Преброиха 116 000 бездетни двойки в България

Бездетните двойки в България са 116 хиляди според проучване на ООН от 2005 година.

Обратно в новината

Коментари - Преброиха 116 000 бездетни двойки в България | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

на всички ембриони, които се имплантират се правят предварително генетични тестове - т.е. имплантираните са 100% здрави. Всяко дете независимо от начина на оплождане може да получи увреждания при преждевременно раждане. Тези увреждания се получават при употребата на кислород, която е наложителна при недоразвити бели дробове и може да доведе до различни усложнения.

Viz Ruski, skoro bjah v Rusija. Pozelavam ti s tezi proslavuti 7000 Evro da gi iZuchish tezi deza! :))) Kak zabravi da kazesh che edno jadene na restorant pod 100lv ne pada??? I to jadene pri koeto v Bg nikoi njama da povtori... Da ne govorim za opleskanite plasmasovi WC ta iz gradovete im...prosto muka i izlagazia... Tjah da gi predstavjat kato plasmasova toaletna zasluzavat...I kolko sa trosnati i prosti...boze kak ziveesh tam?

Тази цифра е далеч от действителната. Двойките са над 270000. Това са само регистрираните. А нали се сещате, че има доста млади хора, които живеят без брак и някои от тях също се сблъскват с този проблем. Та по тази логика, цифрата ще надхвърли 300000. Аз лично не помня през 2005 някой да ме е преброявал.

А ти искаш ли да ти покажа снимката на моя син и тогава да говорим кой какъв е и как изглежда? Голяма статистика няма що! Видяла една снимка и ауууу какви дебели бебета се раждат от ин витро!!! Това ли си помисли веднага а? Защо тогава всички лелки му викат на сина ми: Аууу какво хубаво бебе! Леле какъв манекен! Пу, пу! Да не му е уроки само, но си е много хубав и всичко му е наред! Не съм казал че е гений! Просто тия спорове за бебета родени чрез ин витро са безсмислени. Особено когато се изказват мнения от хора които хабер си нямат за какво става въпрос!

До този от 7:38 ч. на 18 януари, 2009 г. (До Някой): Разсъждения са ми много логични а твоите са дилетантски защото не съм папагал а съм минал през две процедури ин витро и съм станал повече от Професор по темата! Естествения подбор в случая става в матката на жената която прихваща ембрионите. Защото колкото и да се избират се хващат само най-добрите. А разбира се че подпомагаме природата, като избираме изкуствено най-добрите. Когато има чисто механична повреда като запушени тръби и ние не я преодолеем, а се кланяме на Господ и палим свещи в манастира ще помогнем ли с нещо да се родят здрави деца??? НЕ, НЕ и пак НЕ!!! И ще ти кажа - избира се наистина най-качествения материал, защото под микроскопа се вижда точно кой материал е най-качествен! Ама твоята уста май е много голяма само дето не може да преглътне нищо, само може да плещи без да мисли а?

О, нима? Половата ми принадлежност си е само моя работа, а що се отнася до способността ми да разсъждавам, нека ти кажа само, че аз за разлика от повечето българки съм се отърсила от патриархалната промивка на мозъка и това оформя мнението ми по много въпроси. Надявам се след някой и друг век и останалите жени в България да се освободят от оковите си, защото както се вижда от твоите коментари, както и от тези на додоклания и подобните на него, положението сега е страшно.

Да отбележа един интересен факт от проучването, което цитира dodoclan - жените, които са забременели чрез асистирана репродукция, са в много по-голям процент над 35 години в сравнение с тези, които са заченали по естествен път. Рисковете от вродени дефекти са свързани с възрастта на майката, независимо как е заченала. Добре е да се чете всичко, а не само това, което поддържа една или друга теза.

Да отбележа един интересен факт от проучването, което цитира dodoclan - жените, които са забременели чрез асистирана репродукция, са в много по-голям процент над 35 години в сравнение с тези, които са заченали по естествен път. Рисковете от вродени дефекти са свързани с възрастта на майката, независимо как е заченала. Добре е да се чете всичко, а не само това, което поддържа една или друга теза.

