Русия съди САЩ за отнети дипломатически имоти

Русия дава САЩ на съд заради отнемането на руски дипломатически имоти в Съединените щати.

Обратно в новината

Коментари - Русия съди САЩ за отнети дипломатически имоти | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кремълските упражнения в пъчене и перчене са само за да мобилизират вътрешна подкрепа. В международен план те са незначителни и нелепи и са във вреда на руснаците. Лавров се оправдаваше за затрудненията, които предизвикаха. Но така е като се правиш на нещо, което не си.

Язък за парата в свирката. Манипулацията на юриста Путин и на лавров, че американците са им отнели собственост не мина. Неистината се разкри.

"Американското правителство иска да ограничи собственика до неговите си имоти, както и напълному забранява да се разпорежда с тях-продава, използва, преустройва етц." Тази неистина вие ли я написахте? Тя е в основата на грешката ви.

Стига троли вем не ви ли свърши смяната? Човека ви писа, че коментира статията на ДИР-а, вие се убихте да му слагате думи в устата. Ходи лапай на Сорос и спри да ни облъчваш. От самолет се вижда кой е на заплата. Ако си ми работник ще те уволня за мързел ама нали ти плащат на пост може да си ударник...

Седнете, прочетете цялата информация по случая и тогава ставайте за смях. Кой, кога и как е отнел собственост?

Говори се за лишаване от собственост не отнемане. Ерго то си е твое ама не може да го ползваш, да го продаваш да го преустройваш или каквотот там. Имаш право само да му плащаш данъците докато решим. Кое от това е законно?

Не се измъквайте!Следното как ви звучи? "Русия съди САЩ за отнети дипломатически имоти Русия дава САЩ на съд заради отнемането на руски дипломатически имоти в Съединените щати." В случая е цитиран ДИР.

Няма такова нещо. Прекратява се дипломатическата дейност. Собствеността си остава. И напротив, може да я продадат.

За малоумните платени тролове, които си позволяват и да цитират конвенции. 1) Сграда/Склад не може да се Арестува. Такъв правен термин няма обърнете съм мениджъра ви на смяна да ви образова; 2) Консулство се прави със съгласието на приемащата страна! И това е единственото вярно нещо, което сте казали. Приемащата страна може да закрие консултво, но не може да национализира (открадне) сградата в която то е помещава. 3) Земя/сграда платена от държава, частно лице или юридическо лице е изключителна собственост на купувача. Ерго приемаща държава може да промени статута и, но не може да я присвои. Дори и с отменен статут собственика може да я продаде или дари на трети лица или/и събори.

Всъщност такава е и ситуацията. Нищо повече не се е случило.

Ситуацията въобще не е такава. Американското правителство иска да ограничи собственика до неговите си имоти, както и напълному забранява да се разпорежда с тях-продава, използва, преустройва етц.

Какво се правите на ощипани. Това което се слува е еквивалент на: Купувате си кола в БГ. МВР ви я паркира на ведомствения паркинк, защото има има изключителен интерес към нея на общо основание. Иначе тя си е ваша ама не можете да я карате, да я продадете или дори размажете в някоя стена ей така от яд.... Дали тролските ви глави проумяват разликата?

Нищо различно не е казано.

Им авиц,състезание между български и японски борец1след състезанието пита Българчето що падна бе? бе японеца така ме мачка така ме развърта,че по едно време гледам едни ташаци пред устата ми,викам си ще ги захапя и япончето ще падне по гръб!и? ми захапах ги ма те биле мойте !!!!!!!!

Ха-ха! Искаш да кажещ, че си хапеш ташаците ли? Е, продължавай!

Бил е руски борец, който е спазвал указанията на щаба.

Нали Дир е русофилска медия. А заличавате руската поезия. Нехорошо получается.

Кой прав, кой крив само те си знаят. И едните и другите могат да си гонят дипломати поради едни или други причини, но частната собственост е неприкосновена и никой няма право да я окупира. В противен случай къде остава вярата ни, че най-великата демокрация в света САЩ ще ни защити от посегателство върху нашата собственост.

Руснаците наистина сте тъпо племе. Каквото ви кажат, това повтаряте. Приличате на папагали. Безсмислено е да ви се обяснява, каквото и да е.

