Санират блоковете, всички на бунгала?

Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) вече има стратегия за саниране на многоетажните жилищни сгради.

Обратно в новината

Коментари - Санират блоковете, всички на бунгала? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Много сте лакоми а с моите данъци какво направихте

Замисълът е по-сериозен...,сан ти жилището и започваш да плащаш.Поне 80% ТРЯБВА да не могат да плащат и остават без жилища. Собственик става този който е дал парите за санирането-държавата или общината,но...за кратко, след това започва познатата песен: държавата е лош стопанин...и се продава на частни лица - не само българи. Улица Х става собственост на г-н Y...Не могат на Запад да се примерят с това, че българите имат собствени жилища...И така българинът вече има Американска мечта...Охобохо пише истина, но...моля, за кои квартали става дума, за кои жилища? Поне 30% от американците живеят в ЛОШИ жилища-вътре-мухали, изгнила дървения, тясно, неудобно..., а отвън- да, що-годе добре подържана фасада/в тази страна-не отричам постиженията и...,ФАСАДАТА е нещо много важно.../, дори и в кварталите с фургони, да-има такива...има асвалтови пътечки и пр. Спомнете си за Ран и Ъп...програмата е в действие...и очаквайте нови емисари от Световната банка и Международния валутен фонд/впрочем-това са институции с частни капитали.../.Извиняв се за това,което не се разбира, обикновено, след редактирането, подобни писания придобиват такъв вид...

аве презерватив, отлепването го видях на 'професионална' сграда ново строителство... какво мъркаш нещастнико, да не би да стане по-добре като ни го натресат задължително? даже по-лошо ще е... както натресената Топлофикация, помниш как ни омайваха с ниски сметки ...

откъде-накъде ще си давам личните данни на някой неизвестен в блок, в който съм защото бащината ми къща е под Билла (не ни я върнаха, мамка им седесарска! въпреки че си я искахме не беше барнат парцела тогава....)

Точно така! Ашколсун, машала, аферим, както се казва на английски език, на такава Община. Не може то така всеки да прави каквото си иска и да му е топличко и сухичко. Първо ще се помоли, ще поиска разрешение, ще си даде подкупче, ще му се определи фирма, която ще му санира панелчето и той ще си плати богато и прескъпо. Те така стават нещата. Е т'ва е Община. Или пак като тази в Пловдив - идете да видите как цялата Община се юрна да защитава една жилищна кооперация, построена буквално върху новия мост на р. Марица. Само че, инвеститорите не са си строили самоволно, ами са си минали по съответния път през Общината и сега всичко им е наред.

да се построят нови панелки, а старите да се разбутат - мангалите ще ги съборят за раз бройки заради Жилязото в тях.

какво саниране, какви 5 лева. Отваряйте Домостоителните комбинати- ДК1,2 и 3 и проблема ще се реши за 5 години.Ще има и работа за строителните работници с бонус - работил 5 години и получава жилище.Така бай Тошо построи Софията.И това е работа на държавата, не на частника, който строи с Итонг и отпадъци.

санирай и спи спокойно.

трябва да се санират, за да спим спокойно.

Поради липса на бунгала и места за поставянето им,собствениците на жилища ще бъдат настанени във фургони Мейд ин Тюркие,доставени от моята фирма,разположени по китните родопски поляни около Кърджали.

Идваме,идваме да го приберем тоя дето го измисли закона.

tupaci, tupaci 6te gi svalim ot vlast

Napalno estestveno e sobstvenizite na sgradata da poddarzhat imota si.

АМИ НА ВРЕМЕТО КАТО СА ВЗЕЛИ НАСИЛА КЪЩА С ГОЛЯМО МЯСТО НА ДЕДО МИ ЗА ПАНЕЛКА СЕГА КАКВО ЩЕ ИСКАТЕ ПАК,НАЛИ ВИ ПЛАЩАМ ДАНЪК СГРАДИ-КАКВО ПРАВИТЕ ЗА ТЕЗИ ПАРИ,САМИ ДА СИ САНИРАМЕ,САМИ ДА СИ КОПАЕМ ГРАДИНКАТА ОТПРЕД,САМИ ДА СИ ОПРАВЯМЕ ПЛОЧКИТЕ ПРЕД ВХОДА...Е ТОГАВА КЪДЕ СА ПАРИТЕ ОТ ДАНЪКА,КЪДЕ?!?НЯМА ДА СТАНЕ ТАЯ ДЕТО СТЕ Я НАМИСЛИЛИ-НИЕ СМЕ СИ ПЛАТИЛИ ВЕЧЕ-ВИЕ САНИРАЙТЕ!!!

