Има три възможности за съставяне на правителство, ако не - избори

Николай Денков, депутат от "Продължаваме промяната" в политическия подкаст "Директно в новините"

Обратно в новината

Коментари - Има три възможности за съставяне на правителство, ако не - избори | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дали има по света такива " големи учени, светила в 2%, в н- на брой академии" да се откажат от научната си работа, която е толкова важна за хората, и да се занимават с политика, освен в БГ? Но науката в България бе превзетя и направена на средство за печалба на стотици хиляди, ако не и на милиони. Защото Академия, Университети - всички са самостоятелни, сами се управляват, сами си създават правилата, правят се академици, професори по подходящи критерии, сами си определят парите. И една мафия , преплетене като свински черва , усети навреме какво да прави и сега коли и беси . Е тоя е от тия "Учени" - мисли само за собствения си джоб и кариера. Защото вече г0о мързи дори да работи, а ще си клати краката в НС.

Абсолютно невярно. С връщането на хартиените бюлетини всичко става ясно от сега при едни следващи избори и резултатите вече се знаят: 34% за ГЕРБ, 16 % за БСП и 14 % за ДПС. Всички останали отиват в историята на спомените.

Много е мъдър този академик. Пък и може да брои до три. Наистина, по конституция има точно три варианта. Първия се дава на първата политическа сила, втория мандат отива при втората, а третия мандат е по решение на Президента. Точно три варианта. Но дали трябва да си академик, за да можеш да се сетиш за тези мъдри мисли. Според мен и най неграмотния мангал може да преброи до три. Пък да попитам аз нещо. Защо докато е бил зам. Министър при ББ е кротувал и му е лизал гъза. Пък сега се прави на отворено.

Изчезваййййй смотаняк и си оправи външния вид

Тази мижитурка оправи колоидите, сега и политическия живот на България се напъва да "оправя". Нали стана академик докато беше министър и раздаде на жена си и докторанта си милиони лева за "наука" пак по същото това време. Явно в България конфликт на интереси не се брои. Не му ли стигат 2500 лв академишка заплата до живот без да работи на тази американска подлога?

На чуждопоклонниците джендъри мнението не ни трябва. Май на този боя му е бил малко.

Тия където ходят на избори се надяват на промяна без изобщо да отчитат че с едни и същи тъпанари промяна не може да има. Даже и да се появят нови те са малак процент и нищо не правят. Плюс ЕС дава "заповеди".

Действително възможностите за съставяне на правителство са три: 1. Кабинетът се съставя вот Херо Мустафа. 2. Кабинетът се съставя от българския посланик във Вашингтон след пряко разпореждане от съответния началник на отдел държавния департамент на САЩ. 3. Тази е най-малката възможност, не все пак я има - кабинетът се съставя от баронеса фон дер Лайен в Брюксел. Всичко останало са конспиративни теории или бълнувания за намеса на извънземните.

избори)))))) която и коалиция да създадат, ще се разпадне))))

От кога Пинокио разбира от политика?

соросоид...

мечтае за подкрепа на ПП и ДСБ от Баце, за да могат с Киртака и Дамаджаата да го арестуват и затворят. Празни мисли на един празен недорасляк.

ПП казват така: 1. Търсим начин да управляваме! Ъъъ, не, всъщност искаме да сме “конструктивна опозиция”! 2. Бойко Борисов е боклук, крадец, кюлчета, пистолети, къщи в Барселона, не го искаме, да се пенсионира, в затвора, ние с ГЕРБ няма да говорим, докато в той! Ъъъъ, не не, ще говорим с ГЕРБ, но само ало в той! 3. Няма да управляваме, няма да има управление, избори, избори, избори! Възможно най-рано! Ъъъ, не, всъщност сега работим, за да има управление, не искаме избори, поне до местните избори! Тези момчета не знаят какво искат и какво правят, няма как да спечелят доверието ми! Очевидно е, че се изплашиха, че ще бъдат изплюти от системата и сега се опитват да останат в играта, па макар и по правилата на останалите, чието послание е партиите да се разберат и да управляват България пълен мандат.

Пак съм прецакан с пенсията при 41 години трудов стаж. При бай Тошо бе най-добре.

И аз чакам прецакване то, но с надеждата да се върне БайТошо

Президентска република !

Да серем на майка му на Мишо в комунистическата паст

- Сър, какви са възможностите за състявяне на правителство, Сър? - Ами, каквито аз ги определя, Джон!

Какво прави представител на Мафията в комисията по образование?

