Мъж получи масиран инфаркт след нападения от мечка

78-годишен мъж от Чепеларе, чийто обор с овце бе нападан 2 пъти за 2 дни от 250-килограмова мечка, е получил масиран инфаркт. Лекари се борят за живота му.

Обратно в новината

Коментари - Мъж получи масиран инфаркт след нападения от мечка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...много умен по мечешките въпроси,понеже има над 30 коментара,ако не и повече.Предлагам му да стане Овчар и там от баира с овцете и лаптопчето да прати някое коментарче на тема За и против Мечките в България. И да издои една овца само веднъж. Разбирач на думи.

..поколението, нали ?само вие се възприемате като част от нещо друго а не човешката раса докато цъкате клавиши с безумни коментари..ти миличък , там откъдето пишеш гора не е ли имало?

Че възрастният човек се е уплашил доста. Но за един инфаркт не е само страхът причината, той със сигурност си има скреротични кръвоносни съдове, може би му са необходими стентове. Ще го управят

го Управят, ама теб никой не може да те Управи.

кофти ми е за човека ,но защо да ги убиват мечките...

Jeni

Гората от векове е дом за дивите животни! Щом навлизаме в тяхната територия- ще си носим последствията!

Ще ти се, ама на дали.Ако си ариец, няма да си на страната на Обонго.Просто си един от многото безпросветници.Да те подсетя къде намериха убежище от "демократите" Сноудън и Депардийо, и не са само те.

Мечки,кучета,луди-Бог да ни е на помощ

ЛИСИЦАТА МОЖЕ ДА УХАПЕ ЧОВЕК , ОБАЧЕ НЕ МОЖЕ ДА УТРЕПЕ ОВЦА - ТОВА Е АНГЛИЙСКАТА ЛОГИКА :)))

известни са случаи,как лисица убива овца! разбира се това се случва най-често в Исландия(arctic fox),но има регистрирани случаи и в GB! как го прави-ами няколко ухапвания по ноздрите на овцата с цел разкървяване и след това чака спокойно в гъсталака докато овцата сама се удави в собствената си кръв! това се среща най-вече при по-възрастните екземпляри!

Е Баце спомена нещо на тема "необходимост от овчари", но червените го оплюха. Сигур' са се вегетарианци ;-))

Цялата работа е да се отклонят едни пари и да потънат в нечии джоб.Затова е това размножаване на мечки,не че се мисли за природата!!!!!!!!!{В Смолян ще се проведе заключителното обществено обсъждане и приемане на Дългосрочна програма от мерки за намаляване на щетите от мечки на територията на областта, съобщиха от РИОСВ. То се организира в изпълнение на проект: Устойчиво управление на вида кафява мечка и намаляване на причиняваните от нея щети върху селскостопанското имущество на територията на РИОСВ Смолян". Проектът е финансиран от Оперативна програма Околна среда 2007-2013" и съфинансиран от бюджета на Република България. Част от тези мерки са създаване на хранителна база за мечката, безплатно раздаване на земеделските стопани на електропастири и овчарски кучета,спрейове за защита, PR-кампания и други, вече се реализират в рамките на настоящия проект. Ще бъдат обсъдени и дейности, свързани с реализацията на дългосрочната програма. }

А как да намалим yетите от действията на политиците??? Мечетата не са повод за безпокойство...

Това ще да е била Руската Мечка ...

Тя скоро ще да е за украса пред камината на баш-негъра ;-))

Една мечка нападна кошара с овце, друга- Украйна. И двете ще завършат като неощавени трофеи !

Мечките са изключително умни животни, разбират и от електричество и къде да бутнат та да прекъснат тока. Така де Великден идва! Добрият ловец на овце и агънца и следи може да остави и няколко трупа да разкъса надалече. А пък и десетина животинки липсват - бая корем има баба Меца, а сигурно и хладилник на скрито място да не ги намерят. А, да и то на място в обратна посока от разкъсаните овце са вълците ходещи на два крака!

