Индексът за корупция: Десета година сме на дъното в ЕС, единствено изместени от Унгария, и на 72-о място в света

Отиващият си парламент беше белязан от безпрецедентен лобизъм, отчете "Прозрачност без граници"

Обратно в новината

Коментари - Индексът за корупция: Десета година сме на дъното в ЕС, единствено изместени от Унгария, и на 72-о място в света | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нали ГЕРБ бяха виновни за корупцията в България. Е, от две години те не управляват. Защо пак сме на предпоследно място по корупция в Европа?

След като Холандия е призната за наркодържава и половината наркотик и контрабанда в ЕС минава през Ротердам, а по улиците разстрелват хора, а и журналисти, как така е чиста от корупция?!

чиста е защото се покорява на партийната линия на ес унгария не се съгласява с всичко и затова била най-корумпирана

Свят основан на правила, американски правила: Ако дотирате "Трансперънси интернешънъл" с правилната сума и посредством правилните лобисти, тогава тяхното възприятие за "Индекс за възприятие на корупцията" ще звучи съвсем по-различно.

Където руското влияние корумпира всяко стъпало на властта . Някой да му е чудно ?

Поръчали ваксини през СМС, след това ги изтрили СМСите, ама ваксините си ги набодскали...

Каква корупция бре. Другатя Рашков едно доказателство не можа да намери. А не е като да нямаше желание.

Е с 20 имота къде да я търси?

Унгария... Явно държави дето не дават властта на левичарите и жълтопаветната левица все ще са обвинявани за всичко.

Голям майтап сме, няма нито един разобличен и осъден корунпиран, ама сме шампиони по корупция.

Това е така, понеже гражданинът в България, не може да съди хора от държавните институции. Лично и персонално. Примерно еди кой си съдия видимо е подкупен и той персонално да носи отговорност за действията си.

Хахахахахах няма такава простотия. А Украйна политически коректно не е спомената като безспорен лидер в тази “истинска” класация

Я стига! На първо място е Брюксел с Урсула, заради милиардите за ваксини.

А къде е политическата корупция в ЕС? Почти всички страни от Еврозоната са с дългове спрямо БВП по над 100%, че има и по 150-160%, но над позволеното от 60%. Значи организирано са си ограбвали бюджетите, харчили са на воля, подкупвали са електоратите и всичко е ок...?! Бедна България, опъвала каиша и се простирала според чергата си, но е много корумпирана!! ама е на 20% дълг спрямо БВП или 3 пъти под нормата!!!

E пак е добре, при буци бехме но стоп на дъното

Ние пак сме там, просто Орбан много дразни Брюксел и оттам се чудят всячески как да подбутнат населението към протести срещу него, ма унгарецът не е прост.

Ако сме на 72-ро място по корупцията пак бива, но мисля, че сме на 172-ро място!

Тук му вукат корупция, в америка е лобизъм. Тия класации си ги наврете в ...

По-големият проблем е, че сме на 2 място в света по намаляване на населението. На първо са Ливан, след много години гражданска война, но пък имат 12 милиона ливанци извън страната.

Важно е качеството, не количеството

Проучвания на тази организация са в стил.... Вярвам на проучвания които съм си платил сам. Чърчил.

Тези дни ръководствата на МАФИЯТА у нас /БОКО, ДОГАН-ПЕЕВСКИ, НИНОВА / ще ви убеждават : Гешев е “независим”, почтен симеоновец и спазва ЗАКОНА/ни/..Нашия , а НЕ Вашия … Тези дни боко,нинова,доган НЯМА да гласуват за промени в НПК ! Гешев е супер ! Май…. им на докладите от ЕК . Тези дни МАФИЯТА ви показва:Гешев е по- ценен/ за нас/ от ПАРИТЕ- милиарди,които НЯМА да получим, за ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ! Българската прокуратура е кошница, в която са събрани вмирисани продукти на герб, дпс–пеевски и нинова . Какво очаквате ? Мафията ви казва днес: КОНТРОЛ над главен прокурор сега и за в бъдеще, ще ОСЪЩЕСТВЯВАМЕ само НИЕ ! Ако не сте разбрали.МАФИЯТА ви казва:Докато внуците ни остареят, КОНТРОЛ над главен прокурор ,ще оказваме САМО НИЕ !

