трансгаз" и "Булгартрансгаз" са стартирали обществени поръчки за избор на изпълнител, който да извърши ремонтните дейности под река Дунав" - На бас пак че ще е Диляна! Нали тикво?

Цяла европа се бута за Азерски газ. На първо място са Турция и Италия. България пак ще е последна дупка на кавала. И каква е цената на втечненият газ? Защото Катар продава на Азия за над 600 $ за 1000 М2.

Изпуснаха питомното, а сега ще гонят дивото или михаля за да го хванат за "шлифера"

Булгаристан да не се притеснява,ще има за всички.

Защо не променим и картата на България? Коментира вестник Le Monde- На 3 април проруските депутати в молдовския парламент дадоха на южния регион Тараклия автономен статут. В Тараклия живеят 50 хиляди души, разпръснати между два града и няколко селища с предимно българско население. Нашият регион трябва да запази българската култура, затова Тараклия трябва да има специален статут, заяви депутатът от Комунистическата партия Елена Боднаренко, която е съавтор на проектозакона за автономията. Стремежът към автономия на българското малцинство притеснява Кишинев. Този проект изглежда безобиден, но целта му е автономията. Това е опасно, в момента създаваме ново огнище на нестабилност, казва проевропейският депутат Валериу Мунтеану.

Защо това се крие от нашите власти? Това е български автономен анклав! Защо не окажем помощ на братята ни за автономия? Защо не им предложим присъединяване към България?

Защо им е независимост, след като ИМА държава Р. България, и след като считат, че са българи? Редно е да се присъединят към България, а не към русия! Много ми е чудно какво ще кажат руските "застъпници" по въпроса- защо ще се иска автономия, а не присъединяване към БЪЛГАРИЯ- НЕ КЪМ РУСИЯ???

След като навсякъде ТРЪБИТЕ колко добър адвокат сте, защо няма един Ваш коментар за Съдебната система, Съд, Прокуратура? Знаете ли изобщо къде е Съдебната палата или сте чували, че има такава трамвайна спирка?

БЪЛГАРИ в Русия НЯМАТ право да се определят като такива!

Нефтогаз обвини Газпром че възпрепятства обединението на енергийните системи на Украйна и ЕС 22 Април 2015 21:50 Агенция "Фокус"...Сега Газпром отказва да предоставя информация за бар-кодове, което пречи на процеса на обединение на енергийните системи на Украйна и съседните европейски страни в съответствие с енергийното законодателство на ЕС, казва се в съобщението.

кога Украйна е в ЕС, че май съм пропуснал? За какво обединение на енергийните системи иде реч? Пък това за бар-кодовете ми е някак си познато от стоките в хипермаркетите. Уверен съм, че природният газ (като вид стока) се транспортира с бар-код! Или греша? За този бар-код ли става въпрос?

Шило

хареса ми един коментар по същия въпрос: "Вертикален газов коридор с два хъба отстрани"!

Дадохме на гърците баницата и сега те ни подхвърлят трохите.

не са излага с името си... ВРЪЗКАТА С РУМЪНИЯТА - дет я строихме в посока ОТ БОГАТА НА БЕДНИ ГАЗОВИ НАХОДИЩА БЪЛГАРИЯ към БОГАТАТА НА ГАЗ РУМЪНИЯ, при това с ЕВРОПАРИ... ДУНАВ Я ОТНЕСЕ!!! ПРЕДИ ПО НЕЯ ДА ПОТЕЧЕ ГЪЗ!!! СЕГА ША СТРОИМ НОВА... ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ ТИ ГО КАЗА!!! ДУНАВ ОТНЕСЕ ТРЪБАТА В МОРЕТО!!!!

чесно казано погледното от страни на това което се върши в Б-я идва ми кажа ми иб=ти си ма=ката но не не мога боли ме макар че вече едвали ще се върна някога в тази страна пълна с роми

Борисов казва на съвместна пресконференция с Путин: "С подписването на днешното споразумение ние даваме възможност на следващите правителства в България да получават по НАД ДВА МИЛИАРДА ДОЛАРА ГОДИШНО от този тръбопровод в бюджетите си, а не да дотират чужди компании".