Тая шушумига не стана ли академик, докато беше министър? "Оправи" образованието, сега ще оправя държавата. Кой гласува за такива. Не, не вярвам, че изборите са били честни. Народът ни не е малоумен!

"Лявоцентристкият блок в Дания печели най-много гласове на парламентарните избори, което се счита за своеобразен вот на доверие към сегашния министър-председател на страната." "Лидерът на блока - премиерът Мете Фредериксен, получава около 90 места в парламента и ще състави ново правителство, съобщава BBC." А у нас защо доверието към министър-председателя Кирил Канадски не се повиши, а напротив - падна? А за съставяне на правителство май въобще не може да се мисли! И как ли гласуват с машини или с хартия ?

Идейни принципи и различия може да се избистрят само ако се разтурят досегашните партии и се даде ход на реорганизация им на експертна основа. Защо? Защото трябва да се работи, а не да си чешем езиците по пет пъти за едно и също нещо. И защото конвергенцията е достатъчно твърдо настанила се у нас и в другите страни от бившия варшавски договор. Що за бизнесмен е онзи със скъпа цигара в устата, пиещ марково уиски имащ за секретарка / сещате се каква/ управляващ прескъпи коли. Това е позьор и от него може да се очакват само интриги и скандали по различни поводи когато законно му накривят шапката.

Абе защо на най-скапания министър на образованието му дават думата? Тоя става за чеп за зеле... Единствено.

ТОЗИ И ТОЙ ГОЛЯМ УМНИК,НАПРАВИХА ГО МИНИСТЪР И ХОП,СЛЕД СЕДМИЦА СТАНА АКАДЕМИК.

Народа е много прост и не вижда, че гласува за предатели на България

всички освен Възраждане са американски подлоги, наредено им е да направят правителство, за да приемет угодни за Америка закони

Май че е редно да разглеждаме САЩ като третата бългапрска държава понеже е изградена въз основа на волята на четирима пра-пра-пра внуци на боляри от търново.

Гриша Димов

https://urbn.dir.bg/columnists/izbori-v-sasht-ikonomikata-glupako - Потомак-реката на власста в САЩ. Как ви звучи тази дума потомак със Ъ накрая. Споделили са, че са потомци на българи правещи революцията в САЩ!!

Гласува да дадем оръжие на Украйна е най-добре да няма правителство .Не е в интерес на България да ни управляват предатели

Прост парапет...

Който е гледал снощи Панорама...няма как да не отбележи менторското, а не партнъорското поведение на гербаджията, койтоиззе дори ролята на водещия в предаването. Всичко е дъвка за балъци!

Да беше се нагиздил и гелосал и говореше като последна инстанция еврогея митов

тоя да си гледа физико-химията тя е точна и ясно предвидима за разликата от лай.ата в политиката или тоя старчок-пенционер е изкукал тотално да ги бърка

Какво направи #ГЕРБ от 2009 г. досега? Факти. Не казал-рекъл: 1. БВП на България: • 2009 г. – 72 млрд. лв. • 2020 г. – 119 млрд. лв. • 2021 г. – 124 млрд. лв. Т.е. за 10 години България е станала с близо 90% по богата. 2. Повишение на оценката на световните рейтингови агенции за икономическото състояние на България на "Moody's" и "Fitch" до "ПОЛОЖИТЕЛЕН-СТАБИЛЕН"! 3. Минималната работна заплата: • 2009 г. – 220 лв. • 2017 г. – 460 лв. • 2020 г. – 650 лв. или увеличение с почти 300%. 4. Средна работна заплата: • 2009 г. – 520 лв. • 2017 г. – 1 037 лв. • 2020 г. – 1 371 лв. • 2021 г. – 1 500 лв. през м. Март или повишение с почти 300%. 5. Минималната пенсия: • 2009 г. – 140 лв. • 2017 г. – 175.7 лв. • 2021 г. – 300 + 50 лв. или увеличение над 2 пъти. 6. Средно месечна пенсия: • 2017 г. – 345.5 лв. • 2021 г. – 488.97 лв. 7. В най-тежките месеци от пандемията са подкрепени с по 50 лв. към пенсиите всички 2,1 млн. пенсионери. 8. Безработицата: • 2009 г. – 14.8% • 2017 г. – 6.2% • 2021 г. – 5.7% или намаление над 2 пъти. Запазени са над 300 000 работни места по време на пандемията. 9. Износ на България за над 56 млрд. лв. 10. От 2009 г. до сега са построени 522 км. магистрали. 11. Жертви при ПТП: • 2008 г. – 1 018 човека • 2019 г. – 610 човека • 2020 г. – 425 човека или за 10 години над 4 500 българи са оцелели живи благодарение на ремонтираните пътища и построените магистрали. 12. От 2009 г. до сега са построени 260 пречиствателни станции. 13. Само за БПЦ са ремонтирани: • 6 манастира • 264 черкви 14. Санирани са 1 932 многофамилни жилища с общо обновена площ 10 938 679 кв.м., в които живеят близо 130 000 семейства. 15. Сектор „Земеделие“ е получил над 11 млрд. лв. национални и европейски средства. 16. Изпълнен е ангажимента за двойно увеличение на учителските възнаграждения и са върнати в клас над 50 000 деца, които не посещаваха детска градина или училище. 17. В многогодишната финансова рамка 2021 – 2027 г. България ще получи от ЕС близо 30 млрд. евро по ПВУ и оперативните програми – незапомнена по размер помощ до момента за икономиката и модернизацията на страната.Да

