МРРБ: Земите с дюни до плаж ”Корал” ще бъдат отчуждени

В нито един момент министър Лиляна Павлова не е говорила за национализация на частни имоти, а единствено е защитила държавния интерес, съобразно Конституцията.

Обратно в новината

Коментари - МРРБ: Земите с дюни до плаж ”Корал” ще бъдат отчуждени | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

риторика на един стар, (сега отново) нов министър на отговорното министерство. Който някога не си е свършил работата, а сега се чуди как да се обяснява, да лъже и маже. А, и нека някой ми обясни "тънката" разлика между "национализация" и "отчуждаване" като краен резултат ?? Не е ли "преминаване" на частна собственост в държавни ръце ? Новото ни разбиране за демокрация ли е това ? Особенно, когато вече "цапаш гащите" от доста време ? И това е "любимката" на Бога-Месия ?

е чакай сега - нали не беше на плажа ма Лилянке?

Поредната лъжа

Погледнах материалите по " сделката" със тези декари,ами то си е държавно общинска партийна съвместна кражба!Участват тогавашният министър на МРРБ Р.Плевнелиев-"забравил" да плати таксата по делото и то пропаднало,бсп- в лицето на кмета Арнаудов,герб- в лицето на Д.Николов,ндсв- в лицето на Каролев...Защо протестирате?

ГОЛЯМ РЕВ РЕВАТ ТУКА КОМУНЯГИТЕ, НАЛИ ИСКАХТЕ СОЦ, МАМА ВИ КОМУНИСТИЧЕСКА.

ДА НАЦИОНАЛИЗИРАТ ИМОТИТЕ НА ГЕРГОВ И ВСИЧКИ КОМУНЯГИ!

БРАВО ЛИЛИ!!!

национализация до дупка и крадливите бантускотове да чукат чакъл както при баи тошо ...

в Сл.Бряг има цял хотел построен на пясъка и никой нищо не казва, ся тука цялата държава пропищя ..

не е 1 а 2!а иди да видиш сега какво става и как се застроява плажа

Поздравления за министър Павлова! Гордеем се с теб и ГЕРБ!

Ку ку

ГЕРБ-ЕВРОНАДЕЖДА -куку-руку вафла чудна!

Ааааааааааааааа,ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха ха !!!!!!!!!

Надежда? Че ние не сме ли в Европа?

Който е продал спеколативно тези имоти;а това е кмета конфискация на имуществото му до девето коляно и доживотна присъда-боклук.

Започнаха да посягат на крадливите комунисти.

СУПЕР !!!

Някой най- накрая ще обясни ли що е това дюна на брега на Черно море, какъв е този природен феномен, какво представлява и скакво е толкова ценен ?

Научи се да ползваш Интернет не само за да пишеш коментари по форумите.. Нещо сприа ли те да потърсиш?

абе тва е боковистки прост и малоумен фен - нали приличат на кумира си!

Браво.

Е ХАЙДЕ ДЕ НАЦИОНАЛИЗИРАЙТЕЕ, ДАЙ ДА ВИДИМ КАК ЩЕ ВЗЕМЕТЕ ИМО0ТИТЕ НА ГЕРГОВ, НАЛИ СТЕ ГОЛЯМА РАБОТА реформаторите ХАЙДЕ ВЛАСТА Е У ВАС , ДЕЙСТВАЙТЕ , АМА НЕЙСЕ ОТ ЕДНО КУТИЛО СТЕ .

ДА НАЦИОНАЛИЗИРАТ ИМОТИТЕ НА ГЕРГОВ И ВСИЧКИ КОМУНЯГИ!

КО ША ПРАЯТ КОМУНЯГИТЕ КАТО ИМ НАЦИОНАЛИЗИРАТ ЗЕМЯТА?

пичка ви майна , носете си имотите у гробищата,добре ,че я има съртта иначе бихте станали ултра нагли, нали ЛИЛЕ.

на перуката зашто му замазаха далаверата преди години пак с дуни

Според Конституцията на България , плажната ивица / дюните са ИЗКЛЮЧИТЕЛНА Държавна собственост ! Не се коментира ! Всеки дебил дал разрешение за унищожаване на дюните или строеж върху тях , подлежи на унищожение/ анихилиране / разпрашаване ! И нищо по-меко от гореизброените !