ВЪВ ВЕЛИКОБРИТАНИЯ НЯМА ВЪЛЦИ, МЕЧКИ, ЧАКАЛИ, ДИВИ КУЧЕТА - ИЗТРЕБИЛИ СА ГИ ОЩЕ КЪМ 15-16 ВЕК :)) И ПАК СИ ЖИВЕЯТ ЖИВОТА ... А НАСКОРО ЗАПОЧНАХА ИЗБИВАНЕ И НА ЯЗОВЦИ - ПРЕНАСЯЛИ БЯС

Голям повод за гордост...... няма що

ЛОГИКАТА НА АНГЛИЧАНИТЕ Е : - НЕЩО МОЖЕ ЛИ ДА УТРЕПЕ ОВЦА Е ХИЩНИК ЗА ТРЕПАНЕ .... И ТАКА ОТ 12 ВЕК ...

това само показва тъпотата им. могат да си живуркат със вмирисаните овце на още по нещастния си остров. Ама до сега не съм видел герб със овца на него - все мечки използват. А и да вметна, че мечки в ЮК нема от от неолита насам . Но пък там си развъждат прекрасно гнусни катерици в парковете, които пренасят толкова зарази, колкото и плъховете, които също са редовни обитатели на лондонската туба.

никой не коментира защо старците са принудени да гледат овце. те да не са в северна корея? :)))

ПО АНГЛИЯ МОЖЕШ ДА СРЕЩНЕШ ОВЧАРИ И НА ПО 80-ГОДИНИ .... САМО ЧЕ ТАМ ЛИВАДИТЕ СА ОГРАДЕНИ С КАММЕНИ ОГРАДИ И САМО ОТВАРЯШ ВРАТАТА ОТ ЕДНА ЛИВАДА КЪМ ДРУГА ... А ХИЩНИЦИ НЯМА

аз пък си мислех, че в англия няма от лошия капитализм:)))

има пуми..

21-и век!! Хорара на преклонна старческа възраст гледат овце за да се прехранят!!! ЗА ТОЗИ ФАКТ НЕ СА ВИНОВНИ МЕЧКИТЕ...

А трябва ли да се окачи табела на кошарата:МЕЧКО,ПЪРВО ПИТАЙ НА КОЛКО ГОДИНИ Е ОВЧАРЯ!!!

За мен решението на проблема с нападенията на мечките и други зверове /цигани/ е в достъпа на обикновения гражданин до огнестрелно оръжие.И хич не започвайте да ми пеете песента за случая в Лясковец - там всичко се дължи на изключителната некадърност на "правозащитните органи" и най-вече на редовите им изпълнители.В света решението с оръжието има успех само в двете крайности-всички имат оръжие/САЩ,Канада,Австралия/ или никой няма оръжие/Англия,Русия,Германия/. Всичко останало е извращение което води до инциденти/мечки/ и до престъпления/цигани/.

В ГРЕШКА СИ - В ГЕРМАНИЯ, РУСИЯ , САЩ И АВСТРАЛИЯ ИМА ОРЪЖИЕ ... А В КАНАДА И ВЕЛИКОБРИТАНИЯ Е МНОГО ОГРАНИЧЕНО КАТО В БЪЛГАРИЯ ... ПРИ НАС В ЩАТИТЕ Е НАЙ-ЛИБЕРАЛНО ....

И така да е,недоносчето едни да могат да имат оръжие,а други - не води към беззащитност на масата и мутренско-циганска ненаказуемост.ИЛИ НЕ СИ СЪГЛАСИН? Иди нагледай вилата или кошарата си!

Мечката за разлика от хората убива, за да се наяде...ние сме истинските изроди на тази планета.

Тогава излизай от селото и града и отивай в гората. Да си търсиш храна и да убиваш. Ако не мълчи и си спи в на топло в леглото.

или първосигнално мислещ?! Или си "Един от истинските човешки изроди на планетата", за които споменава WTF?!

Така не става! Или ще бъде дива джунгла или ще има животновъдство само с малките хищници, като лисица, порове и т.н. Как човек искащ да прави био мляко и да има 100 крави във ферма заобиколена от вълци и мечки????? Няма как! В Австрия, Италия, Франция Германия в Алпите мечки, вълци и диви прасета няма точно поради тази причина, а също така и поради туризма. Има много елени, сърни лисици, зайци, сови , козирози, диви кози и т.н. Представям си там по високо алпийските пасища да има вълци и мечки? Целото био производство ще секне и никой няма да рискува.

