Държавата не може да отнеме имотите на ало-измамниците

Осъдени телефонни измамници продължават да живеят в луксозните си къщи, защото са отнети само на хартия. Просто плащат скромен наем, защото законът го позволява

Обратно в новината

Коментари - Държавата не може да отнеме имотите на ало-измамниците | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В друга държава да ти отнемат имота и по документи и в действителност щеше да е най-малкото, което щеше да им се случи.

И аз това щях да пиша. Ами ако Европа се федерализира тогава всичките тези архиви ще ги отнесе ЕС

от тая новина трябва една лампичка да светне на ало измамниците да продължават да практикуват занаята в тая смотана държава....

Не че не може да отнеме имотите на ало измамниците а просто не иска.Има си закони които позволяват конфискация в полза на държавата.Затова сме на това дередже.Я не си плати данък от 1000 лева и публичните изпълнители ще ти продадат имота на търг с малонаддаване.Явно ало измамниците имат лоби сред управляващите да не говорим , че са и от бледоликата част на населението бъдещи и настоящи избиратели на корумпираните ни политици.

тогава да ги събори!

Как не ми е доходило на ума до сега да стана ало - измамник. Хем доходно,хем НЕнаказуемо.А аз бъхтя за оня, дето духа. Дръжте се. От утре ви почвам.

Първо, почти 20 години все не успяваха да хванат телефонни измамници, които тероризираха цяло едно поколение (и това на педя земя, дето всички се знаем и всички сме си роднини); а сега, когато се знае кои са, явно продължават да бъдат недосегами. Не вярвам да има друга такава пародия на държава! В статията се споменава за една жертва- самоубила се жена след измамата, но дали е така? Безброй човешки съдби са обърнати наопаки по начини, които не можем и да си представим... Положението е безизходно и безнадеждно, уви :/

Цитирам: "Държавата не може да отнеме имотите на ало-измамниците". Просто не иска, затова не може да им конфискува незаконно придобитите имоти. А иначе може да събаря всякакви бараки, незнайно защо са нарочени за вили. Те за на бедни хорица, сглобили една барака за да си сложат мотиката и лопатата. Как беше лафа.... аха, да за кокошка няма прошка, за милиони няма закони. Ако това е държава.....

Вижда се колко е корумпирано Българското правосъдие.Ако са някои бедни хорица ще ги изгонят за дълг от 200 лева,но нали са Цигани /ще им се нарушат правата/могат да си живеят в богатите домове. Нищо че са ограбили последните стотинки на бедните хора.

Така ще бъде докато мозъците на тази престъпност са ченгета.

защо не се направи оценка на имота от вещо лице и да се продаде на пазарна цена?!?и да се обезщетят измамените лица?!? Ега ти смотаната държава!!! И защо въпросните измамници не излежават ефективна присъда за деянието "измама"?!?

и наемът трябва да е върху действителната цена на ползвания имот, какви са тия тъпни държавни?

Бях свидетел как данъчните проверяваха една стара жена на пазара дето продаваше билки да изкара някой лев. Как тази същата държава, не може да хване или да провери и конфискува имотите на разбойниците.

Нека докажат доходите си,с какви пари са построили къщите.Ако са платили данъци ,оставете им ги.За едни има закони за други няма.За да прикрият супер гомемите орестъпления и измами на хора от власта настроиват против тия неграмотни мангали.Прокуратурата си перфекно върши работата в оолза на ВСИЧКИ ИЗМАМНИЦИ НА ПРЕХОДА И СЕГА

Докога ще има недосегаеми и правосъдие за тях да няма? Кога най-сетне ще живеем спокойно и според правилата, които да важат за всички.

депутатите си чешат ония работи и не създадат действащи закони, които да решават проблема. Нали е ясно, че същите "недосегаеми" си имат лобита в парламента, които не позволяват приемането на подобни закони!!!

Какво не може държавата, разбрахме, ....но българския гражданин и данъкоплатец го интересува какво може държавата......а ако не може да се справи с дадена дейност, МОЛЯ тези ДЪРЖАВНИ СЛУЖИТЕЛИ да освободят местата си на тези които МОГАТ! А, забравих, съдебното производство е необходимо да бъде светкавично , така че измамника да се почувства ...измамен!

мая манолова

Бих искал, че най големият виновник, за това което става в държавата е министър председателят! Той е човекът,който назначава и освобождава министри и следи за тяхната качествена работа! Рибата се вмирисва от главата!

И така и не е така, защото има разделение на властите. И трите опита ББ да се намеси в съда и прокуратурата бяха посрещнати на нож както у нас, така и в чужбина.