поредната схема...не се наядаха....и тези са крадливи много.........напускайте страната братя и сестри

да бегаме в Русия!

и романия става.....с години са пред нас

Посягат на успелите бизнесмени-комунисти ! Утре и ЦУМ ще поискат да отчуждат.

Ми така е,тогава и ВАС си купува там земя за по 14 лв за кв.м.-на първа линия... и делото за голямата стелка пропада.Пише в архивите,че испанците са броили по 400 евро за кв.м, може и да е вярно.

Ами ЦУМ е празен ... има само щандове на чужди фирми, но и тях вече ги няма. Така и не знам този Гергов как печели от празна сграда! Тихо и празно е като в църква !

Нали Лиляна Павлова е партизанска внучка значи идва ред на национализация, а после националното ще стане тяхно

След национализация идва ред пак на приватизация ... и така до края на света и на България !

Има и честни партизански внучки - даже те са по-честни от други, новоизлюпени или пребоядисани...айде гледайте какво се върши, а не произхода . Всеки отговаря за себе си!

Ако се разнищи тази афера,което си е направо невъзможно за България, ще лъснат много лица,които сега са в управлението на държавата,там се мота и владо каролев......

Много имоти намиращи се непосредствено до морето, никога не са били частна собственост. Маса имоти бяха "узаконени" не на базата на нотариални актове, а на ... съседски свидетелски показания. Баба Гина, притежаваща нотариален акт за маломерна нивица, край морето, в момент на проясняване на паметта си спомня, че имота от лявата страна на нейния е бил на бай Гюро - куция, а от дясната страна на баба Куна - глухата. Това се оказа в един момент достатъчно основание да им бъдат възстановени и техните земи. После ... после и тях ги осеняват спомени и започват да "чертаят" едни имоти на еди кой си ... и така се оформя историческия факт, как най- привлекателните обработваеми земи на миналия век у нас са ... пясъците край морето

е вярно, само с едно уточнение!Въпросните баби и дядовци биваха водени под ръка до поземлените комисии, диктуваше им се какво да пишат, а те много често въобще не схващаха за какво иде реч!И повечето от тях никога не бяха имали ниви или лозя край морето!

А вилата на Плевнелиев кога ще я отчуждават?

На моята в Гърция плащам 700 евра данък, дето е 50 кв. на два етажа-горе само спалня. Тоя за неговия палат дори не е ясно, кой плаща данъка му в Гърция, но се опитай сам да сметнеш колко пара е.

maximvassilev@

Аз питам за вилата му до Черноморец, дето е на 20 метра от брега.

А бе това прасе не каза ли, че това са пясъчни навявания и то много убедително?! Сиреч, преди да говори да проучи по-подробно за какво иде реч? За справка на прасето с прасчо"нейния началник", един стък тревичка на дюна расте от порядъка на 100г. а сега с един замах всичко са унищожили. Дори внуците и може да не успеят да видят тревичка на дюните. Това са поредните престъпения на хората на ГЕРБ. И пак повтарям, не мога да си обясня кой ги избира, но аз не срещам човек, който не плюе по тях. Опс излъгах, един приятел бакшиш, който след кредита от 16 млрд. просто се хили отчаяно.

пак си оакал форума с простотии

Това е скандално ! Боко ощетява частният бизнес.

Има цял филм на Цвета Младенова за това- " Корал".Яко скубане-"купуваш" за 7 $,продаваш за 320 $,тогава са се разбрали П .Арнаудов- кмета от БСП и Дим. Николов- тогава от СДС, а сега кмет на Бургас от ГЕРБ......,земята е била общинска...цената от 7 $ е била посочена,като нормално от дирекция Правна на Джевдет Чакъров, ръководена от Екат. Захариева- тя пък сега е в Президентството....

