Защо икономиката изкара иранците на улицата?

"Ние живеем като бедняци, а те - като принцове", гневът срещу управляващите се излива по улиците на Иран.

Обратно в новината

Коментари - Защо икономиката изкара иранците на улицата? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Азпъксе чудя защо ние не се възмущаваме за нищо? Непрекъснати грабежи,убийства ,но блатото не се помръдва!

това блато с убийствата,кражбите,санкциите,алкохолизма у вас в русия ли е?

Не се ли почна по същия начин едно време и в Сирия?

Разбира се, че икономиката ги изкара на улицата, но американската! САЩ опипват почвата за "цветна революция", позакъсали са !

навсякъде по света има народи, които се борят и се бият за правата си. в българия - не. овци.

Българският Народ е трудолюбив,образован и търпелив!За разлика от руският който е алкохололюбив,мързелив и е презиран и мразен от Европейските,азиятските,а от скоро и от арабските народи!

Затуй сигурно Русия е световен производител и износител номер едно на пшеница ! От мързел ще да е !

Дружбата с Русия винаги води до мизерия! Примери, Куба, Венецуела, Зимбабве, Сирия!

е в БРИКС, която е най развитата икономика в света, начело с комунистически Китай.

иранците да вземат пример от нас българите и ще се успокоят!

Сами са си виновни иранците. Преди 40 години се намери един хитрец - аятолах Хомейни, който ги подлъга да свалят шаха Мохамед Реза Пахлави. Шахът беше се ориентирал към създаване на индустрия, защото е разбирал, че природните ресурси не са вечни и неизчерпаеми. Хомейни излъга народа, че като вземе властта, ще секвестира личните милиарди на шаха и никой няма да работи и , че по цял ден ще им свирят маанета и на всеки ъгъл ще им раздават пилаф и шербет без пари. Но... само след 2 - 3 години започнаха да ги бесят публично, на централния площад, по четирима души наведнъж с автокран.

Прекалено голяма и прекалено лъжлива статия ! Некадърници !

Ми, аз не обичам религиозните режими, а ислямските - ама изобщо, но също толкова мразя и да ме заглавичкват - като с тази статия, която първо беше разпространена от медии в...Израел. И така си е ясно, че просто САЩ търсят повод за предоговаряне или изцяло отпадане на ядрената сделка с Иран. За разлика от ЕС, което предизвика много критики (от САЩ, ЕС и либерастки НПО-та) към Брюксел за "твърде умерената реакция" на демонстрациите в Иран. А ся, хайде и аз да попитам нещо: 1. ЗАЩО протестните демонстрации станаха предимно в места, населени от сунити? 2. ЗАЩО и КОЙ ни заливаше с фалшиви снимки и видея с "многохилядни демонстрации" - вкл. от по-миналата година във Варшава (та поляците се хванаха за коремите от смях) и от Бахрейн от 2011 г.? 3. ЗАЩО никой не отрази вчерашните демонстрации в Иран (вкл. и Техеран) - предавани на живо, защото бяха в подкрепа на режима?

Сори, допуснал съм грешка - да се чете "критики (от САЩ, някои среди в ЕС илиберастки НПО-та).

Явно обичаш руски простотии от времето на студената война!Тогава заради подобни кухи пропаганди се разпадна руско-болшевишката империя на злото!Която сега путин се мъчи по най глупав начин да възстанови!

Очевидно е че всичко зависи от санкциите. Ето вижте Русия, има санкции, икономиката и дръпна сериозно. Иран, при отмяна на санкциите икономиката тръгва надолу

Марсианците ги изкараха! :)) И нека никой не смее да си мисли, че ЦРУ има нещо общо!!! :))

FuckTheEU

Хубава статия, напълно в духа на дойче веле. Ако икономическите и социални проблеми изкарваха тълпите на улицата, ние тук да сме излезли вече десетки пъти. Уви, практиклата сочи, че спонтанни неплатени и дирижираби от някого революции не съществуват!