Гледаш много реклами за лилави крави, които пасат по тучни алпийски пасища. По света се търгува предимно сухо мляко.Биопроизводството е незначително

Мечките трябва да са обект на лов. Това е вреден дивеч.И хайки трябва да се правят за мечки и вълци. Ако не се вземат бързи мерки ще стане като с чакалитее. Дългогодишните усилия на ловците ги намалиха много малко. Не вярвайте на европедерастите и техните продажни слуги в България. Искат да унищожат българите и в България да развъждат мечки, вълци, чакали, змии и имигранти.

Мечките имат същото право на живот каквото и ти. Само , че животното убива когато е гладно , а ловеца за удоволствие

Брат, Убийството е термин, използван за лишаването от живот на Човешко същество от Друго такова. Това е съзнателен или несъзнателен акт, който се наказва по Човешките закони, като наказанието се налага на Виновния Човек! Мечката "убива" само за да се нахрани, но тя не е обвързана от Човешките норми на поведение, за да ги спазва. За нея не важи нито 6-тата Божия заповед, нито чл. 115 и следващите от Глава втора, Раздел І от НК. И НЕ!!! Тя няма същото право на живот като тебе! Човешкият живот е висшата ценност в това общество и според Бога и според закона..... И когато човешкият живот е застрашен от животно кой, мислиш, е с повече "права"?

Е, все пак живеем в държавата в която живота на мечките, кучетата и на циганите е на първо място. Другите - кучета ги яли.

БЛРС да поеме контрола, не казвам пушката.

Предлагам мечката да бъде намерена, приспана (не убита) и откарана във Франция. Там да бъде пусната в двора на Бриджит Бардо (ако французойката е още жива) за да я превъзпитава и обучава кое се яде и кое - не!

Без да се пените на тема Русия и САЩ, обяснете нормално ли е един човек да завземе властта с преврат и после да прати танкове срещу народа си, който не го иска - в случая Турчинов и яйцето. Това освен комунисти, фашисти идруга подобна измет никой не го е правил.

Не се пеним за Русия и САЩ явно е нормално след като го правят в Казахстан, Таджикистан, Узбекистан и Киргизия.... където е диктатура и президентите са до живот, със скромното съдействие на Русия.....както и сега става в Украйна със скромното съдействие на САЩ

отговорност да понесат реално в пари и морал ония,които си въобразяват,че могат да порят планините с някакви ревящи всъдеходи и да съсипват природата,от което страдат такива стопани.

Хората които отглеждат добитък претърпяват много повече загуби от икономически фактори и чвоешки фактори и фактори които нямат изобщо нищо общо с мечките - като гледам не са тръгнали да избиват депутати например за да се защитят. Защо да се избиват мечки по тая логика след като са далеч по-малко вредни........

Ей, НЕЛЕПИЯ! До кога ще ти четем глупостите. Какво си се активирал толкова в защита на тая мечка да не ти е роднина? Съвсем зацапа ефира с тъпия си ник Няма ли, там в Несебър, няква работа за вършене, докато чакаш да ти кацнат туристките?

Пародия

Кво рече бай Ганьо че не та разбрах?

Абе ти явно не си наред с акъла! Типична толерастка манипулация - ти може и да търпиш загуби от нещо, може даже да си загубиш живота, ама понеже може би евентуално търпиш повече загуби от друго, нямаш право да протестираш за първото и да искаш да се реши проблема! И само не ми сравнявай мечка и вълк с цаца и рапан - само едните животни са реална заплаха за живота и здравето на човека ако се оставят да се множат прекомерно!!!

Пародия

Тъпотията е по-голяма заплаха за човека ако е оставена да се множи прекомерно. Човек трябва да иска да си реши големите проблеми след това да вика по малките.... оставям те на размисъл.

Прост народ, слаба държава. Прост народ, бедна държава. Прост народ, мечките го яли. Прост народ, просто изчезва. Прост народ, остава да го дават по Хистори че някога е съществувал.

В Русия ловното оръжие се продаваше свободно ,без разрешителни и разни ловно рибарски съюзи именно за самозащита от мечки и вълци ,нищо не пречи да разрешат на тези хора в Родопите и другите места с много мечки вълци и чакали да си купят по една ловна пушка без да са ловци ,за да могат да защитят себе си и стадата си от хищници а и от циганите.

