Коментари - Пътят на Русия към икономическия крах | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Докато имат огромното количество ядрено оръжие могат във всеки момент да поискат данък оцеляване от света-ще ми плащаш за да можеш да живееш.Та да не ги мислим, а да приготвяме рекета.

Авторите на тази статия въобще не са попаднали на темата. Техните изводи не важат за Русия. Освен това не са и верни. Санкциите само мобилизираха руското общество и стабилизираха позициите на руския президент. А всъщност губят неговите противници. Хилъри си замина, заедно с Обама, Великобритания напусна ЕС, американският дълг надхвърли вътрешният брутен продукт на САЩ. Оланд и Меркел са следващите, които губят високите си позиции. Най-смешни са българските евроатлантици Бойко и Цецка.

авторът на тоя пасквил никога не е бил в Русия. НИКОГА. Няма какво да се коментира повече.

Бати мазната поръчка е това четиво. Спях да чета на трети абзац то бива бива ама чжак пък толкова.

Защо именно Радев? Защото той идеално пасва на хибридния подход на Кремъл. Откровено проруски политик (а ла Сидеров) или генерал (тук списъкът е много дълъг) няма шанс да спечели президентски избори в България. Електоратът веднага ще разпознае в него заплаха за евроатлантическата ориентация и ще го блокира. Да не говорим за ехото в западните ни партньори. След като чистият и откровен метод за промяна не е възможен трябва хибриден такъв. Опаковката "американски" генерал с диплома от военната академия, говорещ английски, популярен сред младите с виртуозни изпълнение като летец, идеално пасва на задачата. Поне по отношение на това да го защити от обвинения, че реализира руски сценарий. Допълнителен театрален щрих е напускането на поста командващ ВВС с режисиран "гръм" - несъгласен с министър Ненчев, но в добри отношения с Бойко Борисов и дълбоко загрижен за катастрофалното положение на българската авиация. Именно днес, когато българската авиация вижда реалния изход от една дългогодишна криза, която командирът Радев предпочете да не забелязва през цялото време на пребиваването си начело на ВВС - поне до степен ярко да протестира или подава оставки.

Само като чуя за телеканал "Дъжд" всичко ми е ясно. Тия хич не са независими. Ако ги слуша човек, Русия вече трябваше да се е разпаднала на съставите си части.

Може би не знаете,но Русия затваря границите иви а*ка на икономическия крах...

Иначе нямаше да забележим.

След избора на републиканеца ТРЪМП за президент на САЩ, руснаците ги очаква втора серия на "Доктрината Рейгън". Всички набори помним как завърши първата.

Хм, поживьом, увидим.....

ЩОТО ТРЪМП КАЗА,ЧЕ НЕ ПОДКРЕПЯ САНКЦИИТЕ СРЕЩУ РУСИЯ?! ДА НЕ СИ ПОЛУЧИЛ ИМЕЙЛ ОТ КИЛЪРИ?!

Най обичам този тип еднозначни "мнения". А то е че в Русия всичко е зле а в останалата част на добрия, справедлив и мирен свят - тоест Запада, нещата са добре. Това просто не е вярно. Икономиката в Русия може и да се влошава. Но се влошава в сравнение с кога, кого и защо? Защо не пишат такива неща и за другата страна....САЩ?! Защо не се споменава че според Федералния резерв над 50% от Американците не могат да извадят $400 при спешност? Защо не се пише че над 50 милиона американци живеят под някаква форма на купони? Какво реално означават санкциите на Русия? Санкциите имат две лица - това което се знае от повечето хора и това което по не е очевидно. Русия не изнася нищо освен газ и петрол, но внася много западни продукти. Как сакнциите влият на Русия? Няма немски салами, френски сирена и италиански дрехи. По малко очевидното са специализирани продукти - като например бадеми за шоколадовата индустрия. Как точно забраната на внос на западни продукти влияе на Русия, в един свят в който има свръх продукция на всякакви неща но не достатъчно пазари за тяхната реализация? Руската икономика няма да се срине понеже няма немски и френски стоки. Местните руски производители ще попълнят тези ниши както и вече правят. Но може да отнеме време. Това е само в плюс на руския бизнес. Като човек който често ходи там, мога да ви кажа че за много западни продукти, ВЕЧЕ има достойни заместители руско произведство. Като се почне от детски храни (преди бяха почти само Нестле) и се стигне до френски сирена. Не се притеснявайте че един пазар няма достъп до продукти....притеснявайте се когато за продуктите няма пазари! После като погледнете кои са "анализаторите" и веднага ви става ясно кой им плаща. Независими няма. Всеки който иска да яде ще е зависим от нещо а в случая всички ние знаем как организаци като Америка за България подържат "независими" организаци с шепи долари. В Русия проблема е друг...и той не е толкова свързан със санкциите колкото с руската психика наследена от СССР. Там бизнес климата е токсичен, защото в момента в който се разбере че правиш пари, разни корумпирани бюрократи започват да те рекетират. За съжаление сивата икономика в Русия е в огромни размери и е почти толкова голяма колкото и така наречена бяла икономика. Путин правилно управлява Русия и точно това не могат да преглътнат западните лицемери и техните "независими" анализатори!

