Ватикана призова за нов световен икономически ред

Ватикана призова за радикална реформа на световната финансова система, включително създаване на световен политически орган за управление на икономиката, предаде Асошиейтед прес.

Обратно в новината

Коментари - Ватикана призова за нов световен икономически ред | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Присъщо на силите на мрака е, че първо създават проблемите, а после дават изгодното за тях решение, като концентрират още повече власт в ръцете си. За настоящият папа подозренията, че е сатанист са съвсем сериозни. Същото се отнася за цариградския бос и по-влиятелните бг владици. Ако бяха добронамерени решението е известно отдавна - мита и по-високи корпоративни данъци, по-слаба централизация. Но не, първо дебеленсираме системата, после я яхваме ! Затова нито Гърция нито Англия ще излязат от ЕС - щото няма да им разрешат на никаква цена. Бързат, имат си план, точки, срокове. Но съпротивата също ще се организира. Кой знае, може да стигнем деня в който всяка църква, държавна институция, корпоративна сграда - ще е легитимна мишена на освободителните сили ?!

Папата обсипан със злато и разкош призовава за равенство и справедливост. Каква гротеска като имаме предвид колко деца умират от глас и болести всеки в Африка и Азия, а само с един от скъпоценните камъни на кръста му много от тях биха били спасени...

Църквата спасява душите, чадо, а не телата и това спасение не е евтино, ако ме разбираш. Между другото, по времето на Боржиите, си е било съвсем в реда на нещата като се превземе някоя малка република, да се ограби, да се отвлекат най-хубавите девойки и да се изпратят като подарък на папата. И то не за да ги прави монахини, ако разбираш какво имам предвид пак.

Водно колело! Пляс-пляс педалите bezideyazabulgaria! Пляс-пляс педалите! Водно колело! Пляс-пляс педалите! Пляс-пляс педалите! Водно колело! ...bezideyazabulgaria

Не съм чел Предложението на Папския съвет. Вероятно в него има голям потенциал - да не забравяме, че в първите векове на Християнството, Църквата е била категорично против банкерството и лихвата. Това може да се окаже сериозна подкрепа срещу монопола на банките, които са всъщност паразитно зъбно колело в икономическата система.

Моите уважения! Вие сте човек, който познава и уважава христовата вяра и себе си.

Когато си красив, то е до време, когато си глупав, е завинаги." Мошеници от класа сте и bezideyazabulgaria, също като ГЕРБ.

Не знам защо, ама на мене тия призиви на Ватикана ми звучат като "Да дойде дявола!". А на вас?

Църквата да си гледа божите работи, а ако толкова иска да помогне да си разтвори трезорите и нахрани и облече бедните, вместо да живее в разкош.

"ГЛАВАТА НА РИМОКАТОЛИЧЕСКАТА ЦЪРКВА"- ХМ, НАЛИ ГЛАВАТА НА ХРИСТИЯНСКАТА ЦЪРКВА Е ГОСПОД ИИСУС ХРИСТОС! ТАЯ "ЦЪРКВА" ХРИСТИЯНСКА ЛИ Е? АКО Е ХРИСТИЯНСКА ТЯ НЕ СЕ НУЖДАЕ ОТ ТАЗИ ЗЕМНА ГЛАВА, ЗАЩОТО ИСУС Е ЖИВ! ИСУС КАЗА: "Лука 16:13 Никой служител не може да служи на двама господари; .....Не можете да служите на Бога и на мамона." ХОРА, МИСЛЕТЕ И ЧЕТЕТЕ, ЗА ДА НЕ ВИ ЗАБЛУДИ НИКОЙ!

Главата е най обиконвен дървен комунист, който хал хабер си няма от йерархията в църквата.

Обърши си сополите!

Много от фирмите за електронни играчки правят продуктите си в Китай, плащайки мизерни заплати и карайки работниците да работят по 14-20 часа на ден. И с дрехите е така, само че там се ползват и други бедни държави и детски труд. Нали показваха как 5 годишно шие маратонки. После инвеститорите се мръщят ако печалбите са ниски. Епъл дето всички им се кланят са най-яркия пример. Интел имат рекордни печалби за втора поредна година. За Амазон се знае примерно, че са богати и стиснати. Нито цент за благотворителност. Т.е. богатите стават все по-богати по време на кризата за сметка на ограбване на бедните. Папата може да говори с тях един по един, не са толкова много и да остави дребните рибки намира. Достатъчно е, че еретическата църква заблуждава много хора по света и много си мислят, че католоци и християнство са едно и също, а това е далече от истината.