Отговарям защо циганите нямат такъв проблем. Защото циганките, ако не успеят да забренеят от този мъж забременяват от друг. Осъществяват т. нар. Спасов ден, който не случайно е измислен от прадедите ни... А раждат толкова много, защото се препитават от проституция и забременяват по-често. Просто това им е професия...е....то.

Браво, Вили! Ето едно разумно мнение!

Ти си блондинка, нали? Зная го, просто ти е записано в изявлението! Не, Луиз Браун не е красавица и сигурно и родителите й не са били първи красавци, съгласен съм! Аз само казвах, че ако нямаше ин витро, тази грозница нямаше да се пръкне - толкоз! Другото ти сама си го казала и то се отнася лично до теб. Само не ми стана ясно защо си писала, че си идиот, вместо идиотка, а можеше и само с Блондинка да се подпишеш... За по-ясно!

Теб няма да те преценявам по външността! Ти сам си се подписал в края на идиотския си коментар! Може би несъзнателно, но си казал кой си! Ха-ха! Ето, точно за тези дебили като теб говорех и ти се появи мигновено, сякаш за да докажеш колко сте много!

Теб няма да те преценявам по външността! Ти сам си се подписал в края на идиотския си коментар! Може би несъзнателно, но си казал кой си! Ха-ха! Ето, точно за тези дебили като теб говорех и ти се появи мигновено, сякаш за да докажеш колко сте много!

Цифрата изглежда голяма, но не е чак толкова. Някои даже говорят за 270 000 двойки, които не могат да имат деца, но както може да се предположи, тези цифри грижливо се крият от властимеющите. Впрочем, дори тази цифра не е шокираща. Ако приемем, че в България има приблизително 2 700 000 домакинства в момента, безплодието на 270 000 от тях е горе-долу в нормата за Европа (10% от семействата). Друго, което е интересно е, че безплодието в България се дължи на мъжа в 24 до 26% от случаите и в 75% се дължи на жената. В други страни статистиките са сходни, а някъде даже мъжкото безплодие стига 30% при 60% в полза на жените и 10% по неизяснени причини. Проблемът в България не е безплодието, проблемът е раждаемостта... Примерно, във Франция се падат по 2,03 деца на семейство, а в България няма и 1,3! Е, няма да ви казвам колко от тези деца, влизащи в статистиката, са циганчета и турчета и колко малко са българчетата...

Защо при циганите раждаемоста е толкова висока и нямат нужда от инвитро?Прекалено много семейства имат нужда от инвитро.А за генетичите дефекти - България е малка държава и няма начин да няма и кръвосмешения ,без хората дори да знаят.Толкова много деца от домовете никога не разбират кои са им родителите и роднините, като нищо могат да се съберат със сестра, брат или братовчеди.

А така като гледаш снимката горе- това на съвършенството на природата ли ти прилича Господ си знае работата- не му се бъркайте! Съгласна съм със Додоклан и честно казано, никой не съдя и не им го пожелавам, обаче се замислям, че явно има карма, съдба, провидение и незнам какво, както е вярно, че една двойка, която прави неуморно почти по график секс с цел-бебе на всяка цена- просто не става. И в момента, когато най-малко го очакват и се замислят за по-духовните неща, бебето си идва като дар отгоре.. Пожелавам на всички тази статистика да намалее и дори да изчезне и разбирам всяка двойка, която се подлага на ин витро, но някой да твърди, че такива деца са специално моделирани гении е абсурд!

hahahhahaha smeshno mi e kato chuvam kak se zayajdate tuka i davate nekva shibana informaciya .ami to e mnogo yasno,kolko balgari balgarsko semeystva imat deca .ya kajete mi sega hem va boli hem va sarbi .i marzelivi i ne iskate da se grijete za detcata si kolko semeystva v BG imat po 2 ili 3 deca mnogo sa ryadko 1 na 5 hil semeystva da imat po 3 deca mnogo dobre poznavam horata okolo men vsichki imat po 1 dete a nyakoi nyamat voshte zashto sami si zadayte vaprosa zashto.den sled den balgarite namalyavat shte dodi vreme sled godini nared shte ostanat mnogo malko....toava e losho balgarina izchezva nyama seme ..zashto shtoto vseki nedovolstva marzi da sazdava semeystvo.marzi go .....olelelelelelele ne se chuakte normalno ot kade shte imate deca.v balgarskite semeystva decata ne sa mnogo ...po 1 ili nay mnogo po 2 deca v smeystvo. kak iskate da se plodite hahahhaa interesno .

