Зелена светлина за по-бързо строителството на пътища и метро

НС прие на първо четене промени в Закона за държавната собственост, които осигуряват бързо отчуждаване на имоти при строителство на пътища, магистрали и метро.

Обратно в новината

Коментари - Зелена светлина за по-бързо строителството на пътища и метро | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"При липса на посочена сметка парите ще се превеждат по сметка на областния управител." Ама личната ли?

ЧЕТА, КОИ СА ГЛАСУВАЛИ ЗА И КОИ ПРОТИВ, А ЮРУШИТЕ НА ПОТУРНАКА СИДЕРОВ НИКАКВИ ГИ НЯМА!!! ДА НЕ СА ОТИШЛИ НА КОПА КАБАНА, СЕГА ТАМ Е ЛЯТО???

НЯМАМ ПРОТИВ ДА МИ ВЗЕМАТ/ВЗЕХА/ ЗЕМЯТА.НЯМАМ ПРОТИВ ПРОМЕНИТЕ АМА ВСИЧКИ ДЕЛА ЗА ТАЗИ СЕВЕРНА ТАНГЕНТА ГИ ГЛЕДА САМО 3-ТО ОТДЕЛЕНИЕ НА СЪДА В СОФИЯ И ОЩЕ ПО СТРАННОТО Е,ЧЕ ВЕЩОТО ЛИЦЕ МИ КАЗВА НА УХО "СЪЖАЛЯВАМ,НО НЕ МОГА ДА ДАМ ДРУГА ОЦЕНКА,ЧЕ НЯМА ДА МИ ДАДАТ ДА СЪМ ВЕЩО ПО ДРУГИ ДЕЛА" И ТАКА ПОНЕ ,КАТО ОТЧУЖДАВАТ ДА НЕ СЕ БЪРКАТ В РАБОТАТА НА СЪДА ИЛИ ТЕХНИТЕ ПРОИЗВОДНИ ДА МАНИПУЛИРА ДЪРЖАВАТА ОБЕЗЩЕТЕНИЯТА НА ХОРАТА,ЗА ДА НЕ СЕ СТИГА ДА ДЕЛА В СТРАСБУРГ..../ПИША НАРОЧНО С ГЛАВНИ БУКВИ,ПОНЕЖЕ ПРОБЛЕМА Е СТРЯСКАЩ/

Нали по Конституция частната собственост е неприкосновена?Какво е това-без да те уведомят влизат в имота ти и започват да строят!После ти плащат пари по усмотрение-обикновено като за земеделска земя, а иначе земята ти е в застроителни гра ници и струва десетки, а може и стотици пъти повече! Тоя закон го пробваха и при предишното правителство на ГЕРБ,не мина и сега отново! И тоя гербаджия,да не говори ,че лица изкупуват предварително имотите,защото САМО лица ,близки до кмета и общинската администрация знаят предварително къде ще се осъществява такъв проект и по тая информация изкупуват на ниски цени , а после взимат огромни обещетения!ако на някой не му се вярва-да провери какво се случи с Южната дъга но Околовръстното и кои спечелиха по тоя начин!

Тоя закон ще падне в конституциония съд.Само алчна герберска тиква може да го измисли.

Това май ще е последното участие във власта на герб след такива закони.Жалко за реформаторите и за гласувалите за тях.

поредната олигофренска изцепка на боико закона вайи само за ГЕРБ не за бг граЖданите....... МАФИЯ МАФИЯ .в бг само и единствено само калашников оправя нещата и законите ПРАВО НА НОСЕНЕ И ПРИТЕЖАВАНЕ НА ОРЪЖИЕ ЗА ВСЕКИ БЕЗ НАМЕСА ОТ ДЪРЖАВАТА КОЯТО Е КОРУМПИРАНА И МАФИЯ.ТОГАВА ЩЕ ВИДИМ КАКВИ ЗАКОНИ ЩЕ ПРИЕМАТ?????ДЕПУТАТИ И МИНИСТРИ БЕЗ ОХРАНА И СЛУЖЕБНИ КОЛИ

Държавата трябва да плаща справедливо при отчуждаване /реална пазарна цена/, а не да се сържи като гамен и да плаща жълти стотинки !!!

Дали ще гласуват ако минава магистрала през Бояна или Драгалевци пак закон против хората

Другарки и другари, чрез магистрали, право у комунизма, разбиш ли!

е,мапа-джингис е изпълнител на работите по пътищата,където българите са нажелани.така дпс си затвърждава интереса.

Необходими са магистралите само че покрай тяхното строителство СЕ КРАДЕ ЯКО. така че КРАДЕНЕТО ЗАПОЧВА ОТНОВО...

Магистралите се финансират с европейски пари. Ти наясно ли си през колко контролни процедури, верификации и одити минават тези проекти преди, по време и след изпълнението им... Не пишете наизуст, щото просто така сте чули! Не бъркайте европарите с бюджетното финансиране! Не случайно за цоциалисти и ДПС-ри, само като чуят за тях от Европа и .... спират парите!?

Видяхме по качеството на направените през последните 7-8 години колко са проверявани, Дали има отсечка без кръпка или пропадане? Или според теб в Европа ги строят така?