Капут недоклатен, дипломатическите, имоти са закупени и платени и като такива се явяват изключително собственост на този, който ги е платил. Създаването на прецедент от Американската администрация ще доведе до нови войни и конфликти. Така става когато големите не спазват правилата, които сами се опитват да наложат. По същия прецедент Русия може да си поиска Аляска....

Путин си бил спомнил че някога е взел диплом за юрист и заявил, че САЩ били лишили РФ от една от трите съставни части на правото на собственост - правото на ползване на имуществото. Така е предизвикал доста смях, може би. Ограничаване на ползването на дипломатически сгради не е забранено от Виенската конвенция и е по преценка на приемащата страна. В същото време Путин не говори за нарушено право на собственост при арестуването на американски дипломатически сграда и склад в РФ. Това при дипломирането си той не е учил и го пропуска.

Дали си вярваш сам на "експертната оценка"?

В съответствие с Виенската конвенция консулски учреждения се създават само със съгласието на приемащата страна. В случая САЩ. САЩ отзоваха своето съгласие за консулство в Сан Франциско. Виенската конвенция не забранява въвеждането на ограничения върху здания или отделни корпуси. Това се случва в отговор на действията на РФ която поиска САЩ да ограничи дипломатическия си персонал на 755 човека и арестува извънградска къща и склад които се ползваха от американски дипломати. Освен консулството в Сан Франциско, САЩ закриха и търговските представителства в Ню Йорк и Вашингтон. Путин е заявил в Сямън, че съкращаването на руските дипломатически учреждения в Америка е право на американците. Правото на собственост не е нарушено. Конвенцията не е нарушена. Разберете Путин. Той все пак трябва нещо да каже. Дори и глупост. И той я каза. Тази със завеждането на дело.

Скъпи мой, страната има право да затвори консулство, има право да лиши собственост от дипломатически имунитет, но ако собствеността принадлежи на друг, няма право да я конфискува или да забрани да се ползува без съдебно решение. Иначе това не е правова държава, а някаква Сомалия.

Да дадеш достоверна информация как руснаците са "арестували" къща и склад.Сигурно са им сложили белезници и са ги откарали в РПУ-то :D. Ти не само не си правен капацитет ами си и малоумен. Добре че "Америка за България" плаща на малоумни тролове та веднага си личат..... Апропо никоя държава не може да национализира, ерго управлява имотите на друга такава. Имотите са платени и като таквиа изключителна собственост на купувача. Държава може да промени статута им. Превод за тъпите соросоиди закриваме Руското консулство някъде си НЕ СГРАДАТА (арестуваме :D). Тя си остава Руска и Русия като такава може да я продаде на трети лица, да я дари с благотоворителна цел или да я изравни със земята....

Никой в момента не пречи на милиционерите да си разрушат сградата. Когато си извадят разрешителните за събаряне могат и това да направят. Защото са руснаци.

Знаем го този съд. Той е в околностите на Москва и редовно осъжда Навални. Достатъчно е да получат указания.

правилно да ги съди!

При православния поп в Армения.

Днес точно в 12,00 часа българско време сградите които твърдят Путин и Лавров ,че са отнети, са си руска собственост. Лъжат тези двамата.

САЩ катастрофално губят репутация на правова държава. Тест на въшлясалост не издължаха след като изпаднали в истерия от безсилието пред Русия.Те сами доброволно погазили основния си принцип - на неприкосновеността на частната собственост. И кои са те след това?

В отговор на действия на руските бандити спрямо американски дипломати се закрива консулството в Сан Франциско и се забранява дипломатическа дейност във вилите на руското външно министерство в щатите Ню Йорк и Мериленд. За целта сградите не могат да се ползват за дипломатически дейност. СГрадите остават собственост на РФ. Персонала който е работил в сградите може да остане на работа ва САЩ и да бъде разпределен в други дипломатически представителства на РФ. Такаааа. Къде е засегната частна собственост, която не е частна, а е собственост на руската държава? Собственост не е засегната и лъжете нагло. Собственик на сградите е РФ. Лъжете като непълноценна рускиня.