много си прост бе! Изобщо НЕ Е ВЯРНО, че бездетните са физически/психически увредени, но явно такъв си ти, щом коментираш нещо, което не разбираш. Още нещо: да преценяваш човека по външността е признак на тъпотия, така че си прост x 2, а и тази англичанка не е такава заради инвитрото, а защото прилича на родителите си, те може би не са първи красавци. Идиот.

Абе, хора компетентни!... Я погледнете на снимката горе тази Луиз Браун какъв урунгел е и после ми хвалете методите ин витро, ха-ха! Колкото и да ви е мъчно, от 60-ината мнения във форума дотук има само 3-4, които са компетентни и две от тях са на този Додоклан, който толкова ви вбесява, но си е прав по принцип. Всъщност, това значи, че 3 до 5% от хората знаят и мислят, а останалите само плямпат, без да мислят. Така е не само във връзка с тази тема, а с всички възможни теми! Ако не беше така и ако всички бяха над средното ниво, България нямаше да е на това незавидно последно място по всички показатели, нямаше да я управляват крадливи дебили и нямаше всички можещи и интелигентни хора да бягат оттам. И то най-вече младите, които могат да сътворят блага и да създадат здрави и умни деца по естествен начин, а не с клизма, както се казва... За жалост, 95% от хората са ужасно прости и това се вижда по време на избори, примерно. Но, това е друга тема. А що се касае за бебетата ин витро, това е неестествен метод, който често прави родители от хора, които биологически или психически не са годни да бъдат родители. И не е това начинът да се подобри нацията, уви!

Разсъжденията ти са абсолютно нелогични и очевидно дилетантски. Говориш за подбор на най-качествените сперматозоиди, яйцеклетки и ембриони и наричаш това естествен подбор. Това може да е изкуствен подбор, но в никакъв случай не е естествен - това първо! Второ, най-качествените от кои гамети? И кой преценява това качество? Ако една двойка не може да има деца по естествен път, това само по себе си означава, в повечето случаи, че се касае за некачествени гамети. Иначе просто нямаше да се налага използването на разни изкуствени методи за зачеване. И тъй, ти избираш най-качествените от някакви общо-взето негодни клетки и ми наричаш това качество и естествен подбор... Естествен подбор има само и единствено тогава, когато размножаването става по естествен начин и това се учи в прогимназията. А твоите методи са изкуствени и дават възможност за размножение на индивиди, които в естествени условия просто няма да имат деца и толкоз... И ако по този начин си мислиш, че облагородяваш популацията, горчиво се лъжеш! Едно е да четеш коментари в Нет-а и да ги преразказваш като папагал, а съвсем друго е да знаеш и да разсъждаваш... Но, очевидно, това последното не е за твоята уста лъжица...

Тая цифра нещо ме съмнява. Възможно ли е да има чак толкова много бездетни двойки? 116 хиляди на 7,5 милиона човека.

zashto nikoj ne pishe za prichini-tozi % po estestveni prichini e izkljuchitelno saqn sym kato prochetoh kkvo mislite ako na pyrva i sled 20 sreshta ne se ljubite s myza-az mislq,che s mnogo malko izkljucheniq predi 20-30 e rano tozi razjuzdan zivot+bezootgovornos na bolnite ot vsichki-tezki i leki venericheski-sa osnovnata prichina i kato slozim neadekvatnoto oblichene s prostudite ami da si prodadat zilishtata i lyskavite koli i da si plashtat to pyk i p[osle kato gi rodqt edno gledane pda-svobodiq i prava-maloletno i nepylnoletno da mitinguva piano i drogirano ili da se skitosva po noshtie,zatova posle n 20-30 g sa presiteni ot sex i tyrsqt t.n. raznoobrazie ka samo prava iskat da imat u nas nqma da go razbera maj i sled 100g

Както и да ги погледнете са много.Това е истинска трагедия.Държавата не прави отново нищо по въпроса...процедурит по осиновяване са ужасно тромави, инвитрото безбожно скъпо...

