Пострадалата при катастрофата с автобус на градския транспорт в София в момента е в стабилно състояние, но все още има опасност за живота ѝ и риск да бъде ампутирана и дясната ѝ ръка. Това каза по време на брифинг д-р Станислав Милев от УМБАЛ "Света Анна", цитиран от БТА.

Снощи към 18:30 часа 52-годишна пациентка беше приета в шокова зала на нашето спешно отделение, поясни д-р Милев.

От проведените изследвания се установиха множество счупвания на десен долен крайник, таз, ребра, десен горен крайник, травматична ампутация на дясно ходило. Наложи се по спешност ампутация на десен долен крайник, добави още той.

На десния горен крайник е поставен външен фиксатор, в следващите 72 часа ще стане ясно дали ще бъде ампутиран и той, обясни д-р Милев.

Жената е с черепно-мозъчна травма, с голяма рана на главата и мозъчен хематом, добави още той.

През нощта екип, воден от д-р Станислав Милев, е оперирал по спешност пострадалата при катастрофата в столичния квартал "Дианабад" жена, съобщиха от пресцентъра на УМБАЛ "Св. Анна" - София.

Пострадалата беше приета в реанимацията на лечебното заведение с множество тежки фрактури на таза, на единия крак и на едната ръка.

Жената е с опасност за живота. Състоянието ѝ е наложило ампутация на крака, съобщиха още от болницата.

При инцидента между автобус на градския транспорт и лек автомобил пострадаха четирима души. Най-тежко пострадала е жената, настанена в УМБАЛ "Св. Анна".

Пострадали са също шофьорът на автобуса, както и две пътнички.

На брифинг тази сутрин Борислав Попов от Столичния автотранспорт съобщи, че шофьорът е изгубил съзнание за няколко секунди.

На този етап няма повече информация на какво се дължи това негово припадане.