Строежът на магистрали или повишаване на държавните разходи за стимулиране на съвкупното търсене е хватка както на Хитлер, така и на Джон Мейнард Кейнс. Тази хватка навремето е била сполучлива и в Германия и при провеждането на новия курс на Рузвелт в САЩ. Ама днес това не работи или е с много нисък кпд ! Днес за нещастие има едно положение за съвсем свободно движение на капитали труд и стоки, което обезсмисля горното, защото обогатява най-едрите и най-чуждите :) А те само трупат и не повишават съвкупното потребителско търсене в частта на своя огромен относителен дял в съвкупния доход. Дори да оставим настрана, че този доход се изнася и извън общността, която прави този разход. Защо не работи?

Какво пречи да се национализира имот за жълти стотинки, след това да се приватизира пак за жълти стотинки, а присъдената от съда впоследствие сума, разлика между оценката и пазарната стойност да се плати от държавата на първия собственик? Каква ви е гаранцията, че държавата се управлява от честни хора и не е ли по-добре частния интерес да е поставя над обществения, ако обществения се определя от хора, на които по принцип нямате доверие? Благодаря за вниманието.

Пречи, че така няма далавера...

Пак ще откриват колелото и топлата вода в тоз Парламент, след като има работещи и добри практити в това на толкова места по света, особено в ЕС. Колко е трудно да се проучи и приложи работещо решение за това?

Келепир няма, келепир...

Да правят и метро и магистрали, ама не от обръчите на Доган или на Путин. Трябват чисто български фирми с чисто български под- под- под- изпълнители.... Иначе парите отиват на вятъра нейде извън България.... и не стимулират нищо българско в дължавицата ни.

Чисто български фирми? Обръчи на Доган...обръчи на...Путин?!?! WTF? Магистрала Тракия я строи гръцка фирма, магистрала Струма я строи гръцка фирма, метрото го строяха японци и турци, моста при Видин го строи испанска фирма...къде точно са обръчите на Путин, ако може така...ПО-КОНКРЕТНО!?!

НАТО каза, че има - значи са там, дори и да не ги виждаш. Ако случайно не са там - ще ги измислим и пак ще са там. Така че - там са "обръчите на Путин".

Абе трябват си магистрали, ама да не ги правят тези изроди.

Може би, батко и братко?По бесепарски..Парите усвоени-пътят го нема...

Виж на кого са сложили снимка и пак ми говори....

Ми що не одиш да ги праиш ти! Лесно е да се возиш и плюваш, трудно е да копаш с кирката!

"....и метро" Щом го има споменато изрично в изменението, очаквам скоро във всички градове по едно такова. Или пак София се отъждествява с България. И да питам. Когато си собственик на земя, трябва ли да искат разрешение да копаят отдолу? Ако да - ще съдя австралийците в Сидни, щото се падат точно под моите декари на село :)

Икономика без магистрали е африканска /или североазиатска/. Където има магистрали, ще има развитие, инвестиции и просперитет. Само неграмотен и нискоинтелигентен човек не би го разбрал. Но има и такива, за които прогресът и стабилността на страната е лоша новина.

не разбрах??? икономиката ли има нужда от магистрали или магистралите от икономика!!! да не стане като електроенергията??? имаме я в излишък и затова е скъпа защото нямаме икономика да я използва!!! стига с клишета!!!

Ниско интелигентният си ти, защото не си разбрал, че магистралите се строят за да служат на онези, които ще се заселят на наша територия след нас.

Е, обадиха се първите двама неграмотни селяндури. По-добре е да не афиширате тъпотата си.

Ами иди в Египет и виж магистрали и пътища дори в пустинята, с електронни знаци и кво..страшна икономика има Египет ,а?

А, третият е също тук.

Ако не въведете червена светлина за сифата мафия в строителните услуги за населенията цялата ни държава ще отиде по дяволите!Не може няколко души от малцинствата ,без образование и без необходимата квалификация да ни се правят на майстори и да съсипват жилищните ни домове и домовете в тях ,без да имат необходимите регистрации за работа и да плащат данъци като ни скубят уж за по евтиничко с десетки хиляди левове.Тогава за какви магистрали ще говорим когато няма ред в тази професия!

Ее крайно време беше да се публикува рекламна статия за магистралите.

По гласуването ще ги познаете ! Коалиция БОСТАН в действие !

САЩ и Китай са сключили сделки за 1 трилион долара годишна. Сделката обхваща такива сегменти като производство на полупроводници и т.н. Ние когато ги произвеждахме в Ботевград годините бяха някъде към 80-те. Ако бяхме продължили сега щяхме и цели проводници да произвеждаме, а не само асфалт за полумагистрали.

В Ботевград правеха цели проводници, амо бяха продължили, ееех какво ли щаха да произвеждат сега.

Нещо не си разбрал, явно си от онези деца дето могат да четат, но не разбират смисъла на това, което четата. Става дуа за намаляване на митата и сумата икономисана от мита за сащ, може да достигне 1 трл. долара след няколко години. :))) За полупроводниците - заводът го имаше и работеше ;)

не ми се навирай с детайлите, а отсей главното тъпчо.