ДОДОКЛАН е напълно прав. Не може да си добиче и да имаш копилтии. Природата решава гова.

Много се радвам че има толкова отговори-дори и да не ме разберете веднага, в мозъка ви ще остане спомена за ИЗРОДА, който пише такива гнусни неща по форумите и може би един ден, като свържете факти и житейски опит ще разберете че не съм чак толкова изперкал и че съм прав. Жалкото е че вместо да вникнете в думите ми - обидено крещите своята истина, ами ако все пак съм прав, а вие сте изперкали егоистични душички? Много ще се радвам аз да съм лудия а света да е пълен с розови понита, детски смях и разноцветни бонбонки-за жалост не е-пълен е с много болни деца-болни от алергии, късогледи от малки, дюстабани, аутисти, дебили, с пороци на сърцето, с високо кръвно, затлъстяли и нещастни. Пълно е с деца духовно ограбени от родителите си, малтретирани, мъчени, осакатявани,изнасилв с изкривен мироглед и психика-на това в Библията му казват първородния грях-да предадеш тъпотията, злобата или лошите си гени на поколенията... Всъш аз наистина съм много тъп-опитвам се като идиот да давам светлина в света на слепите...

Огромен технологичен напредък, все по-нови технологии, все повече вещи, но защо не сме по-щастливи! По-малко проблеми ли имаме! По-здрави ли сме! Баба ми е имала 5 деца, раждани в селската къща без медицинска помощ! Странно защо губим най-естествените си способности и се мъчим да ги възстановим по изкуствен път! Надхитряме се с природата, а това е изгубена битка!

Излишно е да се карате.Както е известно ,в една кавга винаги има верни и грешни аргументи и от двете страни.Единствената абсолютна истина е,че това е изключително доходен бизнес и мнозина ще се облагодетелствуват.И за да прекратим спора - отказваме се от ''in vitro''то и минаваме на клониране.

Сега като прочетох още коментари и наистина се замислям - при ин витро и по-специално ин витро по метода ICSI се избират най-качествените сперматозоиди и най-качествените яйцеклетки. След това като се оплодят избират най-качествените ембриони и тези от тях които се хванат (което си е пак естествен подбор) явно са най-добрите - The best of the best!. Така че има логика децата които се раждат даже да са по-добри, по-качествени и по-умни дори от нормално родените деца! Но за това изследвания още не са правени!

До Dodoclan: За съжаление както винаги пишеш ужасни неща, и за още по-огромно съжаление пишеш пълни простотии, но за безкрайно съжаление простотиите ти граничат с престъпление че може някой да повярва на подобни глупости на такъв като теб който няма нито работа нито мозък!!! При провеждане на ин витро процедури всички подписваме декларации за информирано съгласие, и мноого чудно как ли са пропуснали да споменат това че имало такива рискове! Да не говорим че като се раждат и много близнаци, не съм чул досега някое дете (да чукам на дърво) да се е родило със заешка устна или каквото и да е там. От цялата тая простотия единственото което е статистически вярно е че по-възрастните жени са с по-голям риск за раждане на дете със вродени дефекти от по-младите. Но ин витро правят всички жени - и много млади и по-възрастни. И причината далеч не е в жената в много от случаите. Така че връзка с дефектите и ин витрото на практика НЯМА!!!

Аз имам близнаци ин витро,бих казала,че са си абсолютно наред,само дето са малко по диви от тези,които растат сами.Да са ми живи и здрави,всекиму такава любов и радост.

