”Инерком”: Нямаме нищо общо с арбитражното дело

Арбитражното дело не е предмет на нашия договор с ЧЕЗ. Не можем да вдигаме цената на тока, осигурили сме финансиране за сделката.

Обратно в новината

Коментари - ”Инерком”: Нямаме нищо общо с арбитражното дело | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато гинка, такива и "експертите! на снимката!

дебела работа , даже и борТ на директори имат ...ццццц

Признайте ,че сте подставени лица на руския интерес в България.

Ако са, що квичи Нинова, най-подставеното лице на руския интерес?

ул околовръстен път 3 етаж 7 ап.72 ,на който е регистрирана фирмата,е наистина фалшив.Няма никакви постройки с такава височина .На тоя адрес е link 0877 733 533-ниска постройка и 3,4 коли

Основният актив на купувачите на българския бизнес на CEZ са четири соларни парка, построени с пари на словашкия металургичен магнат Зденек Земек.Интересно е, че паралелно с развръзката около семейство Върбакови в София около семейство Земек в Чехия има друго развитие. След дългогодишна съдебна сага двамата синове на магната са осъдени на по 6 години и 9 месеца затвор. е по обвинения, че през 2010 г. две техни централи са незаконно присъединени към местната енергийна система и са сключени договори да се изкупува по-скъп ток за това, като за това обвиняем е бил и бивш шеф на чешкия енергиен регулатор.Дори вече Земек да няма нещо общо с "Инерком" обаче, в България трудно може някой да повярва, че бизнес с оборот от около 50 млн. лв. може да купи бизнес за почти 2 млрд. лв. Затова подозренията са, че зад "Инерком" стои друг скрит интерес.-написано в Капитал

Тази защо си е коригирала физиономията,вижте и снимката от фб преди да го изтрие ? имаще я и в афера сложена.Тази не е онази Милена ли как беше

Въпросната селска фирма има 9 месеца срок да си плати за покупката на ЧЕЗ(ккато беше съобщено тези дни).Предлагам ние клиентите да не плащаме 9 месеца за ток, защото де факто и май де юре - те НЕ са собственик все още! Как ще ме осъдят за неплатени сметки като след 9 месеца ще се разбере дали стават собственици ???? Така ли е ?

Къв съвт на директорите бе, вътре са Гинка, снаха й и нечия вуйна ... Какви 10 години опит в енергетиката - да имаш две дворчетата с 50-тина соларни панелчета не е опит в енергетиката! Моля от дир да сложите надпис "платено съобщение", защото това е втората статия, с която се опитвате да правите ПР на тези подставени лица!

Тия понеже видяха, че Гинчето се провали, сега изкарват други "директори", уж че са по "ентелигентни", да ни баламосват. А отзад надничат мазната мутра на Боко, дето временно му се обърка схемата, защото чехите директно го уличиха в лъжа и се разбучаха.

трябва да подаде оставка по 2 причини:1.Като министър не знае какво става с ЧЕЗ - защо тогава е министър? и 2.Заради "приятелката " си - да не заблуждава ,че не е знаела или не е подтикнала по някакъв начин.И накрая: все пак Бойко да махне чадъра от нея и да я пусне да си ходи,както и другите послушковци.

.... всеки ден на екрана, .....така се пере....пере и изпрани на простор.... зар не сте к'ви да е и на кого да е образи за пред огледалото..... такива и тр'ебат на държавата, млади отворковци, без протекция на някакяв вмирисан управлески гущер... късаме опашките и край.... само събираме парите..... овациите ни омръзнаха.... То такова внимание и вселенския патриарх не е виждал.... Ако сме знаели, че така високо ще ни оцени нацията.....тока на половина.... късно е някой трябва все пак да плаща.... комисионните....

Ако всичко е чисто, нека да излезе на светло истинският собственик. Защото самото появяване на Гинка-калинка компрометира сделката.

фирмата е регистрирана в София на ул.Околовръстен път 3 етаж 7 ап.72А.На това място няма такава сграда.Седалището на фирмата е фалшименто.Всичко около вас е фалш.

Елементарно,къде е тоя с ,,дебелата гуша,,Защо няма отговор на този елементарен въпрос за ,,фалшивият адрес,,Боже в каква държава живеем. ,,На лъжци и крадци,,

Шебеците от "Инерком" да спрат да се показват по медиите, защото се оплетоха като патета в кълчища с непохватните си лъжи.