(ноември 2010-та) интервю за Файненшъл Таймс, в което казва: "Този проект ще създаде нови работни места в България. Следващото правителство ще събира транзитните такси за газа, транспортиран през газопровода, и ще могат да се изплащат по-високи пенсии, да се строят музеи и стадиони". ТРЕБЕ ДА МУ ВЕРВАМЕ БИЛ Е НА ПОДПИСВАНЕТО НА ДОГОВОРА... И КУЧЕНЦЕ НА ПУТИН ПОДАРИ ТОГАЗ.. ОТ РАДОСТ, ЧЕ Е ПОДПИСАЛ ДОГОВОРА...

След Тодор Живков не можем да случим на политици-държавници,милеещи за държавата и народа.Само празни приказки,далавери,заеми,...,а народа потъна в нищета и беднотия.Срамно е,че при това положение сме в ЕС.

Не зная каква газ ще оима и колко евтина ще бъде, но доматите са от 4до 7 лв килото,а да не дава господ в на лекар да ходиш или от общината разрешение да искаш.

Няма друг газ освен руския газ и Путин е неговият пророк. Може да съм тъп, но ако ми вярвате, съм относително умен, а тъпите сте ние.

кога ще се явът на хоризонта и правители които ще мислят макар ималко но за бъл -я народ ! нима всичко що е чиновник забравя за народа от които е и той - довчерешен мухльо а сега се перчи като е отгоре ! и тая българкали е или и тя няма нищо общо с б-те незнам да мразиш народа си е подло

Конец руско газово робство.

шантрапа- даже не ми иска да го обсъждам тъпотии откъде ги набраха толкова

Много си далеч от Реалностите, а и главата ти е пълна изключително със "Сорос-Бръмбари"... Скрий се някъде ! С омраза, злъч, злоба и продажно манипулиране- не става !

Онова " Южен поток" АД разтуриха ли го вече или продължават да лапкат по 10 бонки на месец?

АЛЕКСАНДРОПУЛИС НЕ СА РАЗТУРИЛИ и си папкат заплатки ВЕРНИТЕ НИ ПАРТИЙНИ ПАРТИЗАНИ, пардон ЛЕМУРИ.. Ти за ЮП АД са надаш........

Пак лъжи.България е изолирана и от съседните страни.Наскоро в Будапеща нали се събраха външните министри на Гърция,Сърбия,Македония,,Турция,Унгария към тях желание да се присъедини изявява и Австрия.България я няма.Много точна и независима статия има и в Поглед инфо-"Турски поток и проповедниците на лъжите"Геополитиката е газ,нефт ,тръби.Изпуснаха питомното,гонят дивото.

същите страни са бяха сбрали в БЕЛГРАД.. ПОКАНЕНИ ОТ КИТАЙ ДА ИМ РАЗДАДЕ ЮАНИТЕ и да им построи Ж.П. ЛИНИИ за скорост до 120 клм в час. ЩЯЛ ДА ВЪЗСТАНОВЯВА ЮЖНИЯ ПЪТ НА КОПРИНАТА... И представи си нашичкото БДЖ ги ОТКАЗАЛО... Та и туй ни заобикаля... НАЛ СМЕ НЕЗАВИСИМИ...

Боковите тиквички са празни ! Как ша доде газо без турчалята? требе да се строят 2500 км с поне 4 нагнетателни станции през турско??? това значи поне 1 долар на 1000 куб м. пренос

Не разбрах само, от къде ще идва газа по вертикала. Румъния задоволява около 80% от нуждите си от собствено производство. Руснаците спират транзита през Укропия. Румъния не изнася собствен газ. Тогава от къде ще идва? И още - ако идва от Северен поток или Ямал - ЕВропа, по колко ще ни излиза транзита, който ще трябва да плащаме на всички страни по веригата?