Абе ти четеш ,ама не си съвсем наясно с нещата.Тая статистика която си я чел,сигурно е доста стара.Защото точно при инвитрото шансовете децата да с апо-умни и по-здрави от обикновенно заченатите.Причини:1 се връщат поне 2 оплодени ембриона(да не говорим,че някъде връщат и до 10 такива)и най-доброто остава и се ИМПЛАНТИРА.Всичко останало се изхвърля по естествен път от организма на майката.2.Случайно да си чувал за предимплатационна диагностика?Явно не си.Та да те светна -хора които са носители на различни лоши гени-като различните видове рак или други нелечими болести-диабет ,епилепсия и т.н. си правят това изследване и съответно се отстраняват носителите на тези гени и децата се раждат напълно здрави и нормални. Другото което искам да ти кажа,че голяма част от хормоналните проблеми при нас по-старите -от 35-40 годишните се дължат на последствията от Чернобил-по това време бяхме в пубертета и нашата мила държава не ни информира навременно и ние си поехме максималното възможно количество радиация за първата седмица след аварията.Ти показваш някакви наченки на медицински познания,но си личи,че не си от специалистите.Аз съм химик с медицинско образование и мога да ри кажа някои неща ,та малко да се пообразоваш.Като например елементите радий и стронций се натрупват в земята ,респективно в плодовете и зеленчуците и в животните.периода им на разпад е около 100 години.А като краен потребител се сочи човека.И точно от тези радиоактивни елементи се причиняват съответните генетични аномалии.Е ще ти дам един елементарен пример-познай в кои градове в Япония генетичните аномалии са с най-висока концентрация?Хирошим и Нагасаки!!!Бомбандир са преди 60 години,но последиците все още се носят.... А ти наясно ли си ,че една голяма част от стерилитета при жените е от поликистозни яйчници?И познай откъде идва това?От мъжете!!!!Предават това заболяване по генетичен път на дъщерите си.Наясно ли си ,че голяма част от стерилитета се дължи на проблеми при мъжа?Да си чувал нещо за ВАРИКОЦЕЛЕ?Или за лоша морфология?Или за липса на сперматозоиди?Или за дефект на Y хромозомата?Не си,нали?И с какво са виновни тези хора,че са се сдобили с тези невидими с просто око аномалии?А за жените приказките за многото аборти и кафето са най-големите простотии.Работила съм в тази сфера и мога да ти заявя,че става въпрос за заболявания за които дори не си чувал,особенно по отношение на антителата-антисперм приемат сперматозиоидите и не настъпва бременност),антиовар настъпва овулация и няма шансове за забременяване по естествен път,антикардиолипидн не приема съществуването на друг в него и дори и да забременее жената плодът й се изхвърля(спонтанен аборт).Да не говорим за проблемите проблемите причинени от щитовидната жлеза.Но всичко това се лекува временно-ежемесечно жените които са забременели и са с поне един от тези проблеми ходят навливания на съответните лекарства ,които ще им помогнат да износят рожбата си. А иначе много ти знае устата ,но не четеш всичко нали?В статията пише,че са 116 000 двойки,но това са статиски от 2005 година и се отнася само за семейните двойки.А иначе регистрираните в този момент са над 270 000 двойки.И какво излиза според твоята теория?Че не трябва да имат деца ,защото единият от тях имал проблеми ли?Ами че това са над 80% от отговорните хора (решили да създадат човешки живот и да се грижат за него) в детеродна възраст и ако всички разсъждаваха като теб училищата трябваше да са пусти , а нацията ни да е на изчезване.... А на такива като тебе страдащи от МАНИЯ ЗА ВЕЛИЧИЕ и ИДИОТИЗЪМ трябва д а им се забрани достъпът до компютър

Не си направих труда да целият пасквил, който си написал. Първите три изречения ми бяха достатъчни, за да установя, че си се разпенил и си излял една словесна повърня. Ще ти кажа само две неща - няма начин жените да те харесват с отношението, което имаш към тях, освен ако не са абсолютни мазохистки. Ако си мислиш, че те харесват, значи освен всичко друго страдаш от сериозни мании и внушения. Второ, ти си едно болно животно и имаш сериозна нужда от психиатрична помощ, преди да си навредил на хората около себе си. Искрено се надявам семейството ти, стига отдавна да не е избягало с писъци надалеч от теб, в най-скоро време да те тикне в някоя лудница.