Ало перачите на кинти, Инерком откъде ще намери 100 млн евро собствени средства като целия бизнес на групата не струва повече от 50 млн. Трябват гаранции от тайни офшорни сметки!!! Особенно след като за вземане не се залагат активи на енергопреноснат мрежа?! Иначе ДАНС си гласуват, че ще следят всяка сделка над 5000 евро ,да вземат да си сложат и горна граница 1 млн евро - над таза сума прането е законно в БГ!??

По това което изнесе шефа на ДАНС в НС са ги следили и ги следят. Въпроса е друг-май внимават кой от големите ща настъпят. Я Теменужка, я Цвък, що не и Боко може да се окажат консултанти с 1-2 милиона хонорар.

Оказа се че проституцията не била най-долният начин да си изкарваш прехраната...

да беше поне на дявола, а то на някаква ТЪПА ПУТКА !

Гинчето - жена на годината, да направи гола фотосесия за Плейбой а НОВА да я включи в Биг Брадър

Поредната кифла и тъпанарка. Поне смени жълтия стол. Все се надявам нещата да се променят НЯКОГА. И такива Дами, ще си понесат заслуженото от закона (ако го има).

Тази Милена Стоева е бивш висш мениджър в ЧЕЗ . Тоест чехите продават акциите си сами на себе си , ТИМ дето държат 33 % остават на сухо , и задействаха тяхната пионка Корнелия да вдига врява !

краката НАГОРЕ..професионален дефект? :- Мислех си, че делото е между чешката държава и българска компания..

Абе дайте интервю с накой от отказалите се купувачи. Нека кажат кои "условия" не са могли да изпълнят?

"председател на Съвета на директорите" на 20 човека персонал!!! смях

20 директора са там .....фирма от директори, нищо че тая няма акъл да си подбере и едни рамки за очила, които да подхождат малко повече на дебилната й мутра

Да си признаят,че зад тях стои Путин

А ако стоят американците , кво праим ? Ще ближеш гъзовете им , нали ? Говедарите , като са толкова готини, що ни бъзикат с техните ТЕЦ-ове и не ни продават по-евтин газ от руснаците или в краен случай да ни дадат ново въоръжение на заводските си цени ?

Беше спомената само по Име, е видях и и физиономията. Доколкото разбрах, Госпожата е бивш Високопоставен Служител на ЧЕЗ-България ... логично е ... Но както пише Шекспир чрез един негов Герой - "Има нещо гнило в Дания" ... то ще да е в България. ------------------ Сделка ЩЕ ИМА и то ПЕРФЕКТНО ОФОРМЕНА. Тук "хъкътъ - мътътъ нема". А "гнилото" ... това са подробности май.

Много си прав. Гнилото изкача от всякъде.

откъде изкачат тия уроди бе

Бах ти глупака съм... Тая ми показа пътя за купуване на България... Добре, че има такива като нея, че да ни светнат как стават нещата...

Тази нагла герберастия заяви че за 2017 г. е произвела 150000 МВт.В годината има около 8700 часа. Излиза че тия правят ток и от лунното греене ,защото фотоволтаиците работят само при слънчева светлина..У нас явно имаме 20 часово слънчево греене всеки ден без изключение.

Е пък ти не знаеш ли как става : купуваш от чез ток за 20 ст. и го продаваш на нек за 80 ст.

За придобиване на подобна структура трябва фирма с активи над 1 милиард.Това е все едно някой,който има пари за две гуми втора ръка да иска да купи компанията БМВ.За да получиш кредит 300 милиона трябва да го обезпечиш поне с активи за 600 милиона.Та кой ще осигури обезпечението е въпроса.Защото Гинка явно не може.

Как може ИНЕРКОМ да има 10 годишен опит,след като е регистрирана преди 7 месеца ???За да ви вярват първо спрете да лъжете!!!

Продавачът е проверил много внимателно не вас, а финансирането на сделката. Продавачът не се и тересува каква точно фирма сте вие, а дали ще му бъде платено. Ако нищо в електропреносната мережа не се промени, то възниква въпроса защо я купувате. Ако тази мрежа е печеливша, то за какво и е на ЧЕС да я продава, а ако не е, то за какво ви е на вас да я купувате. Единственият смисъл на тази сделка, е че на ЧЕС някой му отнема печалбите (от тук е и арбитражният съд), а на вас, същият този някой ви дава (засега) зелена улица. Кой????????

Сделката е за 360 милиона евро + кредита към Европейската бака за развитие 160 милиона евро, т.е 1 милиард лева. При печалба 35 милиона за 2014 година и 5 милиона за 2016 /след ограниченията на ДЕКЕВР и причина за съдебния спор/, за колко ли години би се изплатило това дружество, че да има и печалба за Гинка, ако в цената за крайния потребител на ел. енергия не се включват разходите по придобиване на дружеството?

