Има риск да ампутират и дясната ръка на пешеходката, блъсната от автобус №94 в София

Жената е с черепно-мозъчна травма, с голяма рана на главата и мозъчен хематом, все още има опасност за живота ѝ, заяви д-р Станислав Милев от УМБАЛ "Света Анна"

Обратно в новината

Коментари - Има риск да ампутират и дясната ръка на пешеходката, блъсната от автобус №94 в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Шофьорът не е припадал,а за това са го накарали адвокатите да говори.

Ваксата тихичко си работи и всекидневно стават такива неща по цял свят. Има и припаднали пилоти и паднали пътнически самолети, ама всички световни медии контролирани от сегашните гости в Давос, тихичко си мълчат. 2024г ще е годината-пик на такива случки.

Смотани конспиратори.

много ми е жал...Каква съдба само...Това е жестоко... Тя ще си реши...вярно...но за мен спасението й е...да я приспят... А то иначе-представяте ли си какви болки ще търпи...та тя цялата е изпочупена... И как ще се справя с ампутиран/и/ крайник...И то в БГ... И така-до края на живота...Всеки ден-в болки, нищета,психическо страдание... Господ да й е на помош!

Според мен, кой как ще живее си е лично негов проблем и не трябва да е тема нито на статиите, нито на коментарите. Обществото трябва да помага където има нужда. Въобще не е ясно ампутацията на какво ниво е, дали дясната ръка ще се закрепи, дали не е левичарка и т.н. Има протези, помощни средства и т.н. Трябва и кураж, а не да посягаме и на този, дето е останал.

Блядовете освен сгради с мирни жители да гърмят, за друго немат дерман

Не може шофьор над 65 години да управлява автобус! По закон няма ограничение но е важно здравето и безопасността на пътниците. Оставка на зам. кмета по транспорт. Като няма шофьори дайте привилегий на младите правоспособни водачи кат Д. място в детскат градина, общинско жилище и други УСПЕХ

Коментарите - яко хейт, виагри... Дъното сме!

А знаете ли, че ръководството много пъти кара шофьорите да работят без почивен ден по 14 и повече дни защото има недостиг на персонал. Как да издържат физически на подобно натоварване???

В окръжна кой влезе не излиза! По-голяма некадърност не съм виждал. Пълно е с хлапета специализанти, дето са на амфетки и твърдо гориво. Ако влязат с дрегер, половината им екип ще светне. Ако тази жена оживее, ще плаща болничен престой, консумативи, избор на екип, а и за кръв ще се наложи да плаща на извънземните дарители.

Днес ГТ стачкуват и искат по-високи заплати!!!

Дали на шофьорът наистина му е прилошало или това е шефьорски приом за измъкване от обвинение?

Като стар софиянец, накратко да опиша. Линии 94, 88, 78 и още една две линии са най-трудните автобусни линии на градския транспорт. А в момента в тази хипер пренаселена София, където селяците продължават да прииждат, положението става още по-зле. Едва ли има часови диапазон в който маршрута на горните две линии да не е задръстен. Към това добавяме истеричните шефове на градския транспорт, които си седят на топло в офиса и бранейки си службицата юркат шофьорите да правят какви ли не нарушения само и само да не изостане от разсписанието, защото ако изостане, на някой монитор няма да светне зелено и шефа и шофьора са изхвърчали. Шофьора работа ще си намери, ама шефа служба с 10к заплата, никога. Всички тези фактори накуп, карат водачите на градския транспорт да работят под постоянен стрес, и идва момента в който мозъка просто спира за момент, човека за секунда-две губи връзка с реалността и фактите ние всички ги виждаме. Всеки ще каже шофьора на автобуса е виновен, ама никой няма да каже шефовете горе са виновни. Нека за един ден, всеки един шофьор от градския да си вземе болничен, да видиме тогава какво ще правят онези там горе. Всички до един ще излетят. А сега уважаеми читатели, слагайте ми минуси, защото ви казах истината в очите.

Бай Пешо-стария софиянец, да ти кажа само, че отдалече ти личи, че не само не си от София, ами не си и от село, а от махалата! Иначе за началниците си прав, ама шофьора има избор - не се съгласява на безумията дето ще го вкарат я в затвора, я в болницата! Май не си струват и двете парите дето ще получава за кратко! Щом без работа няма да остане ....

И по какво личи? Защото когато съм карал колело в Дианабад, много от писачите тука, даже не са знаели къде се намира басейна и т.н. А за малко инфо, в същия район в който е станала катастрофата, (близо до супера) в далечната 87 или 88 едно момиче от моето училище си намери смъртта, след като автобус Икарус по линия 94 спускащ се отгоре я е блъснал. Но като не познаваш е много лесно да коментираш.