Според малоумното ти излияние ако махнем гешев няма да има корупция в България. Няма да има нужда и от промени в съдебната система и така нататък и така нататък и така нататък.

Защо си губиш времето с кухи кратуни от рода на гнома и дамаджаната?

Да бутнем на катаджията да не ни напише акт. Да бутнем в общината за да ни свършат по-бързо работата. Да бутнем на лекаря, че тука виж не си свършил работата. И разбира се-законите трябва да се спазват от другите но не и от нас. Ама иначе някой друг ни бил виновен:)))

Това нашето е битова ганьовска корупция! Ако искаш яката корупция- виж Барлинското летище вече 10г не е готово и глътна пъти повече милиарди от планираното!

До смях, спри да буташ, почвай да теглиш!

А и поляците са при унгарците, но за сега класацията не ги хваща щото помагат на украинците! Така, че скоро след нас ще има и поляци, ако свърши войната. Ако румънците си изпуснат нервите покрай шенгенския рекет може и те да паднат под нас... изобщо, който си брани интереса е под нас и е естествено корумпиран.

Не, че нещо, но това го разбирам, като: европейските бизнеси за 10-та година са корумпирали най-много нашите политици. Дали е така, е трудно да се каже, защото корупцията в Заоадна Европа направо си е легализирана, като лобизъм.

_stankow

Вече всички го знаят, но пак да си го кажем: "Индекс за възприятие на корупцията". Това не е индекс на реалната корупция, а индекс какво мислят хората за нея. Така че висок индекс може да означава както висока корупция, така и една повишена чувствителност и неприемане на корупцията. Същото е и с осъдените за корупция. В България такива процеси са малко. Според Европа това показва корумпираност на съдебната власт, да и това го има. Но показва и все пак по-ниска корупция от страните, в които има такива осъдени. С една дума 1.не сме на последно място 2. не може да се разбере точно на кое сме 3. този "индекс" се използва за внушаване на колективна вина и чувство за малоценност у целия български народ.

Цялото ти изказвне хубаво, ама това, как има малко осъдени, щото няма кой да бъде осъден... И голямата чувствителнсто срещу корупцията в Бълагрия, е смешно твърдение. :))) При положение, че "Имаш ли човек?" е нарицателно.

_stankow

Не съм казал, че няма кой да бъде осъден. Но тези, които са за съдене не са повече от тези в другите страни, дето грантаджиите ги изкарват херувимчета ... Ние сме средна държава. Във всичко. И в хубавото, и в лошото. Който вижда само лошото и ни го навира в очите - не е обективен. Ама пусти грантове и те деца хранят ... И никак не ви прави впечателение, че изведнъж Унгария се оказва на последно място ? По-лоша и от България ? Или щото бай Виктор хич не им цепи басма на евролизачите и натири всички соросианци където им е мястото ?

ㅤ

"Корупцията" (да, в кавички) в Унгария я измислиха, откакто Орбан спря да играе по свирката на ЕС и отказа да налага санкции, защото го е грижа повече за унгарския народ, отколкото за мазните задници в Брюксел. И етикет Корупция се лепва най-лесно, пък после върви доказвай, че нямаш сестра.

Господин експерт? Я да чуем какво ще казаха от руското посолство дето ви докладват за всичко по света? И може би и вие сега ще отричате че коментарите по поръчка във възхода на путин в съседната статия не са написани от вас?

