„Прозрачност без граници”: Лобизъм беляза края на 43-ото НС

Последните дни на Народното събрание бяха белязани от силно лобистко присъствие, заяви днес шефът на Асоциация "Прозрачност без граници" Калин Славов.

Обратно в новината

Коментари - „Прозрачност без граници”: Лобизъм беляза края на 43-ото НС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

...всички нпо-та ван от Bалгарiя !...да се вращат в краварника ...а там Tрамп знае каkво да ги прави !

хахахаа. ами тя и корупцията е без граници! :-)))

борбата с корупцията е нещо като сам да си направиш суплес! или сам да се пребиеш от бой! та нали тези с власт са корумпираните?? как ще се борят с корупцията??

Какво е бъдещето на нещо изградено върху лъжата.Ми най-вероятно не е светло.А какво е необходимо на една лъжа за да продължава да действа.Е ми трябва да бъде хранена.Щото ако я оставиш без храна тя ше умре.Е точно това прават господата минчев,кръстев,разни политолози, социолози...Нетърпеливите ше питат :ЗА КОЯ ЛЪЖА става дума.Ми лъжата която вече 27г ни се НАТРАПВА и която крепи агонията наречена "преход".И какво гласи тази лъжа?Тя казва следното: 1)"Прехода" НЕ Е ОРГАНИЗИРАН И ПРОВЕДЕН от комунистическата върхушка около живков през периода 1980-89г,с РАЗРЕШЕНИЕТО И ПОДКРЕПАТА НА съветска русия.С единствената цел ЗАГРАБВАНЕТО НА СОБСТВЕНОСТА В БГ ОТ тази върхушка. 2)"Прехода" НЕ БЕШЕ един МАНИПУЛИРАН от комунистите "преход". 3)Изборите на 10 юни не беха фалшифицирани с цел комунистите да си приемат ТЕХНАТА конституция. 4)"Демократичната опозиция" не беше част от проекта на цк на бкп "мирен преход на БГ" с цел тази "опозиция" да признае фалшивите избори. 5)"Прехода" е автентичен ,естествен ход на нещата.

6)Борисов е мин.председател вече толкова време НЕ защото е бил "личната мутра" на живков а щото голем пич. 7)Плевналиев си е говорил каквото той иска а не квото му кажат тези които са го сложили там.А те вече 70г са представители на съветска русия в БГ. 8)Ктб беше открадната от един фанат от гората,както и че всеки от гората може да си направи банка ей така,стига това да е "детската му мечта". 9)БГ е искрен член на ес и нато и не е троя хорза на съветска русия там. 10)Белене е нужна на БГ а не на съветска русия. Е стига толко "конкретика".Мога така до довечера.И сигурно много други не по-малко важни неща не съм казал.Но то нема смисъл.Нема смисъл от още примери,а има смисъл мааалко да си размърдате полираните мозъци.Тоа пълничкия защитник на СТАТУКВОТО а и другите като него нема да е зле да си представат кво може да им се случи ако по некакъв начин(а начини колкото щеш щото руските танкове повече нема да излезат от русия) лъжата излезе на яве.Нали знаете,руските танкове са единствената опора на сека лъжа,на секо престъпление... Дааа,съветска русия -домът на злото,опората на злото,военната сила на злото.

Това са лъжи и инсинуации на соросоидите! Ако имаше корупция аз щях да знам и щях да съм го смазал престъпника! Еврогейския съюз ни завижда на прекрасната съдебна система и прекрасната държава! Опитват се да ни развалят рая! Ние във независимото ВСС не се поддаваме на тези провокации и продължаваме по старому! Не се поддавайте и вие! Венсеремос!

Докато управлението не се поеме от 9 -12 човека без леви десни средни и жълти - които са напълно излишни да не говоря турски партии - които само нагнетяват напрежение - което е недопустимо не само по конституция но и логически! Махане на бордове - дъски - спъващи механизми. Спиране с тези кредити щото България влезе в дълг които няма излизане - реално ни купиха с печатани хартии които те печатат. Трябват много умни хора с ясна визия - не гладни дъртаци които се чудят какво и как да откраднат!

Изоставяме защото корупцията отдавна ни е превзела! То човек се бори с нещо що годе равностойно...