Герб КРАДЦИ !!!

Има и четвърти вариант - Президентска република ! И президент имаме

Точно. Абсолютно.

НИКОГА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Какъв президент имаме бе? Мухльо комплексиран, срам и позор за държавата.

Предложеният от служебното правителство на президента Радев механизъм за въвеждане на временна солидарна вноска върху свръхпечалбите на енергийните компании е меко казано скандален. Внесеният в Народното събрание законопроект, който в спешен порядък бе одобрен в бюджетна комисия, изглежда като нагъл опит за безобразен по мащаб подарък за "Лукойл". Привидно мотивите за избрания подход препращат към Регламент 2022/1854 на Съвета от 6 октомври 2022 г. за спешна намеса за справяне с високите цени на енергията. Предложението идеално се описва като "измиване на ръцете" или "замазване на очите" - ето, правим нещо за горивата, при това използваме европейски подход, не ни занимавайте повече. В действителност, не постига нищо. Ето защо: Да припомним, че България "издейства" дерогация от ембаргото за руски петрол в полза на "Лукойл". Руският петрол се продава с отстъпка от пазарната цена. Ако сравним с "Брент", разликата е между 23 и 35 долара на барел за месеците от началото на войната. След влизане в действие на забраната на 5 декември вероятно спредът отново ще нарасне, но нека за момент допуснем, че той се запази на ниво около 25 долара на барел. Така възможността да купува по-евтин петрол, съществуваща единствено благодарение на волята на българското правителство, се материализира в допълнителна - да я наречем "свръхпечалба" от около 100 милиона долара на месец, или над 1.2 милиарда долара на годишна база. Тази оценка отразява средномесечните количества обработен петрол по данни на НСИ, както и посочените ориентири за натоварването на рафинерията в годишния финансов отчет за 2021 г. И така, само от това "Лукойл" ще получи допълнителна чиста печалба от близо 2.5 милиарда лева. Само че тя няма да се види в отчетите на рафинерията в Бургас. Първо, години наред "Лукойл" концентрира печалбите от дейността си в свои дъщерни компании извън България, и съответно е хронично на загуба тук и не плаща никакви данъци. Още повече от 2021 г. това даже е "признато" формално - рафинерията преминава към "бизнес-схема процесинг (ишлеме)", като заплащането е на база себестойност на преработката плюс надбавка. Казано просто, в България остават само средства да платят заплати, ток, поддръжка на машините плюс мъничко отгоре. През 2021 г. "Лукойл Нефтохим" Бургас отчита печалба преди данъци от 75.2 млн. лева. Как ще се приложи новата мярка според внесения от служебното правителство законопроект? "Свръхпечалба" е всичко, което надхвърля с повече от 20% средната печалба за четирите години 2018 - 2021 г. Обаче рафинерията, както стана дума, твърди, че е много губещо предприятие, и въпросната историческа печалба е отрицателно число. Според европейския регламент, който България твърди, че иска да приложи чрез този конкретен законопроект, в такива случаи за база се приема нула. През 2022 и 2023 г., освен ако отново не видим счетоводно творчество и не се декларира загуба, вероятно рафинерията ще покаже леко нараснала - с 20 - 30% - печалба заради увеличените количества преработка. Да приемем "оптимистичен" вариант - рафинерията увеличава декларираната печалба с 1/3, т.е. вече показва 100 млн. лева. Според предложения в проекта закон механизъм, вместо 10 млн. лева корпоративен данък, компанията би платила 33 млн. солидарна вноска и още 6.7 млн. лева корпоративен данък. В обобщение - така чаканият обещан механизъм ще върне в държавата под 30 милиона лева, докато с "другата ръка" България е предоставила "бонус" от 2.5 милиарда на "Лукойл". Ако пък отстъпката на руския петрол догодина стане 30 или 35 долара, компанията ще получи подарък от 3 или 3.6 милиарда лева. Съвсем ясно и за третокласниците е, че и 99% от нула пак е нула - с други думи, когато една компания манипулира финансовия си резултат по свое усмотрение, няма как да го обложиш с каквато и да е ставка. Работещото решение е вноската да се налага като специфична стойност на базата на количества внесен и преработен руски петрол от рафинерията. Размерът на вноската за всеки барел руски нефт може да се определя периодично според отстъпката в цената на "Уралс" спрямо "Брент", а обхватът може да е както общите количества, така и само тези, насочени в последствие за продажба на вътрешния пазар. Обхватът и конкретната формула могат да се приемат по начин, който балансира постигането на максимални приходи във фонда за компенсации на потребителите и запазването на икономически стимул за рафинерията да поддържа дейността си и да печели. Единствената легитимна причина България да защитава дерогация от ембаргото срещу Русия е българските потребители да получават по-евтини горива - нито страните в Европейския съюз, нито българските граждани могат да приемат резултатът от това да са няколко милиарда повече в швейцарската сметка на руски петролен гигант. Това е безобразие!