През Турция и Гърция- пълна тръба, в Румъния компресорна станция и собствен добив, през България - голя-я-я-я-м шлифер!

А под шлифера - ХЪБ. Гоуем хъб! Като тиква.

Ами то и в момента има газови връзки с Румъния и Гърция. Въпросните 220 милиона сигурно са за консултантите?

Защо ли простата Западна Европа купува газ основно от Русия, а ние чакаме доставки от Румъния, Гърция и други подобни газови колоси ..................

Ей , хора има ли някой РЕДОВЕН у главата в тая територия България . Та да вземе да обясни до кога ще гоним дивото ........ ?

Извинявайте, но Азербайджан започна ли да продава газ на Европа и по какви тръби?

Защо министър Томислав Дончев не говори това което в действителност беше обявено. Русия предоставя газ на Турция по Турски поток. Строи хъб на Турско-Гръцката граница. Която европейска държава иска да си строи тръби до хъба по което иска законодателство. Затова и гръцкият представител изказва намерението на Гърция да строи газопровод за Европа. Ако няма страни кандидатки за закупуване на газ, количествата газ, които не са за Турция ще бъдат пренасочени. Русия нищо не налага на Европа. Дори ще се откаже от доставката на газ за този ненадежден партньор. Така че, министър Дончев, стройте си каквито искате връзки с когото и да било, газ няма да имаме, докато псевдо специалисти, политически зависими дегенерати като Вас са в управлението на държавата.

Руските дегенерати си отидоха и повече няма да се върнат.

Pesh0

Новата газова връзка, съгласувана между България, Румъния и Гърция, известна като Вертикален газов коридор, ще струва около 220 млн. евро и ще започне да функционира през 2018 г., каза Станков. Аз ли немога да смятам или дължината на този газопровод , ще е горе долу колкото и на южен поток , на наша територия . А комунистите искаха , да го построят , за 3,5 милиарда . Може ли някой математик , да сметне , колко са оклари орешарски и компания ?

Двете неща са съвсем различни

СУПЕР АКТУАЛЕН, ако ТРЪБАТА БЕ ПОСТРОЕНА.. Та да ти са сметне ОТКРАДНАТОТО ОТ ОРЕХОВ.. Във ВСЕКИ СЛУЧАЙ е с пъти по МАЛКО ОТ ОТКРАДНАТОТО ПО ВРЕМЕТО 2009- март 2013-та. Орехов, ако си забравил бе сал година и нещо на власт.. И НЕ Е ПОДПИСВАЛ ДОГОВОРИ ЗА ЮП!!! ИМАЛО Е СРЕЩИ ПО ПОДПИСАНИТЕ ДОГОВОРИ ЗА ЮП!!! Ша са ограмотиш, кат накараш внучетото ти да ти пусне в гуглета" БОРИСОВ ТРИ ПЪТИ ПОДПИСА ЗА ЮП". ТАМ СИ ПИШЕ КОГА и КОЛКО ПЪТИ.. Има и мнОООго интересни нещица от пресконференциите. БОКО СА ФАЛИ, че ша ПИЧЕЛИМ ПО ДВА милиарда долара на година....... ЧЕРНО НА БЯЛО ГО ИМА ИЗКАЗВАНЕТО МУ...

Много чудно, ходя по Гърция и забелязвам, че няма газ на всякъде?!Питам и отговорът е ще има догодина! У нас навсякъде- бих казал чудесно, но от тук нататък до къде я докарахме от по-неразвития да купуваме ние :-( Браво на всички, които ни докараха до тук последните години! Ще паля свещ да идете в друго измерение и там да ги оправите.....

Та ходиш си по Позитано и какво гледаш, викаш?

Pesh0

Отивам в африка , няма печки на дърва .Как ли се топлят? Отивам в сибир , няма климатици . ....