До Коментар - залепеният стиропор вече е почнал да се отпаря при първите ентусиасти и няма да спаси панелна сграда с изгнили метални връзки на панелите от земетресение....нито нова тухлена сграда с неясно качество на бетона и плочи лети при -25 градуса и на 3 ракии от не знам кой си! Нито някой ще се клатне в случай на бедствие - срещу паспортизацията на сградата да ти възстанови собствеността:) За 2009 г. в Реп.Бюджет са заложени 9 млрд лв. приходи от ДДС само! В кой сайт, г-да управници, можем да видим за какво са разходвани платените от нас данъци сгради (и другите данъци) всичките тези години? Докато на МРРБ му вървяха лесните пари от строителството хич и не му дремеше за саниране...сега като се изнесоха чуждите инвеститори - си намери лесен начин да се втъкне законово...като Законът за Енергетиката на Топлофикациите...Да, ама нямаме физическата възможност да поемем да плащаме данъци и на всички отрасли !

Това е Санирането предсказано от Нострадамус! Що ми го няма коментара? няма заплахи, няма обиди и нецензурни изрази. защо го изтрихте? Или казах истината и тя не звучи добре? Че дюлгерското лоби е озверяло щото не му купуват архитектурните безумни килиини жилища на безумните надути балоно-цени разположени на улица на която няма място 2 коли да се рзминат иначе...комуникати локация. С разни такива статии сега се проучва обществената нагласа. Дали може да се щави народа с нов мурафет. Българина е кротък човек. Търпи,търпи,търпи... Ама този който посегне на Българина на къщичката ще го изгорят жив.

До KGB Приказваш без да знаеш. В САЩ си задължен дори и да си косиш тревата когато стигне определена височина за да не загрозява квартала и това когато си сам собственик. (правя го всяка събота за да не ми ударят глоба). Когато пък делиш покрив, двор, паркинг с друг има още един куп задължения. Няма какво да се сърдят тия дето живеят в панелките. Ако се бяха грижили за външния вид на дома си през цялото време няма да се стига до такива мерки. Аз ще съм много учуден ако санирането се справи с проблема. Бутане му е майката ама айде..да не казвам силна дума. Министерството не е криво. Минстерството не може да те задължи коя фирма за саниране да ползваш, а може само да те задължи да ПОЛЗВАШ такава. До родо: Ако имаш по-добра идея да решиш проблема има си начини да я предложиш. До Със закон, ми как!!!: Нищо чудно няма в това. Ако видиш кола на пътя която е толкова мръсна че ръси кал навсякъде ще ти се иска някой да отиде при собственика и да въведе ред нали? Защо това не е валидно и за блоковете? В края на краищата ако не можеш да си позволиш да живееш някъде - просто недей да живееш там.

Преди 3 години станах собственик на 17 годищен панелен апартамент и на 5,556 % от правото на строеж на мястото, където е блока. Как точно подобен закон би ме задължил да правя нещо със собствеността си? Тва да не е плановата държава отпреди 20 години? Абсолютно несериозна новина.

Някой знае ли,все пак,как до сега държавата регламентира санираята,защото в близките месеци ще санирам апартемента си ,не мога да чакам !Има ли някакви привилегии и наставления?Бъдещето не ме интересува-живея сега!

На бивак и ще пеете вечер тъжни, протяжни песни! Кучетата да вият, децата да ревът, старците да мрът!!!

NAI SETNE NI DAVAT POVOD DA HVANEME GORATA I 6TOM VIDIME UPRAVNIK DA SE PRICELVAME PO-DOBRE I DA STRELIAME , DA STRELIAME ..... DOKATO NE PRIKLU4IME S TIA TAPANARI !!!