Вие или не знаете в какво сте се забъркали или сте уникално тъпи. Вкарали са ви ролята на борчетата от началото на прехода,дано не завършите като някои от тях.

Инерком твърдят, че са сериозна компания с десетки милиони оборот, твърдят също, че зад тях няма офшорки. И търговският регистър го потвърждава, макар че там не е задължително да се виждат задкулисните игри в една компания, истината може да блесне и на по-късен етап, както обикновено се случва с подставените лица. Но да приемем, че са сериозна компания със сериозен оборот и е истина това, което казват. Питам се защо няма нито едно мнение за тях в бгработодател точка ком. В компания с такъв оборот не може да няма хора - обикновени бачкатори. Не може да няма хора, които са напуснали недоволни, както и такива, които са удовлетворени. Не може да няма хора, които се интересуват от условията на работа там. Обаче мнения няма. Кото ме навежда на мисълта, че зад компанията стоят няколко човека (Гинка и сие), които перат разни пари и служат за параван на определени публични личности, които имат интерес да не стават публично достояние интересите им в енергетиката.

9 свързани фирми на г-жа Гинка с общо персонал около 20 човека. Те сами си го казаха.

Само това е достатъчно, за да се стигне до извода, че нямат капацитет да управляват компания с размерите на ЧЕЗ (България) ... та там работят хиляди! Работил съм като редови служител в малка семейна фирма, бяхме 6 човека. Всичко беше прекрасно около 4 години. Всички буквално бяхме нечии хора - препоръчани от друг служител, което е гаранция за успех, защото никой не би се изложил с някой некадърник. Всеки си знаеше работата и не се скатаваше, то няма и накъде при 6 човека, всеки от които е уникален за фирмата в областта си. После се разрастнахме до 10 човека, а след още 3 месеца наеха още 10. И тогава започнаха проблемите, оказа се, че от шефовете никой не е подготвен да контролира толкова хора и да координира задачите им, ние (старите) трябваше да си вършим работата и да обучаваме новите ... от тях пък някои се оказаха не особено добри попадения ... един се скатава, друг го мързи, трети не може ... Една година по-късно имахме два пъти по-ниска производителност от преди (когато бяхме 6-ма) ... и аз напуснах. След мен и други, фирмата отдавна е в историята.

Цените са регулирани в момента само за битовите потребители и то до края на годината. След това, по изказване на самият Иванов (може да се провери в Интернет), всички ще преминат на свободно договаряне, както стана за корпоративните клиенти. ЧЕЗ специално иска през следващата година увеличение на приходите от общо 278 млн. лв., за покриване на капиталовите разходи, без да се брои увеличението от цената на тока. Така корпоративните клиенти бяха предупредени за повече от 30% увеличаване на цената и затова бизнеса и синдикатите заплашиха с протестни действия. За сега нещата се удържат за да се размине сканадала, но след това всички ще го почувстват.

МНого интересно, чехите пишат и говорят едно, гинка+съмишленици - друго ?? Да, вие не можете да вдигнете цената, но можете да заплашите или подкупите членовете на ДКЕВР да го направят, или да подкупите този управляващ, който може да разпореди това !! Аз искам да знам КОЙ финансира това Ви начинание, което излиза от общоприетите норми на пазарния подход и механизъм - предлагаш с 50% по висока цена и струпваш върху потребителите цената за плащане !! И най-важното - НЕ ВИ ВЯРВАМЕ !!

Някой наясно ли е за какво арбитражно дело става въпрос?За какво ЧЕЗ съди България?И как Гинчето ще се справи с този въпрос ?Като си купи ЧЕЗ и делото ли си купува?

..... разбрахте ли, че една тъй "сериозна компания", за която не знае цялото българско правителство, парламент и т.н. може да закупи половината държава, след като има такъв ХЪС, нахалство, ОПИТ, персонал и гръб от банки...... не е като "държавата" да си брои стотинките и да няма нито възможност, нито потенциал, нито интерес да опази бизнес за милиарди..... Как се нарича такава "държава" - пропаднала, ошушкана марионетна губерния на ...... .....теменушке...е.... ряпа да ядеш, давай им и АЕЦ-а ама веднага, оти ще ти го чопнат македонците и албанците, те пък какъв опит имат с аец, а нямаш може би такива приятелки между тях..... Дебили та дрънкат като кратуни....

Разбира се ,че Гинка няма нищо общо с арбитража ЧЕЗ -България.Данакоплатеца ще плаща далаверите и некомпетноста на ГЕРБ и кредитите с печалбите на Гинчето т.е. на реалните собственици.Гинчето също няма нищо общо с ОШФОРКИ,а само с Офшорки.