Ум умува, ум търгува със съвест... Не се спори с очевидното- преди санкциите курса на рублата бе 20 рубли за 1 лев, а сега е 40рубли за 1 лев. Цените са по-високи от тук, а заплати /данни от 9.11.т.г. по РТ1/ 5700руб /142лв/дървопреработване 12000руб /300лв/ лекари, 6000руб /150лв/ медицински сестри и др. Това е пътя на БСП с Лъжеца Радев Но "... Мама льотчика люблю..."

Умнико....ако от това зависи една икономика. как ше коментираш факта че 1лв е 300 японски йени? Сигурно за теб това значи че Българската иконика е 300 пъти по добра от японската. Или че новият Либийски динар а 2 и половина по скъп от долара, за теб значи че Либия бие САЩ икономически. Поне да мислехте като пишехте, да ви уважава човек. Ама вие не може и да мислите :-(

да мислиш, че да те уважава човек. Човекът по-горе ти е посочил, че рублата се е обезценила двойно спрямо лева преди и след санкциите, а не, че щом 1 лв е 20 рубли значи, че руснаците са зле. Сега дали е двойно обезценена или не, не знам, не съм проверявал. Факт е обаче, че си или недогледал, или глупав или нарочно избираш един от аргументите, цитирани по-горе, щото има и други, и интерпретираш този аргумент манипулативно. Сам си избери, кое от трите си направил.

Ювиги, ама много си проЗ бе! Леле!!

Прочетох 30-40 коментара и се хванах за главата. Абе какви хора сте вие и от двете страни - фили, фоби, не знам как да ви наричам? Що за просташки глупости и тъпизми сте надраскали? Единия ми писал, че руснаците живеели в землянки, другия, че Русия цъфти и вързва, въпреки санкциите и ниските цени на нефта и прочие простотии. Вие изобщо имате ли връзка с реалността и двете групи? След 3 дни в България има балотаж за президентски избори, организацията на изборите в България и чужбина е под всякаква критика, хиляди българи не можаха да гласуват, а вие сте седнали да оправяте Русия и САЩ. Дреме им на ку.а на руснаци и американци за вашите скъсани български цървули. Я се вземайте в ръце и се хващайте да бачкате, че само от тролстване в нета съвсем ще затъпеете и ще си повярвате на глупостите, които ръсите ежечасно и ежеминутно. Как може да сте толкова деградирали? Ами те някои от нашите цигани в България са на по-високо ниво от вас.

Цецке, ееее, прекаляваш вече с ласкаенето на братята сигани....

Няма фили и фоби. Има руски тролове от хибридната война сеещи мръсна пропаганда и срещу тях българи.

Щом това са анализаторите на руската действителност - Москва няма от какво да се притеснява!

Американците са ми много интересни. Втурнали се да се занимават с проблемите на други нации по света забравят или не искат да решават проблемите в държавата им. Трагично е страна като Щатите имаща големи претенции да си изберат президент като Доналд Трумп. Милярдер, шоумен участващ дори в предавания като кеч мания, човек без никакъв морал и задръжки. В каква посока са тръгнали Щатите?

