Къде в България се живее най-трудно?

Икономистите установяват, че вместо да намалява, пропастта между стандарта на живот в различните региони се увеличава. София остава недостижима за всички останали области.

Обратно в новината

Коментари - Къде в България се живее най-трудно? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сливен е по напред в своето развитие от София защото е въпрос на време София да стане като Сливен А Сливен като София няма да стане

Целокупният български народ обича да мрънка и да се оплаква, без да прави нещо и все някой му прече или му е крив. Веднага намесва историята, бъдещето, политиците и какво ли не, но не и да се хване да работи. Да не говорим и за начина на изразяване. Качете се в автобус и ще сте свидетели на каква ли не говорилня и всеки е готов да стане министър председател, да дава акъл и съвети от това каето най-не разбира.Работя във фирма в която като намалее работата всички се оплакват, като има повече работа една трета вече е в болнични и всеки смята, че това е редно. Едно е ясно всички в България сме мързеливи, а като отидем в чужбина и на най-тежката работа се разработваме без да се оплакваме.

Живееш в София, нали ? Иди в провинцията да видиш как се намира каквато и да е работа !

Да видим на кого дължим тези постижения:

БСП Псевдосоциалистическа партия от тоталитарен тип, пряка наследница на БКП, с претенции за гарант на социалния мир, а в действителност - рентиер на социалния мир. Управлява сама или в коалиция през по-голяма част от прехода, резултатът от което доведе до още по-голяма корупция, още по-голямо неравенство в обществото и реална опасност от взривяване на социалния мир. Гарант на руските интереси в България и тяхното желание за довеждане на българския народ до тотална енергийна зависимост и обедняване за по-лесно манипулиране и евентуално колонизиране. По същество БСП е необуржоазна партия състояща се от един огромен клиентелистки обръч на който тя всячески се стреми да угоди и армия от платени активисти и клакьори.

ДПС Псевдолиберална партия сформирана от бившите структури на ДС за да държи в подчинение електората си от етнически турци. Рентиер на етническия мир под паравана на "демократични" идеи за права и свободи. Участва в почти всеки управленски цикъл на прехода в България, резултатът от което доведе до още по-голяма корупция и още по-голямо неравенство сред малцинствата. Официално гарант на правата и свободите на етническите малцинства в България, неофициално на всички видове интереси в които ДПС може да прави пари и да изпира мръсните си капитали.

Атака- Псевдонационалистическа партия от тоталитарно-лидерски тип сформирана от бившите структури на ДС като антипод на ДПС, целяща да нагнетява етническо напрежение в полза на ДПС. Имитацията на национализъм и последвалото демаскиране чрез подкрепа за правителство в което участва ДПС, доведе до бум от други радикални националистически движения и реална опасност от взривяване на етническия мир. Гарант на руските интереси в България по подобие на БСП (вж. по-горе).

ГЕРБ Псевдодемократична партия от тоталитарно-лидерски тип, създадена от фракция силовозастрахователни структури, сформирани в началото на 90те с раздадени на калпак пари от банкерските обръчи на БСП и в последствие натрупали солидни капитали от рекет и контрабанда, част от които влагат в политическия си проект след изпирането им в СИ-Банк. Политическата цел на ГЕРБ е механически да запълни освободената от СДС празнина след торпилирането му от камикадзето НДСВ. Основни задачи на ГЕРБ беше да имитира демократично управление чрез медийна пропаганда и да подготви почвата за връщането на БСП на власт чрез тотално неглижиране на социалната политика. Официално гарант на европейското развитие на България, полуофициално на американските интереси, а неофициално - на руските интереси по подобие на БСП (вж. по-горе).