...Частната собдственост неприкосновена !Честито!

Пак са цвъцна неподготвен във форума. Още през НОЕМВРИ 2012 - при подписването за ЮП, е фиксирано - преминаването на тръбата е със СЕРВИТУТ, а не с отчуждаване. При това със заплащане и на погинала, повредена или непроизведена за времето на строежа продукция. ПО ПАЗАРНИТЕ, а не по АДМИНИСТРАТИВНИТЕ цени, с които работи държавата за магистралите. Виж "ДА ПРИПОМНИМ"!!!!

,,сега, кво ш праим,,??? ,,кредити и магистрали,,!!! след това??? ,,пътни такси по ,,магистралите,,??? да си плащаме ,,кредитите,,!!! толкоз проста , плоска , предсказуема ,,политика,, за ,,развитие,,!!!

Това, госпожици и господа, се нарича КРАЖБА на частна собственост. Тази поправка е приета от, забележете, ДЯСНОТО правителство на ГЕРБ и РБ-партии членуващи в ЕНП. Прекрасно, нали!?!

Вижте кой е гласувал против и ще разберете кой изкупи земите около Околовръстното в София, около и по трасето на магистралите, метрото и всеки по-значим обект. После просто продават на държавата земите на двадесет-тридесет пъти по-високи цени. Това си е чиста проба злоупотреба, но човек като погледни Мая Манолова, Станишев и сие и разбира, че съвест и уев социалист на едно място са оксиморон.

За пореден път доказваш,че наистина и куха лейка.Ами ако са изку-пени от приближени до Тиквоча и нему подобни???

Как не съм се сетила?! ;)) Изкупува земите, а после си спъва и забавя сам магистралите, та му спират и парите от Брюксел?! Гениален сте, признавам.

Да се внушава : " Асфалт не ядем"! Боже, колко балъци има по тези земи Божичкоо..

Че те пътищата за магистрали са прокарани отдавна, какво има още за отчуждаване? С тая процедура по отчуждаване трябва много да се внимава! Не може държавата така лесно да ти вземе частната собственост, защото на някой чиновник му е скимнало да направи нещо там!

Щото това се връща: А по повод на "милионите за отчуждаването" - ЧЕХЛьо, тогаз министърин "отчуждаваше" така: "На собствениците "по списък" се отрежда "цена" от 40 стотинки, превеждани "служебно" в банкова сметка по ЕГН. Една пикня в градската тоалетна струва по-скъпо", негодуват местните жители. И ПРОТЕСТИРАХА С ЛОЗУНГА "СЛЕД КАТУНИЦА ИДВА РЕД НА ДОЛНА ДИКАНЯ." 4883 дка овощни градини по 0,40 лв кв м СА СИ БАЯ ПАРИ за някой друг. Пак ще ви ПРАВЯТ БОГАТИ, българи! Забравихте ли??? Когато го питава как се богатее с по 15 стотинки на ден от ЛИХВИТЕ????

ФЕВРУАРИ 2012-та год. Това вече е мързел. Свикваш, всеки месец отиваш и си взимаш лихвичката и колкото толкова. Всеки, който продаде къща, вила, нива, а да не говорим, че сега стотици милиони даваме за отчуждителни процедури и всъщност ние много хора направихме богати. Този БОКОВИЗЪМ принуди дори уважителния към властта в. Труд да коментира: На вниманието на г-н Борисов - по данни на БНБ 75% от влоговете на българите са до 1000 лв., а средната печалба от тях е 55 лв. на година. Остава премиерът да ни обясни как човек може да мързелува с 15 стотинки на ден (Уважаваха си Донев и Пъпката властта МУ, докато не им поиска сградата на Полиграфическия комбинат на Цариградското. Те кат се запецнаха им пусна ДУДУКА с лекарствата, да им къса вестничето в ефир.)

Що за десни партии са тези, след като не бранят една от основите на демокрацията - частната собственост!

БATKO

Тия комунисти върнаха национализацията. Според новия закон излиза, че някой ще преведе на областния управител някаква сума, каквато и да е тя, и вече имотът ти е национализиран.

Да помага Бог в България да се върне яденето на асфалт. На мен ми е МНОГО ВКУСЕН!

Отлична новина.Бравос.Другарят Мента,навремето така захлеби...Закупи едно парцелче,към което имаше интерес от крупна фирма.Лицето Мента ги изнудваше(съвсем законно) и накрая го продаде на доста солена цена...И предишните собствени и фирмата са прецакани.Ментата-доволен.Така стават нещата в Родината...И се чудим защо никой не инвестира

Защо викаш на Мента Стоянова, другарят Мента?

To да му викам ''Мента" само аз-бял кахър.Но цяла България разпознава лицето...Е,освен теб,де..

Тези които са били против дали не са били закупили наскоро земи в районите на строителство ?

Аз имах предложение, ако няма известна сметка и изяснен собственик, парите да се превеждат директно на Бойко Борисов, обаче явно ще го вземат предвид на второ четене.

За наша радост този закон не е споменато отчуждаване за ЮП..ха.ха