Носещ потури малоумник,преди да си тръгнал да плямпаш на посоки, проучи въпроса, колко нарушения на Виенска конвенция са били извършени.В частната собственост нямат право да влизат без причина и без разрешение на собственика , ако не става дума за престъпление и отгоре на всичко да я обискират при това в жилищни помещения. Влезнали с секретни служби със специална апаратура и кинологична служба.Не напразно Путин е казал, че САЩ в правата си да премахнат дипломатически статут на сградите, след които те остават просто частна собственост , но с начина, по който САЩ постъпва с частна собственост е хулиганска.При това САЩ започнали да принуждават тези сгради да бъдат продадени, което е прецедент.

що ли три и половина милиона етнически руснаци живеят в сащ и са си сменили гражданството, госпожо ватенка ? а и още три пъти по толкова напират натам ! имате ли отговор ? предполагам че ще мълчите като типична руска пияна свиня сега ? когато фактите говорят путеноидите мълчат !!!

При война на муха със слона слонът (САЩ) ще бъде унищожен от мухата за 20 мин.Това е реалността между мухата и слон. И Пентагон най-много не иска да воюва с мухата в отличие от политиците.Щеш не щеш. И да плямпаш няма да те помогне.

Ушанке, само с простащина и нахалство не става. Трябва мозък.

Правилно е-тръгнал койотът да се мери с мечока!!!

По-принцип това показва безсилието на американската дипломация да постигне доминация на световната сцена. Така както показва практиката в сащ, съдебната система обикневено шамаросва бездарната администрацията.

Не показва никакво безсилие. Само слага глуповатите руснаци на мястото им. Къде е този съд и за какво ще ги съдят? Празни приказки на празни кратуни.

Сега САЩ ще си го преместят.

Паметника на съветската армия руска собственост ли е или не е ? Ако го пренесем от центъра на София в село Долно Койнаре какво ще се случи ?

А КЪДЕ ДА ПРЕМЕСТИМ ПАМЕТНИКА НА РОНАЛД РЕЙГЪН И НА АМЕРИКАНСКИТЕ ЛЕТЦИ БОМБАРДИРАЛИ СОФИ ... И ДРУГИ ГРАДОВЕ ? МАЛОУМНИК

Това не са паметници, а само бюстове неграмотнико !

Имаш предвид Софи...коя. Маринова?

По-скоро е за Долно Уйно.

МОЧА трябва да бъде разрушен или изнесен от България. Тези диваци извършиха безброй изродски престъпления навсякъде, където стъпиха. Няма по-лицемерен и жесток от червения фашизъм.

Както казваше дядо ми "Нерде град, нерде Багдад". Но тъй като питаш, паметника е наша собственост и каквото искаме, това можем да направим. Друг е въпроса трябва ли, морално ли е, и пр. и пр.

За пореден път.

Мухльо,и аз ще се обърна така.Никъде не е споменавано,че САЩ ще отнемат руските дипломатични имоти.Само изявиха да ги купят,ако руснаците искат да ги продадат.Хайде стига сте преувеличавайте,мурзилчета руските партенки от най-високо място.И рашите какво ще посочат в исковата си молба пред американския съд.Пък и ще иронизират по руски"Ха да видим колко бил справедлив американския съд".Това могат да го кажат само дребнави,комплексирани и махленски хора,дори и от най-високо място.

Те заради подобни "умници", като теб сме на това дередже. . . . . най-малкото има НЕТ, още повече новината е раздухана от СНН и т.н. И те, медиите, споменават, че САЩ ЗАДЪЛЖАВАТ Русия да им продаде имотите си и по този повод, Путин казва, да се подаде жалба в американски съд, все пак тези имоти са купени и са ЧАСТНА СОБСТВЕНОСТ. Но понеже трябва да "цапаме" . . . . . . .и от Искаро по длибоко нема и от Витоша по-висок нема . . . . Само че подобен период сме го преживяли и "изгонели" и може пак да стане същото . . . .

За руските боклуци не трябва закон-трябва да стоят в ъгъла и да плачат колко е несправедлив светът.

Това е комична глупост, която върви само при кретенизираното руско население. Както винаги ушанките ще духат борша и ще пият почистващи течности. Толкова заслужават.

А, не, хайде като казваш да не се изопачава, не изопачавай и ти. На руснаците им казаха, че тъй като няма да им дадат да ги използуват, то по-добре да им ги продадат. (Не искат да ги отнемат Боже упаси!). Точно така направиха ВИС2 с една фирма в кв. "Х Димитър" на времето! Не я взеха, а ги "убедиха" да им я продат!

