Увеличава се разделението между бедни и богати

Пропастта между бедни и богати продължава да расте, сочи проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие (ОИСР).

Обратно в новината

Коментари - Увеличава се разделението между бедни и богати | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

По-страшното е че това неравенство е заплаха за развитието на човечеството като цяло - тези богати са спечелили пари не защото са по-умни или по-способни от останалите, а защото са измислили начини да ги потискат. Те не създават нищо, което да има добавен стойност, а печеляч от финансови спекулации, прехвърляне на дялове, несъразмерно високи проценти корпоративни доходи и т.н. Всъщност, това е упадък на цялата цивилизация, такава, каквато я познаваме

Най- много ми харесва че в БГ има демокрация и свобода. Начело на свободната ни родина стои ген.Борисов и я пази от.. и българските роби са най-свободните и демократични роби. И президента ни е хубав и с по специална ориентация..(евроатлантическогейска). И робите са много щастливи.

Само 2 партии трябва да има за бедни и богати.Другите са излишни и само крадат и да се забранят!

А за разделението между образовани и необразовани защо никой не говори?

При социализма всички бяха еднакво бедни докато при капитализма само тъпите, мързеливите, простите и недоучили и некадърни за нищо индивиди са бедни. Който има някакви умения получава много добри пари. Ето работната заплата гони 800 лева. Не е кой знае какво но е мечта за изброената паплач. Значи който работи - печели, яде и ходи на почивка поне в Гърция. Другите не би трябвало да ни интересуват изобщо

смотан реформатор. Пенсията ми е 720,сметни каква заплата съм получавал преди три години:))) А другите....винаги трябва да те интересуват защото може да изпаднеш до тяхното ниво....случва се понякога.

Ти луд ли си? 800 лв бяха добра заплата за 2005-та. Сега тия 800лв тогава се равнявам на едно 3200 поне.

Я по-добре си реформирай мисленето, ако изобщо ти се намира такова!!!

ха,хах,ха,хах,хах,хахухахаха! СМЕЕМ СЕ ДО ПРЪСВАНЕ. шепа богати нема а потребяват кълко маса полубедни. Съгъ ше видите "растеж"..... АЙДЕ АСКЕТИЗЪМЪ, УДРИ С ЯДРЕНОТО.

Преживях промените с надежда, че съм късметлия, бях 42годишен, с добро образование, постигнал добра кариера в работещо и печелившо предприятие. Дойде приватизацията-подариха ни вкупом на компания господа, неграмотни по отношение на работата, която вършим. Арогантни и неуважителни към хората във фирмата, които им изкарваха печалбите и които продължават и сега да го правят срещу мизерни заплати! След всичко, на което бях свидетел по отношение на врътки в отчети, заплати, осигуровки, безизходица, защото отиваш към пенсия, а ти казват , че като теб отвън чакат много хора за мястото ти-разбрах,че това е било държавна политика! За да се страхуваш за хляба,а това е най-големия страх, да свеждаш глава и да преглъщаш унижения. И да си пенсионер с ниска пенсия, за да не се затруднява държавата с бюджета! Това е жалката истина на прехода, напразно се надявахме, че ще живеем като европейците. И ми е било обидно, а и сега за младите, че наглеците ни предлагат като евтина работна ръка1 Позор за управляващите през всичките години, които позволиха да се случи това!

много точно казано

"Пропастта между бедни и богати продължава да расте" - с любезното съдействие на държавата. За едни мащеха, а за други - майка

нищо ново под слънцето, просто си прочетете отново татко Маркс другари и другарки. Капитала е един обем, другото е преразпределение, това е истината и реалността в територията българия го доказва!

Za vsichko sa vinovni bezbojnite I alchni rabotodateli /chorbadjii/

Ако толкова ти харесва да не си алчен и безбожен работодател, просто стани такъв!!!!!! Ами много си прозд! Стани работодател и недей да бъдеш такъв, ами бъди онакъв, бе мушмурок! А ако нямаш достатъчно акъл да го направиш, вземи да поучиш и със сигурност ще получиш повече пари за труда си. Но да си стоиш прост и да си измисляш виновни...

от скоро:))) Не всички можем да бъдем работодатели,кой ще работи ако всички сме такива....впрочем ако това се казва работодател.....получавам си девиденти от фирмата в която работих,рента от земята която дядо ми остави....сутрин ставам в 9,потривам се до 10...нямам никакви ангажименти и се радвам на добра пенсия:))) А за акъл не ми говори,а си го показал а са ти вкарали потника отзад,тук трябват прости и неграмотни хора.

Уреди една зъбла със собствена улица, и два знака "Забранено влизане", това на ул. Евстати Пелагонийски, Лагера, София ! Хвала на такъви млади общинари- помияри! Увеличава се нечовешкия тормоз на богати над бедни !!

taka narechenite bedni kato nemogat da vouvat da si tanat v mizeriata 20 procenta bogatashi da si jiveqt v razkosh...

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които вартят двоино за да се избегнат голями загуби

Едно време учехме за Латинска Америка - с лека насмешка. Сега сме я надминали. Сега нас ни дават за "пример". Нищо че не сме в споменатия континент

от 89 г тръгна един преход и не моее а се спре цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов. богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които вартят двоино за да се избегнат голями загуби

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

Крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, която законно краде от влогове, от здраве, от съдби, нагла, лъжеща народа си робски!

