Индийският щам на Covid-19 е засечен в България

Положителната проба е на млад мъж, изследван в УМБАЛ "Д-р Георги Странски" в Плевен

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Опит за насаждане на паника: Преди три месеца била взета пробата, ама видиш ли - чак сега били установили, че било незнам си какъв щам :) Ми то ако е така - за три месеца трябваше да сме измряли всички. Спрете се с глупостите: Нищо лошо няма да се случи! Живейте си живота нормално, и не се занимавайте с ковидарски простотии.

май е отскочил набързо до родата в Индия, и там е ашладисал за "Здрасти!" някоя заразена братовчедка или жена на братовчед...

Марсианският щам какъв ще е опасен! Заразяваш се само от поглеждане и умираш само от кихане!

ше излезе българския щам?

много се офлянкват!

УЖАС! Няколко месеца този СТРАШЕН ВИРУСЕН ВАРИАНТ пребивава в България и никой не знае! Всички сме МНОГО УПЛАШЕНИ, но няма ПАНИКА. Хората са СПОКОЙНИ, не се ПРЕЗАПАСЯВАТ с ХРАНИ и ЛЕКАРСТВА. За медиците на ПЪРВА ЛИНИЯ са осигурени необходимите количества МАСКИ, РЪКАВИЦИ, ДЕЗИНФЕКТАНТИ, специализирани ГАЩЕРИЗОНИ и ШЛЕМОВЕ. Колектив от БАН вече е създал УНИКАЛЕН филтър за маска с активен въглен (също като тези от Първата световна война), като ИНОВАЦИЯТА е, че се използва въглен от КАЙСИЕВИ КОСТИЛКИ. (журналистическо съобщение с избрани ключови думи за по-силно въздействие)

Toй висура не е изолиран, те нов щам засекли ааахахахахахахаахахахахахааа

"При повторен анализ след депозирането й в международната генна банка през месец юни е установено наличие на показателите за варианта "Делта"." А честито! Значи не само ви взимат ДНК-то ами и без да ви питат го изнасят за чужбина!!!

за вирусен геном бе, сминдух. Много е страшно да си невеж. Всичко те плаши. И като си и мнителен живота става кошмар.

Вчера се разминахме с него. Аз на момента извадих скафандъра, преоблякох се и с противогаза го напръсках. Той отскочи встрани и ми се изкиха, но малките вирусчета се разминаха на мм от мен ...Кеану Рийвс да ми завиди... С горелката се опитах да го довърша, но идийското в него ми прободе каската на скафандъра и вече се бях отписал... тъкмо да скочи да ме зарази и една бабка му подсвири с пръсти и вика - остави неадекватния шубелисан ковидиот! Ела у нас да играем на "ваксинка". Който победи той ще черпи св Петър.

Обикновен идиот си си. Бездарният литературен напън го потвърждава.

Помните ли как миналата година се напъваха да търсят "нулевия пациент"? Сега на този чужденец "с право на временно пребиваване", който "не е декларирал пътуване в чужбина" няма ли да му проследят и тестват всички контакти, да се види кой и откъде го е донесъл и да се спре разпространението?

Честито

Само манипулират хората с тия щамове. Точно когато се успокои ситуацията и айде, сега нов щам

Толкова информация има за това, което стана в Индия, обаче няма кой да чете..и да разбере.

Защото ваксини пристигат, а никой не ги ще

Мир и спокойствие няма да има скоро, гадовете са се приготвили всяка година да изкарват по един нов "ЩАМ" и локдауните ще продължат докато и последния антиваксър не си удари някоя от техните смъртоносни ваксини !! Дано не дойде онова гадно време, когато живите да завиждат на умрелите - жал ми е най-много за децата ни и внуците ни !! ГОСПОДИ, В КАКВО ВРЕМЕ ЖИВЕЕМ, ИЗБАВИ НИ ОТ РЕПТИЛИТЕ, ЗАВЛАДЕЛИ ЗЕМЯТА ?!!

Че да сме наясно с психичния статус и да не се хабим да четем другото.

Дядо Йоцо гледа .... Хау!

Хайде всички ваксинари пак да извият опашки за нови ваксини !

Мангърчета шизофренни, стискайте дупенцата здраво, че ваксните много боцкат!

С туй малоумно по либерастки мулти култи сбирщайн, вече всичко може да се очаква, всякакви екзотични и непознати за имунната ни система болести... Явно целта е либерастки фашистки геноцид над европейците. Остава само на Бог да се молим да ни пази, защото еврогейските джендъри от Брюкселския Коминтерн имат очевидно други планове за нас...