По същество тези глупости които са наприказвали Путни и Лавров са само израз на безсилна злоба, илюстрация на "успешната външна политика" на бандата, лъжа и манипулация с която руската дипломация продължава да се занимава със сатанизирането на Америка.

По същество нищо не си казал, само за пореден път си преписал от лиШчето дето са ти го дали от Козяк.

Ама сгънаха ли говедата? -СГЪНАХА ГИ.. Айде продължавай да ревеш.

Я пак помисли кой кого сгъна. САЩ най-накрая разбраха що за сган дерибейства в тази част на света /т.н. Русия/ и започна да им го подава плавно. А Путьо само се прави на фактор пред пияната си публика.

Фашизоидната клика, която се е окопала в Кремъл, няма авторитет и ресурс да се меси в световните процеси. Гледат да опазят себе си чрез идиотска пропаганда за вътрешно ползване. И успяват, защото руснакът трудно се справя с мисленето.

Голям смях ще падне, ако алкашите не изтрезнеят и наистина се опитат да заформят някакъв процес. Никой не им е отнемал сградите. Дори персонала който е работил в тези сгради може да работи в други руски дипломатически представителства на територията на САЩ. Та ако подадат иск, съдебният състав много ще се смее на милиционерския им алкашки акъл.

ще, ще.

Сградите са отнети и от американска страна е предложено насилственно "изкупуване". А съдебният състав не са глупаци (за разлика от теб!) така че никакъв смях няма да има.

Вероятно Русия иска да създаде съдебен прецедент с цел да може да конфискува по аналогичен начин американски имоти и имоти на американски НПО в Русия. Без да имат прецедент руснаците ще бъдат обвинени и вероятно успешно осъдени ако предприемат реципрочни действия.

ТУК НЯКАКЪВ ГУМНАР 1 КАКВО РЕВЕ ЗА КРИМ КРИМ Е РУСКИ И ЩЕ БЪДЕ! КАТО ТИ Е ЖАЛ ОТИВАЙ В УКРАЙНА И РЕВИ ДО ОТКАТ ДАЖЕ МОЖЕ И ДА СЕ ВКЛЮЧИШ В ОСВОБОЖДЕНИЕТО НА КРИМ.... ТУК ТЕМАТА МУХЛЬО Е МЕЖДУНАРОДНО ПРАВО И ВСЯКО ДИПЛОМАТИЧЕСКО КОНСУЛТВО Е НЕЗАВИСИМА ТЕРИТОРИЯ НА СТРАНАТА НА КОЯТО Е КОНСУЛСТВОТО..КАТО ТИ Е МОЗЪКА ТОЛКОВА ЧЕ НЕ СМИСЛЯШ НЕ КОМЕНТИРАЙ.....!КРИМ ТА КРИМ А КАКВО ЩЕ КАЖЕШ ЗА МАКЕДОНИЯ....

Имотите са в САЩ, значи са американски. Както Русия може да потъпква международните закони с Крим, така имСАЩ може!

Говедата станаха за смях - Вова изгони 755 говеда с шутове и сега почнаха с простотиите, разклецани от яд.

НАЛИ СТЕ ЧУВАЛИ ПРОСЛОВУТАТА ФРАЗА " С РУСИЯ ДА НО СРЕЩУ РУСИЯ НИКОГА "!!!!!!!!!! ТОЯ АМЕРИКАНСКИ ДЕБИЛ Е ЧЕЛ ПО-МАЛКО КНИГИ И ОТ БОЙКО!? ДАЖЕ Е НА НИВОТО НА ЧЕРНАТА ЗЛАТКА ЩОМ БЪРКА АВСТРИЯ С АВСТРАЛИЯ БОЖЕ ОПАЗИ.... СВЕТА!!!!ЛОШОТО Е ЧЕ КОГАТО СЕ РИТАТ АТОВЕТЕ СТРАДАТ МАГАРЕТАТА !!!!

В книгите момиче и следното: нито един договор с Русия не струва дори хартията на която е подписан.

ТОВА ВАЖИ МНОГО ПОВЕЧЕ ЗА АНГЛОСАКСОНЦИТЕ ПОМИЯР СКАПАН .

И кой го е писал това? щото Бисмарк друго казва!!!