Социолозите са установили следния порочен кръг: в едно общество колкото е по-голямо неравенството в доходите, образованието и вертикалните социални контакти, толкова по-голямо е неудовлетворението на хората от системата и недоверието в политиците й и това автоматично води до още по-ниска избирателна активност. А наблюденията показват, че когато голяма част от хората в едно общество не гласуват, системата на представителната демокрация не работи и постепенно деградира в корупция и бюрокрация както става и в България с избирателна активност от ок. 50%. За сравнение в скандинавските страни, където удовлетворението от системата е много по-високо, гласуващите са между 80 и 90%. Много от негласувалите в България оправдават негласуването си с това че така легитимират безотговорната и самоцелна власт която е вредна за страната. Само че ако това е тяхната теза, то би трябвало и да се борят активно с нея, а не само пасивно, каквото по същество е негласуването. Това ги вкарва в един политически параграф 22 нито ходят да гласуват, за да стимулират развитието на алтернативни политически субекти, които да осъществят някаква макар и бавна промяна, нито протестират активно срещу статуквото. А политиците от кариерата, които са окупирали властта в България от десетилетия точно на това разчитат. Такова едно отношение бетонира позициите им и дори ги прави едни пожизнени рентиери на социалния мир. Вече даже се наблюдава и наследственост в политическите монополи и картели, децата им наследяват територията на властта на феодално-корпоративен принцип, срам за достойнството и честта на българите, които са поставени в ролята на обикновени телевизионни зрители на тъп и бездарен сериал и които трябва да изядат и тоягите, и солта:

Хванали един евреин, един циганин и един българин да крадат и ги осъдили на едно от 3-те: да платят 100 жълтици, да им ударят по 100 тояги или да изближат една торба сол. Първи решил евреинът: Да ме бият няма да изтърпя, да ближа сол пак не мога. Платил 100 жълтици и го пуснали. Втори решил циганинът: 100 жълтици нямам, да ближа сол не мога, на бой - държа. Ударили му 100 тояги и го пуснали. Последен останал българинът: 100 жълтици не ми се дават, да ме бият лошо, я да видя мога ли да изближа солта? Близал, близал: изблизал половината и не могъл повече. Помислил си: Ох, 100 жълтици не ми се дават. Я да видя тоягите Били го, били го, издържал 50 тояги и не могъл повече. Платил 100 жълтици и го пуснали........

Най-лесно се живее на село! Едно време хората караха с 15 лв. земеделска пенция и бяга изключително доволни! Сега вземат 10 пъти повече! А как се живее в София със 100-120 лв. пенсия?

Планът Ран-Ът успя благодарение на продажните ни политици който го разработиха..одобриха и приложиха!Богати..бедни..работливи..крадливи..плащащи и не плащащи..работещи пенсионери и куп безработни...бежанци към нас и от нас!Разгромени без война и обречени от наши политици на погибел.НАРОДЕ????

Кой приложи план-ът Ран-ът? Приложи се от БСП и ДПС, (тогава го немаше Бат Бойко), те и сега продължават да го прилагат, благодарение на тунеядците и паразитите, които гласуваха за тях!

Петима от ромска фамилия в Долни Дъбник за периода 2010-2013 г. чрез банкови преводи от две юридически и 15 физически лица от Палестина са получили 2,5 млн. долара. Пропастта се увеличава !

Благодаря Ви !

Пропастта между бедните и по-богатите региони расте, защото бедните региони избират БСП-ДПС и това ги дърпа още надолу, стават още по-бедни. Там където управляват комунисти и десейци цари бедност и разруха.

Защо, защо, защото не са се събудили от заблудите, а има правило "Колко по-вече в един град, село, държава има комунисти толкова са по-зле, по-заблудени, по-крадливи и ..." Виж Кмета на Сливен е от БКП/бсп/ДС хората го избраха? Виж Кметовете на Силистра и Разгра, те са от ДПС.ДС и хората си ги избраха? Събудете се и ...!

Предлагам Софийския вилает да се отдели от другата част на България. Да тръгнем нагоре останалите. Даже и визи да им сложим. Да ви видя какво ще правите, без бедняците от севера.