Kakvo ob6to ima invitro-to s romite, be, momuk?! Ama ti normalen li si izob6to, pro4ete li kakvi prostotii si napisal predi da gi izprati6???

Тези статиии може да си ги завреш някъде... За консултация може да пишеш на професор Кременски и той ще ти обясни някои неща за генетичните заболявания. А това, че един човек не може да има деца заради генетични увреждания просто не е вярно.. Тази статия всъщност показва нещо съвсем друго, но не е тук мястото да ти обяснявам защо резултатите при инвитро опит по принцип излизат положинелни, че ембрионите са генетично увредени. Не е мястото тук да коментирам и въпроса не е толкова прост, а да не говорим че всъщност тези изследвания просто са пълна глупост(и това няма да ти го обясня, защото е сложничко). Нелепи са ти твърдения, а е факт, че в много развити държави се поемат поне по 3 опита инвитро. В Израел се поемат безкраен брой опити до раждане на 2 деца. В статията са споменали за Германия, че се поемат 9 опита, но мисля, че са 3(освен ако не са променили нещо). Тези неща се правят не случайно в белите държави и не са капризи на някой и мисля, че коментарите са ви направо неграмотни!

умираме да се правим на по-умни от природата, извращаваме околната среда и ядем и пием боклуци, дишаме боклуци и после се чудим как да се спасим, но тя тъпкано ще ни го върне а и българските жени не струват повече от мъжете, лика прилика са си, всички в нашия офис пушат и пият по 4 кафета на ден, при нас пушат жените с по-високо образование и мъжете с по-ниско, факт, не знам защо

и това нормално ли е според вас, природата ли е сбъркала някъде, защо не кажат какви са причините и там се насочат услията а винаги последствията се гледат, как така се получава, хората по света растат като гъби след дъжд, станали са много повече от макс броя за баланс с околната среда

за съжаление-понеже винаги пиша ужасни неща-за ОГРОМНО съжаление винаги пиша истината, за ОЩЕ ПО ГОЛЯМО СЪЖАЛЕНИЕ-доста хора не ми вярват до като не се убедят от горчив опит... За моя радост обичам жените, и за още по голяма радост и те ме обичат мен. Такива нато феминази се раждат при майки които имат свръх производство на естроген от яйчниците си и почти никакъв тестостерон. Почти съм сигурен че майка ти изглежда състарена и страда от болести на ставите и костите. Поради високото ниво на естроген твойте яйчници са закърнели и когато е дошло времето да се формира психиката ти, не е имало достатъчно женски хормон и тестостерона е дал превес. Без да съм те виждал знам че си с дълъг нос, малки очи, и повече окосмение, отколкоте е необходимо, имайки в предвид че вече има и парно...Това че ти и твойте приятелки можете да набиете доста мъже говори също за повишеното ниво на тестостерона. А ето и малко статийки да се образоват невинните души лишени от знания: Рискът за бебетата, заченати ин витро, да се родят с малформации, е два до три пъти по-голям, отколкото при останалите бебета. Изследването е на екип от Американския център по контрол и превенция на болестите. Става дума за дефекти като заешка устна, вроден порок на сърцето и др. Подобни малформации се срещат при всички новородени, но при заченатите ин витро вероятността да ги имат е двойно и дори тройно по-голяма. Всяка една двойка, която желае зачеване ин витро, трябва преди това добре да прецени плюсовете и минусите на подобна процедура, отбелязва д-р Рийфхайс, ръководител на екипа, осъществил изследването. Важно е за двойките да са наясно, че рискът тяхното бъдещо бебе да се роди с малформации е значително по-голям, отколкото при заченатите по естествен път бебета. ООО, да - я какво намерих-писал го е лекар, не някой луд dodoclan ;) :):):) Съществуват определени типове жени, страдащи от психогенно обусловено безплодие: 1. Незряли, чувствителни, капризни съпруги; 2. Агресивно-доминиращи жени, склонни към конкуренция с мъжете и непризнаващи своята женственост; 3. Майчински настроени към своя съпруг жени; 4. Жени, отдали се на идейни или професионални интереси. ...мдааа-синовете на голямата мечка... индианците които са обособена общност, никога не са се противопоставяли на природата и нейните механизми. Ако природата е рекла едно дете да се роди здраво -- то се ражда и си остава такова. Ако не -- отива при дедите си. Ще кажете, че е жестоко това. Но факт е, че чистокръвните индианци не страдат от генетични болести като диабет, рак. Дори нормални генетични дефекти като плоскостъпие, бели коси и т.н. са непознати при чистокръвните индианци. А те са древна, много древна нация... Потърсете линкове за инвитро+маформация, или + генетични дефекти - ще се ужасите, както съм ужасен аз. И не на последно място-има хиляди бедни и нещастни здрави деца изоставени по домовете, често гледни и изнасилвани от селски перверзници, ако поне 50 000 от тези бездетни семейства осъзнаят че егоизма им е ужасен и ги отгледат, света ще стане по добър и може и да получат като дар от съдбата, здраво собсвтвено бебе-УСПЕХ!!!