Бай Пешо, само да кажа, че моите познати, които са кореняци от 2-3 поколения назад в София, никога не са отваряли темата за селяци, провинция и т.н. А иначе, замисли се дали София щеше да е същата без тия "селяци". И последно - не е само шофьорската професия натоварена и с липсващи кадри. Занапред в кадрово отношение не се очертава подобрение в никоя област.

Бай Пешо, ,,селяците" идват в София, щото все пак някой трябва да движи икономиката в тая страна. А както всички знаем шопите са некадърни и мързеливи и не стават.

Бай Пешо, да ти кажа и аз, че няма нищо по тъпо от това да имаш претенции за ексклузивност над един град (или село), па било то и столицата на България с искането само родените там и децата им да останат да живеят там с хилядолетия. Ти спря развитието на света изобщо. И не виждам с какво, ако си роден в София си по-умен по презумция от който и да е друг, роден на друго място по света (хайде, дори и в България). Важно е образованието и културата ти, а простакът и идиотът нямат родина или родно място, т.е. те може и да са кореняк-софиянци. Изобщо, тази ширеща се дискусия, че "селяните" съсипали София е показател за много малко личен интелект. И понеже често чета такива разсъждения, като байПешовите, стигам до извода и за много ниския общественен интелект. в случая имаме проблем вероятно с груби нарушения на кодекса на труда в софийски градски транспорт, четем за личната трагедия на една жена, вероятно в следствие от тези нарушения, но ние пак заключваме, че "селяните" са ни виновни и си сипваме ракията (от село, щото по паветата лози няма).

Божичко! Горката жена! По-голямо нещастие от това просто не може да има! Как в един миг може да изгубиш целия си живот!? Дано намери покой, но.......

Доколкото разбрах, от СЛУЧИЛОТО се с ШОФЬОРА на автобуса, ОТНОВО са ВИНОВНИ фирмите Вииваком, Йетел, Метел.. От ОБЛЪЧВАЩАТА станция на някоя от тия фирми, наблизо до пътя, щофьорът е припаднал !!! Тези облъчващи стании действат както НАРКОТИЦИ, но са 2( ДВА) пъти по- ВРЕДНИ... Ако стоиш за няколко минути наблизо, може да ПРИПАДНЕШ или да ослепееш за секунди и да катастрофираш, ако си с кола.. Ако стоиш няколко месеца, може да се разболееш от РАК и Левкемия и човека да умре... Трябват куршуми за шефовете на тия фирми Вииваком и да ги ЗАКРИЯТ !!!!

защото половината са диви селяци и мислят, че карат на нивата зад къщата.

Тази жена е по-добре да почине. С ампутиран крак и ръка ще е труп. В Абсурдистан няма кой да се грижи за такива хора. Крайно време е да се въведе евтаназията.

звучи грозно, но си прав. Познавам човек с ампутиран крак. Живее в мизерия, социалните не ги еве,,, имал пенсия, живеел сам, не му се полагало помощ.

тъпак, тъпак

Ти да не си господ, че да решаваш? Ако жената оживее тя ще реши. Начини има.

Мене преди години един щеше да ме утрепе заедно със семейството ми - излизам ляв завой от малка уличка към голяма с интензивно движение, пет коли спряха да ме пуснат, оня педал с пълна мръсна газ тръгна да ги изпреварва всичките, отлично виждайки от високата си кабина, че излизам от уличката и трудно ще го забележа заради спрелите коли.

Ако на шофьорът му е прилошало, всичко е нещастно стечение на обстоятелствата, не го е направил нарочно. Това си е трагедия. За съжаление сме хора опитващи се да внесем ред в хаоса и няма начин всичко да се държи под контрол, с други думи трагедии причинени от човешки фактори винаги ще има. Горката жена, дано да е силна и да се оправи, въпреки травмите.

Дано не ти се случи на теб да загубиш крайник, да видим така ли ще мислиш.

Да ви обясня какво е станало : Поставете се на мястото на шофьора .... години подред и ще разберете .... Обездвижването убива ( ама той бил почивал , ми качи се карай ти ) , среса убива , мозъка изключва при натрупана умора , може да му е паднала кръвната захар .... И няма право да спре и каже - не ми е добре .... Всички от офиса да отиват да карат автобусите , за да видят какво е ! Жалко за жената и шофьора , за съд са ръководството на градски транспорт .

(Наредба № 54 от 2 юни 2003 г.за медицинските и психологическите изисквания към персонала, който осъществява железопътни превози на пътници и товари и съпътстващите ги дейности, и за провеждане на предпътните (предсменни) медицински прегледи). 2. На предпътен медицински преглед подлежат водачите, които извършват обществен превоз на пътници и товари на територията на Република България.

Аз си помпам редовно във фитнеса, явно има резултат, лятото, по къс ръкав ме заглеждат пътничките с оня особен поглед, хаха.

