Коментари - Брокер на имоти - вече с офис и застраховка | dnes.dir.bg
назад

Брокер на имоти - вече с офис и застраховка

Закон за дейността на брокерите за недвижими имоти ще чисти бранша от непрофесионалисти, каза пред журналисти днес Лъчезар Искров, зам.-председател на Управителния съвет на Национално сдружение недвижими имоти.

Обратно в новината

Коментари - Брокер на имоти - вече с офис и застраховка | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

5 % никой не взима в нашият град сме на 2 % и ако бяха коректни клиентите да си плащат и на 1 % щяхме да работим,но всички да си плащат,не да просим след като свършим работата си и дя няма правила и закони,

Поредното законно убиване на конкуренцията!Предполагам,че ще пострадат дребните фирми,за да могат да лапат повече големите.

ТОЧНО ТАКА.МОЖЕ ДА ИМ СЛОЖАТ И НИВОМЕРИ.СЛЕД КАТО ПРИКЛЮЧА ЩЕ ИЗПРАТЯ ФАКТУРИТЕ НА СИМЕОН ДЯНКОВ -МЕЖДУ 10000 И 15000 ЛЕВА ОЩЕ НЕ СЕ ЗНАЕ.

Те това вече е генерална глупост. Пак разрешителни, пак лицензии, пак изпити - всичко предразполагащо към корупция. Пак всички под една шапка под строй - никакъв пазарен механизъм и гъвкавост. Такава организация трябва да дойде от самосебеси и да не е задължителна, а да е чест за членуващите в нея и това да им е конкурентноспособността. А това, че такава организация ще изведе този бизнес на по-светло и ще увеличи събираемостта на данъците е върха на черешката.

Гост, не знам как разбра кой е ккк и дали аз си имам представа и колко години се занимавам с тази дейност, но понеже съм навътре в този бранш, ще ти кажа, че сам ще видиш, ако приемат този закон, така както го предлагат, как веднага след това ще тръгнат едни курсове за подготовка за изпит, едни изпити и още други дейности, всичките свързани с плащане на такси от 500 лв. нагоре, а и членският внос няма да е по-малък. Нека да останат само компетентните в бранша, но ако искат да ме убедят, че това е основната цел, да направят изпитите безплатни и членския внос не по-голям от 100 лв. на година. Иначе всичко говори за познатите досега схеми на обогатяване на определен кръг хора, възможно само в страна с псевдопазарна икономика като нашата.

Поредната простотия на привържениците на гилдиите , кастите и съсловията! Аман от съсловни идиоти! Утре ще поискат, ако отидеш до тоалетната, да си член на лайнярската гилдия!

Кой е ЗАКОНОТВОРЕЦА - Страхил Иванов и кои искат да са начело на Камарата на брокерите??? Аман от Божидар Даневци и Бехаровци!!!!!!

Брокер, нали знаеш, че повечето от агенциите не са нищо повече от бушони в схеми на пране на пари? Или и ти като члена на младежкото БСП "ккк", няма представа за какво става дума, но е важно да плюеш, той сигурно още не знае, че може да си прави гражданската не само при Петка.

То кой ли ще се натиска вече за брокер? МИнаха сладките години, в които всеки такират можеше да се нарече брокер и да жъне от двете страни по 2-3% - будали тогава имаше бол, населението вземаше кредити сякаш те никога нямаше да се налага да бъдат връщани, цените на най-жалките кокошарници скочиха 5-10 пъти, с две думи поле за изява имаше.

Както стана и с оценителите, продължават да убиват малкия бизнес и да пълнят гушите на определени хора.

Всяка селска пръчка стана "брокер" и дейноста му беше от кухнята докато си вари юфка без сирене. Просто казано само баба ми кьоровата не продаваше през нета имоти !!

Не епродавала защото както казвате е "кьорава"..Какви са тези офиси, изпити, ценз и какво ли не..Човек или го умее или не да продава имоти..Какво има да се учи та и изпит да се полага. Това е поредната хватка за увеличаване на % на "новите брокери" Всеки има право да си купува от когото прецени а не от някакви "лицензирани" специалисти със "специализирана" комисионна.

Супер, сега ще се сложи една таксичка, ще се платят на едни депутати едни парички, и всички ще се застраховат в Булинс или Левинс, или който предложи най-много рушвет на боко.