17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Настоящата ситуация по отношение на Газа ми напомни за тази тъжна шега: Когато муха влезе в чашата с кафе: Италианеца - хвърля кафето и си тръгва гневен. Французина - изважда мухата и изпива кафето. Китаеца - изяжда мухата и хвърля кафето. Руснака - тихо пие кафето заедно с мухата. Израелеца - продава кафето на французина, мухата на Китаеца, купува си нова чаша кафе и използва останалите пари, за да изгради устройство, което ще предотврати падането на мухата в кафето. Палестинеца - Обвинява израелеца, че е сложил муха в кафето, оплаква се на ООН, получава заем от ЕС, за да си купи нова чаша кафе, използва парите за закупуване на оръжие и след това взривява кафенето, докато Италианецът, Французина, китаеца и руснака се опитват да обяснят на Израелеца че той е длъжен да даде неговата чаша кафе на бедния палестинец.

ПОБЕДИТЕЛ Е РОГАТИЯ А ВИЕ СТЕ ПЕШКИ И МАРИОНЕТКИ В ГНУСНИТЕ МУ МАШИНАЦИИИИ

В една война има само загубили...

напротив. печелят производителите на оръжия. за това и от години щатите разпалват наляво и надясно войни - бизнес да има!

войната там няма да свърши докато едната от двете страни не бъде избита до крак. без значение - едните вярват че са богоизбрани и имат право да правят каквото си искат, другите - още с раждането им ги обучават да помнят всички жертви, които техният народ е дал и ги учат че да умрат докато убиват евреи е благословено дело... причината да не се стигне до край на тая война е ясна - палестинците не могат да я спечелят. а евреите не смеят да избият всички палестинци, защото се притесняват, че покровителите им ще ги оставят на милоста на арабите..

Бе май победата на Низбула е Пирова, а ?

ами пирова е - 'ората пируват и за тва! ти защо мислиш, че са много ония дето знаят кой е бил цар Пир?

Ами тогава да повторят. Едно време "войните" свършваха кога единият капитулира.

Много ми харесва как Стефан Цанев казва - историята трябва да се чете наобратно. Та и тук така. И едните и другите се обявяват за победители, а всъщност и едните и другите са победени. Израелците, защото трябва да живеят в постоянен страх от всичките си съседи, палестинците, защото трябва да живеят в страх от израелците. И едните и другите могат да бъдат победитли едновременно, единствено при дълготрайно мирно споразумение, което се спазва и от двете страни.

ИЗРАЕЛ Бенджамин Нетаняху "1 - Унищожаване на оръжия на офанзивни тунели на Хамас! През юни 2016 г., преди 5 години, донесох в кабинета решение за изграждане на подземна бариера около ивицата Газа. Когато Хамас се опита да ни атакува този път, той се натъкна на стена: желязна стена, бетонна стена, непроходима стена. Хамас знаеше, че ако се опита да навлезе на наша територия, ще хване убийствен огън, затова се опита да изгради подземни терористични тунели, за да проникне на наша територия. Това направиха терористите в операция „Ейтан”, опитаха се да проникнат в трапезариите на кибуците, домовете на децата, кварталите, околните населени места, нашите застави и мислеха, че могат да го повторят и този път. Но сега те откриха, че са блокирани благодарение на стоманената стена, която изградихме, за да защитим гражданите на Израел. Всеки път, когато се опитваха да се доближат, те бяха унищожавани под земята, включително в последните моменти от тази операция. 2 - Унищожаване на защитните тунели на Хамас! Унищожихме голяма част от метрото - подземен терористичен град под ивицата Газа, където Хамас смяташе, че ще се скрие и ще може да води безпрепятствено войната си. И в това Хамас е инвестирал огромно състояние и години труд. Всичко отиде в канализацията. Хамас вече не може да се крие - и това, разбира се, е огромно постижение за държавата Израел. Не само, че улучихме повече от 100 км от тази система, ние доказахме, че тя е пропусклива, уязвима и перфорирана. Доказахме се като капан за смърт за терористи. Досега никоя армия в света не е постигала подобно постижение. 3 - Елиминирахме над 200 терористи, включително 25 висши членове, включително бригади (в Газа - еквивалентно на главнокомандващи). Ние елиминирахме важна част от командването на Хамас и Ислямския джихад - и тези, които не бяха елиминирани, днес знаят, че нашата дълга ръка може да го достигне навсякъде, над земята и под земята. 4 - 9 терористични кули и десетки къщи на командири бяха разрушени. Никой от тях не е невинна структура. Това са офиси на Hamas, щаб на Hamas, складове за оръжия на Hamas. Удряме ракетни фабрики, оръжейни лаборатории, оръжейни складове. 5 - Ударихме БЛА, планери, парашути. 6 - Надградихме Железния купол, който прихвана над 90% от ракетите. 7 - Ударихме военноморското подразделение на Хамас и техните кораби, предназначени да ни атакуват. В обобщение: ние сме повредили повечето възможности на Хамас. Хамас си помисли, че стреля по Йерусалим и градовете на Израел, и ние ще отговорим с "обичайния бизнес". Вместо това, той грабна 11 дни и нощи от огромни удари и огромен удар, който промени правилата на играта, отсега нататък: Ако Хамас смята, че ще претърпим капене на ракети - това е погрешно. Ние ще отговорим с различна интензивност на всяка проява на агресия срещу обвиващите селища или където и да е другаде в държавата Израел. Това, което беше, не е това, което ще бъде."

