НСИ: Дизелът, бензинът, цигарите и някои храни поскъпват

Нулева инфлация през май спрямо април, отчете Националният статистически институт. Дизелът и бензинът обаче отново поскъпват. По скъпи са храни и цигари.

Обратно в новината

Коментари - НСИ: Дизелът, бензинът, цигарите и някои храни поскъпват | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така ще е в кочината и занапред...,предизборно време е все пак и трябват...спонсори,т.е.,малоумници,които да поемат масрафите на Тиквата,Правешкия,както и цялата тумба от олигофрени,които отдавна задушават всичко,що-годе нормално,останало в тази...кочина:)))!!! И да не забравим онзи,с висшето по финанси от Свищовската школа,който мине,не мине месец и само нови заеми тегли...,ама не си играе на дребно и с милиони,а ги дърпа само от...милиард нагоре!!! Рахат да сте...локумаджии,ама да са живи и здрави всички онези...кавали,които все още ви търпят да ги водите за носовете:)))!!!

Карайте си дизеляците г-да Спонсори на милиардерите, ако нямаше глупаци няма да има и тарикати, на газ е 2 пъти по-евтино и няма разлика в мощността .

Хубо де, нефта е $50 за барел, какво толкова се промени. Само ще добавя, който иска може да ги намери, ама няма промяна в цените на Лукойл .... .. (не правя вятър, просто няма промяна ....).

Ха чиститу товарищи. Лукойл навсегда!

Не лукойл а борисов

па ни иба маата!

БАТ БОЙКО ЩЕ УТРЕПЕ СВЕТА, ако пусне в производство открития от българин двигател на вода, съвместно с БАН. ЩЕ ГИ ЗАБИЕ В ЗЕМЯТА. КРАЙ НА КЛАНЯНЕТО И НАВЕДЕНАТА МУ ГЛАВИЦА В БРЮКСЕЛ И В НАТО!!!!!!!!! НО, няма да смее, ще го накажат,ще го потропнат по главата, няма да му позволят да фалира световните монополи и да размести световните финансови босове и пазари. А ЗАЩО ДА НЕ СИ СТАНЕМ САМОСТОЯТЕЛНА ИКОНОМИКА - НАЛИ СМЕ МНОГО БЕДНИ /ТОВА Е ДОБЪР МОТИВ И ОПРАВДАНИЕ/. Нали не ни искат, не ни помагат, наказват ни. Нямаме пари за отбрана, а сме заобиколени с врагове. ДАВАЙ, БОЙКО!!!!! НЕ ТИ ТРЯБВА НИТО ШИСТОВ ГАЗ, НИТО ГАЗОВА МРЕЖА!!!!!

Струва ми се по-лесно ти да осъзнаеш колко си наивен и вярваш в "Дядо Мраз" с тоя двигател на вода. Едно време такива като теб са били напълно сигурни, че с някакво "нещо" може да се превръщат обикновени метали в злато. Абсолютно сигурни.

ЗАПАТИТЕ И ПЕНСИИТЕ СЕ ВДИГАТ С 0.6%, С КОЛКОТО ОРИЗЪТ И МАКАРОНИТЕ. НО И ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ПРОДУКТИ С ТОЛКОВА. "ТИЧАЙ ДА МЕ СТИГНЕШ" - казали храната на заплатата. Нещо като медената питка. Корнелия Нинова с радостно-тържествен манифестиращ глас обявяваше на основния си "нафталинов" електорат увеличението с 2-3 лв на пенсиите на година, което отчитаще като покачване на жизненото равнище и огромен политически успех. ГОСПОДИ, БЛАЖЕНИ ВЯРВАЩИТЕ!

ББ непрекъснато наблюдава срочните влогове на народа и това го дразни , като старо ченге той ламти да опразни джоба на българина и вече вижда всички депозити опразнени източени експроприирани и позиционирани в банката на Цветелина.