ТАМ КЪДЕТО ХОРАТА СА БЕДНИ И НЕОБРАЗОВАНИ ПЕЧЕЛЯТ БСП-ДПС. ЗАТОВА БСП-ДПС ИСКАТА ТЕЗИ РАЙОНИ ДА ПРОДЪЛЖАТ ДА СА ИЗОСТАНАЛИ. В СОФИЯ ПОЧТИ НИКОЙ НЕ ГЛАСУВА ЗА ТЯХ.

Нина картечарката гласува, откакто и плаща Моника, хахаха.

Аз си тръгвам от Абсурдистан!!! И се радвам...

въпросът би трябвало да бъде: кои в България живеят най-трудно?

кореннтоно населинеие... присълците са добре. всики се интересуват от емигранти, присълци, извънземни и други такива. към коренните аборигени нояма интерес - освен този да освоидобят по-скоро тереторята и т.н. ех европа, европа - кои те зачена тебе?! ... *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Недоклатено националистче, научи се да пишеш на български, погледни какви дрисканици цвъкаш.

За новобогаташите ли питат или за останалите?

хубаво е в българя! винаги можем да избираме между османкски вилает и задунаиска губерня. двата брацки народа често са ни прютявали и пак чте ни прютят. ако ни е тежко - цте ни утечат. ако ервопа не ни иска - ще ни вземат. .... ех раят си е раи! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

О С Т А В К А, родоотстъпници !!!

КОМУНЯГИТЕ ИСКАТ ХОРАТА ДА СА БЕДНИ И ТЪПИ, БЕДНИТЕ И НЕОБРАЗОВАНИТЕ ГЛАСУВАТ ЗА БСП-ДПС.

ГЕРБ загуби 700 000 гласа. Значи на тея хора казваш че са тъпи и прости?

СОЦИОЛОГИЧЕСКИТЕ АГЕНЦИИ ГО КАЗВАТ

Нищо ново сред маранята

Северна България ще изостава защото комунягите спряха изграждането на магистрали. До Правец е добре, нататък майка плаче. Комунистите искат хората да са бедни, за да гласуват за тях.

Моля,авторът на статията за намаляване на българите в България да направи една справка в съответните отговорни инстанции за следното: каква е процедурата за придобиване на българско гражданство за деца на родители българи,живеещи в чужбина или от смесени бракове! Мога да ви кажа ,че процедурата е кошмарно усложнена. В семейството ми имам вече два случая за отказване от придобиване на гражданство заради административни абсурди. В същото време ,по същия повод придобиването на гражданство при горните условия в някои други европейски държави е въпрос на часове или дни. Проверете,моля! От моето семейство три истински българчета вече не са българчета,предполагам че подобните случаи са десетки хилядиЧ

Две години плащах на любимата ми Родина по около 1600-1700 лева за да може съпругата ми и дъщеря ми да живеят с мен в България.Значи като имам смесен брак с гражданка от държава която не е членка на ЕС трябва да плащам на държавата приблизително по около 5 лева ежедневно за да мога да си лягам със законната си съпруга,да се радвам на дъщеря си :)))) и тези пари ги иска от мен моята родна любима България в името на която съм се клел пред родния трикольор :))) Замислих се аз по едно време,че ако се разведа и се оженя за една циганка не само ,че няма да плащам по 5 лева на ден ами и няма да плащам и здравна застраховка и училищна такса и изобщо ще съм много по добре материално!Обаче ... реших че е по добре да си опаковам багажеца да напусна работа и да отида в страната на жена ми отколкото да ставам ромски зет.И понеже в скоро време ромите и друговерците ще са мнозинство в България бих искал да информирам законотворците, управляващите ,бизнесмените и цялата паплач която затри любимата ми Родина,че техните деца ще стават ромски и мюсулмански зетьове от което следва,че внуците им ще са РОМИ !

запиши ги като бежанци!!!до една седмица ще са о.к.!!!ще имат и помощи.хелзинките и те ше помогнат!!!