Да, видът на работата изобщо не е оправдание за заседнал начин на живот. Смешно е да се оправдаваш че си дебел и обездвижен ,защото работата ти не го позволява. Българинът, особено от старата генерация е с ужасна физическа култура. Направо няма такава

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

БАце ще си купя тоя аналог + виагра голям пакет, ще те намеря и дупе да ти е здраво заради тия неща които пускаш.

Хаха, още един клавиатурен бабаит. Ела бе, ем ще те бия, ем ще те шибам. Кора ми е като железен лост от моите добавки за мъжественост.

Ела, гълъбче.....чакам те...ще ти пръсна сфинктера!

Т'урям то го к'елеш! Дай адрес и ида

Шоферите не могат да карат Пешеходците не могат да ходят И те така в бугария, от време на време се припомня, че за простотията се плаща цена

ако беше пострадал Киро Японеца щяха ли да ампутират? простите шофьори в автотранспорта вече причиниха доста злини в София! Не стига само да им вдигнат заплатите, някой трябва да им налива и акъл! Карат все едно са сами на пътя. Заради тях: - убиха дете срещу София Ленд и раниха друго - шофера се правел, че не ги вижда и те бягали да хванат буса, че следващия е след 40 минути - загина напешеходна пътека 16 годишна девойка в Люлин - мотоциклетъист остана без ръка, защото шофьора му отне предимство пред УНСС

Отиди да им покажеш как се прави тъпак бързо обвиняваш сигурна съм че си абсолютен головодняк

защото половината са диви селяци и мислят, че карат на нивата зад къщата.

Работя като общ работник не мога да се похваля с някяква заплата но да ме бият пак няма да рабтя тяхната работа говоря за градския транспорт вижда ми се ужасна тази работа а ми сега тази жена и семейството и ами шофьора и семейството му леле ужас

Добре че не е станала по голяма беля, автобус 94 е най препълнения в Сф, пълен със студенти отиващи или връщаши се към центъра

трагедия е и за нея и за шофьора престанете..много тежко

ужасна трагедия но и за шофьора някак ми е кофти

Еми като ви гледам коментарите, ми става ясно защо винаги ще сме на такова дередже.

Миличката!!!

Горката жена. Да се събудиш и разбереш, че някои крайници ти ги няма вече и живота ти никога няма да бъде такъв какъвто е бил е нещо което на никой не го пожелавам. Господ да ѝ е на помощ.

Шофьорите в градския транспорт са виновни за всичко. Те са винаги напрегнати и изнервени без причина тях никога нищо не им пречи те са дебели та чак разплути подпухнали те тръгват на работа с една едничка цел да развалят деня на софянци а ако наранят или убият някого за тях е успешен ден. Обичат да спират рязко без причина даже нарочно го правят обичат да катастрофират най обичат да се пресича на пешеходна пътека без да се огледат жалко за жената жалко и за шофьора

Шофьорите изнемогват и стават вече опасни бели! Трябва да им се повишат заплатите

Заплатите няма да им оправят поведението на пътя. По скоро трябва да се следи по строго работното им време и здравното им състояние (за професионалните говорим)

...и да се увеличи персонала, не може толкова дълги смени да се поемат с кратки почивки.

На правилен български език се казва: "множество счупвания на десния долен крайник, таза, ребрата, десния горен крайник, травматична ампутация на дясното ходило. Наложи се по спешност ампутация на десния долен крайник..."

Тъжна, много тъжна картина за жената! Почти толкова тъжна е и за шофьора, ако не е пил или не се е надрусал! Как се живее с тези ампутации, а как се живее и с мисълта, какво си причинил!?! Ужас, колко мъка има на тоя свят! По-долу някой беше писал, че е по-добре евтаназия за жената и май е така, но мисля, че няма законова рамка за това. Много болка е това и то за секунди.... Ужас!

Понеже си "Баварец" и може би си го чувал, но други не, съдеха един в Германия, където бе убивал тип евтаназия такива в трагично състояние. Е там имаше и друг един, където причинявал да изпадат в тежко състояние, че да ги спасява и да е горд колко добър лекар бил. Понякога избора е, просто да не спасиш някой, че да си умре. Всички вървим към смъртта си. За някои ще е по-рано, за други по-късно. Без значение на пътищата. На представи може да говорим едно, но в реалността не е ясно как бихме постъпили.

Щях да напиша същото, ама като прочетох коментара, няма нужда! Със сигурност Е ПИЛ, или е бил под въздействие на медикаменти! Или и двете! Ама не и надрусан, на тази възраст, категорично НЕ! Но каквото и да каже човек, все тая! Това е реалността, вече не и в БГ, а на всякъде! Както казваше (Лудия МАкс) If you can't fix what's broken, you will go insane! Hope is a mistake! От Вас зависи! Ама не само, заради вашите деца, а заради ВАШИТЕ ВНУЦИ!