Мизерници,тирани, и всички обиди да се изрекът все ще ви мясат, неможахте да се примерите че г-н Марешки намали горивата ,не сте съгласни работещият беден Българин да икономиса пари от по евтино гориво,но разбира се това всичко е ваша тактика,бедният и гладен човек да не се надига,но както знаете гладът е по силен и от тока, и народа едва ли ще издържи много.

Нека поскъпват , скоро дизелите и бензините ще са атракция в Луна парк.

Ще ти стигне ли един живот да дочакаш това за което пишеш?

Не гледа ли Ф1 оня ден с ел. двигатели 170 кW , 23кг. двигателя и 17 кг. управлението, нови скорости , има държави които планират за 2020 изцяло на ток.

Ми супер, да вдигат цената на билета на 2 лв. тъкмо да се купува лесно, че шофьорите в транспорта пишман станаха.

Напишете цените, това е интиресното. Що белзина в България е много по ефтин от запада? Около 60 ст

Барел/EUR 15:40 ч/ 45.43 / явно ще трябва с други методи и начини да се борим срещу поскъпването на горивата

Смачкаха Марешки и картела пак се развихри. За акциза при цигарите и алкохола думи нямам, всичко се краде.

Бооооооооце,попитаи твоита дружка Златев що се дига цената на горивата,когато в ЦЯЛА ЕВРОПА е обратното,като разбереш ни отговори тук на нас ,,,,,простата рая сътворена от НЕ-качествен матрял

НО ПРАЗНИК Е ДНЕСКА!... И ЮНСКОТО ВРЕМЕ РАЗПРЪСКВА ЗАРЯ НАД ДЕНЯ ТИ РОЖДЕН, ЗАТУЙ, ЧЕ ПОДГОТВЯШ ПРОМЕНИ ГОЛЕМИ, ЧЕ С ТЯХ ЩЕ ИЗТРЪГНЕШ МЕЧТИТЕ ОТ ПЛЕН. СПАСИШ ЛИ НИ - КРАЙ НА ОГРОМНАТА ДРАМА! С ТРИУМФ ЩЕ ПОСРЕЩНЕШ ЖИВОТА СИ НОВ. ЛЮБОВ ЩЕ ОГРЕЕ НА ДНИТЕ ТИ ХРАМА - ЕДНА НЕОБЯТНА ВСЕЛЕНСКА ЛЮБОВ!

Хапчетата ли свършиха?

Някой тайничко печатал левчета/доларчета в мазето, за да финансира собствените си дефицити, а ние сега да му сърбаме инфлацията?

Спомням си една статия на Дира "Едрите купюри в джоба на българина са се увеличили с еди-колко си милиона лева." Как са се увеличили не ставаше ясно. Чрез делене сигурно.

БЛАГОДАРЯ, ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ. ВИЕ ЩЕ НИ БЛАГОДАРИТЕ СЪС СЪЛЗИ СЛЕД ИЗБОРИТЕ.БОКИ, СЪБУДИ СЕ!

Стой та гледай какво ще правят нашите търгаши и хлебари ! Когато горивата се сринаха, цените не мръднаха след тях, сега гледайте, веднага опрвданието ще е -Ми те горивата се покачват !!!

Тези мижави % увеличение, цитирани в статията, реално изглеждат така: Закусвалня, вървежна, с прилична стока: до вчера 100 г. соленки, правени на място там, струваха 2 лева. От днес за същия грамаж се мъдри нова цена - 2,50! Това са цели 25 %!!! увеличение! Естествено, че ги бойкотирах, но безобразието е възмутително!

До вчера левче, от днес - лев и шейсет! Колко процента са това? И няма "не искам"...

Аз не съм Орешарски! При мене всичко расте!

Всичко,или само носът?

Ами, докато си стоим в къщи, така ще е!

Билета и винетката поскъпват с 60%.....бензина и дизела,а инфлацията=0 хахааа,верваме ви!Явно имат впредвид заплатите!