Айде сега други начини да оберем хората! Ще санираме, батко, братко... и който не може да плати ще му вземем апартамента!

saniraneto wklyuchwa osven vynshna oblicovka, toploizolacii, taka i boqdiswane na koridori, modernizirane na asansiori, BuK.. ne si mislete che e eftino inache ako stane.. evala az sym za zashtoto povecheto bulgari jvieqt w paneki

директивата е СЕЛЯНИТЕ ОБРАТНО ПО РОДНИТЕ МЕСТА ХАХА

Не е луд който изяжда баницата - луд е който му я дава. Първо, какво общо имаме с Германия? Народът ли, управниците ли, традициите ли, икономиката ли..... и т.н. Второ, защо например в САЩ не накарат някого насила да си санира наколните жилища (защото това са техните къщи. И при всеки по-силен ватър им отвява покрива)? Трето. Да това, което се предлага е много хубаво. И всеки иска да живее в хубаво жилище - иначе би бил идиот. Но помислете - кой нормален човек ще даде 50 хил лева за ремонт на панелка в Люлин? И затова именно искат да накарат насила хората да плащат. Има и нещо хубаво в БГ. Собствениците са над 90%. И управниците си дават ясна сметка какво ще стане ако засегнат интересите на толкова хора. Те не могат да направят по-лесното - да направят нормални данъците, както са в Германия или САЩ, например. Тогава собственик на един апартамент би плащал 1300 - 1500 лв данък годишно (а не по 30 лв което е смешно). Но ще има изисквания и към държава и към община. Ако иска някой да вземе на някого жилището това е по-лесния начин. И по-европейския. А иначе ще станем пленници на циганския синдром. Няма да можеш да си платиш - глобяват те. Няма да можеш да платиш глобата - съдията-изпълнител ти взема жилището. И понеже няма къде да живееш те оставят вътре (ако са 1 - 2-ма както и да е, но не ми е ясно как ще накарат цял един блок да напусне). И тогава стой та гледай каква свинщина ще настане. То сега като собсвеници някои хора живеят като прасета, а тогава ще настане ад. И още нещо. Някой направил ли е сметка къде ще се разположат тези фургони. И къде ще се складира имуюеството на хората. Въобще това са бълнувания на полуграмотни мениджъри.

В Румъния санирането на жилищата не струва нищо на собствениците .Разходите се поделят между държавата и общините.У нас за толкова лошото състояние на жилищата ,особено панелните ,вина има некачественото държавно строителство и сега държавата е длъжна да поеме тези разходи.Нима малко години тя се ползваше от парите на гражданите внесени за жилища?Идеята за бунгалата за временно настаняване у нас бързо ще се изроди във варианта на Стражица и други пострадали райони където хората още живеят във фургони и още им се строи.У нас всички проблеми които възникват винаги се решават само частично,про форма и винаги за това гражданите трябва да плащат на завишени цени и се търсят винаги начини да бъдат ощетени от използващите за свои цели държавата управляващи.Никога българинът не е възприемал държавата като свой закрилник защото винаги е бил ограбван от нея и не я чувствал като своя. независимо от смяната на политическите и икономически системи и различните правителства, политиката спрямо обикновения човек си е оставала една и съща -меняла се е само силата на натиска , вида и размера на грабежа.

ТИЯ НЕНОРМАЛНИ ЛИ СА?? НАС ЛИ НИ ИМАТ ЗА НЕНОРМАЛНИ?? ИЛИ ИМА НОВА ДИРЕКТИВА ОТ ЕС- ДА НЯМА ТОЛКОВА МНОГО СОБСТВЕНИЦИ НА ЖИЛИЩА!?!? ТИЯ ЗНАЯТ ЛИ, ЧЕ ТОВА ЩЕ ПРЕЛЕЕ ЧАШАТА?!?! ЗНАЯТ ЛИ КАКВО ЗНАЧИ ЗА БЪЛГАРИНА ДОМА МУ, АПАРТАМЕНТА МУ, КЪЩАТА МУ? И КАКВО КАТО НЯКОИ АПАРТАМЕНТИ СА ПАНЕЛНИ?!? МОЯТА ПАНЕЛКА НЯМА ТЕЧОВЕ, НЯМА МУХЪЛ, СЛЪНЧЕВА Е, ТОПЛА Е, ТИХА Е, НЕ ЧУВАМ СЪСЕДИТЕ, ЛЮЛИН Е БЕЗКРАЙНО УРЕДЕН КВАРТАЛ С МАГАЗИНИ, ПОЛИКЛИНИКИ, ПОЩИ, АПТЕКИ,УЧИЛИЩА, ДЕТСКИ ГРАДИНИ , С УДОБЕН ТРАНСПОРТ ДО ЦЕНТЪРА, ЧИСТ ВЪЗДУХ . ЖИВЕЯ В ЛЮЛИН 9 И НЕ ИСКАМ ДА ЖИВЕЯ НА ДРУГО МЯСТО!!! НИЕ СИ САНИРАХМЕ ВСИЧКО ВЪВ ВХОДА. СЛОЖИХМЕ СИ И АЛУМИНИЕВА ДОГРАМА НА ПРОЗОРЦИТЕ НА СТЪЛБИЩЕТО. НЕ! НЕКА ДЪРЖАВНИТЕ ЧИНОВНИЦИ ИЗМИСЛЯН ПО-ХИТРИ НАЧИНИ НА КРАЖБА!