Какво ми слагаш минуси, джендър недоклатен ? Много ли ти харесва да живееш в мулти култи кочини и цяла Европа да мяза на африканско-арабски клозет ? Заради такива продажни бели боклуци, ни осраха и ислямизираха прекрасната Европа, предадохме я.

изкопаеми, уайттраш нацисти и комплексари. Особено когато някой успее да е едновременно всичко това.

То е ясно какво харесваш ти, джендър недоебан ?! Аман от либерастки боклуци, които мислят с гъза си и за гъза си. А нацист си ти, който подкрепяш геноцида над европейците и либерал-фашизма...

Индия са пъти по-добре от нас като съотношение, че да налагат страх от индийски щам. На 1.39 милиарда население, 29,700,313 случая имали 381,931 констатирани починали. Или на брой заразени 3.3 пъти по-добре от нас. А на население около 10 пъти по-добре.

Това са констатираните както сам казваш. Сещаш ли се какъв е достъпа до здравеопазване в Индия? Идея нямаш какъв е реалният брой заразени и починали всъщност. Ето едно научно предположение: Official counts 26.9 million Reported cases 307,231 Reported deaths Data as of May 24 A conservative scenario 404.2 million Estimated infections 600,000 Estimated deaths 15 infections per reported case with an infection fatality rate of 0.15% A more likely scenario 539.0 million Estimated infections 1.6 million Estimated deaths 20 infections per reported case with an infection fatality rate of 0.30% A worse scenario 700.7 million Estimated infections 4.2 million Estimated deaths 26 infections per reported case with an infection fatality rate of 0.60%

В Индия по разни села ток нямат, а ти си правиш илюзии, че регистрират всичко. Дори информация за общата смъртност нямат, барем човек да може да си направи извод от нея.

В 1.41 милиарден Китай броят 4636 починали на 91511 констатирани и 19 нови случая. На ден от тютюнопушене там почивали по около 5000 човека.

малък град като София например го блокират за 2 случая. Тотално. За седмици. И пиле не може без специално разрешение ни да влезе ни да излезе. И срещу всякакви мерки никой не може да мъцне даже. Камоли да не ги спазва. Но иначе ако питаш нашите тролове твърдите че мерките не помагат. Ето в Китай страхотна работа вършат. Понеже се спазват.

Заради Много ниският брой ваксинирани у нас,до края на Юли България ще е в поредна смъртоносна Ковид вълна и пред ново Затваряне ! Ваксини вече има предостатъчно, но твърдоглавците отказват да се ваксинират,а предпочитат да умират.

Ваксините, които си бихте не предпазват от този щам, гений! Терсене ли ти е, а?

Преди минути видях статистиките в масово Ваксинирана та Англия. 67 милиона население. Опасният Индийски вирус вече е преобладаващ там,но Смъртните им случаи са по 7 Дневно !!! В 6 милионна България,..без Индийски щам ,смъртните случаи са повече!

Англия 6000 нови заразени средно Дневно през седмицата 7 умрели дневно .... България 90 нови заразени средно Дневно 25 Смъртни случая средно Дневно Ваксинирайте се за да запазите себе си и всички други.

3евзек

Г-жо Доказвам!!!, Доказваш, ама друг път. Сред получилите две дози нито честотата на хоспитализациите е същата, нито честотата на смъртните случаи. Разликата вече е няколко пъти. А дори малка разлика в степенната основа на експоненциалната част на нарастване на следващата вълна води до големи разлики накрая.

Ало,пророка,индийския щам е същия,като останалите,има го официално в Европа и никой не се оплаква от него,защото е най несмъртоносния от всички! А тук българския е най смъртоносния в света.В Индия ги плашат с английския вариант,прави си сметката,дали не те лъжат!

Преди 4 -5 седмици квичаха за този индийски щам колко бил опасен и кво ли не още. Сега млъкнаха и нищо не говорят Простотии и лъжи

в UK за какво "квичат", а? Аман от тролове и разбирачи!

Всъщност ценната информация в статията е за съществуването на международна генна банка. Което потвърждава “конспиративната теория” за събиране и изследване на ДНК проби от плебса (нас).

"При повторен анализ след депозирането й в международната генна банка през месец юни" Хахахахахахахахахахахахахахахахах, важното е стадото да се тества,тества,тества,тества.....

за вирусен геном бе, сминдух. Много е страшно да си невеж. Всичко те плаши. И като си и мнителен живота става кошмар.