Ако не бяха изоставили европейските работници, които работят качествено. В Европа щеше още да има глад за работна ръка. Същото е и в САЩ. Прехвърлиха производството в Китай и сега го духат. Сякаш не са учили никога икономика. Не можем ли и ние да правим детски играчки и електронно части? Можем ама хората искат ние да им плащаме че работим за тях. Е тва е проблема.

"Ватикана призова за радикална реформа на световната финансова система"... Синедрионът - също!!!

Котето Дрънди е очертал общата тенденция на ставащото, а какво има общо папата ли? Еми, "говори" се, че този нов св. финансов и полит. ред ще има за св. столица Йерусалим и първият шеф ще бъде Папата. Поинтересувай се какъв договор е сключил Ватикана с Израел в тази връзка. П.С. В източния край на Борсовата градина в София има един монумент (комплекс), каквито в света има още четири. Най-големият е пред Белия дом във Вашингтон!...

Ей, не четете май както трябва, не че са против печалбите, ами данък искат върху сделките светите пичове, че да могат да чукат повечко момченца, щото трева да си плащат с нещо, нали? А и те са тез дето са въшливи с пари, да ги раздадат на бедните като толкоз се притесняват за тях...истината е че хич не им пука, а изпълняват нечия поръчка в подкрепа на новия данък, а и за новото управление ще трябват допълнително кинти, нали?

Ееее, Отче. Ама ти ли трябваше точно да призоваваш за единно управление и единен световен ред?!? Та не знаете ли какво значи това? На кого искате да служите всъщност!? Аз нямам намерение да служа на царя на този свят /все още такъв, макар, че вече е дошло края на време то му/. А чипче в мозъка ще ни призовете ли да си сложим, ей тъй, случайно да не станем непослушни?!

Коте, май-май Луцифер превзе всичко... щом църквата говори за new age, значи вярно 2012 ще иде дявола...

Или може би обратното - 2012 дяволът ще се измете от тука и ще отиде на "своето си място".

Държавният печат на САЩ (на английски: Great Seal of the United States) служи за потвърждаване на автентичността на документи, издадени от правителството на САЩ и се съхранява от държавния секретар на САЩ. Често се използва и вместо герб на САЩ. В клюна си орелът държи лента с надпис на латински E pluribus unum (От многото - единствен). На обратната страна на държавния печат е изобразена незавършена пирамида, на върха на която има изобразено око, разположено в триъгълник. Окото на върха и символизира Око на Провидението. Надписът "annuit coeptis" означава "то е благосклонно към нашите начинания". Изразът е разположен на свитък под пирамидата и гласи "Novus Ordo Seclorum" ("Новият порядък навеки").

И кво това има общо с думите на Папата?

Каквото имаш ти с мисленето....

Когато си красив, то е до време, когато си глупав, е завинаги." Мошеници от класа сте и bezideyazabulgaria, също като ГЕРБ.

"Ройтерс коментира, че документът на Ватикана трябва да звучи като музика за ушите на демонстрантите от движението Окупирай Уол стрийт и подобните акции по света, протестиращи срещу забавянето на икономиката." ХАХАХАХАХе бати наглостта. Това е точно на обратното което иска движението. Това е новина за нисшите мозъци, които не разбират за какво иде реч и кой за какво се бори. Налагането на единно световно правителство, с централизиране на властта и банките автоматично значи само едно - превръщането на 1983 на Джордж Оруел от роман в действителност. И това ще е само тоталното потвърждение, че всяка една научнофантастична книга се превръща в реалност в даден по-късен етап от написването й. :) Което е както много яко, така и доста страшно.

Абсолютно.

Къде виждаш в думите на папата "централизиране на властта и банките"? Да ти имам развинтената хлапашка фантазия! Това е следствие, че 60 години в България е имало атеизъм, нямало е преподаване по религия, което е опростило мисленето на хората и те дори не могат да тълкуват един текст от библията, та камо ли думите на папата. В този форум става доста смешно, аз се изнасям-:)

От Ватикана призоваха и за създаването на световна обществена власт и световна централна банка, която да ръководи финансовите институции, които са остарели и често неефективни в справянето с кризите, предаде "Фокус". ^^

Поредните попски простотии. За 10 хил. години религиите не успяха да направят човека добър... не че се опитваха толкоз. И сега щели да го налагат с единен политически контрол. Да, ама ние, живеещите между изтока и запада, вече сме го преживяли това и знаем, че не работи. Осъзнаха, че страхът от възмездие в отвъдното не работи, затова ще правят морала задължителен. Как - чрез централизиран финансов контрол. Що ли си мисля, че идеята е някаква друга...