В Кремъл разчитат на безпристрастност спрямо Газпром в антимонополното разследване и се надяват да бъде постигнат компромис с ЕК. Това пред журналисти каза говорителят на руския президент Дмитрий Песков, предаде ТАСС. :) focus-news.net/news/2015/04/22/2054351/tass-kremal-shte-zashtitava-interesite-na-gazprom-no-se-nadava-i-na-kompromis-s-ek.html

Изключенията на ЕС за СЕВЕРЕН ПОТОК НЕ СА ОТРАЗЕНИ ОТ КОМИСИЯТА!!!! Някак си едностранно само ЮГОИЗТОЧНА ЕВРОПА е на пангара..

анонимен

Защото има предоставена частична дерогация САМО от германското правителство и САМО за определена част от Северен поток. Все още няма дерогация от ЕК за Северен поток- твърдеше се, че е възможно да се получи в началото на 2015г., но не съм прочела в сайта на ЕК да е предоставена.

Итрересно, какв газ и в каква посока и на каква цена ще тече през този вертикален коридор. И трите страни са воносители на руски газ.

Изтървахме питомното с Южен поток дето нямаше да ни струва нищо и щеше да си припечелваме от него а сега гоним дивото като строим връзка д0о Гърция за наша сметка за да вземаме пак от тая същата Руска газ / просто защото няма друга на тая цена :) / ИДИОТИ !!!

Нещо логиката ти куца.Не даваш нищо а печелиш.Това го няма никъде по света.Наистина нямаше да дадем пари за ЮП но но 22-25 години нямаше да вземаме също нищо.Транзитните такси ще ги взема Газпром за дадените от него пари.

kgb@bginfo.net

Абе отидете малко на училище, прочетете някои и друг учебни не караите само на пропаганда :) А свички ти я работни места, а цялата шибана инфраструктура или това няма да го броим а? Може и 10 годинхи да вземаме по-малко ама ще има работа, ще има и т.н. бизнес климат, пък и помислете малко за дежата си след 10 годинки на тях ще да им е по-лесно

Оооооооо то едно питомно като Белене,КТБ,финансивата криза 1996-97г...Нямат насита червената мафия..

"Едно теле или агне има свойството да расте и ако не се изнесе навреме в определените килограми и норми, след това става крава, бик или овен и тогава тези хора няма какво да ги правят. Това не е нещо, което да изчака във времето.", изригна Бойко Борисов с поредния си екзактен бисер. Здраве да е, другото ще се оправи свлачища, срутища, подметна преди това. Имаме премиер като слънце, от всичко отбира това здравеопазване, енергетика, банки, да не говорим за пожарната и МВР, удари експерта по цели полупроводници Т.Ж.

Е не е като някои които говорят умно но също така умно се изнесоха от Б-я посока Брюксел където небезпокоявани ще си харчат милионите откраднати също така умно от простия народ.

Да благодариме на брюкселската мафия, че ни е отървала от тях?

Руските подлоги са възмутени . За втори път. Първият път беше когато паднаха цените по бензиностанциите...

Даже пишат"...ПРАВЪТ НИ ЗА СМАХНАТИ ЗА ДА НЕ СЕ ВДИГНЕНАРОДА ПРОТИВ ТИЯ БУРЖУА!/..":D:D:D Ми аз съм си с реституирани имоти и съм "буржоазка"- какво сега- руският гражданин призовава в този форум останалите български граждани от "работническата класа" да ми резнат главата ли или ги призовава към противоконституционен въоръжен преврат , след него- народен съд и чак тогава - депортацията ми в комунистическия концлагер '"Белене"?:)

Адвакотчето със спрените права ти готви затвора по-рано... ЗА ПОЛИТИЧЕСКА ПРОПАГАНДА В НЕТА - до ЧЕТИРИ ГОДИНКИ... Щот не са знай .. Той обръща бърже, бърже палачинката. Та ЗА КРАВАРСКАТА ТИ ПРОПАГАНДА може да та опандизи.... Токе виж - пак подарил помиярче на ПУТИН.. Да си иска онези ДВА МИЛИАРДА ПРИХОДИ ОТ ТРЪБАТА.. Пусни си БОРИСОВ ТРИ ПЪТИ ПОДПИСА ЗА ЮП. И му виж пресконференцията с пПРЕМИЕРА ПУТИН ОТ НОЕВРИ 2010 тук в Софията. Га ББС излезе със заглавие - КУЧЕНЦЕ ПОДПЕЧАТА ГАЗОВАТА СДЕЛКА НА БЪЛГАРИЯ....

