Найджъл Фараж: Късметът изневери на България в ЕС

България попадна в центъра на антиимигрантския дискурс във Великобритания, защото извади лош късмет, коментира британският националист Найджъл Фараж, станал известен с негативната си реторика срещу българските и румънските граждани преди отварянето на пазара на труда на ЕС за тях от 2014 г.

Обратно в новината

Коментари - Найджъл Фараж: Късметът изневери на България в ЕС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали пък няма да стане някакво чудо и всички млади, образовани, работещи българи да напуснат в един ден Острова и да се приберат в България! Всички до един - гледачки на старци и деца, медици, музиканти, продавачи, чистачи, косачи на трева, берачи на ягоди, програмисти! Все пак, поданиците имат за тази цел работници от тяхните си колонии! Ние никога не сме били английска колония и човекът казва, че тежим на социалната им система. При тази масирана антибългарска кампания, обикновения английски хулиган едва ли прави разлика между работещ българин и някой циганин, който търси по-богата социална система.

Икономически меркантилизъм! Британците никога няма да се отърват от него! Не знам Фарадж какво иска, но все някой е платил на британската рекламна агенция ТАМВА, за да изработи и пусне в мрежата безплатна онлайн игричка - "Beat The Burglar". Което си е чист расизъм! Всеки " млад, умен, трудолюбив и амбициозен българин" да има предвид, какви настроения се насаждат в главите на британците!

Burglar означава крадец. Няма нищо общо с българин!

Този в кой век живее та прави такива нацистки изказвания като искат да се делят от ЕС да се делят този нищо не разбира от политика а за дипломация забравете. Ами той какъв е с това арабско име и той е от емигрантско потекло каде са им чистите англичани глупак

Този човек не трябва да забравяме, че Великобритания нападната Африка и други страни в миналото, взе богатството си и дори да продават на местните жители по време на роб трансатлантическата търговия. срам за вас Великобритания

Найджъл не се отличава особено от плеядата наши евтини популисти: Волен, Яне, Слави ... Изглежда такива хорица ги има във всяко стадо.

Разбираш но трябва много да ти се ...!

Toя папагал така и не разбра, че никой в България не харесва северните държави. Но тъй като се видя вредното им въздействие върху Българската икономика е време да им наложим съответни ограничения на престоя им в България.

Юлий Цезар не успя, Наполеон и Хитлер също, българските ромски легиони обаче ще завладеят Албиона и подобрят генния им фонд значително.

хахахахахахахахахахахахахахах това беше много добро *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Искам да съм там за да видя ...

не го ли е срам вече тоя! има 900 нешастни балгари там. и милиони черни и други не от европеиския сауз. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Не е ли Емиграция а не Имиграция????

за Англия- влизаме, заселваме се на тяхна територия!ЕМИГРАЦИЯ - означава ИЗСЕЛВАНЕ от едно място-на друго, а ИМИГРАЦИЯТА е- ЗАСЕЛВАНЕ...Ха дано ти просветне!

Този английски селянин, явно спи на мокри чаршафи от влагата в родината му и сега го тресе болестна треска или контактува с духове, които бродят само пак там у тях! И нека Европата да изсипе милиарди и у нас, както прави в Гърция, пък тогава ще си говорим дали ще има излизащи българи, нека да направят опит, ние сме съгласни!, Нали???

По едно тв излъчват предаването: Кой мислиш, че си?", в което предимно британски поданици търсят инфо за родословното си дърво.Та- една лондончанка търсеше корените си. Стигна до британска провинция , в която се установи, че прадядо й е циганин. Върна се в Лондон и видя в архивите на Лондон, че в нейният квартал в са се заселили около 2000 циганина още през 1910 мисля.Та - още от тогава е имало точна статистика спец. в Лондон какви лица са населявали лондонските квартали. Показаха й снимки на циганския катун и на цигански семейства, заселили се в Източен Лондон и преброени още от 1910/мисля/ година/. Знаело се е още тогава от англичаните, че тези лица се издържат с метларство/ правене на метли/ + скитничество, просия и престъпления- предимно джебчийство. Та- англетата да не се правят на ощипани г-ци, а да гледат Виасат Хистори и предаването"Кой мислиш, че си?";)