Интересно ми е как министърката ще разкара въпросните природозащитници от ДЮНИТЕ на Корал, които са окупирали през цялото лято. Пичовете си правят биваци именно върху ДЮНИТЕ, разбирайте каравани, бани от дървени колове и OSB( в които незнайно как има вода от ВиК-то), барбекюта, навеси и всичко това като в елитен курорт- на първа линия, но абсолютно безплатно. Достатъчно е в началото на сезона, още докато хората имат право да си строят върху законните си имоти, да вдигнат чрез поръчковата bTV малко шум и здравей моренце. И, вместо да се прави на много силна министърката да даде обяснение как в самото начало на Корал, местност Рибарниците, има построена сграда(хотел или кооперация) много по- висока от разрешените за местноста коти за корниз и боло, които са до 7.5м- два етажа и половина, а тя е 6 етажна и то на самия бряг.

Що ми цъкаш минуси бе, смотанчк? Кое не неточно и неверно в написаното? Запознат ли си със положението, та се изхождаш така?

Уточнение-Кое е неточно? И- смотаняк.

Слагат ти минуси хора, които изобщо не са запознати със строителните закони (ЗУТ, ЗКИР, ЗУЧК ... ). Една сложна щридическа и техническа материя, която дава възможност за много заобикаляне ... особено когато няма никакъв контрол над Общините, над Главните архитекти ... ДНСК действа поръчково, в зависимост кой е на власт! Затова е цялата каша. Сега има опасност да направят още по-голяма каша, защото идват избори и трябва да се покаже дейност!

Майната им на плажовете, важно е да не оцветяват паметника на СъвеЦката армия.

ако това им е мечтата на живота, да си ги оцветяват, какво пък!

Това вживяло се в министерстване чучело - тия дни нали разправяше, че бетонните плочи на плажа били в реда на нещата?

Междувременно фамозният цар Борисов I е разпоредил нещо по височайшата схема "Не ме интересува ... Искам ...". И вярната Лили ...

Отлично, сега е ред и за ЕРП-тата. Влаяат парите на българина а дори един стълб не са сменили откак им ги "завеща" бай Тошо.

не вярваите на това лажливо прасе в светлоотразителна желетка. елате в квартал лозенец и вижте в какав апартамент живее това номенклатурно чучело и тогава и верваите.

Mоля се на Бога правителството да прояви разум и да не позволи да се бетонират последните незастроени крайбрежия. Такива хора като тези от Корал и пр. унищожиха българското черноморие. СПРЕТЕ ГИ!

Всички тарикати и мошеници сега да посмърчат.

Не по врат, а по шия! В ЗДС пише, че може да отчуждаваш частни земи за държавни нужди, ама каква е нуждата на Държавата??? Газопровод, електропровод, какво????? ДЮНИ !!!!!!!! Тази нужда как се появи 2015, а не я е имало 2007, или когато са издавани РС????? И откога са кадастралните карти - преди НА /чатна собсъвеност/ или след НА и там фигурира, че ПИ е върху ДЮНИ? Които и да са - мафиоти или не (и аз да съм) ще ни съдят до дупка и ще ни осъдят !!!!!!! Да започват с Кметовете и Главните архитекти - престъпление по документи и злоупотреба със служебно положение !!!! Не ме интересува какви са и от кое котило са!!!!! Те са мафията, те са раздавали баницата ...а ние сега ще им гледаме престъпленията! Нека реформата в правосъдието да започне СЕГА!

Просто журналистите пишат по всякакви теми, такива, от който разбират и много, много други. Тези земи са незаконно продадени, като частни. Дюните по закон са си изключителна държавна собственост. Нищо не се отчуждава.

Мишоците са от общинар до министър или министърка Все говорят заобиколно и нищо не знаят , а до тях са съветници които за нищо не стават ХА СЕГА ДА ПУБЛИКУВАТ ПРОБИ ОТ ПОЛОЖЕНИЯ АСФАЛТОБЕТОН ПО КЛАСОВЕ СЪГЛАСНО ЕВРОКОДА НА ЧЕСТНО И ВСЕКИ ДЕН лИлче попитай ги с каква якост трябва да е най горния плат асфалто бетон за да покрие изискванията за магистрала 1 тип !!!!ТАЛП ВНИМАВАЙ ППЗ-ЗПП

Де ша спинкат влюбените ся,под открито нибе ли бе?