Иманяри унищожиха некропол на над 6000 години край Дъбница (снимки)

Изкопите са с невиждани размери, направени с тежка земекопна техника, съобщиха от Националния исторически музей

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

некропол- гробище! тия помаци са копали в търсене на гробове! ако тия канали ги бяха изкопали към някоя строителна фирма, щяха да изкарат купчина пари!

Съд за нехайството и безхаберието на кмета на общината

Кой ги пази ?

"Иманяри унищожиха раннохристиянския некропол на над 6000 години край гърменското село Дъбница, съобщиха от Националния исторически музей." Абе шантавелки, християнството е от едва 2000 години! За какъв раннохристиянския некропол на над 6000 години плямпате? Пияни ли сте или дрогирани????

Редактор Надежда Христова, демек още позле са!

всъщност християнството е на около 1700 години, понеже го налага и го прави официална религия константин велики! преди 2000 години е роден Исус Христос!

В България се формира все по-тъпо поколение. Ти и си един блестящ пример на невежество, съчетано с високо самочувствие. Накратко като си хвърлиш галошите не преставаш да си от село.

как пък за толкова години не се намериха една двойка културен и вътрешен министър да ги разкатаят тея багерист-археолози???? 20-ина да ги вкарат в затвора за време достатъчно да вземат докторска степен ще мирнат изведнъж.

Е, той и Черепа, открадна милиони, направи си собствена колекция, пак за милиони, но никой не го съди за това. Така е в БГ, всеки краде, когато може.

да бе, сигурно - не го защитавам оня тежкар с пурите, ама нали се сещаш, че той не плаща на никой да копае, а само за готови извадени и почистени предмети. На първо място трябва да се гонят тея идиоти с багерите дето заради 1 монетка изравят хилядолетия история.

Ами не е съвсем така, те няма да копаят, ако не са сигурни, че ще им се размине, т.е. и той е зад тях, нищо, че не копае лично.

ㅤ

Това става, защото имаме сериозна и силна законодателна и изпълнителна власти и няма никаква бумащина.

Отдавна твърдя, че в дир-а са събрали да работят тъпоци и утайка. християнски на 6000 години???

Надето толкова си може - повечето и "новини" са такива.

с подобна "дама", веднага ѝ поставям определението "бройлер" и я пускам да плува по течението...

Не зная кой е тъпият но ти си поредният писател дето повдига темата. Тук всеки който прочете заглавието се чувства длъжен да си плесне скъпоценното мнение в баш началото, без да му пука, че тези надолу пишат абсолютно същото. С едно нищо и никаква грешка изловиха всички графомани с коефициент на интелигентност на кучето на Павлов, да ме прощава кучето.

Е двойно на бензина.Какво да очакваме? Спад?

"раннохристиянския некропол на над 6000 години" ??? Абе, тия умници къде ли са учили история?

6000 а 600 ама като правят копи пейст

Ако е 600 ще е средновековен.

Последните 30г които се наричат свобода и демокрация се унищожава всичко ценно в тая територия, всичко 'общо' и държавно от което може да се изкарат бързо пари се разграбва и държавата нехае! По Тошово тия щяха да са в Белене или на друг курорт. И после БХК и разни др правозащитници реват че в Белене бил цвета на нацията :)

По тошово нямаше и да разберем за тези развалини, по тошово подобни са закопани и съсипани в центъра на София за строежа на ЦУМ /или нещо около него, губят ми се детайлите/, по тошово се крадеше, като за последно, всеки работник си построи палат с откраднати материали и въобще, хайде стига с това тошово време, просто спрете, все още доста хора сме живели по въпросното време и помним и знаем и сме виждали.

Би било добре да се откриват арпхеологически обекти на хиляди години. В случая важността на дадения обект се състоя в следното - раннохристиянски некропол на повече от 600 години означава, че е от епохата преди идването на османските турци. С други думи означава, че районът е бил християнски. Ние знаем какво е било преди да дойдат турците. Но за науката са нужни доказателства. С унищожаването на този некропол и евентуално намиралите се в него артефакти се възпрепятства възможността да се докаже историята на региона.

Требе да е мАкедонска! Нимой да е христиенска...

Няма как да ме убедят, че не се знае кои са иманярите. Видиш ли значи, не всеки си носи в задния джоб тежка техника, с която да прекоси град, село или каквото има наблизо, да навлезне в гората и никой, разбиАш ли, не ги бил видял и не може да ги разпознае ..... Хеееей, как пък ви вярваме. Естествено, че е елементарно да се разбере кои са, но очевидно няма воля, а още по-очевидно е, че нечие лоби /на някой с червено куфарче тръгнал едно време, а сега бизнесменче с археологически склонности, но иначе просто, като галош/ пак е надделяло и всичко ще се потули, а ние ще сме с поредната съсипана старина. Сега, на колко години е не знам, ама не е там въпросът, поне за мен.