Трудно е да се контролират законно притежаваните ловни оръжия, пък камо ли да ги пуснем на свободна продажба. Всеки неудобен човек или съсед ще му се види на стрелеца като мечка или като вълк. Народа ще се "изпозастреля"

Нещо много филми си гледал, предимно американски екшъни. Хората не избудаляват толкова лесно, да знаеш. Ти би ли застрелял съседа си на трезва глада, че даже и когато се напушиш?

Стършел

Ами прав си - вие ловците често го правите - през ден съобщение по време на ловния сезон! Обикновеният човек доста повече мисли, преди да дръпне спусъка!

Стискам палци за човека. Дано да се оправи. Мъката по загубен добитък може да е голяма особено ако това ти е препитанието.

Това е бил Иван Костов, облечен в меча кожа.

Мечката видимо от снимките е по-лицеприятна и е кафява, а не черна!

не става ясно, или по точно ясно е че мечката не е нападнала човека, а само е нападнала и умъртвила овци. Защо му е било да се тормози за няколко загубени овци.

ocmpuemo@

Госпожо Гражданка, Явно, че не разбирате какво означава за човечеца да загуби 1/4 от овцете, осигуряващи поминъка му.

Остави жената, наскоро се е изрусила, затова... Дали е виждала скоро жива овца, освен в огледалото?

Защото няма кой да му въстанови щетите и и да го поощри догодина да гледа пак /овци/ както казваш ти.Ако си на неговото място и имаш само картофи и тютюн за препитание ще мислиш по друг начин. Мечка или вълк е равно на хищник,-който не те пита дали ще получиш хрема или инфаркт след като влезе в обора.Той се храни за да е жив както ти си жива.Темата е болна,защото държавата пряко и косвено е органа за контрол на дивата популация.Кой ще му плати болницата на човека,мога да ти кажа без да се замисля-ще му коства минимум още една овца.Което ще рече че Мечката не е само в гората.И догодина като повтори пак да се върне,защото е гладна по ред обстоятелства, ти пак питай /не дай боже/защо е получил втори инфаркт.Бриджит Бардо ако искаше можеше да се засели там,щом толкова ги обича!Имоти из Родопите има бол,ама на картофи и клин цяла година ще им е се втръсне за 6 месеца.И аз обичам Животните но не искам инфаркт. Топката е в хората които мислят и създават законите.Те са отговорните за това и затова заемат такива постове и им плащаме като данъкоплатци.Дано с оправи човека.

Не останах с впечатление, че човекът е бил пряко нападнат от мечка. Така че инфарктът е от загубата на овце и опасност да загуби още, а не толкова уплаха от мечката.

Жалко за човека,това му е препитанието.Но убиването на 1 или всички мечки няма да реши проблемите.Ако имаха достатъчно естествена прехрана нямаше да се стигне до това положение.Нали безнаказано се оставят бракониери и търсачи на силни усещания да избиват дивеча нощно време с прожектори и оръжия за нощно виждане ,а и можни коли.А кой има такива ???Между другото,какво стана с муфлоните,които внесоха,има ли ги още???Ще ни внасят дивеч,та нашите родни мутри да ги избиват !!!

Ако има повече храна, ще има и повече мечки, ако има повече мечки, ще има и повече нападения :D Това са диви животни. Не можеш да им кажеш - това са хора, можеш да им се показваш да ти се радват, но не можеш да ги ядеш. В природата или ти ядеш или те изяждат.

Исках да кажа, че не си мисли, че има проблем и той може да се разреши. Принципът е - има човек - има проблем, няма човек - няма проблем. Или това се отнасяше за мечката?!?

не забравяй и "добрата дървена мафия" която изсича родните гори....

Виж за тия с дървата... заслужават да бъдат изтрепани до крак! Унищожаването на гората е едно от най-големите престъпления, които може да се извършат в тая държава.

Ако и мечките няма какво да ядят вече, какво остава за нас бедните българи ?