Само да не успее да се вмъкне в сделката БСБ/БКП водена от др. Нинова. Жална ни майка

Тя нали най-вече за това страда , че вместо нея са избрали друг за подставено лице .

ПОМНИ ТЕХНОИМПЕКС .Плюенето не желателно Знай наводнението на Ню Орлийнс

произвеждаме бг електроенергия ,но не можем да я стопанисваме,разпределяме,усвояваме без да зависим от НЯКОЙ си . бая сме изгнили -дали изобщо имаме нужда от ел.енергия или само от електрошок ?

Немате нищо общо , но можете ей така да си извадите от джебето едни 2-3 милиарда за покупка и обновяване на електропреносната мрежа. Никакъф проблем не е за вас , то ЧЕЗ го караше на кърпежи , а сега вие цялостно обновяване ще направите. Иптеркома сте големи с 23-те MW , дето Гинка ги пребърсва от курешките на дворните кокошки.

ХА ХА ХА НЯМАМЕ ПРОБЛЕМ С ВРЪЩАНЕТО НА ДЪЛГА.ВАС ТОВА ВЪОБЩЕ НЕ ВИ ИНТЕРЕСУВА .ДИРЕКТОРКИ НА БОРДОВЕ И ФИНАНСОВИ КОНСУЛТАНТИ.КОЛЕГИ НА ГИНКА ОТ ЮГОЗАПАДНИЯТ УНИВЕРСИТЕТ.ЦИРКАДЖИИ.

ако трябва да си извадят напр. пари от ДЖОБА СИ или от джобовете на компанията...и се окаже, че нямат... - две ТОТАЛНО РАЗЛИЧНИ ПОЛОЖЕНИЯ...при едното ще се примириш с липсата им /дали джобът ти е скъсан, някой ги е издърпал или пръстите ти са тънки, няма значение/, но при другото /поне в България/ има други начини..да го направиш /фалит, съзнателно занижаване на печалбата - говоря ангро, защото не разбирам от материята, но..този филм що ли ми навява ДЕЖА ВЮ ?/

Kalin

Може да не залагаш активи но да да заложиш акциите си което погледнато реално е едно и също.Другото от ни щото изскочи енергиен гигант с 100 милиона активи на никому неизвестна фирмичка от Пазарджик която се занимава с паркинги и......е параван за няколко фотоволтика.Цялото това разкрасяване сега за да я представят като капацитет в енергетиката е направо смешно.Гинка по държание и изказвания е ужасно посредствен човек и е абсурд да има мозък за такива неща.Което логично води до извода че е избрана за лице на нещо което се крие зад нея.Друг е въпроса че това лице хич не е лице приятно на българите които ще зависят от цялата тая далавера.

ИМАМЕ НИЩО ОБЩО С АРБИТРАЖНОТО ДЕЛО!" НЕ ГО ЧУВАМЕ И ЧЕТЕМ...

Абе тия наистина ни смятат за идиоти. Ще имат да изплащат заеми поне за 500 милиона евро, не можели да залагат активите - е откъде ще ви дойдат такива печалби, че да си изплащате заемите и да правите и инвестиции. Наистина ни смятат за малоумни.

Цените за пренос и разпространение по мрежата кой ги определя?

Определят ги производителя и локалните- местните които доставят тока до къщата.

Леля Гинка го изсрича в парламенто.. Вий по-добре ни обяснете ни обяснете как леля Гинка е пренесла 15 кг. договор като ръчен багаж в самолета... Щото и в бизнес класата кашони като ръчен багаж не са допускат.. Как е платено на мастите адвокати и консултанти.. Щото тез 11 хил. левчета загуба не стигат и само за вдигане на телефона и "Добър ден" от рецепционистка в ДЕЛОЙТ..

ти чувал ли си за хлешка, пардон, флешка?

Желязна мацка. Аз предпочитам българи да купят ЧЕЗ вместо индиици. Втората класирана оферта е на цигани от Индия.

да ама виждаш ли тъпанарите дето хем се палят бесат и гладуват хем са глупави а после реват като вдовица за HUI

Аз пък предпочитам богати индианци с пари,отколкото българи без пари.

КРИСТАЛНО ЧИСТИ... Като няма да залагате активите на ЧЕЗ, за да си обслужвате заемите.. Що не ни кажете кои са тези банки, които дават кредити с толкова НУЛИ... Срещу голата честната дума на леля Гинка, че ша ги връща.. Ма споделете поне опит.. Що честни българи са готови за заложат само името си... Срещу барем ЕДИН милион кредит.. Да спрат да са надат на търкането..

Цените се определят от Лъжеца, така че не се притеснявайте.