Звучи много международно и солидно, но все пак, - на международно ниво става дума на въпрос за фингирани доклади от страна на Сорос, като действа чрез Прозрачност без граници и Фрийдъм хаус, които извършват класирането на страните по различни параметри, а самите критерии, по които те правят класацията не са обективни параметри, а са по сфера на интерес на самият Сорос/ разбирай САЩ/. Не, че е лошо някой да измерва някакви неща, въпроса е как мери и за кого мери:))))))

Отчайващо е колко много хора ОЩЕ кълват на подобни стъкмистики и вият на умряло че "пак сме последни" . Ехоооо, това че Унгария е "най-корумпирана" ама хич ли нищо не ви трепва така нещо съмнение, червена лампичка? Нищо, ще ви дойде и на вас акъла , дано не е късно.

Мислех си че само България е още под руско робство, ама явно и Унгария е там. Като знам и кой им е цар....

Ти пък! Те дори САЩ имаха президент, назначен лично от Путин. хахах Или не? :-)

Последните две години ококорю на парапет назначава

Ама как така корупция при Орбан бе? Той не беше ли Мачо, като Путлер?

"Индекс за възприятие на корупцията" - тоест колко си мисля, че е корумпирана държавата ми от 0 до 100.

Кога ще видим индекс на реалната корупция по света?

Там ще сме последни. :-)

Силно се съмнявам.

Пак не гласувайте, за да продължат да ви управляват същите с купените гласове. Просто е. Като за прости хора.

Не е важно кой как "гласува", а кой как брои, "гласовете".

За простите е просто. Умните знаят, че това е лъжлив "избор" - да избереш од пет-шест ла.йна по-малко миризливото, може би.

В работно време, Мравояда не се посвени да се качи в джипа на Бобоков, направо пред Парламента. А за пурите и рома изобщо не ми се отваря дума.

ЮЖНА ЕВРОПА ИМА ЕВТИНА КОРУПЦИЯ НА НИСКО НИВО. ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЕВЕР ИМА В ИНДУСТРАЛИЕН МАЩАБ, ВИСОКОТЕХНОЛОГИЧНА КОРУПЦИЯ. Янис Варуфакис

Кое ви учудва в тази новина? Може би редът за Унгария, ама си знаем как е там и как е при нас.

Унгария не приема издевателствата на брюкселските разбойници и обяснимо е на последно място, но защо ние, които сме "отличници" по раболепие и сервилност, сме на това място?!?

Как е Промяната? Чегъркаме ли? А?

Нивата на възприятие се определят от нивата на говорене, нещо повтаряно и набивано по-често. Нивата на корупция, все ми се струва, че са най-големи там, където се въртят големи пари.

сега ще бъдат пак преизбрани, спасението е да изчакаме да се накраднат

Тези гейчета глобалистите са най-корумпираната сган, с лобизмите си и корпоративните схеми и т.н. Разбира се най-големите морализатори, просто всяка сделка в която нямат дял е корупция и лоша - нищо лично просто бизнес по американски.

Пълни глупости.. Ако го мерят носят индекс по поръчковите публикации и интервюта в медиите на прокопиефф и плямпането за корупция от престъпниците от подмяната - нормално е пак да сме там.. ама няма нищо общо с реалността.

НА ФОНА НА БАЙДЪН ГЕЙТ, УРСУЛА ГЕЙТ, ПЕДОГЕЙТ, КЛИНТЪН ГЕЙТ, ДА НЕ ИЗБРОЯВАМ, ЧЕ ДИРА ЩЕ СЕ ЗАДРЪСТИ, ВИЕ НИ КАРАТЕ ДА СЕ ЧУВСТВАМЕ ВИНОВНИ КАТО НАЙ-ПРОПАДНАЛИ?! ДОРИ БОРИСОВГЕЙТ ИЗБЛЕДНЯ В ПОСЛЕДНИТЕ МЕСЕЦИ!