Ами продай си компютъра и ще има къкво да ядеш,вместо да се оплакваш

в цяла Северна Америка няма вълци, а ние тука сме длъжни да търпим хиляди вълци да нападат добитъка. В цяла Европа няма една свободно живееща мечка, а ние тука сме длъжни да търпим мечки, които ядат и селяни и добитъка им. Що така всичките природозащитници все тука защитават хищниците, а не си ги защитиха в техните държави? На чужд гръб и хиляда мечки са малко.

Ех разбирач си. Нека ти разкажа една история от морето понеже съм от Несебър. Там преди няколко години "едни тъпи АМА МНОГО ТЪПИ ЕКОЛОЗИ" се опитаха да обяснят на едни "разбирачи ама много добри разбирачи(без средно дори нищо че говоря така за съгражданите си) рибари" че прекомерния лов на рапани и калкани е вреден. Понеже еколозите бяха много тъпи, а рибарите бяха супер разбирачи избиваха маса калкан и рибари просто щото ловяха толкова много че след това връщаха труповете в морето понеже не можеха дори да го продадат. Завъртяха се няколко години и сега рибарите нямат къде да хванат кьорав рапан, а калкан я видят 1 за цяла година я не. Именно затова сега нямат и те умните разбирачи рибари работа и само се оплакват целогодишно и карат само на попчета и я продадат 1 кило на ден я не. Именно затова и порция калкан минава 30 лева на заведение в Несебър, ако изобщо е има вече в менюто. Ебахти тъпите еколози ебахти и умните рибари..... жалко само и за природата и за рибарите....

Наистина си тъп и упорит. Рапаните не са черноморска фауна. Помня времето, когато нямаше рапани и имаше много риба. Рапаните се размножиха и рибата намаля. Вадил съм гумени лодки с рапани и след като си вземах няколко за стръв, останалите ги хвърлях на децата на плажа да си играят. Така, че поживей и тогава давай мнение.

Доста грешен коментар.В северна Америка е пълно с вълци и мечки, особено северните щати и Канада. Има и многобройни нападения над хора, а в Аляска стотици безследно изчезнали безразсъдни туристи.Освен тези хищници е разпространена и пумата, която е отнела живота на много хора...Да, но хората си ги пазят и за секунда не са си помисляли да ги избиват до крак. Защото те са част от природните богатства на планетата и ние трябва да се съобразяваме с тях. Те си имат тяхна територия, която трябва да се уважава и зачита. Ние хората сме навлеците, които унищожават всичко

Жалко за овцете и още по жалко за човека. Едва ли с убийството на тази или друга мечка нещата ще се върнат. Изключително неприятна ситуация!

ЗА БИЗНЕС ЛИ МЪРМОРИТЕ . ЧОВЕКА СИ Е ОТГЛЕЖДАЛ ОВЦЕ ДА СЕ ПРЕХРАНВА А ВИЕ БЛЯ БЛЯ БЛЯ. ДАНО ДА СЕ ПОДОБРИ А МЕЧОКА ДА МУ МИСЛИ КАКВО ГО ЧАКА.

Хубаво е да има животни, ама сега този човек защо да умира заради това? Работи човека животни гледа не е някоя отрепка

Ами, "ловната дружинка" да си свърши работата, което разбира се не означава да се изтрепят всички животни в района... Мечки, вълци и т.н. рядко нападат хора или си позволяват такива набези, но се случва понякога. Въпросът е да се ликвидира рисковата единица, която е стигнала до погрешния извод, че може да се "закача" с най-хищното животно на планетата - човекът.

По тая логика рано или късно всяка мечка на планетата някога ще има контакт с човека и ще е "рискова единица". За по лесно да ги почваме от сега викам аз. После ще обърнем внимание и на гадните вълци. И лисиците и орлите и накрая няма да остане нито един хищен вид. На земята ще гледаме само пилета и крави и прасета. Няма да има нужда и то гори след това - ще ги изсечем. След това ще се насочим към океаните - там колко опасности за човека има не е истина. Ще изтребем и там всичко за да спиме спокойоно. Само и само рибарите и ловната дружинка да са щастливи. Жалко че пропускаш факта и че тази мечка може да е имала малки и да ги е защитавала да е търсила храна за тях и подобни, ама айде сега подробности ние сме хора и ще живеем на тази планета все едно има резервна на която може да отидем ако се объркат нещата.