с очила...

Г-н Денков, когато става въпрос за 3(три)винаги си представям три пръста и винаги средният)

Знам, че ти е любим средният пръст, другарю, ама си го запази както винаги за себе си!

Кур за герб, дпс и бсп!

а майка ти защо я пропускаш ?

Восъчното лице , Соросоидът урод унищожител на Българското образование… Дори не си правя труда да чета ненормалщините и простотиите на този гражданин на “света” и родоотстъпник.

Тоя господин зелен сертификат, който накара децата ни да затъпаяват с дистанционно обучение и да плюят в измислени тестове, заслужава само да му се изплюем в лицето.

много насериозно се е взел. Каквото и "правителство" да се направи, идеята е една: става дума за сбор от палячовци, които трябва да слагат подписи под едни документи. И това не е само в България. В цялата Евроатлантида е такова положението, защото това е задокеанската стратегия.

Ох, Сорос Денсков да ти дава акъл. Не, благодаря!

Дрън-дрън, глупости. Правете си правителство, ама май хич не искате. Тъпанари прости.

Визитката му е за камуфлаж. Този е най известен с това че винаги краде по някой милион от МОН докато е във властта или непосредствено след като излезе. Полседното правителство направи България световно известна за всички времена с това че и той и заместника му К. Хаджииванов получаваха и усвояваха милиони по проекти с МОН. Този обаче е уникат и с това че милионите носи направо в домашната катедра-фирма, където шефка му е жена му или каквато му е там, и с която делят цялта официално декларирана собственост. Ако не е жена му то пък ще е щерката или той или подставено лице. Питайте го къде са парите от плана за възстановяване за университетите и кога рапределиха порциите в типично негов стил. Мафия от най-чист вид.

Личи си образования мъж. Не като Тлъстия крадлив похотливец, който две думи не може да каже накръст без Севда да му суфлира.

ДС-школувания бандит.

Държава,която е оплетена във мрежи на бившите агенти на ДС и БКП от соцвремената е обречена на изостаналост,корупция и мафиотски бизнеси без стопансо значение на населението,кото ги търпи!

и за академик те назначихме, ама лайното освен да смърди, за друго не става.

Един съвет от мен - това лайно повече не го канете Да еба и боклук , да еба.

И за чий са някакви нови избори? Просто идете у Филиповци и Столипиново и ги питайте кой искат да спечели,отбележете "преброяването" и го налепете из спирките.И задължително с подписът на Доган и чифута Шакскобурготски.Шемети !

боклук от класа

Едни предсрочни избори струват 70 млн.лева. Колко му е - всеки депутат вади от джоба си 300 х.лв. и нещата си идват на мястото.

Този е може би най-мрачната личност на "промяната". Нямам предвид само ПП, те са временно явление, а цялото опедерасчване и ликвидиране на всичко българско от много години насам. Образованието им е приоритет.

Понеже е от квотата на ДС.

То няма вече ДС, всичко е пребоядисано и заклето пред новия господар.

То служебното правителство е по-добро от всичките партийни простотии, май.

Айде стига тупахте топката, много добре знаете , че сте аут. Какво още не сте продали или подарили, че гледаме тоя нещастен парламент?? А, горивото за АЕЦ а. И да затворите всички тецове.