Не тъй, девушка. Русия е лидер по дебили на глава. Но джуджето се е объркало, че може да пуска тъпотии от този сорт и извън страната. И дори се прави на умно, че различава Австрия и Австралия. После имало русофобия. Разбира се, че ще има.

Все едно руснак,който ми е дошъл на гости и се изсере на килима, после да ме съди,че съм го изгонил от къщата ми !

ще дойде, ще се изсере и лайна ще ядеш, соросов посерко.

Реват за нарушение на международно-правните норми !!?? Да видят какво е. А Крим , Грузия , Приднестровието , Донецка област - това не е нарушение на международно-правни норми !!

никакво нарушение няма там. Обаче има нарушение на суверенитета на Сирия от задокеанските ГОВЕДА и те си плащат за това. За Косово - също.

Интересно какво ще "отсъди" демократичния съд на краварите!?!?!??Цирка ще е пълен- САЩ нарушават законите на световната дипломация, мислят си че са въздесъщи!!!!!Но има поговорка-" Който вади нож, от нож у м и р а "!!!!!!!!

на дипломатическия корпус на Русия в САЩ е поредната руска партенка и дезинформация от най-високо ниво от Кремль.Никой не им е отнел имотите,а само ще си сменят предназначението сградите.Няма да има дипломатически представителства,а Русия ако иска пред американския съд може да регистрира в тези сгради и публични домове,щото те труженички имат много.

какво да прави с имота си решава СОБСТВЕНИКА, а не някакви пършиви говеда.

Може и да се зарадвам,ако Ким използва ядренно оръжие

погазват грубо международното право като отнемат дипломатични имоти на Русия?Кой в грубо нарушение на международното право и норми анексира със зелени човечета територия на суверенна държава?Кой подпомага с воиски/зелени човечета/,инструктори,военна техника,оръжие,горива и всичко друго необходимо отцепници в суверенна държава и създали незаконно в нарушение на международното право "републики". Предложение - Ха сега в САЩ да си направят и те референдум дали да се отнемат дипломатическите сгради на Русия,какъвто беше"референдума" в Крим.

Пълни простотии си написал. Тук става дума за ПЛАТЕНИ от Русия имоти. А укрите видяха, че за Крим нарушение на международното право НЯМА и затова и дело в Хага - НЯМА.

Харесал съм си посолството на сашт в софия. Да изчаткаме гнидките вът ре и да си земем къщичката за кравите обора америка им е достатъчен

Трябва и в България да се национализират всички руски имоти.И пак няма да стигне за да ни обезщетят за ограбеното по време на руската окупация на България.

Защо само руски, всички имоти трябва да се национализират, за да се върне комунизмът.

о някъде си прав. Да не забравяме че комунистите направеха преврата 89гткраднаха всичко що може и сега са новите капиталисти .Има ли смисъл да припомням кой и защо създаде групировки като СИК, ВИС, Мултигруп?! Има ли смисъл да припомням, че през 1996 г. 12 банки в България бяха фалирани по време на правителството на Жан Виденов. Тогава над 300 000 000 000 лв. (триста милиарда) необезпечени кредити бяха раздадени основно на приближени на ръководствата на тези банки кръгове, а финансовата система на държавата бе срината умишлено. Днес, след разсекретяване на досиетата на Държавна сигурност ние вече знаем, че всичките тези 12 банки бяха ръководени от кадри на Държавна сигурност и БСП. БСП, като наследник на БКП, наследи и нейния апарат. Един апарат, който 45 години паразитираше на гърба на хората работници и селяни. Един апарат с привилегии, добавки, надбавки, който живееше като буржоазия. Но за разлика от истинската буржозия този паразитен апарат третираше подчинените си като роби. Българинът нямаше право да пътува зад граница. Българинът нямаше право да има не фабрика, ами цехче, мандричка дори. Българинът не можеше да изпрати децата си да учат в престижен университет. Намаше право да има нива, трактор. За виц срещу властта пребиваха и осъждаха. На границата застрелваха в гръб при опит за бягство. Да не споменавам концлагерите и десетките хиляди избити без съд и присъда. На централно и местно ниво тези търтеи получаваха огромни за времето си добавки за храна и представителни нужди. Суми, които надхвърляха заплатите на трудещите се обикновени българи. По същество още по това време апаратът на БКП вече се бе превърнал в особен вид дребна буржазия, с буржоазни привички и манталитет. Само че от феодално-буржоазен тип.