Еее, това са приказки на заклетия ортодоксален комунист. Още ли такива изкопаеми от комунистическата ера са останали в България? Абе, поне си направи труда да прочетеш библията, ако не си имал щастието да я учиш по комунистически време.

Мизантроп

Типичен хейтърски коментар. Няма мнение, няма аргумент. Нищо не казва, освен "Ти си глупак." Което е разбираемо, защото: 1. няма как да се обори нищото. 2. то пък откъде да се появи нещо изсред нищото... Типично за цялата ни политическа сган празнословие, което очевидно е характерно дори и за неуспелите да задоволят празното си его и опитващи се да индоктринират дори и форумите с празните си политиканствания.

Папата няма представа от християнските ценности, на които е основан ЕС! Те са в Библията, не са във Ватикана (нито в Синода)! :)

Всички персони като този бивш член на хитлерюгенд, които призовават за нов световен ред, едина световна власт и особено пък за единна световна банка е ясно на кого служат. Тези неща са обяснени отдавна. Единна световна власт означава и единна световна корупция. Както знаем властта корумпира, а абсолютната власт корумпира абсолютно. Чудя се само кога ще започнат да ни обясняват как семействата трябва да имат само по едно дете, а на по-простите и бедните направо ще им забранят, може би с някакво засукано оправдание икономически несъстоятелен субект или безполезно гърло.

Илюминатите навлизат не само в банкерските, но и в политическите и военните среди. В прочутите точки на Уилсън се крият тайните намерения на конспираторите - всички народи да се откажат от своята независимост. 1. Унищожаване на всички мирни управления. 2. Премахване на наследствеността. 3. Премахване на частната собственост. 4. Премахване на патриотизма. 5. Унищожаване на семейството. 6. Премахване на религията 7. Създаване на едно световно Управление.

И ти си като долния 16:17. Пък и можете да сте едно и също лице. Приличате си като двете капки вода по словата. Ще заблудиш баламите. Да ,ама те отдаван умряха!

Абе, идея, каква точно ти е идеята, че не става много ясно? Горе долу се досещам че ти се иска власт, ама нещо не ти стиска да си направиш партия. Предполагам защото осъзнаваш, че ще се присъединиш към останалите безидейни плямпала, които имат по 50 гласа на избори.

И така, човечеството неотклонно върви с метода на икономическото насилие, по един път, водещ до увековечаването отново на Стария Ред, който сега се е маскирал под наименованието Нов Световен Ред.Рано или късно мислещите хора ще успеят да схванат разликата между Старата продънена гемия и Новият строящ се платноход за скорошно корабокрушение. /За справка вижте реалната финансова система на планетата!/

"NOVUS ORDO SECLORUM" - (Или "всичко за 1 долар)В 1913 г. Американският федерален резерв поставя на гърба на еднодоларовата банкнота пирамидата с всевиждащото око на Луцифер. Подривната дейност, изпълнявана едно време от Илюминати и подчинените и масонски ложи, се върши днес от повече от 12000-13000 различни организации, пръснати по цял свят.

Жестокостите на католическата църква - Клетвата на йезуитите при постъпването в Ордена е следната: В името на разпънатия на кръст Христос аз се заклевам да скъсам всякакви връзки, които ме обвързват баща, майка, братя, сестри, роднини, приятели, с царя, съдии и всякаква друга власт, на която съм служил или клел за подчинение или служба. Отказвам се от рожденото си място, отсега нататък моето съществувание е в друга сфера. Заклевам се да открия на моя началник всичко, което правя, мисля, чета, уча и виждам около себе си."Интригите и лошото име, характерни за този католически орден, са известни на цял свят.

Айде стига, ще заблудиш гаргите. Хората четат и могат да мислят, за разлика от теб. Чети думите на Папата внимателно и МИСЛИ не демонстрирай олигофренско зомби!

Изходът е почти само един - връща се златното покритие на парите. Още по-добре - златни пари. Който колкото може толкова ще имитира. На много държави ще им рухне жизнения стандарт. На малко - ще се подобри. Споменах поти само един. Има и друг - войни. Или между държави или граждански. И в двата случая обаче, западния свят ще учавства.