А пък аз се надявах че семитите ще се избият взаимно.

Има разни видове антисемити. Има едни семити, между 15 и 18 милиона, които имат 200 нобелови награди. Има и други, които от нобелови награди засега не се интересуват защото огглеждат картофи и зеле.те са 200 милиона. Нобеловите награди са ги отложили за 22век.

PEYTSCH

Да се преброят мъртвите победители палестинци и евреи. Резултатът ще покаже кой е победил.

Израел си постигна целите - поддържане на статуквото, което е техен екзистенциален стремеж, както и тотално набиха канчетата на Хамас и разрушиха сигурно 90-100% от тунелите им поне временно. Затова и неслучайно Нетаняху казва: Постигнахме ЦЕЛИТЕ си...! Ако помните, американци, европейци и араби, оказваха натиск за примирие още 5-6 дни по-рано, обаче израелците си бяха решили какво им трябва им пуснаха по една тиха ЕПМ. Когато си свършиха работата, еднолично приеха плана на Египет по средата на нощта. За Израел изобщо не е проблем и че Хамас се изкарват победители, както казах, тях статуквото ги устройва напълно!

Хамас е създаден от чифутите (израел) за да раздели Палестинците и ги отслаби.

България! Бой, бой, бой! Стотици хиляди загинали и пак не може да победи. Тия - пуф-паф бутнаха няколко къщи и победиха дружно! Е това са победителски нации!

Израел ги разката.Цифрите :10 топ командира на хамас при девиците над 300 човека жертви, хиляди скривалища с ракети на хамас, много тунели и сгради на хамас поразени с жирургическа точност.Израел 10 жертви.

Арабите винаги се смятат за победители. Нали като умрат рай, жени ала бала.

А убитите и те ли са "победители".

Така е най-добре. Нека всяка страна се фука у дома, така няма да има повод да започва отново. Иначе победители са политиците, а загубили хора, особено тези, с убити и ранени близки, или с разрушени къщи.

Победителите са политиците - и евреи и араби. От тях никой не е умрял.

Заблуждаваш се. Хамас даде поне 20 командира фира.

Формално погледнато победител е Израел, но тази победа му струва толкова скъпо, че по добре тази война да я нямаше.

Въпрос на гледна точна. Поне им стана ясно какво точно могът да очакват от арабите с израелско гражданство. То и преди са го знаели, ама сега знаят точно кой, къде и до колко.

Сега очаквам русоробите ислямисти да се сборят с думи с краварите еврейозащитници и да нацвъкат кликове под статията, да да си избием парите за седмицата