Да се смея ли,да плача ли:):)

Абе има едни 4 милиарда за усвояване...

Какви бунгала, бе? Къде ще ги сложите, като застроихте всичко? Ега ти простотията!

браво, партийните другари вече вкараха в действие плана за изземване жилищата на хората, нещо, за което ви предупредих преди месеци. събирайте си багажа и се махайте, защото партията има нужда от вашите жилища, за да ги продаде. и без това на изборите ще бъдете на море, за гъби, по дяволите и къде ли не. може хич да не се връщате.

да не си мислите, че това, което правят сега разни частни фирмички с 2-3ма алпинисти е нещо умно? Идват, слагат нещо, замазват го, прибират парите и бегат. Ако след 2 години се отпори - фирмата вече я нема, бате, даже да си имал договор с гаранция...3 месеца. Никой не ти прави паспорт на сградата, за да се оцени къде точно какво трябва да се направи, никой не ти дава гаранции за ефекта след извършване на работите. Не че съм против това, да се прави саниране и икономия на енергия (въпреки че санирането съвсем не се изчерпва с топлоизолация), но по стар български обичай ще го оплескаме, ще извратим идеята и после ще се сочим с пръст и едните ще викат крадци, другите ще викат глупци. Новото строителство, дето никне сега... да палят свещи строители и конструктори и проектанти да не се разтресе малко, че нищо няма да остане от него. Те затова и бързат да го продадат, преди още да е паднало. Купувайте жилища, докато не са се срутили - маркетингов слоган (да ги перем у маркетьорите).

Това което трябва да направи държавата е да проверява дали сградите са опасни за обитаване. Ако някоя панелка не е безопасна трябва да се поставя ултиматум на собствениците на апартаменти - или го санират тоя блок или го събарят. Разбира се собствениците са тези, които трябва да изберат кой ще им насира блока, а не някой чиновник с роднини в бизнеса.

Държавния чиновник е неуморим за да измисля всякакви начини ,които да го доближават до баницата. Оправиха и асфалтираха всички улици и пътища,водоснабдиха и електрифицираха и канализираха всички населени места,подрязаха храстите и тревичката в градинките и сега остана само да санират.Нещастници, след като вече няма кой да ви купува калпавите апартаменти / голяма част поради липсата на финансов ресурс останаха недовършени/, искате да смъквате кожи поголовно чрез закон.За чих х...ми е тази държава, която вместо да защитава интересите на населението си , защитава интересите на една малка шайка разбойници.Първо се погрижете това НАСЕЛЕНИЕ да бъде нахранено, изучено, здравно обслужено и тогава мислете за екстри.Хората нямат пари да си платят парното и тока, постоянно не си дояждат, носят овехтелите си дрехи и обувки, не са ходили на почивка от години, а някакъв дебил ще ги задължава да санират. Много ви боде, че 95 % от българите имат имущество.Директиват е чрез банки ,заложни къщи, и по всякакъв начин това да се промени. Искате да вземете и домовете на хората.Ненаяли се педерасти, това няма да стане.Идат избори и саспалия народ може и да се събуди и да ви изрита бо дебелия г....з.

Не бунгала, а Юрти. То така беше и по времето на Кубрата и на Аспаруха. Не се срамете от корените де. И какво сте се заврели в тези кутийки, я излезте на полето, па като му хукнете като коне.