Там,за където,уж сме тръгнали вкупом,като Държава,съвсем човешки,спокойно и добре се живее във всяко малко градче или даже село.Не е задължително,човек да се тика в столицата или 2-3 от най-големите градове.Вярно,в провинциите може и заплатите да са по-ниски,а собственият бизнес далеч не толкова колосален.Но пък и цената на живота е много по-ниска.Плюс природата,спокойствието,по-добрите човешки връзки и мн.др.неща компенсират липсата на свръх урбанизираната лудница,наречена мегаполис.Визирам Германия,Франция,Италия,Швейцария.....е,натам са тръгнали много нашенци.Уви,не ние,вкупом,като Държава.Ние,си стоим тук,от 25г.,мразим се,нервни сме,делим се на какви ли не,но стоим.И разделението София-провинция,става все по-осезаемо,основно от към доходи,работа,образование,пр.Жалко за нас.

значи кочината софия са я прехвалили за да поддържат нивата на цени на имотите,това е ясно предполагам на повечето....иначе другото-как да избереш къде е най-зле в българия,след като това не е държава,а някакво природно бедствие не знам...?

Така въпросът е зададен неправилно. По-точно е да се пита: "КЪДЕ В БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ ЖИВЕЕ ТРУДНО И БЕЗСМИСЛЕНО".

Тъпак! Смисълът е в тебе.

единственото място в българич където си струва да живееш е варна, и ако не ти стигат парите евентуално бургас. не мога да повярвам, че някой с пари ще се бута в тази клоака наречена софия, единствената столица която не е на голяма вода и без никакъв достъп. и колкото да са им по големи заплатите, пак събират цяла година да отидат на море и като свършат 2-те седмици започват да събират за другата година а през това време живеят като скотове.

Колкото един народ е по-прост, толкова държавата е по-бедна.Това важи и за отделните региони в нея. Това е закон!

Като свикаме новото ВНС, Велико Търново се връща столица на България, Държавата става президентска република по модел на франция, парламента с 100 депутата само със законотворчески функции. Амин!

...пълна промяна. Това е политическа промяна, при положение , че намериш 100 управляващи, които не са крадци. Пълната промяна е с работеща икономика и доволни от живота си хора. Трудна задача, като се има предвид, че на западна европа са и трябвали 1000 г.

Gодините ми са повечко затова знам, че държaвната политика на обезлюдяване на регионите и развитие предимно на големите окръжни градове си върви не от последните 20 години, а още от 60-те години на м.в. C поредица от грешни политически решения. A последствията, както се вижда са непреодолими.

изкуствено се средоточава всичко в софия .разбиха селското стопанство , малките ферми ги погубиха ,зеленчукопроизводството го унищожиха . и как да се развиваикономика.такива отлично производство имахме . а все експерти и образовани ни управляват!!?? *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не! Дрюгарю, не сте прав! Оставете ги да упвалвяват! Те могат.....

От 20г. софиянци искаха всичко да е при тях - фирмите, фондациите, европейските мангизи, едрия бизнес и т.н. Народа от провинцията естествено тръгна да си търси там хляба. Хак им е сега осрания град, задръствания, прошляци, цървули, кучета и всякаква гмеж. Това ако е столица...аз съм трамвай. Значи са прости ония по света, дето децентрализират бизнеса си из цялата страна. Ама, де толкоз ум в нашите управленски тикви - те имат само едно сетиво...ЛАПАНЕ.

Никога софиянци не са искали концентрация нито на производство, нито на работна ръка. От нашите светли политически глави иде всичко. Пък и инфраструктура нямаме, щото не ядем асфалт. Накарай някого да инвестира в регион без пътища и летища, пълен с трудолюбив циганор. В провинцията е по-чисто и по-красиво, където и да свърнем. Но за четвърт век и дума не се обели за някаква концепция за развитие на регионите. Уви, хората си оправят градовете и селата с европейски програми. Те биват за подобряване на градската среда, но не генерират бизнес. Защо няма идеи ли? Много просто - в София по-лесно вземат рушвети нашите чиновници, депутати и прочая сволоч.