Капит, как стига вирусния геном до банката? Самостоятелно или с пробата?

Неизбежно е. При положение че и Северна Корея дори не можа да се изолира съвсем, няма как да ни пропусне. А у нас има много хора, които не просто са недисциплинирани. Бих ги нарекъл антидисциплинирани. Както и множество неграмотни у нас са всъщност антиграмотни. И ще стане интересно отново в момента в който се срещне делтата с повече от тези.

Има и министър капут, който забранява ваксинациите на вече преболедували. Ай честито

Ама разбира се! После ще засекат още 15 други. И така до края на света.../както се пееше в една песен/. Не забелязвате ли, че навсякъде се говори само за болести - телевизия, интернет и пр. Никой не говори за Здравето. Обикновения здрав човек, с нормална сексуална ориентация, кучета го яли... В древен Китай здравната система е била съвсем различна - един лекар е отговарял за няколко семесйтва и са му плащали, докато всички членове на семейството са били здрави. В момента, в който някой се разболее, му спират заплатата. Така вниманието и усилието на лекаря са насочени към Здравето на хората и неговото поддържане. В момента всичко е обърнато - цялата здравна и фармацефтична индустрия живее от болестите на населението. 90 % от лекарствата са за подтискането на симптоми/болка, газове, диария, запек и пр./, а не за лечение. ДА не говорим, че почти никой лекар не се занимава с превенция. И всичко това се прави СЪЗНАТЕЛНО - болно и зависимо население, печалби за корпорациите, ранна смърт без тежест за осигурителните системи и пр. Защо мислите, че създадоха масова психоза, затвориха целия свят, срутиха икономиката, а сега ви предлагат "решение" под формата на ваксината-неизвестен коктейл? И всичко това за вирус с 0,02 % смъртност? Хенри Кисинджър беше казал/перефразирам по памет/: убедете хората, че има заплаха, дори и несъществуваща и те ще ви дадат всичко, за да ги избавите от нея...

Много хубав коментар !!!

Добре, че ГЕРБ и НОЩ ги няма. Пак щеше да има едни пресконференции и едни безмислени мерки.

Засякоха страшния индийски щам у нас и никой нощен таласъм не може да го обяви на брифинг. Ех, мъка, мъка... Сигурно много ги е яд сега, че им разтуриха щабчето.

направо извънземни са засекли. Сега пак ще ни сложат в червените списъци на другите държави, да ви....простите калинки...

Аз съм ваксиниран, дреме ми на ую. Да му мислят конспираторите.

Честито безсмъртие глупако.

Кой ти говори за безсмъртие? Става дума за един проблем по-малко

Честито, миналата седмица Борис Джонсън обяви, че повечето от хоспитализираните не били ваксинирани. Демек почти половината са. Междувременно, тихичко се премълчава, че никой от хоспитализираните не е повторка. Ама натискат преболедувалите да се ваксинират първи.

Защо дир трие избирателно? Човекът не е българин. Защо в последните години се напълни с араби в България, дори и в малките градове? Пълнят количките за домочадието в Lidl от нашите данъци.

един хиндо-европеец, т.е. цветнокож сънародник прихванал индуски вирус

Пак да попитам, до 2019 година къде бяха тези зарази? Защо започнаха да стават заразни сега?

Не усещаш ли какви глупости питаш? Малко като да те блъсне кола и да питаш къде е била през 2019-та. Или е била другаде тогава или още не е съществувала. Просто не ти е била проблем още.

Това, което медиите не ви казват, е че индийският вариант е поне 2 пъти по-МАЛКО смъртоносен и опасен за човека, отколкото оригиналният ухански вариант. Така че не позволявайте да ви плашат и манипулират.

Намаляха ваксинациите и дойде индийския щам .Споко ще дойде и друг щам.

В Плевен е бъкано от идийци в медицинския учат хиляди. Индийския щам е там от години

Теста хващал стотици мутаци,така ли ? Ваксината защитавала срещу бъдещи щамове ? Без да съм лекар знам от много лекари ,че това е невъзможно. Тези ваксини защитават само шест месеца.

Да бяхте, Коко, маски носили, не бихте щамове правили

приятелче индиец имам от Мумбай. "локдаун" само автобусите са спрени, всеки пърпори с моторетките. Дистанция очевадно за Индия няма. Нито умират по улиците.

Личен избор е ВАКСИНАЦИЯТА. Не да ме вкарват насила в рейс и там да ме инжектират като животно.