че сме 2022 г., а не 6022 г... Или бъркам нещо?

християни е имало 4000 години преди христа...

истинските християни! Пророци и медиуми до крак! Сигурно и с Исус са си говорили хилядолетия, преди да се роди!

Ранно християнски на над 6000 години!!! Ей задминахте и макетата бе дирници.

Нормално, средностатистическият Бате Ганчо е с IQ около 50. Той иска 2 лева за ракия и да гледа мач с топката.

…и свободи

Заминавай за северна корея и ни освободи от робското си мислене и преклонената главица - марш!

Уволнения в отговорните инстанции, трябва да има твърди и безкомпромисни последствия. Това е решението. Нашата система е по- корумпирана и безотговорна и от украинската. Само с нови сформирани правителства не става. Всяко държавно звено трябва да е под надзор,с верижен контрол и действащи закони, като в симбиоза. Има страни, от които да си вземем пример. Иначе сме си като цяло хубав народ, ама с много мърша в стадото.

Археологията отдавна е канализирана и корумпирана. По музеите работят кадри на местния кмет, а в шопско са на принципа мама и татко и си мислят че като режат баницата владеят страната. В действителност там където шопските археолози не им стигат времето и средствата за пипане е зарязано без никаква грижа и иманярските набези са съвсем естествени. Огромни обекти в България стоят непроучни, полуразкопани, не публикувани и треволясали, за сметка на няколко обекта, ръководени от шопски кадри. Системата е за смяна. Да не говорим че разкопават некрополи с по 5 тонни багери, сякаш по този начин не ги унищожават дарове и костен материал и не ги изкарват на сол. Ама нищо, нали и реставраторите трябва да се хранят.

Раннохристиянски некропол на над 6000 години!!!! Авторът или е дрогиран или е мюсюлманин, за да не знае че християнството съществува от 2000 години!

натрупване на капитал винаги е диво. А при нас е и продължително.

че археолозите имат предвид, че има следи на уседнало аселение с развита култура от 6000 г, които по-късно са приели християнската вяра. Ама то нали трябва като прочетеш някаква информация да я пресъздадеш с разбиране, като тръгнеш да пишеш статии

Да ти пикая на измислената демокрация. Унищожават се история, паметници, гори, води, природа, превърнаха хората в хейтъри и скотове, а държавите превърнаха в робски колонии управлявани от лидери идиоти..

Само сето демокрацията не е виновна. Виновни са си хората.

какво е хейтъри - нещо на американски език ли

Е такива като тебе.

Едно време им викаха мизантропи или човекомразци, но кой да учи и кой да помни.

бах маааа муууу раннохристиянския некропол на над 6000 години ей това е нова география

Защо не се стегнеш? Бъркаш посоките на света. Север е на север. История е това, а не география.

мвр толкова ли не могат да платят за сателитни снимки и да разпознаят тряктора... а после да ги накарат камъче по камъче да възстановят всичко както е било направено преди 6000 години

спомням си бяха хванали на место тежка техника в момент на раораване на дюнинякъде пак по любимото черноморие, та и досега сигурно не могат да докажат кой е собственика , кой е наредил да заравнява терен за заведенийцето,...Човека дето управлявал багеара казал нищо не знам, шефа ме прати..шефа казва не знам на кой е соббственост тоя багер..та те така и със сателитните снимки:)))

Ранно християнски отпреди 60 века. Нормално. Поредната еврейско- комунистческа лъжа е в посока , че (пра) българите били християни още от времето на Велика България ( преди Кубрат). А самото християнство съответно също било по-:древно отпреди датираното с измишльотините за Христос. Всичко това само и само, за да се напасва на ционистическите проекти за манипулация на съзнанието. Странно е е и как МВР щом не може да открие нарушения с тежка земекопна техника има претенции да разкрива битова престъпност.

Кога по времето на соца твърдяха, че сме били християни по времето на Кубрат ?!? Аман от дебили!!!

Днес това се твърди от комунистически професори и ционистически техни дружки. Коментарът по- горе не казва, че по времето на Цоца някой е говорил за това.

журналистическа грешка, какво се впрягате толкова?

Грешката е в теб, че приемаш буквално писанията на някаква калинка. Не се ли научихте, че статиите в Дир не трябва да се приемат за чиста истина, защото са пълни с грешки?

Проблемът е, че вече простотията се шири навсякъде. Това не е техническа грешка, не е просто една нула в повече. Касая се за невежество на някой или някои по веригата.

Дънди Прешъс режат огромна златна жила , стотици тонове чисто злато.Покрай жилата минава река . Там са парите на България.