ами прав е .............10 пъти по -висока минимална заплата за какво говорим

време е европа да осъзнае, че миллетите на са точно мислеща и нормална раса, те са хомосапиенс с една две гънки в мозъка

АЗ ПЪК ОБВИНЯВАМ ВАС, ЕС, КОИТО КАТО ЛЕШОЯДИ СЕ НАХВЪРЛИХТЕ ВЪРХУ МОЯТА РОДИНА!!!! ВСИЧКИ ТЪРГОВСКИ ВЕРИГИ СА ВАШИ!!! И ПЕЧАЛБАТА ОТ ТЯХ ОТИВА У ВАС. МНОГО ПЪТИ ТЯ ДОСТИГА ДО 20% ОТ ОБОРОТА!!! КАКВИ ПАРИ СЪДИРАТЕ ОТ НАС. РАЗСИПАХТЕ НАШИТЕ ЗАВОДИ, РАЗСИПАХТЕ СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО, ПРИМАМИХТЕ НАЙ-ДОБРОТО ОТ ДЕЦАТА НИ.... БЛАГОДАРЕНИЕ НА ВАС НИЕ СМЕ В ОКАЯНО ПОЛОЖЕНИЕ, А ВИЕ ЖИВЕЕТЕ ДОБРЕ. ПРЕВЪРНАХТЕ НИ В РОБИ , ВЪВ ВАШИ РОБИ!!! СМАЗАХТЕ НИ ДОСТОЙНСТВОТО. ЗАРАДИ ВАС ВЕЧЕ ХАРЕСВАМ И ОБИЧАМ СОЦИАЛИЗМА!!!!!!!!!!!!

Както е тръгнало още по-вече ще го заобичат тоя социализъм. Така е, като и наши и чужди ни доят.

Напълно си прав!

Тоя има ли представа колко английски пенсионера, които се оказаха педофили, се заселиха в България. Мисля, че скоро трябва да възродим родното производство на Калашников.

Фаражката за едно прав, това с квалифицираните младежи си е чиста загуба за България.

И защо да е загуба? Какво да правят образовани млади хора в милиционеромутристан! Могат да допринесат за страната си повече ако работят в модерна демократична страна дори да е чужбина. И сега емигрантите инвестират в България повече, отколкото ако си стояха тук най-верятно стоейки в тежест на останалите. Защо мислиш БГ иска да се разреши въпроса със свободния достъп за българи до работните пазари на Европа? Защото това ни остана - износ на жива плът. Няма безработица, няма кой да прави революции и даже свеж каш пращат в местните банки.

Младите наистина няма какво да правят, тука си донякъде прав. Но от друга страна износа на жива плът ни приравнява със страни като Албания, Косово, Китай, Афганистан и т.н. а аз като повечето българи съм си малко расист.......... .

Проблема със социалните злоупотреби е валиден навсякъде и НЕ СЕ предизвиква само от имигранти. Това трябва да се разреши! Ако Фараж успее да "издейства" коректна социална система злоупотреби няма да има нито от британци нито от имигранти.

Докъто не изберем малко от малко къдърни политици/трябва да сменят курса и да започнат работа за народа от РБ/ така ще е.Най различни лекета, педита,лобисти,хитреци и незнам си какви ще ни дават акъл.Искали умните,не искали глупавите и циганите.То на времето и турската империя вземаше за еничари най умните и силните.Всеки трябва да гледа собствената си държава.А ние имаме много работа по нея........!

Динамиката на политико-икономическите процеси ще изхвърли Британия от лидерската позиция в ЕС.Какво английско е останало в Англия?Либералния модел се провали!Да се консервативен е отживелица!Границата между съвършенството и разсипията е много тънка!И става все по тънка.

Браво на ЛОРА !!Вси4ки журналисти и БЪЛГАРИ трябва да му разкажат играта на този измислен герой.!!.Не триабваше да го пускат в БГ ,а камо ли да си прави реклама и филм...Пополист мазен.

Този грозник с розово педерастката си ризка и вратовръзчица,по-добре да започне да се къпе поне веднъж седмично та да се различава от смотаните англичани,които се къпят веднъж на тримесечие!

що не земе да млъкне тоя ... и калфин също...

Само Калфин ли изми имиджът на БЪлгария? Трябваше той да е президент, а оная кукла на конци Плевнелиев... Срам за българската дипломация

Верно е ,че има много гладни българи след управлението на ГЕРБ, но никой не иска да се възползва от острова така, като говори тоя Фараж. Къде са отговорните дипломати, които да защитят страната?