Държавата може да праща бирници всеки ден да тормозят честния и фалиращ среден и малък бизнес с проверки и глоби, а не може да тормози големите играчи и крадците на немощни пенсионери. Цаца ако не можеш се омитай.

ще им .ба маиката циганска на тея. време е да сформираме един екип доброволци и пострадали и да раздадем правосъдие..

Така бързо ще се реши проблема, и не само този. Но, полицията и държавата ги пази, и ще застане срещу нас! Това е тъпото.

"Просто плащат скромен наем, защото законът го позволява." Е, защо тогава този закон не се промени веднага - спешно заседание на НС и обнародване на другия ден ? Май покрай телефонните има и други измамници, а ?

Още ли не са в затвора за по 35 години, тези утайки. Как не ги е срам от прокуратурата. Скапаната ни държава не може да защити народа от най-долните и алчни хора.

Евати скапаната държава, в която не можеш да осъдиш мошениците и крадците !!!

Към заглавието на статията - Тези са достатъчно богати за да купят всяка държавна институция и действат по схемата на мафийотаризираната държава.Въпроса е кои са виновни за тази недосегаемост...

И после се чудите защо народът още възхвалява бай Тошо и псува бодигарда му! При бай Тошо такива ситуации винаги завършваха с летален изход за престъпниците.

"Не може" е ключовото понятие за нашата държава! Нито може, нито иска!

Излиза, че в България престъпникът е закрилян от закона.Човек се пита:как е възможно това, какви са тези т.н."закони", позволяващи всичко това?

Играта ще свърши тогава, когато саморазправата между хората влезе в сила. Една добре организирана саморазправа...Дотогава телефонните измамници ще гълтат пари, а държавата ще гълта данъци, без да върши свястна работа!

А ние имаме само един въпрос. Защо плащаме данъци на държава, представлявана от безхаберни, крадливи, алчни и некадърни чиновници, която я олицетворяват и представляват. ЗАЩО ПЛАЩАМЕ ДАНЪЦИ?

А тези бюджетни плъхове защо вземат заплати?

Те джебчийките и крадлите не могат да ги пипнат пък какво остава за ало-измамниците.

Ами като няма държава а има гербераска банда - така ще бъде! Няма д аима закони, няма д аима свобода за хората, няма да има нищо добро! Ще има само грабежи и дивотии! Който не вярва - да слуша радио и гледа телевизия. Да наблюдава реалния живот и ще види, е написаното е вярно! Управляват ни бандити! няма закони, няма правила. Има бандити и бандити и бандити!

Защо не се съберат близките на измамените бабички и една нощ да подпалят всички тези къщи...Но да не допускат и пожарните. Това е отговорът на безсилието на държавата.

Да, това е някакво решение...НО тогава цялата тази държава, която иначе бе може да се справи 25 г. вече с едрите мошеници, ще стовари цялата строгост на закона върху тези хора! Защото ще ги третира като престъпници! И , ако ние сами ще решаваме така подобни проблеми, то защо аз и ти плащаме данъци на същата тази държава и на институциите, които харчат нашите пари точно, за да ни пазят от бандюгите?! МВР, прокуратура, съд, НАП, КОНПИ... и още, за които не се сещам - за какво са ми всъщност, освен да ми харчат парите за личните си заплати и екстри?!

Ами има решение - гласувайте пак за тези, които доказаха че са грабители и закрилници на бандитите, че правят такива закони, че да страдата нормалните хора. Пак ги изберете! После не се оплаквайте!

"Държавата не може да отнеме имотите на ало-измамниците"- Естествено, даже не съм си помислил противното.

Във всички сайтове коментарите се следят, особено тези, които касаят държавната политика. Препоръчвам отговорните лица да вземат спешни мерки - не прочетох нито един позитивен коментар относно нещото наречено държава - България. Управляващи, вземете се в ръце и работете за българския народ, в противен случай той сам ще го изиска, рано или късно, и няма да ви е приятно! Съществува една народна мъдрост: "Всяко търпение си има граници!"

Да помолят имотната мафия тя ще оправи нещата. Ще ги продаде че пушек ще се вдига.

После искат младите да седят тук?!? За какво да останат тук бе , за да плащат данъци за издръжка на селяндури, дошли от село на работа в държавната администрация, като единственото им задължение е да спазват инструкции дадени на уше. Децата ми учат по два езика и още от сега им набивам в главите, че тук и милионери да са няма да живеят добре.

посрана комуноидно-герберска-бандитска олигархия е това образувание дето му викате държава

сорос е с тях евентуално, само предполагаме. но вина имат и тези които дават, ама как ги улучват точно, когато някои са в не добро здравословно състояние. за една греда те изхвърлят от работа, а за цели замъци не може и от там свързвам името сорос , че стои зад тях ромите.