щом и на тях са им свършили парите значи положението е страшно.

Интересна инициатива на Ватикана. Впрочем, това го пише в библията правена преди 2000 години- Не може да има световна икономика при различни заплати. Само, че американските неолибералисти, които наложиха новия световен ред, забравиха да си спомнят библията и започнаха политика на свободния в глобален мащаб пазар без правила и структура. това доведе сега до пълната катастрофа на американската икономика- 14 билиона външен дълг, 400 милиарда бюджетен дефицит,изнесе производствата на САЩ в Азия, унищожи средната и производителна класа, концентира капиталите в 3% в една паразитна банкерска прослойка на обществото, докара 53 милиона американци без здравна застраховка, още 43 милиона живеещи на купони за храна, намали минималната часова заплата в САЩ на 3 долара.

леле, и вие ми говорите за икономически модели??? 1. Билион е англоезичната дума за "милиард" 2. Дълга на САЩ (външния) е малко повече от 14 трилиона, което е 14000 милиарда 3. Дори и написано там и представено за божие учение - социализма(комунизма) няма да го бъде, поне до второ пришествие.

Такива измислици като твоите за оправдание на американските си работодатели, са отдавна "кауза пердута". Така оценява приказките ти нормалния мислещ човек, но ти явон нямаш тази сподобност да го разбереш..

Билион не съществува. Така прогресират: хиляди, милиони, милиарди, трилиони. Все с множител от хиляда. Американската икономика не в пълна катастрофа. Всички глупости днес са резултат от идиоти, които не знаят какво е кредит, какви са опасностите, какво се прави с него. Ти и Папата сте прости.

"Билион" вместо "трилион" не може да го използваш за "аргумент" срещу казаното от мен. Това само ГЛУПАКЪТ може да си го мисли.

Мошеници от класа сте и bezideyazabulgaria, също като ГЕРБ.

"Мошеници" сме само за този, който не може да мисли! Ако си и един от избирателите сега, показва и нивото им.

Лъжеш като дърт циганин. Минималната заплата в САЩ не е намалявана до 3 долара и за другите неща също лъжеш.

Откога поповете почнаха и акъл дават вместо да се целуват икони? Нов световен ред. Нови финанси. Алооо попееее 21 век е слез от небето на земята. попщината е минало което трябва да се забрави.

Светът протестира срещу "печалба на всяка цена" въведение, именно на световната финансова система! Затова убиха Кадафи, защото слагаше прът в колелата на световна централна банка, лихварството и световна обществена власт! Този фарисей Бенедикт да чете Библията! Създаване на световен политически орган, който да заробва народите е ГРЯХ!

Следващите 18 страници ще са за извънземните сигурно?!?!А ние на избори вярваме .

"Производството на стоки и услуги не бива да се свързва непременно и само с постигането на икономическа печалба, а и с повишаване на благосъстоянието на всички", заяви тогава Бенедикт Шестнайсети. " ама кой го слуша? Религията се използва от политическата и икономическата власт само за плашило, манипулация и разделение на хората по света! Иначе 10 божи заповеди са сритани отдавна, отдавна в ъгъла. НЕ лъжи, не кради, не....за тях са Кради, лъжи, убивай ...за власт и пари

Ха ха, от кога църквата я вълнуват финансите???:))) Всъщност всички знаем отговора: винаги са я вълнували. Сега и за световен ред ни заговориха. Аман от мераклии да яздят целия свят.:))))

Започнахте ли да изпълзявате от дупките си ?

То хубаво го е казал Папата, ама кой ли ще го чуе... Уви алчността на човека е безкрайна... :-(

Папа комунист не беше имало досега!

Най-малко пък този Папа може да бъде подозиран, че е комунист!Даже"злите езици"му приписват,че на младини е бил"хитлер-югенд"....Иначе браво на Папата!Не може едни да са прекалено богати,а друге да нямат нищо!Дразнещо е и не трябва непременно да си комунист,за да го усетиш!

Защо всички трябва да имат по равно? Да не би всички да са еднакво умни, или да произвеждат еднакво, че да бъдат еднакви и в печалбата? Колкото по-малко преразпределение, толкова по-малко нещастия.

Хитлер-юнг=ДКМС

Да си дойдем на думата...

Аха .