СТИГА СТЕ МРЪНКАЛИ. ЩОМ ПАРТИЯТА КАЗВА ДА СЕ САНИРА, ЩЕ СЕ САНИРА. ДАЖЕ ЩЕ ВИ ИЗГОНИ НА УЛИЦАТА, ЩЕ ВИ СЪБОРИ ЖИЛИЩЕТО И ЩЕ СИ ПОСТРОИ ФИРМЕНИ ОФИСЧЕТА ЗА ПАРТИЙНИТЕ ЧЛЕНОВЕ И НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ДС. И ВИЕ ЩЕ ТРЯБВА ДА ПЛАТИТЕ ЗА ТОВА, НЯМА КОЙ ДРУГ!. А ПОСЛЕ АКО ОЩЕ МРЪНКАТЕ - В СТРАНАТА СЕ СТРОЯТ УСИЛЕНО НОВИ ЗАТВОРИ. ВСЕ ЩЕ НАМЕРЯТ МЯСТО ЗА ВАС.

САНИРАНЕ ГЛУПОСТИ НА ТЪРКАЛЕТА.СЪБОРИХТЕ КЪЩИТТЕ НА ХОРАТА ЗАДА ПОСТРОИТЕ ПАНЕЛКИ И ТО НАСИЛА А СЕГА НЯМА ПАРИ И ДРУГИ ГЛУПОСТИ

ами санирайте, бе!!

пълни глупости.

Не мога да се начудя какви ги мътят нашите другари,на всякаде по Европа се правят планови ремонти на сградите и никаде не е необходимо хората да бъдат премествани на друго място.Нашите безумци пак измислят как да бъдат претеснявани хората.

ако фирмата на Батко&Братко санира - нищо чудно и да стигне 100% от цената !

САНИРАЙТЕ(ЦИМЕНТИРАЙ - ПО-ДОБРЕ) СИ ГЛАВИТЕ ПЪЛНИ С ГЛУПАВИ ИДЕИ....

Как ли? Със закон..

В Булгаристан законите се преправят според интересите и комисионните на шепа хора. Индивидуалното саниране се заклеймява като много лошо нещо, нещо ,от което не печелят нашите хора. А паспорт е супер далавера - пара срещу хартийка. Никой не иска да забележи, че в БГ има 15 вида панелни блокове и са необходими 15 паспорта ,с които се покриват всички блокове в страната. Взема се една страна с коренно различен климат, географска ширина, манталитет, стандарт и се черпи опит 1:1.

хахахаххахаха отдавна е не бях се смял,сега да направим и жените общи !!!

имали ден в който да не измисляте с каво да ни стресирате? цената може да достигне до 40% от стойноста на жилището ....коя стойност ,данъчна ,пазарна или каквато каже някой измислен оценител?как ще се избират фирмите който ще санират или чичовото батковото, намериха си нова далавера за милиарди......при нас долу няма финансова криза , защото нямаме пари ....ще си мрем под рухналите панелки ....лимончено е изтискано ,не мислете да пусне още.....я се опитайте да изгоните хиляди хора на улицата под претекста за тяхна безопастност....ще трябва да им построите затвори...там ще са нахранени на топло и здравно усигурени и най-важното животът спрямо преди ще се подобри...няма да са вечни длъжници на ТЕЦ,ЕОН, ВИК , ще са здравно осигурени,съседите вечер няма да пускат чалга ,а държавата Майка ще носи прехраната в човка.../та в този ред да попитам къде е крали марко дето ще вдигна незаконите гаражни клетки ,да направи паркинги ....та ще видим по подир/

Mnogo hubava idea, njma lichto locho d ase investirat pari v sigurnostta na jilichtata na bulgarskite grajdani, vijte kakvo stava v Italia, vsichki stari i t.n re-konstruirani kachti, koito sa bili obori njkoga se srinaha pri trusa, da ne zabravjme che Sofia i kato zjlo Bulgaria e seizmichna zona!!! Za tezi 15% jilichta za koito ne moje da se izjsni koi e sobstvenika, kraino vreme e v Bulgaria da ima registrazij i REZIDENZIJ, vseki koito smenj adresa si, sobstvenostta si do 48 h. da si napravi REZIDENZIA v polizijta, obchtinata na nego i semeistvoto mu, kakto e v zelijt zivilizovan svjt!

Стига с тази олигофрения.Не мислете за имоти ,които не са ваши.Това е моя лична собственност и аз ще решавам кое, как да бъде.Много съм любопитен,как ще влезете в дома ми без мое съгласие.Аман от комунизъм!

стига сте писали глупости и умували как да извлече от бедния българин още пари - сега пък саниране на блоковете , ами санирайте ги бе господа управляващи, защо всяка година плащаме данък сгради а и там цените непрекъснато се уваличават, само да е посмял някой да ми позвъни на врата и да ми иска пари за саниране ще види той................