И защо да излизам на улицата? Баща ми взема пенсия 900.-, аз, с две висши вземам 5000.-, синът ми ще започне с около 2000.-, а ти, червен боклук, тропай на компа !!!

аз съм червен, но заплатата ми е по висока от твоята

Да бе, икономиката била изкарала иранците на улицата: "Вчера и днес имаше малки манифестации в Иран. Те са вероятно първият етап от мащабна операция за смяна на режима, провеждана от САЩ и Израел с помощта на ирански терористични групировки...", писа американският Муун аф Алабама още на 29 декември 2017 под заглавието "Иран агентите за смяна на режима нападат с икономически протести" ("Iran - Regime Change Agents Hijack Economic Protests", December 29, 2017, Moon Of Alabama). "Методът манифестация-снайпери от Майдана и арабската пролет приложен в Иран" ("La méthode manifs-snipers de Maïdan et du printemps arabe appliquée à l'Iran", 02 janvier 2018, Réseau International).

...кратък преглед на чуждоезичния путопроститутски печат... давай ама напразно хабиш парите на путин ограбени от нас!

Е, добре, ама как си представяте, че някой би могъл да открие каквато и да е логична свързаност във Вашия коментар?

Мазните аятоласи ми напомнят комунистите от ЦК на БКП. Идват с преврат на власт и после лапат, лапат, лапат, та до сега. Но и на едните и на другите ще им дойде края.

Не ги изкара икономиката на улиците, а робството и оковите на исляма. Хората желаят свобода от оковите на исляма. Пишете нещата с истинските имена.

Нещо демокрадите с в паника - блокирани са информационните агенции на Иран.

В Иран нещата са аналогични както в Русия 1917. Русия удържа големи военни победи над Австро-Унгария и удържа натискът на немската армия. Цената за това беше платена от руският селянин. А търпението на селянина не е безгранично. Затова имаше бунтове още при Степан Разин. Колкото и да търпи селянина, иде момент- голям ден, малка пита. Иранците са точно на същият хал. Печелят едни пари от петрола, и вместо да ги влагат в нещо полезно, те ги влагат в оръжие за Асад и армия в Сирия. Па кат докарат на тия майки синовете им в ковчези положението става напечено.

Бе недей плака на чужд гроб бе... А като толкоз ти се плаче, плачи за бедния гринголандец - затънал до уши в заеми, ипотеки, дългове по кредитни карти и т.н. Сега му премахнаха и здравните осигуровки, дето ги въведе обонго... В 21век в "люлката на демокрацията" човек живее в гипсокартонен кашон...няма достъп до здравеопазване и образование...отпускът му е 2 седмици а навсякъде другаде по света месец...болнични 2 седмници...майчинство 2 месеца...едноседмичен престой в болница за грип примерно( просто наблюдение без операция) 20-30 хил д или едногодишна заплата... Страната е оградена от 2 океана - няма естествени врагове около себе си ( Мексико и Канада), ама поддържа 700 млрд д военен бюджет (колкото останалия свят взет заедно)...пъхат си носа навсякъде по света и дават пари на Египет, Израел, Пакистан и прочие, вместо да се погрижат за собственото си население оставено без никаква социална защита... Засега отчаяните реднеци, избраха Тръмп, ма като видят че няма промяна ще стане и там напечено...още повече, че всеки има у дома си по един миниарсенал...

3 януари1 2018 г. Командващият Корпуса на стражите на ислямската революция/КСИР, елитните части на иранските ВС/ генерал Мохамед Али Джафари обяви за края на смутовете в градовете на Иран. Заловен е организатора на протестите, гражданин на страна от ЕС. Масови митинги в подкрепа на иранското правителство се сътояха в градовете. Основният лозунг бе Смърт на САЩ, смърт на дявола.

Те аятоласите наричат щатите големият дявол, а руснаците малкият, все пак с руснаците са в добри отншения...

Малкият наричат Израел!