и казвам,че колкото повече вдигат цените,толкова повече че краднем,докато има за краденье

почна се - отсета нататък само възход ... на цените! Откога жадувах този момент!

Във Варна, варненци поне за малко намазаха с по-ниски цени на горивата покрай Марешки. Не че Марешки е за пример с явния си пополизъм, но е факт, че докато неговата бензиностанция работеше и цените на другите бяха мого по-ниски.В деня в който мафията с ясно изразения си картел влязоха с ДАНС, данъчни и всяка друга репресивна държавна машина. Бензиностанцията на Марешки беше затворена, а цените на другите скочиха с над двадесет стотинки. Е те това е реалноста. Може и да е по-евтино, но може и да по-скъпо. Като реши главата на ма....ята.

да намазват, както на всякъде където има бензиностанция на Марешки.Виж цените на другите бензиностанции в градовете където няма обект на Марешки.

дейба мама ви дейба, властници управляващи депутати , дейба! вкарайте си дизел в гъзовете, да пърдите, пийте си го ако щете! 240 лакоми задници сте! Не всички разбира се, но повечето! аман! не ми се живее в тази страна , но не ми се и оставя на вас! На хубаво място я е основал аспарух!

Няма държава, която да може да функционира без данъци. Но при наз данъците непрекъснато се увеличават, а насреща не се вижда да се увеличава по някакъв начин ангажимента на държавата към хората- в никоя област. Та е нормално да запитаме, тез пари които се събират в повече къде отиват. Не че не се знае, поне да видим какво ще излъжат.

симо

Прав си..Но при нелибералният колониален модел държавата е просто БАНКОМАТ за олигархията..Пък уж ,,умните и красивите,,тъпанари се бореха против него.

А защо поскъпват...на каква основа...пълнене на партийните каси. Да но с народа се свърши вече господа политици народ не остана от кого после ще влачите и ще крадете...Алчноста ви ще ви погуби и вас...може малко по-късно, но вие сте обречени без народа си...

Хайде пък и вие. Хем имаме нулева инфлацие, хем някои стоки постоянно си поскъпват. То математически не се получава. НСИ просто лъжат поскъпването е почти на всички стоки и е всеки месеч, инфлацията е огромна.

що бе, то кошницата не е само ядене и бензин... ивж, примерно цените на яхтите и самолетите падат, хайвера също е с големи промоции, за сингъл малц-а да не говорим - лятото потреблението пада и намаляват бутилката от 100 на 70...

За всеки поживял дори и малко извън България, е ясно в каква мафиотска държава живеем - държава на сметкаджии и схемаджии. Нещата могат да се наредят толко лесно и бързо, че направо да ти се дореве.

цените може да се вдигат още,населението на тази територия е застаряващо с робска психика в следствие пет вековното османско"присъствие" и 45 години комунизъм

Cега е ред, заплатите да се увеличат с 50% и пенсиите също и всичко ще бъде наред и с инфлацията!! ;))

ето започна се с поскъпването на бензина с оттам ще започне леко полека и свичко друго да поскъпва бравоооо на нашите управници!!!!!! градския транспорт поскъпна бензина......

мазохист/бългаарин - Супер!, Радвам се много. Е*си кефа искам още, още. и за мен и за децата ми - какво щасти е само - не ога да повяевам как ме сполетя така лесно.

въпреки,че на някои места големите вериги продават със стотинка две по ниско от него. Да му помогнем да изгради собствен данъчен склад и да може да внася безпрепятствено вносни горива,а да не е зависим от Лук оил. Те тогава жална им майка.

С нетърпение го чакаме и в нашия град.

"При мен всичко расте" - беше казано от един месте Пророк :-)

Тези ,дето им пука вече не са тука.

Държавната хазна няма интерес от евтини горива, защото се храни от акциза им. А за какво се харчи държавната пара е интересният въпрос

Само дето акциза е фиксирана сума на 1000л. гориво, а не процент от цената на горивото.

А колко е сумата на акциза? Па ако щеш ми казвай колко % е!

