Най-много се продавали двустайни жилища

През 2010 г. най-купувани са двустайните жилища, а най-слабо са се търсили офиси, сочат данни на компания за недвижими имоти "Адрес".

Обратно в новината

Коментари - Най-много се продавали двустайни жилища | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Строителната стойност е около 200Е/м2 на т.нар."предаване на шпакловка и замазка", като във цената влиза и" обезчестяването" на собсвениците на парцела.Всеобща тайна е ,че стройтелните предприемачи имат навика да не плащат на работниците и доставчиците на материали ,от което и строителната стойност пада още.Понеже и селяните нахитреха"опариха се от изгодните ипотечни кредити" и сега банките ще им ги продават, от което цените ще се сринат още.Много от аген. за недвижими имоти също си заминаха от пазара поради "големият"брой сключени сделки.Пожелавам успех на строителните предприемачи и да си мятат шапките ако намерят още някоя риба.

Не мога да разбера как може народът да е толкова прост. Защо да си купуваш двустайно днес, като след година за същите пари ще си купиш тристайно, а след 2-3 четиристайно. На времето когато казвах, че цените са тройни, ме питахте от къде съм си купил дипломата. Ето, че цените паднаха с 1/3 и в момента са само двойни.

Кризата промени пазара по същество. Фантомите изчезнаха. Строително- инвестиционните компании се разпадат до строители-изпълнители и инвеститори в лицето на банките. Старата комбинация се пенсионира и пазара изхвърля перачите на пари. Банката плаща и определя правилата на играта, строителя ще слушка и изпълнява! Банката определя и цената! Новите правила не се харесват на строително -инвестиционните компании с политически чадър, търсещи 500% реализация на вложените средства. Да, ама не, казват банките и пазара! Криза е! Сметката на масата, от банките, платените данъци, мита и акцизи, от регламентирани доходи и чисти инвестиции! Пазарна икономика, не партийно -инвестиционна на ствола БКП/БСП. Европейски кредитиране и олихвяване според производителността на българина при пазарни цени! Защо европа пазари на лизинг?

двустайни и тристайни вече са в категорията "вечно твой" - няма будали да ви ги купят - да не сте ги строили !

Че нека да са вечно мои, или за наследниците, няма да ги подарявам на някой въшльо я!!!

Хехе, преди време същите тези агенции пускаха обяви от рода "Богат американец купува имот без значение района и цената. Плащам в брой веднага". И надуваха балона, като баламосваха хората как цените се очаквало да скочат неимоверно, как 1000Е/м2 било супер изгодно, и догодина се очаквало 1300 минимум, и т.н. Резултата го видяхме, сега пак според тях всичко е ОК. Истината е проста-България е наводнена от непродаваеми жилища, скоро ще се наводни и с жилища, изнесени от банките, защото все повече хора изпитват големи затруднения да си обслужват кредитите, и пазара още не се е сринал напълно. Да видим тогава какво ще казват агенциите. Аз лично знам как едни "бизнесмени", които купиха земя за строеж на складове по съвет на агенцията, че е супер изгодно,по 350Е/м2!!! Сега го продават по 180, и няма даже и кой да се интересува. Поне да се поинтересуват колко е земята за такава цел в Англия например. 1 акър е средно 150-200000 паунда. Това прави средно 50-60 Е/м2. Ама така е в бедна Англия. Ние тук сме от богата и пребогата БълХария.

глупости! народа е беден и търси гарсониери - толкова пари има !

Същите тези псевдо-специалисти по недвижими имоти ни убеждаваха през 2009, че всяка година щели да растат с по 30 % цените ! След като тогава нагло ни лъжеха - защо сега да им вярваме ? Реалната цена на строителството у нас рядко надхвърля 300 евро - останалото над него са ботушките на мутресата, джипа на мутрата и лихвите към банките. Докато има балъци - ще има и тарикати !

Живея в София на централен булевард. Срещу мене имаше една фирма от много години под наем. Преди 2 години се изнесе, нещо бизнесът й замря. От тогава апартаментът е обявен за продан, даже няколко месеца стоеше един лозунг, че се продава. Още си стои необитаем, почти не съм виждал желаещи да го видят.

Какво значи "двустайно жилище"? -две спални + хол + кухня + баня ли? -или стая+хол с кухненски бокс+баня с кенф, както е по соцкласификацията? Освен това, когато себестойността на новото строителство е около 350-400 Евро/кв.м., "ниската" цена от 730 Евро/кв.м. значи над 100% печалба. Къде дават така по света?

На вякъде по света се броят броя на спалните, а не броя на кутийките!

Идиотите построиха жилища за ДВЕ Българии по време на балона. А много скоро ще е останала само ПОЛОВИН България. Елементарната сметка показва, че много НОВИ жилища НИКОГА няма да се продадат, все едно на каква цена. Така че реалната цена оттук-нататък е колкото даде купувачът, ако изобщо има такъв.

Цените трайно се стабилизират от над 2 години вече и ще продължават да се стабилизират (надолу). Който ял - ял.

Да не би да очаквате обективно мнение от Агенция за недвижими имоти. Тях ако питате трябва всяка година да купуваме. Само че реалността е друга - пълен блокаж на пазара и сделки само при крайна необходимост. Купуват само хората на зор. А продават всички с малко акъл в главите

Щом купуват само хора, които са на зор, тогава покупките са неизгогни. Щом покупките са неизгодни, тогава е изгодно да се продава. И как тогава, АНИ, всички, които продават са с малко акъл в главите?

Макар и малко акъл да имат, хората ще продават сега. Щото догодина съвсем няма да могат да продадат, ще бъде предлагане много, търсене - хич. И за да не плащат данъци, ще продават за жълти стотинки. Пукайте се , брокери....

Глупости след глупости оформяте в заглавията. Кой ви е преподавал граматика (членуването).

Ал

"а инвеститорите ще се амбицират да заемат отново изгубения от тях през последните две години пазарен дял" Спекулантите си заминаха за дълго от този сектор. В Близките години цените на имотите няма на къде другаде да вървят освен надолу, с такъв тренд спекулантите няма как да печелят. Слава Богу ситуацията почва да се нормализира.

Има някои истини в статията. Например големия процент наеми. Това е така защото почти всички наеми са предоговорени (намалени) или където няма съгласие са развалени и преподписани между нови страни. Ще доминита покупката на първо жилище. И това е така, защото покупката на жилище вече е оправдана само ако ти трябва за живеене. Като инвестиция балона се спука. Стабилизиране на цените...едва ли. Авторът сам казва че тази година банките ще опитат да се освободят от лошите кредити, това означава наводняване на пазара с имоти, а при ръста на покупки който клони към точката на замръзване, цените само ще вървят надолу ако някой иска да рреализира продажба.

Колко лъжа има в една истина? В една истина не може да има никаква лъжа. Колко истина има в една лъжа? В една лъжа винаги трабва да има поне малко истина за да и повярват.