Ако беше послушала навремето баща си още можеше да живееш в китните и спокойни градове. Но щеше да стоиш без работа.

АбсЕлютно точно си го казала и всеки нормален човек го знае, но аз съм оптимист. Наистина съм, защото вярвам в природните закони.

Някой да ви пречи да вдигнете данъците в София 3 пъти и да забраните влизането на коли след околовръстното, освен ако не платят 50 лева на ден? Знаете ли как ще се изпразни набързо София от селяните?

я съм с каруца и няам номер на тоа мпс. Чи ми земеш цървулите където ги няам

Ти пък си най-лесен: Каруцата за огрев,коня на салам или на село да копаш и отглеждаш плодове и зеленчуци вместо да крадеш с тази каруца...

Айде направете го, че да си останете само софийските селски пръчки. И кой ще е е виновен за следващите ви неудачи? С кого ще се оправдавате пред майка си, че уж сте родени в София, пък сте боклуци и живеете зле? Защото ще паднат много обороти: от наеми, магазини, горива и от там всичко останало.

В София масово се дават заплати от по 400-700лв. дори и за вишисти. Каква разлика в стандартите?! Просто в столицата има повече големи фирми,които са осъзнали силата на високата заплата и социалните придобивки.

засто трябва да стоим някаде за порциика храна=== *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Българи,щом в тия три града се живее лошо, Вие Видин на оня ДУДУК МИХОВ сигурно не го считате ,че съществува

По пижама съм но само да ви кажа : Рано фчера , ката ранобуден караконджор, минах прес Банкя Още се разсъмва, а в две кръчми вече , местни гербери и мильоцйонери са дират: ...село моийее, лепше от Париижаа... Некой ша пита ли още, каде са живее най-добре у Европата, а ?

Нъ съ бой бате от герберасти-педе.... ти за Станишко-пич гласувай, еврокомисар го избери, на Моника заемите върни....

не се разбра само по пижама ли си бил като си минавал от там..

По пижама и без мозък...

za6to tez laina ciganite sa vi vse v ustata...

ustata niamam ciganin

Истината е че и най-доброто обществено устройство може да бъде опорочено от лошите лични качества на неговите управници.

на 56,с висше(икономика на промишлеността),приет с 5,00 по математика,служил в НШЗО и командир на взвод(на 19) в прословутия "Елховски"полк,участвал активно в изграждането на всички представителни Национални обекти във Варна и страната,днес ,е безработен,отчаен,че единственното му дете,след ранната смърт на майка му,завършило висше у нас и още едно в Англия,остава за винаги там! Знам,че ще скочите,но аз освен към задължителния ДКМС по мое време,никога не съм бил член на каквато и да е била партия! Карам 25 годишна Лада на газ,оправям си я сам и едвам събирам левчета за вноските по ГО,а ми върши работа Жалко за България,че загърби истинските си честни кадърни специалисти,а се остави в алчните,ненаситни,корумпирани ръце на такива,че ако почна да ги изброявам поименно...ще ми се задръсти компютъра....

защото преди 25 години едни чичковци ни казаха че дарзавата е лош стопанин,после много добре знаеш какво се случи на дарзавата а това са последствята. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

За каквото мечтаете, това и ще получите! Мечтаете си за комунизъм и за Тато - ето ви комунисти и ченгета колкото щете! Аз на всички изботи през последните 10 години си правя труда да пътувам по 200-300км в едната посока до най-близката секция за гласуване, а умниците в БГ ходят за гъби! Ако в БГ навремето получавах достатъчно пари, за да си гледам трите деца и жената, нямаше да мръдна никъде! Сега и двойна на тукашната заплата да ми дадат, пак не виждам смисъл да се връщам при отрочетата на функционерите от ЦК на БКП!