"Основен организатор на заговора е американският гражданин Майкъл Андреа, бивш сотрудник на ЦРУ, отговарял за борба с тероризма, който е сформирал група за създаване на безредици в Република Иран. Андреа заедно с офицери, свързани с израелското разузнаване Мосад е отговарял за създаването на заговора, а Саудитска Арабия е заплащала всички разходи по финансирането" Джафар Монтазери - генерален прокурор на Иран.

Как пък никой не ги знае тези неща, а точно вие.

А ти къде търсиш, регистриран с маска "безплатен" писачо? Я пиши и чети: Iran prosecutor blames CIA, Israel, Saudi for protests.

Иранците са пределно наясно кой им прави мръсно.

Хибридна статия. А изразчето: "Ние живеем като бедняци, а те - като принцове", може спокойно да се отнесе и към България.

Не икономиката изкара иранците на улицата, а ЦРУ!

а стига ве, значи до сега 50 години ЦРУ не можа да ги изкара, и викаш вчера ЦРУ взе че ги изкара???? Ми то много силно тва ЦРУ бе? Чудна работа що изкара иранците, па севернокорейците не ги изкара???

Колко да е силно като нищо не направи а изхарчи парите. Така стана и в Турция.

Не бе човек, при техните режими няма проблеми, всичко е мед и масло. Хората дори нямат право гасуват и протестират, въпреки че имат това право по закон, защото на теория трябва да са шастливи. След като е така какво остава освен ЦРУ да е организаирало нещата.

Засрами се мурзилке. Оказа се че иранците имали 'яйца', за разлика от вегетиралите и примирени ватници.

И нещастните наведени демократ булгаристанци дебили.

Не заблуждавайте хората - иранците са на улицата, защото цените растат , а правителствато вместо да вкара средствата освободени след споразумението за иранската ядрена програма и възтановяването на продажбите на петрол до нива отпреди санкциите за подобряване тежкото положение на хората ги изразходва за закупуване на оръжие и финансиране на войната в Сирия на страната на Асад. Хората не искат да плащат цената за оставане на Асад на власт от собствения си джоб чрез финансиране на Хизбула.

По добре да плащат с пари за свободата си отколкото с живота и бъдещето на децата си като тук!

Ако не си разбрал, те сега плащат рахатлъка на Асад с живота на децата си които воюват в Сирия по заповед на правителството срещу което са протестите!

А в БГ цените на храните, таксите и комуналните услуги падат ли??

Нали това се опитвам да ти обясня - не цената на яйцата изкарва хората на улицата, а политиката на правителството да предоставя финансовия ресурс на държавата за водене на чужда война.

а защо трябва да падат? В коя икономика цените падат?

А в цървуландия никой не излиза да протестира? А тук даже не е по-добре от Иран :) Значи има нещо друго!

За да има протести някой трябва да ги организира. Обикновено това са или профсъюзите каквито в кочината няма освен някакви казиони или от козяк но ние сме васална тяхна територия...

Значи едните живеели като просяци, а другите като принцове...че къде по света е по-различно. От 21 години съм в Англия и тук е същото, но никой не протестира. Тук трохичка, там трохичка и народът си мълчи. А това, че медиите помагат си е друг въпрос.

Абсолютна лъжа и измама от глобалистката тоалетна хартия Шпигел! Иранците протестират против ислямисткия диктат под който са подложени, а не заради "икономиката"! Глобалистите защитават режима в Иран - техните приятели!

В Иран се вълнуват от мизерията,в която живеят и излизат на улицата,докато в България народа си свикна на мизерията,свикна капутите да го ограбват и спи непробуден сън! От 1396 година насам спим непробудно и все чакаме някой да дойде и да ни оправи... Робски народ от всякъде! Иранците да протестират по тихо,че да не събудят българите...

иранците са перси, и със стотици години преди нас, са си създали държавата, освен това са поне 10 пъти по голяма по население от нас, а пък и са отдавна ядренна държава!! има разлика нали???;))

защото са избивани безпощадно от свои и чужди и чак през 1970 година са им разрешили да ходят свободно из посраната си комунистическа кочина!