Какво става с находищата на газ на бг земя,които Бойко даде на САЩ и други западни фирми къде ни е газта от тях? Какво става с нея? Или вадят без пари и изнасят?

ТОВА Е ПОРЕДНАТА ГЛУПОСТ КАКТО И ВСИЧКИТЕ ДО ТАЗИ ЗА ДА УСПОКОИ НАРОДА ЧЕ ЩЕ ИМА ГАЗ !!! ГАЗТА Е НАЙ ВАЖНИЯ ФАКТОР ЗА ВСЯКА ЕДНА ИКОНОМИКА НЕ НАПРАЗДНО ГЕРМАНИЯ СИ ПРЕКАРА ГАЗ ПО МОРЕТО ЗА ДА НЕ ЗАВИСИ ОТ УКРАИНА И ДРУГИ СТРАНИ ЗА ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ЦЕНАТА - И ПОЛУЧАВА ГАЗ НА НИСКА ЦЕНА -ЗНАЧИ И СТОКИТЕ СА И КОНКОРЕНТНИ ПО СЕБЕСТОИНОСТА НА ДАДЕНА СТОКА ! КАКТО НЯМАМЕ ГАЗ И ТОК МОЖЕМ И ДА НЕ МИСЛИМ ЗА ДА СМЕ ДЪРЖАВА ! КАКВА Д-ВА БЕЗ ИКОНОМИКА !!!ПРАВЪТ НИ ЗА СМАХНАТИ ЗА ДА НЕ СЕ ВДИГНЕНАРОДА ПРОТИВ ТИЯ БУРЖУА! НО НАРОДА Е СЛОМЕН НА НЕГО МУ ПО ДОБРЕ ДА МИЕ ЧИНИИ ОТКОЛКОТО ДА КАЖЕ НЕЩО ЗАТОВА ЧЕ НИ ПРЕВЪРНАХА В РОБИ - А БЯХМЕ 28ма икономика в света

Знаем, г-н руски гражданин, че за Вас всеки български енергиен проект, изключващ участието на руски държавни енергийни компании, е творение на "хамерите" и на сатаната:D:D:D Знаем, че в предсмъртна агония хищникът хапе най- смъртоносно, но това не значи, някога България ще се откаже да създаде правни и материални условия за осъществяване на енергийната си независимост от рф. Примирете се и ни оставете да живеем по свой начин!

анонимен

не значи- т.е.- не значи, че...

Ако Иван е руски гражданин, ти американска гражданка ли си? И ако си ,вдигай куфарите и се омитай.

гледайте нещата по-общо и така ще си обясните по-дребните елементи. Например, че докрая на годината Турция и Русия финализират споразумението за свободна търговия. Че двете имат общ враг в лицето на финансираните от сащ ИД. Много ясно, че Москва ще даде монопола за газови доставки на Европа в ръцете на Ердоган, още повече, че Русия вече се преорентира към Азия и за Европа едвали ще остане газ даже! Ето веднага последваха съдебни гонения срещу Газпром, а подлогите в Киев (Турчинов и ко) даже заявиха, че Украйна разработва ''мръсна бомба''. И е така либерастията ще цвили за либерализация и ще иска все повече отстъпки и евтин газ, защото тези алчни души никога не могат да бъдат запълнени.