Са вкарали насила в “рейс”, госпожо? Някой ви дърпа със синджир и ви натика вътре ли?

Права си, Ани! Имаш право да живееш както си искаш. Да умреш като човек също, а не като животно в адски мъки и погребана в закован ковчег. Бъди жива и здрава, да духнеш 100 свещи след мноого години!

С какъв тест го засякоха ,с тези които струват 120 лева ,а в цяла Европа са безплатни или много евтини.

Е не! Само преди няколко часа писах, че у нас май още го няма този проклет мангалски щам и вече се оказва, че не било така! Да се надявам, че не сме чак такива мангали като индийците (или поне не си хвърляме умрелите у реките, както е при тях хилядолетната традиция), защото май ще ми излязат много криви сметките за едно по-спокойно лято. :( :( :(

Какво чакаш, иди се боцкай! Аз ще си изкарам лятото хубаво, без да слушам или (както е в твоя случай) да паникьосвам хората срещу стотинки.

И КАКВО ПРАВИМ? ПОЧВАМЕ ПАК ДА ЗАВИШАВАМЕ БОЛНИТЕ И ДА ПЛАШИМ ХОРАТА ТАКА ЛИ? СТИГА ВЕЧЕ!!!!!

Индийски щам няма.

Вчера във германските медии пишеше,че българския вариант на вируса е най смъртоносния в света! Там плашат с българския вирус,ама не знаят,че той тук върлува вече 3 десетилетия и мори дори здравите. Та индийския вариант да го ду.а,българския е най най,дори го описват ,че бил смъртоносен почти,колкото Ебола,накрая разбира се се коментира,че явно българската здравна система е най зле в света и може би данните за смъртност са преувеличени с цел получаване на пари,като помощи,които да се усвоят от определени хора... Сега отново лъжат за да се бодат психотата!

НЯМА ДА НИ СЕ РАЗМИНЕ ЧЕТВЪРТАТА ВЪЛНА

Този народ изперка.Не знам от корона вируса ли е или от "мъдрото управление на Радьо юмручето" ,но е факт.Като чета какви глупости и простотии се пишат по форумите направо се чудя.Това го нямаше едно време,това е от 1 година.К.р за Радьо и протестиращите боклуци.

А за Баце чекмеджета !

Някой, някога ще каже ли какви са симптомите на тоя щам? Или само топурдия да вдигаме?

Симптомите както и за другите варианти на короната са различни за всеки човек, а за някои и без симптоми. Проблемът е дали го лови ваксината и имунитета от прекарване на предишен щам.

Ще трябват ли камиони и чували ,че стоят неизползвани от година насам ?

От няколко дни говорят по медиите че много сме изостанали с ваксинирането. И ето днеска вече си имаме вариант ДЕЛТА. Давайте, ако има останали параноици, отивайте и се боцкайте. Боцкайте се с ваксини , за които никой не носи отговорност в случай на усложнение, освен вие. А ваксинираните да не се притесняват, те са защитени, ама май и те много много вярват че са защитени

Наистина индийския щам е много опасен. Отваряме worldometer официалният статтистически сайт и четем: Класирани по брой ковид жертви на 1 милион население: България - 8 място с 2603/ 1 милион Индия - 107 място с 274/1 милион какво ли им говорят на индийците - треперете българския щам идва.

Сега като вземат да се връщат гастарбайтерите за лятна почивка и да си направят зъбите и изследванията и ще го донесат яко.Така ,че споко,няма да ни се размине.

Лекарче само да те светна, че цените на денталните услуги в чужбина са същите като в България но качеството много по-добро

Българския вариант е най опасния в света! От него най се мре в българските болници! Индийския е същия,като останалите,2%смъртност,80% не разбират,че са го карали,98% се излекуват,в Индия живеят милиард и половина индиици,тотална гъстота на населението,никаква хигиена и от там изглежда по заразен щамът. Има гао и в другите държави и не е проблем,това че го има,защото е същия! Плашат хората с него за да се бодат с ваксините им! Смъртността от индийския щам е по ниска от смъртността на българския щам,който върлува в нашите болници от десетилетия! Аман от долни манипулации покрай тоя грип,от който 98% от населението на света се самоизлекува,аман!

Ако пишеш за вируса на глупостта 100% си прав!

вече година и четири месеца фашизъм в действие...

Бре,бре, бре въх треперят ми партенките и почнах да пръцкам от страх. Аман вече

Суперррр! Сега ще заключим избирателите на конкуренцията и ще си проведем изборите на спокойствие.