Hа улицата са, защото има "нова операция" на цру!! Oт там, започват винаги,... безредици, революционни изблици, на основата на икономически причини, бедност, безработица, ниски заплати нисък стандарт на живот!! Bъпреки, че в основата за всички тези нещастия са самите Tе,.. и господарите им,... политическите и финансови акули!!;)) Cтрах ги е, да влязът в страната,.. както направиха с ирак и му взеха петрола и разбиха страната, защото знаят, че иран е и ядренна сила!! 3а това, подмолно използват народа, въпреки, че наложиха големи санкции на самият народ!!;))

От къде е новината: - сп. Шпигел и за вкус, малко руска фамилия. Иран - всъщност Иран, Русия и Турция "натикаха" в миша дупка и ИД, и борещата се лоа;оция с вятърните мелници. Сега трябва да "подготвим" демократичната общност за пряка намеса в Иран . . . . . . съмняваме, а и ако на някой му прави впечатление, много искат да ни набутат между шамарите . . . . . голямата новина на бургаския флагман е, че и хамериканци са "скочили" за кръста. В интервюто се оказва, че те били служители на посолството и т.н, били по покана на незнам си кой . . . . много хамериканец, много . . . . Няма нищо против хамериканците, ама замирисва и то много и сега Шпигел - хайде да спасяваме иранците . .а нас кой ще спасява. Четем Дир-чето - Демографска катастрофа 2017 . . . ами то още от 2000г се разбра . . .

Интересно как тези "демократи", които са се загрижили за хората в Иран всъщност са основни съюзници и не само подкрепят, но и насърчават един от най-мракобесните режими в света - този в Саудитска Арабия? Същите тези, които говорят за "права на човека" и бяха изолирали ЮАР по време на апартейда, сега не обелват и дума за истинския апартейд в Израел, където гражданите биват "евреи" - първо качество - и "неевреи" - второ, трето и дадолу качество...

Мисля, че е крайно време ЦРУ да се преструктурира. Методите им вече доста се поизтъркаха. И как пък никой не се сети, че в Иран "цветна революция" не минава...

То и в крайна нямаше да мине ама Путин много доверчив.

Евроатлантиците са много коварни - те атакуват и успяват само когато набелязаният "диктатор" отхлаби хватката и се опитва да се сдобри с тях и легитимира... Иначе нямаха никакви шансове при ранния Кадафи, Саддам те го създадоха и си затваряха очите, когато изби хиляди кюрди - включително с химическо оръжие. Подкрепяха и Мубарак и другите арабски диктатори, следвайки доктрината "Кисинджър". Нямаха шансове и срещу твърдите комунистически ръководители, нямат шансове и сега срещу Путин, Ердоган, Ким и иранските аятоласи. Но в момента, в който леко се отпуснеш и се опиташ да се договориш с тях веднага ти забиват нож в гърба - справка Горбачов, Кадафи, Саддам, Янукович...

като гледам минусчетата на коментарите където се казва явната истина, изглежда че екипа към посолството работи и в събота

На миризливото джудже му се изплъзват от изпотените ръчички единствените съюзници. Този филм сме го гледали вече. Първо беше СССР, после ОНД, после росссия. Беше росссия, после стана терорусия, сега е просссия и ще очакваме да остане москалия. Останалата част ще си я разделят Япония, Китай, Турция и Велика Украйна.

много просто - на улицата са защото САЩ , Израел и Саудитска арабия плащат

Защото имат петрол и американците го искат, искат да направят война, а те само да влязат наготово...А Европа отново да бъде залята с мигранти.

След Иран ще се надигнат и срещу Кадиров. Там е бомба със закъснител.

Ще му правят като вятъра ли? На Кадиров.

Ти мисли за Венето Ирландия Баския и Тексас. Рамзан ще се оправи както и Путин. Не са твоя грижа. Туко виж и мамалигарите се разширили.

Защото Сорос плаща.

Просто капитализъм. За един 10, за друг 2 , средно 6.