ТАСС: България и Гърция планират да строят Вертикален газов коридор от март 2016 година 22 Април 2015 19:28 Агенция "Фокус"...Газопроводът ще бъде продължен до Румъния и ще свърже газотранспортните системи на трите държави. Новият инфраструктурен проект ще позволи транспортиране на газ, който ще се доставя в Европа от Азербайджан, както и сгъстен природен газ, който ще се доставя на гръцки терминали. Проектът носи името Вертикален газов коридор и е отговорът на отказа на Газпром от Южен поток. :)

потресен съм ОТ ТВОИТЕ МИСЛИ - АЗ СЪМ ТВОЙ - ОТПИВАМ СВЕТЛИНА И ТЕ ОБИЧАМ - БЕЗ ТЕБ СЛЪНЦЕТО НЕ СВЕТИ МОЯ РАДОСТ - ЧИСТА КАТО ПЛАНИСКА БИСТРА ВОДА

Измислици, измислени, от някой или друг. Може да построим 10 газови коридора, както вертикални, така и хоризонтални. Но ако няма кой да пусне газ по коридорите, няма да има газ и за крайните потребители.

По скоро първото .По медии от света.от Wall Street Journal-Какво казва зам .министъра Станков-Ние накрая ще получим нов източник за газ ,защото до сега напълно сме били зависими от един източник Газпром- заявява Стойков .Става въпрос за вертикалния тръбопровод,с него България ставала независима.Газ от Гърция ,доставен от Русия.Тъкмо подобно мислене да имаха в другите страни.Усилено се строи Силата на Сибир,ще снабдява газ Китай,към него ще се присъединят Индия,Корея,Пакистан,Япония.Източника на газ е Чагяндинското и Ковиктинското находища.Газпром е сключила договор и с Туркменистан,за изкупуване на газта от там.Япония отдавна се снабдява с руска газ.

Това са номерата на хунтата, не плащат на Русия,а взимат руски газ от ЕС.

Бойко, излез и защити руския газ защото освен,че провали БГ за години напред сега ще ни докараш и шистов газ. ти не си ли раждан на бг земя ,не ти ли пука за тази държава?! Все пак ти подписа договора с Газпром,а не някакви си капути от ЕК, за които никой не е гласувал.

След интерконекторите със съседни държави, поради наличие на посредници, газа за България няма да поевтинее както ако получавахме директно газ от Русия по Южен поток, преди правителството на Орешарски, защитаващо чужди интереси , да го спре.

ЗА ТЕЗИ КОИТО НЕ ЗНАЯТ ВСИЧКИТЕ СТР МАТЕРИАЛИ СЕ ПРАВЯТ ПО ЕДИН СЪЩ НАЧИН ПЕКЪТ ПРИ ВИСОКА Т-РА И ЕТО ТИ НОВ СТРОИТЕОЛЕН МАТЕРИАЛ -НУЖЕН Е ГАЗ!!! ХИМИЧЕСКАТА ПРОМИШЛЕНОС ТИМА НУЖДА ОТ ГАЗ И Т Н !!! ЕС И ХАМЕРЛЪКА КАТО НИ ОСТАВЯТ БЕЗ ГАЗ ОЗНАЧАВА ЧЕ НИЕ БОКЛУК И НЯМАМЕ ПРАВО НА ТРУД И КУЛТУРА

иванушка , ти наистина имаш спешна нужда от култура !

За пръв път за ЮП заговори ГОЦЕ през 2008-ма!!! Га съобщи за ТРОЙНИО ШЛЕМ... А на ДА СЕ СВЕТИ ИМЕТО МУ му се каза през 2009-та в ГДАНСК. СЕДЕМ ГОДИНИ ВИ ЧАКАМЕ ЗА БУРГАС АЛЕКСАНДРОПУЛИС. Кажете НЕ и да затваряме темата... Та от 2008 до декември 2014-та КОЛКО ГОДИНИ МИНУВАТ, бе ЩЕРЕВ????????????

Тъкмо съобщиха че България и други държави ще съдят Газпром за надписани цени на газта .....назад за 3-г.

А хъба, хъба какво стана с него?