аргумента! Посочи ми някой политически лидер на голяма западна или източна държава с морал и задръжки: Дейвид Камерън /казвам него, защото за Тереза Мей още нямам впечатления/, Франсоа Оланд, Виктор Орбан, полските в момента не му знам името. Обама беше едно изключение, което само потвърждава правилото. Преди него Буш младши, Клинтън - все отбор боклуци. Бившия на Англия Тони Блеър - боклук, един от бившите на Италия Берлускони - супер боклук. А тез дето са на Балканския полуостров - българи, турци, македонци, гърци, сърби и другите да не изброявам повече - по-добре изобщо да не ги споменавам. Същото е и в Близкия Изток, Китай, Япония, Бразилия и изобщо цялата Латинска Америка, Африка. Абе с 2 думи си много смешен с тоя аргумент.

аргумента! Руснаците съм ги пропуснал, да не вземеш да си помислиш, че са стока. Нито Путин, нито Елцин. Абе изобщо как може да очакваш висок морал у политик и то в политик-ръководител на една от световните сили? Това е пълен абсурд.

Едно и също, от както се помня...

Кой каквото има другари да праща на Рашата. Кой консерви, кой чорапи. А за тия дето нямат нищо и добра дума за Путин и плюнка по запада пак е нещо.

Всяка държава разполагаща с ядрена мощ, можеща да направи "супернова" се нарича "свръхсила" другари журналисти. без значение как живее населението Й!

Ало dir-a да не са спрели рублите та започнахте да пускате такива апокрифни статии или това е само за пребровяне на русофилстващите тук и за проверка на бойната готовност :)

Проверяват електората да ги насъскат за неделя.

"Може би не знаете, но Русия губи", но не става ясно какво, а само е ясно защо. Заради Путин

А защо точно Путин им е трън в очите?Защото не изпълни очакванията на САЩ да им е марионетка,и да разграбят ресурсите на Русия...както направиха с други държави/в това число и България/...

'Може би не знаете' защото РТ -каналът който би трябвало да осведомява чужденците за положението в Русия, на практика се занимава само със западните 'проблеми'.

Ма тука в дир-а станало много едно такова тихо, интелигентно, няма истерични крясъци за Путин и агента му Тръмп, за кУмунизъма и т.н. Явно субсидиите към платените драскачи от Хубча вече са привършили.

"На практика има опасност 2017 година да бъде катастрофална за правителството на Владимир Путин, освен ако не настъпят коренни промени в политическия курс." Е коренната политическа промяна настъпи точно днес и от утре американския институт който харчи пари на отрудените американци да пише подобни глупости, ще бъде реструктуриран, а отношения с Москва ще стъпят обратно на прагматичната бизнес плоскост.

Само Какъв изписан ФЕРМАН. Тези са Надскочили себе си, като олимпийски шампиони, на Паражурналистически игри. "Жесток анализ". Какво да говорим - Умното си е Умно, Ненормалитета винаги "в час". ------------ Тази "Епопея" просто не подлежи на коментар от Простосмъртни.

Самите руснаци много добре знаят, но се страхуват и са тотално обезверени: 'если не Путин, кто?!'

Що лъжеш бе, боклук? Между другото, защо ударно четем такива бози - две статии: - Путин забрани Ротшилд в Русия Тук може да видим как Русия се противопостави на мафията на мошетата, която всъщност държи режима, който управлява САЩ - Медиите под тотален контрол на Циона - ГОСПОДАРИТЕ НА ПАРИТЕ ИЛИ КАК МЕЖДУНАРОДНИТЕ БАНКЕРИ УСТАНОВИХА КОНТРОЛ НАД АМЕРИКА Вижда се просто, че мафията на мошетата, която владее САЩ, притежава медиите и пуска черния пиар. Основан на лъжи и измами.

Сорсоидния ДИР се насра

Това е една доста долнопробна статия, дори като пропаганден материал. Очевидно тази Рубрика Фокус е рубрика Пропаганда. Но от толкова ниско качество, че чак е обидно за читателите. Пълна с лъжи, Русия никога няма да предостави реалните си данни за резервите си. Няма такива идиоти да дадат такава информация, особено когато са във война. Дори това, което е известно, че резервите на Русия са над 680 млрд. И дефицита е под 10% от резервите. Докато за САЩ е над 105% и останалите много "развити и напреднали държави" от Г7 дефицита е винаги над 100%. Т.е. държавите са в много сложно финансово отношение. Но Русия била зле и пред фалит. Да ви имам логиката. А САЩ с техните невъзвращаеми вече към 20 трилиона, дето не спират да се увеличават? Дааа, те са една много просперираща и ударно развиваща се държава. В която бедните на купони за храна са към 50 млн. Всеки месец руската национална банка обявява за поредната покупка на няколко стотин тона злато. Ако някой желае, да не копирам статии, може само да си намери за МВФ и СБ, за твърде положителни отзиви за руската икономика. Това е класическа статия за западните зомбита. За да не се чудим, защо изглеждат като стадо и са толкова неадекватни, сякаш живеят в някаква паралелна измислена реалност.