какво ще кажеш? То не зависили от крайната цена?

Приятел, що се пънеш? Чувал съм че в България акцизът е един от най-ниските за ЕС. Та тъй, печалбата на КАРТЕЛА е ГОЛЯМА! И не забравяй ДДС-то дето е върху цената. Нямало КАРТЕЛ, има ама устите са ви пълни!

Глупости. Акцизът на горивата в България е най-нисък в целия ЕС, за да може да направи поносими цените им поради най-високата производствена цена на ЛукОйл. При това рафинерията в момента не работи - вкарват горива от незнам къде си, но никой не знае какво влиза и излиза на терминала в Росенец. Един направи един, два опита да разбере - но бързо-бързо го умряха.

България има интересн от евтини горива, защото акциза е фиксирана сума. При евтини горива ще има повече продажби - съответно повече акциз за държавата. Но политиците и чиковниците не гледат интереса на страната и народа, а предимно собствения си джоб или просто мързелуват.

Как няма да поскъпват нали бойко каза,че при него всичко се вдига!

за пореден път показа, че си има държава. Вместо да глобят картела на горивата, какво направиха, провериха Марешки. Браво "държавни" служители, свършихте перфектна работа!

Нека поскъпва и дизела и бензина. Днеска Баце Тиквун има рожден ден. По две стотинки, три на литър, да има за подарък. Очаквам утре, вдругиден още един заем от пет, шеснадесет милиарда, че внучето нема да се чувства бедняк. Да има за боички, да боядиса всичко, което деда му ще му остави.

През целия ден в Министерски съвет пристигаха подаръци за лидера на ГЕРБ. Най-впечатляващ обаче бе армаганът от съпартийците му. След дълъг размисъл парламентарната група реши да му подари огромна торта с формата на магистрала с валяк и багерист, на която пише "Градим България". Тя бе направена по поръчка на Искра Фидосова.

трябвало е да пише "ГраБим България"

Транспортът поскъпва заради поскъпване на горивата,но не поевтиня ,когато поевтиняха горивата и сега е по скъп от,колкото,когато бензинът беше 2,60 лв!!!! Алчна измет!!!! В България цени не падат,само поскъпване и гонене на печалби,а хората бягат презглава в чужбина,защото тук не може да се живее!!!!!!!!!!!!!!

100000+

Поне водката не поскъпва драстично..., а само 0,5%

Да ви имам измислената пазарна икономика. Вервайте на всички дебили колко добре и как ще се саморегулират ценике. и последната стотинка ще ни вземат, но само си тракаме по клавиатурите. Нямало картели, ХАХАХАХА

Другари! Горивата поскъпват закономерно, не от алчността на поддържани от нас петролни рафинерии. Давайте да протестираме за поскъпването на билетчетата, а горива на новите цени наливайте и трайте, защото парите ви отиват за доброто на Партията и Рафинерията, а от там и за България!

100000+

Е то един ГЕРБ-ер вместо да се вслуша в името си и да си трае, се разприказва и шефът на рафинерията на бързо го уволни от правителството с мълчаливото съгласие на добрия си приятел, водещ ни към светли бъднини.

Е стига с тези цигари-само поскъпват- Вярно е значи ,че искате да откажете хората да пушат цигари- за да пушат МЕРИХУАНА.- ГАДИ МИ СЕ ОТ вАС

отидете в орландо станете гейове, и забравете за дните си, за изедници народни по нашата свидна земица, отдайте се на разврат, надупете се - че сме свикнали, изуйте си гащите и се представете на задокеанските гейове - все нещо ще харесат във вас. След това опитайте да се надървите - ако ви стане, значи сте велики, значи от нищо не ви пука, както не ви е пукало до сега. Просто станете американци!

Рано или късно и в България ще бъде разрешен проблема с горивата. В Норвегия влиза забрана от 2025та да се продават автомобили с ДВГ.

Да поскъпва! Евтин бензин - много катастрофи! Скъп бензин - по-малко катастрофи!