тая държава, дето сами сме си я създали. Пфу! Храча върху нея и законите й.

то България държава ли е?!? В Турция за един ден промениха имената на всички стадиони и няма не може..а тук не можело да се отнема от престъпници..ако това въобще е държава то тя е тяхна, на престъпниците! И после се чудете що всеки що годе нормален се изнася от тук.

АЗ съм от тоя град и какви неща съм виждал още преди да излязат на яве тия телефонни измамници от "щата" Калтинец. Нормално е в малък провинциален и беден град да са корумпирани ченгеларите. Те работят с тел. измамници. Спомнете си преди години когато бяха опарили на един от БОП Пловдив майка му със сумата и хилядарки какво се случи в Калтинец. 3-4 часа сутринта половината квартал беше изнесен с ритници без да питат. Парите се върнаха, схмета продължи. Еми това е България

Куките се продават за по 20,30 лв и това е масово из цялата страна. Какво остава за петцифрените суми от измамниците срещу закрила.

"Значи можело, щом се наложило". Не можела била държавата?!? Ами нали затова сме си избрали политици, които да направят така, че държавата да може. Ако законите не са достатъчни, да ги променят. Това не е от вчера, за да не знаят какъв е проблема. Ама не им остава време от гласуването на увеличение на депутатските заплати и почивните дни. Последното изречение на дописката показва истинското положение на ситуацията! НЕ ИСКАТ И ПОКРОВИТЕЛСТВАТ ИЗМАМНИЦИТЕ, А СЕ КРИЯТ ЗАД "ДЪРЖАВАТА"!

Да напълно сериозно.Къде тук някой вижда Държава .Тук няма Държава.Има само безакония ,които са творения на мафията в правителството ,парламента и съда.

ЩО ЗА ГЛУПАВА СТАТИЯ Е ТАЗИ? КАК ДЪРЖАВАТА ДА НЕ МОЖЕ ДА ОТНЕМЕ ИМОТ, ПРИДОБИТ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН! НИМА ТЕЗИ ИМОТИ ЗА СТОТИЦИ ХИЛЯДИ ЛЕВА СА НЕДОКАЗУЕМИ, СЛЕД КАТО ТЕЗИ ИЗМАМНИЦИ НЕ МОГАТ ДА ДОКАЖАТ ДОХОДИТЕ СИ! КАТО НЯМАТ ДОХОДИ, КОИТО ДА ПОКРИЯТ СТОЙНОСТТА НА ИМОТИТЕ, ЗАЩО ДА НЕ БЪДАТ ОТНЕТИ, КОЕ СПИРА ДЪРЖАВАТА? ЗАКОНИ ИМА И В ЗАКОНА Е КАЗАНО, ЧЕ ИМОТ ПРИДОБИТ ПО НЕЗАКОНЕН НАЧИН СЕ ОТНЕМА В ПОЛЗА НА ДЪРЖАВАТА ИЛИ ПОТЪРПЕВШИЯ, ТОГАВА ЩО ЗА ГЛУПАВА СТАТИЯ Е ТАЗИ?

Егати "държавата"!!! Не държава, а територия!!!

Но как добре ги отнема на длъжниците на Топлофикация!

Това само доказва че НЯМАМЕ държава защото банка, корпорация и незнам си какво могат да те изхвърлят и осъдят кога си искат за мижави недоказани суми ама ''държавата'' няма как да си изпълни задълбенията?????Как за едни има закони а за други няма???И защо трябва да е мизерен наема а не в хиляди?????

смях в залата, тия на глупаци и будали ли ни правят, че имоти иззети от държавата да не могат да си влезе тази държава вав владение ли? не мога да повярвам, какъв закон има специално за циганите че те могат да си останат в къщата и да си плащат наем...аз ли съм луда , държавниците ли са луди не знам ! скапана мръсни държавни служители крадливи и вие лапате пари от тия цигани

Ако държавата не може да осигури справедливост, явно е време гражданите да се погрижат сами за себе си - това ли искат да ни кажат г-да управляващите???!!!

някои хора все още смятат ,че държава и управляваща мафия е едно и също ! ДОКОГА ?????

Не иска!

АБСУРДИСТАН! ABSURDISTAN! Циганите си ЖИВУРКАТ в палати-гимназии, а работещите българи и турци - в МУХЛЯСАЛИ ПАНЕЛКИ! ЗАЩО???

Не може и не може да им се направи нищо. Ако е някой българин, обикновен човек, ще му ракатаят фамилийката за пет лева.