Боли ме фара колко американци са на купони или в другите развити държави колко им е дефицита. Тези държави имат истински икономики и за да стимулират собственото си развитие си печатат от валутите си. Ама има една тънка разлика - техните валути има кой и искат да ги купуват, а рублите не стават и да си бършеш задника с тях о "не руски трол"...

Като си имаш Фар, ще те боли. Ако имаше мозък в главата, при това инфо щеше да те боли той, щото вече няма да има кой да ти плаща за пропагандата. Ще останеш безработен, в това ти е проблема. Викаш, много търсени американските пари. Я да видим какво се случва: "Центральные банки большинства стран мира избавляются от американских облигаций" Тъй като си тъпоеато момче, дето и хабер си няма от макроикономика, тябва а ти се обясни какво значи това. САЩ затъват ударнои, светът вече не им вярва и иска да се оттърве от техните ценни хартии. Самият долар е валута без покритие, представлява една красиво изписана хартийка, която се крепи само и единствено на Вярата в нея. А горната статия показва, че вярата вече си отива. Запознатите с финанси знаят какво означава това. А колко са истинските икономики, щом не им стигат парите да си платят дълговете, за какво говорим? Да ти се обясни простичко, щото си тъповат трол: 105% БВП на САЩ означава, че каквито пари изкара държавата за 1 година, всичко отива да си плаща дълговете и 5% не й стигат, като взема нов дълг. А при мразената от теб Русия, с дефицит от 15% означава, че с 15% от БВП си обслужва дълговете и останалото остава печалба. За сравнение - България е с 34%. Това е твърде опростен модел, като за опростен човек. Доларът залязва, но все още се ползва като универсална валута. Още малко.

На Запад от много писане на лъжи, накрая започват да си вярват и после се изненадват, че реалността е друга. Пример - победата на Тръмп.

Ехеее сладур ти просто прекали аз идвам от Америка и видях истината.Ти не си наред да говориш за КУПОНИ.Ако имаш в предвид някакво веселие може.Ако си руски трол и си на купони също може.Но за съжаление си жалък а не смешен

Който вярва на такива платени пропагандни статии куха му е главата.

Авторите на статията се тревожат не за тежкото икономическо положение на руснаците, а за военната подкрепа на Русия за режима на сирийския диктатор Башар Асад. Защо не се тревожат за населението на Нигер или Чад, където средната продължителност на живота е по-малко от 40 години?

Или ФАЩ да се разтревожат за потопения от Саудитите в кръв бунт в Бахрейн, за убийстватав Йемен на цивилни с продадените оръжия на СА, за кървавите монархийки от Залива, финансиращи световния тероризъм?

30 милиграма валерианче за успокоение на будите крави след загубата на Килъри!

Каква хубава статия ми написаха моите хора. Ама и аз добре им платих за това.

Какви са тези "експерт-специалисти" които НЕзнаят че Русия ПРИТЕЖАВА държавни акции на САЩ за около = трилиона долара??СМЕШНИЦИ!!! Защо като "специалисти" не коментират КАК САЩ ще излязат от дълговата си криза???Външният дълг на САЩ е малко над 19 ТРИЛИОНА долара!?!?Безработицата се задълбочава,междуфирменната задлъжнялост е около 4.2 ТРИЛИОНА долара!?!?!Нека ТОВА да коментират!!!!А Русия е +-ят по големина покупател на злато след Индия и Китай!!!!!!