нищо , нали в парламента са добре , Кокора е включил в бюджета повишение на депутатските заплати , и едно пликче с необлагаем бонус им дават всеки месец за “крайно нуждаещи се“ .....

Тези случаи станаха нещо редовно след като насилиха шофьорите да е "ваксинират" срещу ковид. Разбира се, че е случайно...

дебил!

Прави ми впечатление, че много с лекота започнаха да ампутират. А като знам как България е доказано асоциална към инвалидите държава, започва да ме е страх, не на шега.

работа, да се радва, че не и режат и главата. Идиоти, щом няма свестни хора да карат шибаните автобуси, да ги намялят наполовина, тва са дебили от помощните училища, които в соца щяха да сглобяват щипки. Не може такива да ни преследват и избиват с автобуси.

Недей така, другарю, имай поне малко уважение и към живота и към смъртта

е, другарю. Недопустимо е да ни газят по пътищата, това исках да кажа.

жалко на жената. но причината за това е че в София хората стават все по-малко човеци, без емоции, без никаква съпричастност. Тия шофьори в градския транспорт са някакви странни индивиди, никаква комуникативност ти му казваш добър ден един билет отсреща само се подава една ръка да ти вземе парите, няма усмивка няма поздрав нищо. Явно работата им е травмираща, натоварена не знам, но е добре да има човешко отношени както на тях към нас така и на техните шефове към самите шофьори. Ако ги виждат че имат проблеми и им е трудно има си специалисти да помагат. Всичко е въпрос на човещина и нормално отношение. Ако някой шофьор съвсем не става ми да го освободят. Как така ще влизаш в насрещното не знам. То в софия става опасно вече да се движиш по улиците и пеш. Какво да си седим в къщи и да гледаме черешката на тортата и българия търси талант, стани богат и някви измислени сериали ли? Това няма да доведе до нищо добро.

Ти си представи как цял ден возиш говеда и около теб пак шофират говеда, а началника ти е най-гоилямото.

еми не мога... ама не са ги вързали на сила да работят в градския.

Много гадно ми стана за тази жена. То с един крайник да ти ампутират е огромно страдание, а пък два ... леле-мале. Дано да й спасят ръката. Той шофьора на автобуса сигурно не е виновен, ама трябва да се провери камерите от автобуса - дали наистина му е прилошало, дали се е разсеял, дали е бил в адекватно състояние т.е. не е пил и така. Един от големите ми страхове за мен и семейството ми е точно това - да си се разхождаме по тротоара и някой да ти налети. Целия ти живот отива по дяволите.

Срока да и отпуснат инвалидна пенсия е само 4 месеца. Държавата се е погрижила, ако все още е жива, ще вземе 200-300 лв.

По отношение на жената- Бог да се смили над нея и над всички нас, че не се знае, с кого и кога.. По отношение на ЗДравословното състояние на шофьорите, тъй като съм постоянен пътник на различни типове градски транспорт мога да кажа следното: Масово дебели, та чак разплути, пушещи, нервни, цъкащи с по една ръка в телефоните, постоянно седящи.. Даже един път в тролей 7 се опитах да го снимам един такъв дебил с телефона... Таааа.. да ме ИЗВИНЯВАТ, всички проверяващи... Ама при такива горепосочени обстоятелства, не виждам, как тия хора да са ЗДрави и адекватни. Те са принципно болни, да не кажа Бомби със закъснители...

Оставете жената на мира ! Пишете как да бъде махнати туморите в парламента , че е страшно !

Дано Бог се смили над жената! Жестоко е това...

ужас, ужас, горката жена. Горкия шофьор на автобус, и той ще трябва да живее с това.

И за двамата ще е ужас. Шофьора трябва да го наблюдават психически, че може и да се самоубие.

При такива обстоятелства, може би е жалко, че не е починала. Най-хуманно е да и направят евтаназия. Едва ли може сега да каже и да направи избор. Случват се гадости. Но са по-малко вероятни при такива които внимават.

Егати трагедията - ходиш си по тротоар и хоп, в следващия момент си в интензивното с опасност за живота и инвалид (ако оцелееш). Ужас просто. Жал ми е

по колко часа карат без да стават от рейса!? Населението е масово болно, а натовареността му като работно време, трудов стаж расте ли расте....хората не са роботи, нито машини

представете си след няколко години като тръгнат шофьори на по 70 години на автобусите. А хората в България я додрапат до 75-80 я не.

Преди според НОИ (няма да отчитат ранната възраст и смъртност), мъжете живеели средно 71 години и 1-2 месеца, а жените 78 години и 7-8 месеца даваха.