за 100лв. на месец не желаете да работите и вие и сметка за ток 200лв.

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов. богаташчетата и ток крадът , а на бедните слагат електромери които вартят двоино за да се избегнат голями загуби

А на неграмотните какво правят? А на онези, които ги мързи да мислят и само повтарят мантрата, че всичко им е скъпо?

боковисти=комунисти=костовисти=царисти=нфсб-исти=дпс=бареков исти=НАРОДОУБИИЦИ!!!!!! боковисти=комунисти=костовисти=царисти=нфсб-исти=дпс=бареков исти=НАРОДОУБИИЦИ!!!!!! боковисти=комунисти=костовисти=царист и=нфсб-исти=дпс=барековисти=НАРОДОУБИИЦИ!!!!!! боковисти=кому нисти=костовисти=царисти=нфсб-исти=дпс=барековисти=НАРОДОУБИИЦИ!!!!!! боковисти=комунисти=костовисти=царисти=нфсб-исти=дп с=барековисти=НАРОДОУБИИЦИ!!!!!!

Бай Ганьо е сатира, не еталон за поведение.

богаташчетата и ток крадът, а на бедните слагат електромери, които въртят двоино за да се избегнат голями загуби

цената на тока е непоносима ! шефът на КЕВР: Цената ще се стабилизира на едни нива, които ще са напълно поносими, гарантира Иванов.

Лъжа по отношение на България е твърдението на ОИСР, че разликата в доходите на бедните и богатите е 1:10! У нас тази разлика е 1:100!

маркс отдавна го каза и доказа

симо

Това е резултатът от НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД.Атаката започна още 80-те години с разбиването на демокрацията и въвеждането на неолибералният икономически модел.Последваха шокови терапии по целия свят,започвайки с ЧИЛИ.Резултатът е налице и тенденцията ще се задълбочава..Това е капитализъм на бедствията и господство на финансовия капитал/не промишленият/.

сериозно? би ли потърсил за средната заплата на руснак и тази на тези в парламента или на Путин? А да отидем до С.Корея да видим как е там? Ами до Китай? Аре стига глупости да си чешем езиците...

Ооооо, колко си прост ...

лапаш ли субсидии или не ,това оказва много голямо значение ,оказа се че евросъюза не е социален

това разтревожи ли някого, констатации и...все същото

"Организацията допълва, че това се дължи отчасти на по-голямата пропаст в образованието в страните с най-голямо неравенство, което води до по-неефективна работна сила. " хем ми звучи познато хем съ чудя откаде

Даааааа и аз до преди 5/6 години си мислех че съм от средната класа .

Този идиотски плосък данък, прокаран от шепа капиталисти - бивши комунисти и агенти от ДС, направи народа плосък, а те станаха преяли тумбаклии.Отмяна на плоския данък - веднага. Ало профсъюзите -май не сте никакви профсъюзи.

Средната класа е направила САЩ световна сила, сега политиците и банкерите я съсипват. В България - същия модел. Ще има пак гилотини и разстрели, ако паразитите и крадците на едро не се вразумят...

Рано или късно това ще се промени, просто масата от бедни не е достигнала критичната точка, но когато това стане ще има нов световен ред. След края на комунизма, идва и края на капитализма. Дано новата система да е по-добра и справедлива от предните две.

Защо се насажда думата комунизма така говори и президента ни. Нима комунизъм е имало в света.НЕ. Това е идеология- икономически- първото условие е равенството между всички хора.Може ли да кажете къде е имало такова равенство никъде господин президент. Може ли такава неграмотност да се казва че комунизъм е имало в България За сега това е утопия. Правилно е че има комунистически партии които са управлявали държави.За сега успешно в Китай и др.И все пак преди 1989 г.нямаше такава беднотия.

Пропастта между бедни и богати продължава да расте, сочи проучване на Организацията за икономическо сътрудничество и развитие Е тази пропаст, е "раждала" революциите.Без средна класа едно общество загива.

Пропастта между бедни и богати, е "раждала" и "движила" проведените до сега революции. Никой не казва обаче, каква е целта на разширяващата се пропаст? На едната страна на пропастта се намира малцинство НЕ ЧОВЕЦИ. Те знаят, че властта им се ИЗПЛЪЗВА и целят унищожение на всички и Всичко. От другата страна на пропастта са "пролите"-Оруел. Те са докарани в състояние на "Пушечно" и "Кланично" месо /войници & донори/. Напълно хипнотизирани, морално и генетично деградирали. И тук се намесва Демиургът, вместо да си седи като неутрален наблюдател. Колкото по-отчайваща става световната ситуация, толкова по-кардинална ще Е Неговата Намеса. Атеистите и троловете вече може да си слагат минусите, но това само ще идентифицира техните страхове и ужасът от ужасният им край. За Човечеството ... по-лошото е, ако силите на МРАКА надделеят над СИЛИТЕ НА СВЕТЛИНАТА. А това "чудо", няма как да стане. Преди 13 хиляди години, АТЛАНТИТЕ са преживели за 24 часа такъв ужас и сега само се приказват някакви митове и легенди, как щяла да ни отмини "горчивата чаша".