Ама, как, Г-не! ма вие сте Соросоид, непоносим за демо-крадливита уж, наша Путинкова демокрация, лошо Г-не, лошо...

Е ми-и-и, бъди слуга в Европа, щом ти пасва на природата. Аз предпочитам да имам свобода в България. По-ценно ми е от сигурната (?) пенсия и лицемерните физиономийки в Европа

Радвай се, че е в Англия и че разсъждава трезво, взводния. Ква родина, кви пет лева, немаме по три живота, че да си дадеме едниния за родину.

Господине, има 2 отговора, но зная че ще сте недоволен. 1. Г-н Андрю Лукавия. 2. г-н Мавър Костия има и трети.....

Това дето си го изброил като образование,квалификация и лични качества е добре ,но недостатъчно за капитализма.Трябва предприемчивост(КУРАЖ) или както рече един БГ мюсюлманин ,милионер в Америката ,трябва да си алчен ,мързелив и глупав. Алчен е ясно защо,мързелив щото със собствени сили милионер не се става,трябва другите да работят за теб и глупав за да не се плашиш предварително от възможните фалити, както става с предвидливите ,които за това не са предприемчиви. А партиите и гласуването нямат никакво значение защото хората са едни и същи-алчни ,БГ БЕЗРОДНИЦИ.

Защото няма икономика в България, затова си безработен! Ако има бизнес ще има работа и за тебе.

Е, диражии, така може. Да покажете сграда и хора е добре. Но да показвате джамия (цръква, синагога и тем подобни) не е добре за това, което пишете, защото хората живеят в сгради, а не в храмове.

Защо трябва да се раждат много деца? Да се раждат толкова колкото можеш да изхраниш, възпиташ и изучиш. Кой позволява на един циганин който няма един работен ден, баща му , дядо му също Децата му нито ще учат нито ще работят а той създал 10, 15 . Защо аз, моите деца, моите внуци трябвало да работят първо за данъци т. е. за циганите и тогава за нас. Това го няма никъде в природата само в европейската демокрация.

Ша ма прощаваш, ама ти в коя "Природа" живееш ? Труден въпрос ? Ще те питам тогава друго: Ако турците са били 4 мильона, а ние 40, Кой кого щеше да натакова- да завладее, по научному ?

пиша ти двоика и та вращам в осми клас *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Само у Еурото викаш, а! Ами, айди и ний кат ония да викнем дружно- Вън от ЕЪ искаме Вечна Дружба СъС СССР! Нъл тъй, другарю!

Навсякъде може да се живее сносно, само на едно място не е възможно - сред бездушни и ограничени тъпаци, под каквато и форма да са се прикрили.

ВЕЛИКО ТЪРНОВО СТОЛИЦА НА БЪЛГАРИЯ Крайно време е историята да се върне назад ! Не виждате ли че откакто тези мръсни шопя командват държавата , нищо не е както трябва да бъде!

А бре свинарю, дека ги видиш тия мръни шопя що управляват държавата? Па и на нас, шопьето, ни омръзнахте сите навляци, па отгоре на туа и упраници станаате! Айде море, и на това че му викаш амин?!

Когато човек се чувства столичанин, не го интересува коя е административната столица. А когато използва всяка възможност да крещи - "Търново - столица", явно има някакви комплекси относно произхода си ;)

Ква столица, къв столичанин бе бастуни? На тая дума само вие в цял свят и отдавате някакво значение, защото вие сте с комплексите. То е страшно вече, дее.а и комплексираните ви шопи....

Ако каиш и кой ша го плаща масрафа, одма сичкото сиган при вас местни краеведи!

От малка съм пеяла в читалището "Я люблю тибя жьйзн" Сега там момичетата се учат да свиркат и да пеят "Цигу-миго, Тулибу-дибо, Тури- миго". Нещо като техникум, или професйонално образование? После отиват да мият чинии, или просто да ги лижат?