Фараж ли е Фередже ли е... името му не е Британско. Какъф!

Арабско име , доста разпостранено в арабския свят , мисли си за своите не за белите

Истината е, че България просто не случи на "материал" - нито на политически, нито на народ!

що не земе да млъкне тоя ... и калфин също...

Защо сега администратора не скрива коментарите за програмата на ГЕРБ? Мисля, че не са по темата. Вече нямам съмнения, че този сайт се цензурира и се поместват коментари угодни на вас и партията, която подкрепяте. По-добре да спра да ви чета!

Добре , че гледах предаването иначе от партизанщината в коментарите едва ли щях да разбера за какво иде реч. Браво на Лора Крумова доказа, че журналистиката може и да е почтена и да защитава България

Абе, тук коментари на статията правим или предизборна агитация? Ако е второто: долу ГЕРБ!

Програмата ми харесва и ще гласувам отново за ГЕРБ! Ако нещо още не е доизпълнино, през втория мандат всичко ще е наред.... За 3 год ГЕРБ осъществи много проекти, за разлика от БСП, които имаха няколко мандата и нищо, съвсем нищо не построиха. Оставиха множество НЕРАЗПЛАТЕНИ ДЪЛГОВЕ, за БДЖ, за Цанков камък, за Курветите, за правителствения самолет, за пенсиите и т. н.......

Радвам се че още има хора с акъл в тази държава.Много лесно да се вика Тиква Цвъцко и полицейщина без да се посочват факти

Понеже герберите са старите сини талибани за тях фактите: -ГЕРБ унищожиха доверието в институциите"Няма да ходя при тия безделници в парламента. -Върнаха омразата между хората -Оплюха и анатемосаха всичко построено преди тях.Само те в бяло. -построиха по малко магистрали -построиха по малко пътища -Създадоха невиждана за новата история безработица -Стотици и хиляди фирми бяха закрити. -съсипаха с полицейщина толкова хора-Н.Цонев,лекарите от Г.Оряховица,лекарите от Благоевград. -Без повишаване на доходите,а намаляването им, цените на бензина,Ел.енергията ,храните стигнаха най високи нива в новата ни история. -Закриха 20 болници Още може да се каже,ама по добре млъкнете и си пускайте бюлетинките за ГЕРБ без да дразните хората ,защото да вземете и 25% от гласуващите останалите хора са наясно за какво става дума.

Промит мозък герберски-99% от това което си написал са лъжи,но няма да влизам в спорове с човек който се опиянява от ножици ,лентички и надути приказки.

Върви циганин от село на село да лъже, два дни след него минава брат му да маже. Е това е герб - най-долнокачествената, примитивна и противна утайка на БКП + мутроченгетата и перачите на КДС. Но и това преживяхме!

За ГЕРБ .... пак за ГЕРБ гласувай. През втория мандат може да успеят да ти прелеят мозък, че като че ли две гънки не ти стигат.

Лора ми хареса. Просто си му каза истината в очите! Много се накефих като гледах изненадата в очите на грозния английски емигрант Фараж. Не очакваше такова отношение. Браво на Лора!

Ето обещанията на ГЕРБ 2009 г. ако иска някой да го излъжат отново, да гласува за тях. ПРОГРАМА ЗА ЕВРОПЕЙСКО РАЗВИТИЕ НА БЪЛГАРИЯ 01 юни 2009 г. Пет приоритета на управлението Възстановяване и гарантиране на справедливостта в българското общество Превръщане на България в основен фактор на стабилност в региона и света, уважаван член на Европейския съюз Благоденствие и просперитет за българските граждани и българската икономика Подобряване на социалната сигурност. Създаване на благоприятна и здравословна среда на живот Развитие на човешкия капитал...... още още на нацията за по-високо национално самочувствие.

Нали знаеш че Обещанието не е като Завещанието.Стига със тия Герберски простотии.Отива си ГЕРБ и точка.

За тъпите КОНЕ С КАПАЦИ, ГЕРБ си отива, а СтаниГЕЙЧО идва, но всичко е мираж! Истината е друга. На 12 Май ще Ви ОТВОРИМ ОЧИТЕ!