имотите са дадени от САЩ за ползване на мисията в някой град. При закриване на мисията, само руснаците не разбират какво следва с имота.

Не взимам страна,но искам да отбележа,че в случая става въпрос за имоти ,които са КУПЕНИ и поради тази причина са собственост....в случая на Русия. Както знаете в САЩ собстеността е неприкосновена.

не могат да направят курортен комплекс на това място. Купени са под условие на продажба за мисия, дори в САЩ законът е предвидил злоупотреби със собственост и не може да станат обичайните за Ориента заобикалки.

Консулството в Сан Франциско е купено и работи от 1852 г.

като консулство, като нищо друго.

Типични КаГеБе-йски номера. Никой нищо не им е взел, но за тях истината няма значение. По-важно е простолюдието да повярва колко е лош американеца и да ги съжалим защото "бият нашите". Дир не е ли редно да уточнявате с някой и друг ред кой и какво им е взел?л Иначе ставате просто разпространител на 100% Кремълска пропаганда. тази думичка я е измислил режима на Хитлер за да нахъса народа си че е най-великия от народите, преди да тръгнат да превземат света.

ПУТИн е най гениталният политик на света!!! а ларвов отстъпва само на него!!!! да осъдят сащ в сащ че разбиха сссре! лоши хора! ПУТИн после рева!

но казуса е предрешен от FED - ползу Россия

Уважавам обикновените руснаци, но не тия изроди от кремъл /дори се съмнявам че са чисти руснаци/. На тях /комунягите/им дай само имоти и територии да превземат, а ако може и милиарди долари от най- бедната държава да вземат /сиреч от нас българите/ за несъществуваща атомна централа -но има господ бъдете сигурни....

ти не си "гост", ти си прост!! козлодуй кой ти я построи, по чия технология?? и в момента ядреното гориво от къде идва бре цървул??;)

Казах че ще разговарям с чистите руснаци с такива като теб не....

Да се съмняваш,дали управляващите са чисти руснаци си прав. Не са.С еврейско потекло са. И в САЩ са такива. И в България на времето бяха такива. И сега доста са такива.

ФША заграби Косово и още 100 други държави, едва ли тука ще има резултат. Но ФАЩ да се направят на държава може и да стане номера.

Руснаците винаги умело са използвали за долни цели хубавите неща в истинската демокрация.... ще го направят и този път. Любопитен съм да видя как някой чужденец се обръща в руски съд да съди държавата ...

Моля, моля. Нали руския съд е лош, а краварския убав. А да видим сега. След предизвестената излагация на краварите следва конфискуване на тяхни имоти в Русия съгласно решението на краварския съд.

руснаците да върнат заграбените територии и да заплатят за убийствата които направиха по света и тогава да се жалват

взели кого взели, взели ми Стоила едно ми чедо на мама еничар да правят.

Ха,ха,ха,ха. Не виждам защо се дърлите едни срещу други. Всичките са маскари.Отворете си очите и ще видите,че и едните ,и другите правят едно и също,като всеки обвинява другия ,за това,което и той прави!

Когато Севера и Юга воюваха онази не толкова бедна Русия помогна за налагането на сегашната демокрация в САЩ.Същата Русия вече в състава на СССР си премълча едни нападения от приятели във Владивосток на техни самолети

Ко речи???!!

Виж сега, Койче, то учението не е като да ринеш на коня и да налагаш чааветата. Кажи на Айшето да ти изпере гащите, че, га ги изуеш, вониш, та се не трае.

О, те били още само с намерения да съдят. Ха-ха. И не споменава кои обекти щели да включат. Работата им не е чиста. Трябваше да вземат парите и да бягат. От тук нататък вече и това няма да могат да направят. Време е да си приготвя пуканките.

братята отново биха шута на путлера, а путлeрчо подвива опашка :)

Говньо, ако краварите са братя за теб, не са за мен. Мангал тъп.

Излагаш се бе галфон. Намери си истинска работа.

Америка се излага с това променяне на статут, когато тя си реши и както си реши.

Браво на Путин! И малките деца знаят че "прехвалената американска съдебна система" не работи въобще! Също както в БГ и в много други страни е пълна с предатели!