Ако някой си мисли ,че в Унгария е по-зле и по-корумпирано от България е пълно зомби. Да на разни брюкселски чиновници по хранилките не им харесва Унгария ,защото хората там не са съгласни със всяка повеля на ЕС,но това е политика и няма общо с реалната ситуация и условията за живот в Унгария.

В страните със по-Силна про-руска риторика = повече корупция... СлучаЕност, а патриоти?

А къде да сме?!

ти Сорос ли чакаш да ти каже къде си :))) и Америка за България. Значи много си го закъсал.

"България е в ТРАЕН ЗАСТОЙ по ОТНОШЕНИЕ на КОРУПЦИЯТА." А колко правителства се ПРЕВЪРТЯХА...

Обидно ниски заплати + липса на държава(контрол) във всяко едно направление = висока корупция

Поредното гнусно нпо, слуга на чуждите сороски интереси. НПО, чието име е "АСОЦИАЦИЯ Прозрачност без граници" https://bit.ly/3jgCuBw Да си мислите, че нещо огромно и солидно стои зад 5-те въшки на копаня на сорос и американския конгрес! Има и куп други такива гнусни въшки, част от тях се казват "ЦЕНТЪР за еди какво си", други пък се казват "Институт за еди какво си" Всичките гнусни подлоги с един общ знаменател - на копаня на сорос, америка за България, Европейски, Еврейски и всякакви други "институти" или най-богопомазаните, направо на венозна система към Американския конгрес! Нито една от тези организации не защитава, не е защитавала и никога няма да защитава интерес на българските граждани! Тези червеи са сред нас и тровят децата ни! Те прокарват и антибългарските закони в НС! Н А Р О Д Е ? ? ? ?

ОТ ngobg.info: Последен проект/инициатива Година на приключване: "Индекс на Местната система за почтеност" Описание: Проектът „Индекс на местната система за почтеност” е тригодишна инициатива на Асоциация „Прозрачност без граници”, която се осъществява от началото на ноември 2014 година благодарение на финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България”.

Общия брой на соросовите еничари в България е 28 "организации" или просто НПО-та. Целта е промиване на мозъците на хората с лъжи, за да почнат да мислят така, както Сорос е определил.

Никой не споменава Украйна като най-корумпирана.. Защо???? Те се гласят до 2 години да влязат в ЕС.... Ако това стане вече ще ми се повръща от ЕС!!!

БЪЛГАРИЯ Е ДЪРЖАВА НА МАФИЯТА СИГУРНО СА ПОДКУПИЛИ НЯКОЙ ОТ 137 МЯСТО НИ Е ПРЕМЕСТИЛ НА 72ро.

Тиквата не е на власт и булгаристан дръпна леко нагоре.

"Фашизмът по-точно трябва да бъде наричан корпоративизъм, защото е сливане на държавната и корпоративната власт." - Бенито Мусолини Всъщност днешната система (САЩ и Европейски Съюз), в която живеем е точно това, което Мусолини е описал и тя няма нищо общо с Демокрация! Няма да е лошо най-после да видим истината с отворени очи!

то днешния свят е Светът на Диктатура на Корпорациите. Но явно има хора, дето не виждат това. Щото гледат света с ушите си.

Докато ни управляват Гешевци, Тикви и Делянчовци все ще е така

Лошото е, че който и да ни управлява, все е така?

Винаги ще е така докато се разказва, а не се доказва.

Хахха,. Трансперънси джендърси, дават квалификации за корупция, предвид че те живеят и съществуват благодарение на държавно ниво корупция.Плащат за да изкривяват всичко.И накрая имаме тотално изкривена обстановка.А Фон дер Рептилен дали я опоменаха като пример за коруп. от най висш клас..над държавно ниво и то с какво...с отрова за плебейте. Нямало в Германия корупция, молим....вие сте невменяеми..а защо.. трябва да изпишем 10 листа...палячовщина.Марш от територията на БГ СоросоИзроди.