Разликата между иран и кочината е че в иран икономиката расте и има висок ръст на безработица при младите. Тук нищо не расте и няма безработни млади, ЗАЩОТО НЯМА МЛАДИ!!! другото си е същото особено с гвардейците на революцията.

Ходи да живееш в Иран и да работиш там!На мен тук си ме е добре...то ако там беше добре хората нямаше да са по улиците. Защо хората от Дубай Катар и другите от ОАЕ не са по улиците,като са също с икономически показатели като Иран ама със стандарт на живот на светлинни години пред тях.

Mного, ти е селско името бе, "Kънчо"!??;))

За зелето и чепа знаем. Не всички са с толкова ниски изисквания като теб, а аз къде ще ходя не е твоя работа. Гледай жена ти да не ти тури рога вместо да ми даваш наклон на хуя.

Оае са добре защото не са под ембарго от 30 години и са говедарски подлоги с много петрол и пристанища. Ти също си говедарска подлога но нямаш петрол и пристанища и затова си ядеш лайната.

Защо икономиката изкара иранците на улицата? Защото са 20% дебили

Какво ни занимавате с Иран............... 15 септември 2017 (не толкова далечното минало) Брендо е осъден на 20 години за наркотрафик. 5 януари (днес) Брендо си купува хотел за 10 милиона евро в България Става дума за хотел Рила, като досегашния собственик е Васил Божков. Само честни и почтенни бизнесмени у нас.

имах предвид 6 януари.....

Значи не се борят за свободата, а за салама, който управляващите ядат така лекомислено? А в нашата родна България кога? Щото на свободата вече и се наситихме...

От кога пък на САЩ , Израел и Саудитска арабия почнаха да им казват икономика . Пропущил съм.

На немската преса не и пука за бедната им колония бГ.Защо не пишат там какви са доходите и цените тук,и за нашите протести през годините? За Иран се загрижили. Иран не е в ЕС.

защо е забранено в европа да се пише за протестите в израел срещу корупцията на нетаняху и другите ? не само тел-авив ,но и в други градове в израел !тези израелски протести не са платени отвън ,затова ги подкрепям !

Ми пишете вие, някой да ви е спрял. Е много елементарни хора сте.

Информацията, достигнала от този протест, беше много оскъдна и в повечето случаи манипулирана от така наречените "свободни" (либерални) медии (известни също като "fake news" медии). От това, което успях да сглобя от оскъдната информация, протестите са организирани и започнати от крайни ислямистки организации, които атакуват Рохани като прекалено "мек" и "либерален". След това протестът се разраства, като се включват и хора, които не искат повече да живеят по средновековните закони на моллите - а такива в Иран има много. Традиционните организатори на "пролетните и цветните революции" видяха възможност да създадат хаос и използваха обичайната си тактика, включвайки както обикновено специално обучени провокатори. От загиналите двадесетина човека има няколко полицаи. Не е ясно колко са загинали от полицейско насилие и дали подобно на "Майдана" в Украйна е имало провокатори, убиващи мирно протестиращи...

фейк нюз са руските медии и високопоставени простакеси тролове и нископоставени по малко умни или съвсем малко умни тролове като тебе които ширят малоумната пропаганда на Кремъл

.... протестите са организирани и започнати от крайни ислямистки организации,... Да,де - и за това издигат лозунги СРЕЩУ шериатското ислямско управление в иран:) Че нали крайната цел на всеки ислямист е установяване на шериатска форма на държавно управление в една държава, а в момента иран е точно това- ИСЛЯМСКИ ШЕРИАТ:)

Ти като си в мафиотска демокрация или фашистка кандидат демокрация(любимата ти крайна) много си прокопсала

Абе стига празни лафове! А кажете какви са минималните доходи и какви са цените в Иран! Ние сме по-бедни от тях, и при нас някои живеят като принцове, а други изнемогват. Но при нас нищо няма да спечелят, ако разбунят хората...

стара баба върви на цена две кози. Ако пък вземаш нещо младо за харема, може и 30 камили да ти искат

Също като у нас. Растеж има, икономиката върви напред, но всичките облаги са за шайката на Боко и мафията!