Да,партиите ще включат"трайно"темата за борба с корупцията в програмите си.Или по-скоро-в речите си.Или най-вече,в предизборните си лъжи.Че тази тема,за корупцията е вечна!Само че имено партиите я осъществяват на практика.

България по начало върви назад във всяко едно отношение. И ще продължава да върви, до като последният българин изгаси лампата. Няма да е много далече във времето и тоя момент. Щом държавата мрази децата си и не се грижи за тях, те и отвръщат със същите чувства. При нормалните хора има взаимна любов. При нас има взаимна омраза.

Ти и такива като тебе дърпат България към Русия. Къде е Русия по корупция? А? Е българските емигранти бягат от Русия.

За да сме най-корумпираната страна в ЕС, значи че всички българи са корумпирани и са дребни или едри мафиоти. Масово , наред: съд, прокуратура, здравеопазване, полиция, образование, администрация, политика- всички, 95%. Политиците са само върхът на айсберга, Всички са еднакви и затова не помръдваме и милиметър напред с годините. Това ни казва и Европа

е с 6 нива назад с борбата с корупция от 2015 година!!!! Тази пожарникарска комунистическа мутра трябва да бъде съден и оставен без пукната стотинка в джоба, че всички крадат, крадат, но този ни разказа играта такова крадене никога не е било!

Борбата с корупцията както и борбата с класовия враг си приличат по това, че обясняват на обеднелия и закъсал гражданин защо е беден или защо при убедителна победа /колкото и абсурдно да е това/ ще бъде богат и щастлив. Гражданинът не пита къде е завода и къде ще работи, той се бори със социални явления и чака резултат от медиите като мач на Гришо.

абе ,блага пара-железни врати отваря!като построя аз на адвокатът или съдията едно апартаментче на брега на морето и нещата стават!

А на кое място е русията по корупция?

България е най-корумпираната страна в ЕС, а също така и втора по смъртност в света. Доходите в Румъния се повишиха и корупцията в страната намаля значително.

В Румъния обаче вкарват действащи политици в затвора.

както Бойко пое властта преди години корупцията съвсем се задълбочи, и ще се оправи когато сменим изцяло управляващите, и всички дошли с Бойко.

И кого ще сложиш? Ония лелки дето крадат храната на децата ли? матряла е лош - мързелив и крадлив.

корупцията,както и българското кисело мляко и бяло саламурено сирене са ни едни от малкото наи добри български продукти, които може да произвеждаме! тези искат да ни отнемат и малкото читави неща които можем!

Киселото мляко и сиренето са ментета. Заплатата ти е менте. Всичко е менте в България.

Корупцията върви заедно с бедността. Няма как да бориш корупция с бедност и мизерия. В най-бедната страна от ЕС корупцията ще провъфтява винаги. Нека да не се залъгваме, но корупцията в България никога няма да намалее, докато доходите не се повишат значително.

когато забогатееш корупцията ти става фолксвагенова, издигаш се демек, щото тая нашата всекидневната е най- гадната корупция

ние българите не сме наи бедната страна във европа!това е клише и отживелица,а и бедността на българинът е камуфлажна!(за еврофондове,европеиски пари и тн)я вижте колко автомодили се двият,улиците паркингите задрътени от автомобили а говорим,че българинът е беден!!кафенетата заобиколени със луксозни лимузини на млади интелигентни български момчета предриемачи,които от дебелина почти се излезават на канапетата по заведенията!а немските туристи се дивят на гледката озадачено!

Европа не е ЕС! България е най-бедна в ЕС! Това не е клише, а световен факт!

Като ми пееш Пенке ле, кой ли ми те слуша.

корупцията носи приходи,жизнен станадарт и комфорт на семеиството,дом,вила,хотел,парите от корупция може да се инвестират във бизнес и да се създават работни места и за другите българи! така,че да не пипаме и мътим корупцията за да не се създава социaлно напрежение,безработица и бедност!

Това просто не е верно. г-н Бойко Борисов каза по телевизора ,че в бг нямало корупция , затуй не влизали политици в затвора. Санират панелче само за 17000лв. Строят се лунни пътища. банкоте са ни прортфели. Прасета грухтят в двора.

Още един наивник който вярва на сашодончевите вестници.А корупция е имало от време оно.Още помним волгите като спираха пред министерствата и се мъкнеха дамаджани с вино и печени агнета.