Ако каиш и кой ша го плаща масрафа, одма сичкото сиган при вас местни краеведи! Бабет, що не си спомниш по-удабово ония времена? 1. Я за грибочки хожу, но в руках топор держу. 2. За какво тогава се влечахте сичките у Цум-о? Щот я люблю тебя, ама...укъще има БГ-СССр-ка дружба? Що дирехте у Коми? Аи, марш ком-комсомол-бабат!

"Експерта" олигарски ще оправи нещата - до края на мандата ще има икономически бум, 250 хил. нови работни места и най-вече - демографски бум! ВЕрвайте Му....

А къде в БГ се живее най-лесно!? Мисля, че подобни публикации имат за цел на чисто популистки принцип да настройват хората от различни региони едни срещу други. В посочените като "най-трудни" за живеене, местните ще си мислят, че всички останали са им длъжници все едно живеят на луната, а не в същата държава, със същите действащи закони и политици. Тяхната отговорност и права, е на колкото всички останали в тази държава.

че само с мислене не става! трябват и политики и планове и дърявна подкрепа и т.н. и т.н ........ *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Имате ли покрив над главата нощем? Ядете ли поне два пъти на ден? Здрав ли сте и имате ли достъп (някакъв) до лекар, макар с доплащане? От време на време, се събирате роднини и приятели да се повеселите? Нямате дългове които надвишават 80% от годишния ви доход? Тогава живеете по-добре и от американец! ЧЕСТИТО и наздраве!

Имаш ли полицейско досие? Живял ли си в зандана? Имал ли си около вратът си, "ограничителна" тротилова гривна? Имплантирали ли са ти вече "индивидуален чип"? Тогава Вие живеете по-добре и от българин в България, на който "светлото бъдеще" скоро американците ще му докарат! ЧЕСТИТО и наздраве!

Велика глупост си изтипосал! Скоро бил ли си в България? Имаш ли си на идея каква е мизерията, безработицата и безизходицата особено в селата? Абе ти защо и за какво си емигрирал в Америка от Убавото в България? Що не се завърнеш и не заживееш доволно и щастливо в някое българско село - ще го ядеш не по два пъти, а по няколко пъти на ден....

Не знам ти какво имаш "НА ИДЕЯ", ама може и някой ден да се върна. Колко му е да се купи едно цяло село и да си го направиш така, както смяташ че трябва да бъде. Пък да видим дали някой ще дойде да живее в него. Обезлюдени села в БГ (а и не само) има не малко.

За кое Село става дума не зная. Но, ако Г-н пишештия ми обясни, може. Кой съсипа Бг-селото с по 30 ст. трудоден? Кой взе на Ората земята! Зная, аз, зная! Щатите, Хамерика, Евреите! Не, не е СССР, не е Сталин И КППСС-Бкп, Тоше е ВЕЛИК!

Аз съм се върнал и живея в малко градче. И германска заплата със жилище да ми дадеш в Мюнхен, НЕ ЖЕЛАЯ да живея там. Няма работлив българин, който да не живее прилично в България. Сега ако ти си мислиш, че можеш нещо пък държавата не ти е осигурила добра заплата за тази ти способност, просто не си дорасъл за капитализъм. НИКОЙ не ти дължи нищо! Оправяй се!

Да ,ама в чуждия двор тревата винаги е по-зелена.

НИКОЙ ОТ КЛАСИЦИТЕ В БЪЛГАРСКАТА ЛИТЕРАТУРА НЕ Е ПИСАЛ В ТВОРБИТЕ СИ ЧЕ ПРИ БЪЛГАРСКИТЕ ЧОРБАДЖИИ СЕ ЖИВЕЕ ДОБРЕ :)))))))))))))

На науката са известни две основни форми на живот на тази планета - ЖИЗНЬ и LIFE. Така че - изберете сами.

ЖИЗНЬ УХОДИT LIFE IS LIFE