Има и друго нещо, и то е, че човека като цяло, в целия свят избутва дивата природа във все по-тесен кръг заради стопанството, животните, земята за отглеждане на култури и т.н. В такъв случай няма как да не се стига до сблъсък. Тази новина така е написана, сякаш казва да се изтребят всички диви животни. Рискове винаги има.

Трябва НАИСТИНА да си мнооого прост и елементарен, за да правиш такива идиотски обобщения. Да оставим на страна, че не си разбрал, смисълът на написаното или изобщо не си го прочел до край, защото си бързал да сипеш лайна, като пале пред майка си... Но това си е само и единствено за твоя сметка... НЕЛЕП СИ САМО ТИ!

Подкрепям напълно да се запази природата и дивият свят, но все пак и човека трябва да е важен. Знаете ли колко нападения имаше от мечки на хора?

Ако пострадалия ми беше роднина - отровни примамки, капани и в краен случай карабината ми за подборен лов.Баба Меца щеше да е пътник!!

Простият човек си личи от половен дума. Както и тъпият по сърце.

Ти си умния, личи си!Ако обаче пострадалия беше твой роднина друга песен щеше да пееш умнико!

"Възхищавам" се на способността на някои да обръщат всичко в политика и икономика! Мрънкачите нямат равни, под телето вол ще намерят и мечката накрая ще изкарат, че е банков инспектор! Пази, Божееее!

Дано да се измъкне горкото мече! Сега убийците, пардон, ловците, ще се се настървят да избиват пак... Кога ли ще разрешат ловът на ловци ? :) Много голяма забава ще падне по горите...

Много некомпетентно мнение... От позицията на пишещ пред компа - на сигурно място вкъщи, без да си се сблъсквал с истинска мечка на живо е лесно, да. Както се казва - на чужд гръб и 100 тояги са малко....

тебе колко пъти те е нападала мечка?

Ако това бяха твоите овце и това е единственото ти препитание, тогава щях да те питам какви ще ги пишеш.

За някои девойки всички мечки са плюшени...

"...Още 10 овце от стадото са изчезнали. Предполага се, че са изядени от мечката и вълци, чиито следи също са много в района. " Бе тая мечка с TIR ли ги е извлякла от кошарата? E хубаво - изядени от вълци, а къде са кожите?

Жал ми е и за мечока и за човека. За мечока,защото сега ще имат разни идиоти предтекст да стрелят по животни за щяло и нещяло. Мечока просто е бил гладен и е търсил храна. Представете си колко е намаляла популацията на животните,щом мечока не може да си намери манджа. И за човечеца ми е жал,защото се е поболял от мъка за овчиците си и за вложения труд и парички и сигурно му е много трудно да се справи със загубите. Дано човека се оправи, а мечока успее да се спаси.

коко бе твоята е и ризата изпрана и водата чиста и сапуна цял

Моля те, коко, изпий си кафето първо че нищо не ти се разбира. Освен това ми се струва че бъркаш популация с ареал, защото намалената популация не е причина за глад, а по-скоро обратното. И все пак в Родопите живеят кафяви мечки, а не гризлита и не е нормално да налитат на месо!

След зимния сън мечката е огладняла.

и си сигурен, че само този вид има а ? :) а ти пийни кафенце ;)

Дир, какъв е бил инфарктът? Масиран, масивен или маскиран?! Желая на човека да се възстанови успешно.

МЕЧКА ВИДЯХ , И СЕ ...... ! :-)

Не се шегувай, защото наистина можеш да видиш. И тогава да му мислиш...

Той не се шегува, само показва простотията си...

Разстрел за мечката.

Защо?

Защо не се продал 2-3 овце и да си се въоръжил с едно чифте...ФАТАЛНА ГРЕШКА....

Мръсни комунисти, долни....по времето на ГЕРБ защо мечките не нападаха хора, а сега човека даже и маскиран инфаркт е получил! Марш от тук, отивайте в русия мръсни комунисти, долни....

Еее, чак пък толкова тъпотия само гербераст може да я сътвори.

Някой замислил ли се е как мечка може да отнесе две овце ЕДНОВРЕМЕННО. А и написаното, че е изяла... 10 овце е чисто малоумие. Май тази мечка е била на два крака. Може и няколко да се били....

Да извикат пастирката да пари от мечки ...