Cпopeд oфициaлнитe дaнни oт Дъpжaвния дeпapтaмeнт нa CAЩ чyжди cтpaни ca пpитeжaтeли нa aмepиĸaнcĸи дъpжaвни oблигaции зa 6,208 тpилиoнa дoлapa. B ĸpaя нa мaй 2016 г. Pycия e yвeличилa oбeмa нa пpитeжaвaнитe oт нeя UЅ Тrеаѕurіеѕ c 5,7 млpд. дoлapa (c 6,9%) дo $88,2 млpд c $82,5 млpд. мeceц пo-paнo, пишe rnѕ.оnlіnе. Cъглacнo дaннитe, пpeз янyapи Mocĸвa e влaдeeлa aмepиĸaнcĸи цeнни ĸнижa нa cyмa oт $96,9 милиapдa. Kaтo цялo oт мaй 2015 гoдинa, ĸoгaтo тoзи пoĸaзaтeл e бил $70,6 млpд., Pycия yвeличaвa cвoитe инвecтиции в aмepиĸaнcĸи дъpжaвни oблигaции. Та според тоя държавните резерви на Русия са се свили толкова че тя продължава да изкупува американски ценни книжа.

че когато купуваш нещо, зад което стои нищо не е прее този който продава, а този който купува.

че си кух като хралупа.Когато аз имам достатъчно пари и ги харча купувайки неща които знам че не струват нищо ти ходи и разправяй че едва ли не умирам от глад.

Защо не ги влагат в собствената си икономика, а поддържат тази на 'врага' ? Суровинният дял преобладава както никога, а всичките приказки за 'импортозамещение' се оказаха въздух под налягане/

Абсолютно грешен анализ, тип партенка. Само човек, който не познава психологията на руснаците, може да пренебрегне факта, че всеки западен напън да ги превземат завършва с тотален крах. Руснакът знае и 2 и 200, може да устиска години и само на картофи. По-скоро ВВП е преценил, че до 2017 година ще си отидат и демократите във ФАЩ, и Танте във ФРГ-то, и мосю Оланд във Франция :) А разните дребни олайващи Русия псета са абсолютно безопасни.

А кой е тръгнал да ги превзема или атакува ?

Нима един държавен секретар на ФАЩ не беше казал, че толкова богатства не могат да останат само руски? Кой дърт евреин финансира бандеровския преврат с 5млрд? Кой постави на руските граници ПВО системи, уж против иранците? Кой подклаждаше "бунта" в Кавказ, кой насърчи Грузия да нападне руските части в Осетия? Кой превръща всеки избягал олигарх-крадец в "опозиционер"...примери десетки!

До 2017, а после? Нови велики планове и проекти :)) Само че приказката със скъпия нефт свърши, а следващата глобална рецесия ще е с епицентър Китай, т.е. доста по-близо.

и умират от СПИН, агресивни и тъпи комунисти

Тия има да чакат да паднат на коча м.дите... Дори да обеднеят "в долари", руснаците са изключително мотивирани да преодолеят трудностите натрапвани им от запада. Защото помнят как Елцин разпродаваше страната им на безценица а народа беше роб на западните компании.

Макар и в тежка криза Русия си остава безкрайно богата. Ух да ни падне да я опоскаме..като източна Европа, ама държат се гадните руснаци.

Не знам какви са им резервите, но доколкото има информация почти нямат дългове! Казано по народному гладна кокошка просо сънува!

Само Роснефт (или Сечиннефт) си увеси наскоро нови $45милиарда към Китай. Дългове като този са дефакто държавни.

На Запад от много писане на лъжи, накрая започват да си вярват и после се изненадват, че реалността е друга. Пример - победата на Тръмп.

резервите на русия са колкото джобните на един американец.

Какви джобни имат американците, бре? Средностатистическото американско семейство има държавен дълг от порядъка на 230 000 USD. 74% от американците нямат спестявания и живеят от заплата до заплата. Неслучайно 49 млн. са на купони за храна! В джоба си имат не джобни, а дупка! Но понеже ходят с по 20 кредитни карти и това им дава самочувствието, че имат пари. А банките потриват доволно ръце и чакат да удари камбаната...

Айде стига вече нацистки мераци.

И всичко това защото руския президент (диктатор) не си прави верно сметките. Защо му беше да окупира части от Грузия и Украйна? Чий го търси в Сирия? Дрънкането на оръжие е пагубно за държава с тъп лидер и вечно пиян и мързелив народ!

резервите на русия са останали една трета а на америка одавна са под нулата.

марксизЪмът- ленинизЪмът вече един век пророкува, че световният капитализъм загнива и всеки момент ще бъде изхвърлен на бунището на историята. Та да се надяваме още няколко века - колко му е!

На Русия намалели резервите. А ФАЩ има ли въобще такива? Слава Богу, болната бабичка изчезва от хоризонта и разумът, да се надяваме, ще се завърне.