6000 години ... те динозаври ли са търсили

На Лили Иванова детските играчки. Динозаврите са били маааалко по-отдавна

Има теория, че тук е имало цивилизация от преди 6000 години, Варненкския некропол например. Некропол значи гробище, което означава, че е имало град, което означава че е имало организация, защото този град трябва да се изхранва и да търгува с нещо, а също и репресивен апарат за потискане на социалните противоречия. Подобна възраст е странна, понеже предхожда Акадската империя, която идва след шумерците, тоест тук е имало цивилизация заедно с Шумер

И още тогава са знаели, че след 4000 години ще се появи Спасителя, нали?!

След 6000, а не след 4000. Все пак е 6000 преди...

"раннохристиянския некропол на над 6000 години" . Християнството е на 2000 години...

Тъкмо щях да пиша същото. Ама карай да върви: те журналистите са точно толкова прости, колкото иманярите. "раннохристиянския некропол на над 6000 години" :) Тия изкараха, че Христос се е родил още преди фараоните.

21 век е ,има сателити и дронове. Не е възможно да не са знаели властите.

Как така видионаблюдението не е помогнало да се устатови кой кога как?

Изсякоха горите,продадоха дървата в Гърция и Турция.Подле разбраха че имало незаконна сеч.Сега взели артефактите за милиони евро,след това разбрали за иманярството. Значи по време на незаконната дейност е имало чадър от полицията и политиците.После хора са видяли за какво става въпрос. Аз две седмици не можах да отида на една поляна високо в Стара планина защото сякоха и извозваха дървета.Горските пазеха всеки път.

Това е копано с тежка техника в продължение на дни .Бо никой не е забелязал?Но Дерменджиев си има други задачи.Той е "точен с парите".

МВР-то е у циганските маали, показва перки, мускули и плаши хората. Търсят у колибите и неграмотниците списъци. Багерите са невидими, пък е и далече, ще се изморят. А може да хванат и някой техен човек, не бива да се рискува.

Каква Спец.Акция бе престъпници с пагони , полицията в Бобов дол работи в симбиоза с Организираната Престъпност - всеки ден изтезават Българи в продължение на 2 години, не си помръднахте пръста- над 200 жалби са подадени !

Дайте на народа 1000 евро минимална заплата и няма да копаят за злато и сребро. Всички бизнесмени в България имат скъпи автомобили за разлика от бизнесмените в Западна Европа.

ИДИОТ! Ела да работиш при нас и ще получаваш над 2000 евро, но наистина трябва да работиш - качествено и ефективно! Я погледни в "mobile.de" какви и колко луксозни лимузини и джипове се продават от фирми, не автотърговци, а потребители - надали в тях са се возили работници.

И е нямало, кой да обърне внимание, че натам са отивали строителни машини?! А на тези просто бих им видял сметката.

Арест и затвор.

Може и обесване.

Ами вие докато се чудите с години да разкопаете тези светилища, иманярите го правят за една нощ. Земете се задействайне малко.

Един по един ще заминат на екскурзия

и "Раннохристиянския некропол на над 6000 години". Противоречие в две думи. След като християнството е на 2000 години, как може да има раннохристиянско нещо си на 6000 ?

По Чудомир - 3 века преди Христа. Фейлетонът си го бива.

Ето това е бай-ганьовщината. Никакво уважение към историята и прадедите ни. Същите хора са тия дето вчера коментираха под новината за погребението на кралицата псуваха и се присмиваха. Ама англичаните си ценят и пазят историята - ние грабим за 5 лева. Представете си ако открием българският Стоунхендж - веднага ще бъде разпарчалосан за вторични ХАХАХАХХА Ганьовци

Бъркаш се нещо - англичаните са иманярите крали безогледно от други държави. Погледни им големите музеи дали са с британска история.

Това ли ви е промяната!

Това е ГЕРБ и простаците, които са му фенове.

"Раннохристиянски" на 6000 години? Малко уважение към читателите. Ако не знаете, има Гугъл за оправяне на пропуските в училище.

Земекопна техника? Тежка? Странно, обикновено я забелязват от раз, то с брадвата и триона да отидеш в гората ще те изнюхат, те багерите форсирали и никой не ги чул. Това първо, второ откъде знаят за некропола и как така се получава, че те знаят, а археолозите от музея нищо не знаят? Сега ще продадат всичко което са намерили, археолозите ще дъвчат оглоздан кокал, а знанието, което носят антиките, и което всъщност е ценно отива на вятъра. Дано поне си платят за земекопната техника, че машиносмяната никак не е евтина с изкараните дрънкулки, които са си просто дрънкулки

Полицаите да натиснат всички собственици на трактори в региона (сигурно не са повече от 20) и ще стане ясно кой е копал. Работата е за няколко дни. Но, естествено, държавата е толкова скопена, че дори иманярите да си признаят , нищо няма да им направят.