Спрямо развитието на икономиката си България изобщо не е най- корумпираната. Това е относително. Ако не ни помагат ама истински от ЕС да развиваме индустрия, а само се борим с корупция нищо няма да стане, даже напротив. Спрямо тези нива на доходите ни сме точно толкова корумпирани колкото и холандците и немците.

КТБ, ген. Тонев, Бисеров, Масларова и т.н.

Вижте ся, верно, че аз бях на власт през по-голямата част от последните 8 години. Както и през последните 2 години. Обаче ПРЕДНИТЕ са виновни!

Днес по euro news и bbc съобщиха доклади според които България е най-корумпираната държава в Европа. Не е новина от Москва. Сега шибани гербераски крадци гордеете ли се с простия си корумпиран лидер- мутра престъпна.

Как от къде? Откъдето смучат всички партии, организации, фондации и 70% от софиянци, от гърба на българския народ!

Къв народ си ти бе долнопробна селска измет.

не мога да си представя аз,как може хора със начален стартов капитал от дивите мутренски времена на,на българската псевдодемокрация,днес да се самобичуват и да си признаят произходът на парите си!кои ще е този дето ще се самофалира доброволно се питам аз!

тая Асоциация откъде смуче пари, не знам, за да се ориентирам в истинността на думите им???

От Джордж Сорос!!!!!!!

Няма корупция, няма контрабанда, няма сива икономика! Държавата под мое ръководство се развива така, както не се е развивала през всичките тринадесет и кусур века. А аз може и да съм награден с Нобелова награда за борбата с корупцията, но не съм чул, защото задрямах на церемонията по награждаване с Нобелови награди. И защо да не съм? Вижте как Обама го наградиха с Нобел за мир!

Как бе той Цецо Крайслера разправяше че още първия мандат беше преборил корупцията, а пък Бойко преди месеци дрънкаше че тук няма осъдени политици (както в Румъния) защото просто нямало корумпирани политици. То направо да не знае човек как да реагира вече на такива новини. От години се знае всичко ама никой нищо не променя. :D

Е ти какво искаш,сами да се /разследват,обвинят и осъдят/ всичките играят в един театър...само НАРОДНАТА метла може да ги измете.Техният най голям коз е че Българина не може да се организира,заети сме да се мразим взаимно.Сини-Червени, Фили-Фоби...и т н...

Господин президент Радев. Моля отменете всички закони приети от настоящето НС защото те са антинародни и неконституционни.Спрете публикуването на последните в Държавен Вестник. Историята ще осъди тези престъпници.

Това не е истина! АЗ преборих корупцията! Затова АЗ имам толкова международни награди! Вижте какви важни фигури от света са МИ идвали на гости в България! МЕН са ме галИли три папи по главата!

Това е ясно на всички, но народа си обича червените които им окрадоха парите 96-та и Боко който ги лъже вече 10 години с едни и същи обещания. Не са виновни те, народа като е заспал ще го крадат...

Плачат за проекти и финансиране правозащитниците. Като част от либералното статукво искат да ги признаят за законен измерител на показателите на демокрацията, да не ги забравят случайно или пък не дай боже по тръмповски да ги натирят в ъгъла

тачанка насред стадиони и тататататат барабар с хелзингски комитети, амнести-мамнести и сие.

Не, на България и трябва Нова политическа с-ма с Нова Конституция! От тази политическа пасмина извираща от партиите нищо положително неможе да се очаква! България това са съвременните "Авгиеви обори"...

Имаме си всичко необходимо - национален стадион и една картечница само с достатъчно патрони. После строяваш виновните от 27 години назад и започваш на почивки, да не прегрява цевта.

герб и рб твърдят че има евроуспехи и че цъфтим и връзваме ..... банани, ама и тях крадат.

Пак ли ще ми "нацвъкате" минуси за това , което пиша от години, че "герб+подлоги = корупция" ;

Само факта че си отиват с най ниското одобрение до сега за всички нс говори много колко нагли дебелооки и крадливи са били

И на тези ще им спрат парите, ако не днес то утре. Ще им се наложи и да работят - което отдавна не са правили.

Тези 240 некадърници ще бъдат запомнени само с лошо.

Ала бала.