Божеее, що давате на болните в лудницата достъп до компютър бе!?!? Тоя dodoclan е с профил на сериен убиец направо!

Без да е наясно с проблема на безплодието /dodoclan/е по-добре да не изказва мнение.На всички двойки които искат да имат потомство трябва да им се предостави шанс защото ако продължаваме с тази завидна раждаемост след известен брой години няма да има и двойки за инвитро.По отношение на политиката на правителството тя е типично по български всеки да се спасява по единично.

Чета коментарите и направо ще падна от тези глупости.Всяка жена има правото да стане майка.Да изживее незабравими мигове със своето дете.Познавам няколко жени които са родили децата си по този метод и няма нито едно увредено умствено или физически дете.Това са пълни глупости мисля че dodoclan и подкрепящите го са сериозно УМСТВЕНО УВРЕДЕНИ.

А не ви ли хрумва че има заразни болести, от които често се стига до стерилитет - например най-обикновената заушка. Какво перверзно има в нея, какви аборти и ранен секс съзряха някои не ми е ясно...

До:dodoclan Съжаляв че не всички българи имат IQ-163 или комплекс от родители си като теб,затова че са имали нерадостно детство и им е налагано мнение ,че те са нещо повече от другите деца.(комплекс на родителите) Жените както и мъжете имат еднакви права от раждането до смърта си. Проблемите на жените за тяхната репродуктивност в половината от случаите е на мъжете, защото нямат елементарна хигиена и полова култура. А другата половина е в самите тях(жените)защото те са нежната част на човечеството и съответно са прекалено доверчиви към нас мъжете. Без значение дали са на 20 или 35 години ,факторите (проблем)по един или друг начин са трудно разрешими,БЛАГОДАРЕН на здравната система в България. А що се отнася до генни мутации то това не е свързано с възрастта, а по скоро с хиляди странични и родствени фактори и връзки. Съжалявам, че ти си от последната група хора но това не означава че всички останали СА или ЩЕ бъдат като теб.

Който не вярва относно Русия, ще му пратя едно приглашение да ми дойде на гости в Санкт-Петербуг, пък после да разказва на Масларова...всъщност бих поканил журналист, за да си води и записки. Сравнението беше не за правя реклама на Путин (защото политиката не ме вълнува особено), а за се види къде се намира демографски България в момента. Детска смъртност от 13/1000 няма в нито една друга бяла държава. Относно алкохолизма-домашно варената водка се нарича самогон, но съм готов да се обзаложа, че по домашно приготвян и консумиран алкохол българите са на едно от първите 3 места на континента :)

MNENIEDO NA 'DODOCLAN' E MNOGO KOMPETENTNO. VUPREKI,CHE ZVUCHI KRAINO,E PRAVILNO.