17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Елза, Елза, Отново неграмотно заглавие. Тестът е за пристигащи от България, а не за българи. И туркменистанец да си, ако пристигаш от България трябва да покажеш тест. Неграмотни сте и неграмотни ще си останете.

Особено и изречението за телефонните номера на посолството ни ВЪВ Берлин, тази жена май е бягала от часовете по граматика, български език и литература, защото ако не беше, щеше да знае че ВЪВ се пише пред дума, която започва с букви В и Ф, а не с Б.

Толкова струва единното европейско пространство на практика. Не че не стана ясно още миналото лято, когато още юни-юли изхвърча през прозореца и се размаза на асфалта идеята за координирано отваряне на границите. По същия начин и есента националните правителства пикаха върху предложенията на ЕК за единна система за оценка на риска и общи критерии за пътуване. Всяка държава си спомни че има суверенитет върху границите си и е в правото си да решава при какви условия да допуска чужденци на територията си. В случая, условията все по-често стават тест, карантина и втори тест след карантината. Какво означава това за близкото бъдеще? Всеки да си прави сметката сам. Но мисля че някои наши съграждани вече няма да са толкова добре дошли из Европа, колкото бяха преди една година. Жалко за нормалните хора, които ще пострадат от това. И за зависимите от пътуванията бизнеси.

В близките 3 месеца не смятам да пътувам до германия, така че ако искат и 3 теста да искат. Който има зор, ще си направи.

теста е ако пътуваш за Германия, ако си транзит не се изисква, много ме дразнят, че не ги уточняват тия неща

Мисля че е време да реципрокираме и ние: ПСР тест за всички взлиащи в България!

Толкова за координацията и прилаганет ограничения с предизвестие от поне 48ч. Така е, "за кокошка няма прошка, за милиони няма закони", не само тук, а и на всякъде по света

Разбахте ли ве мушмороци? Който ши мие чинии, само с тест

отчитат дейност с безсмислени мерки, ама те са доста по-зле.

знаят, че тук живеят диваци неносещи маски и тулупа който ги управлява иска да се заразят колкото се може повече хора за да придобият стаден имунитет

ЕДИН КАТО ПРЪДНЕ,ДРУГИТЕ СЕ НАСИРАТ,НЕ ВИЖДАТ ПРИ ТЯХ КАК Е !!АРТИСТИ !!

Аззз

е не само там, и в north rhein westfalia, ама то вие сте си неграмотни тааа.. защо човек да ви се чуди.. прости журналисти

А ако човек е ваксиниран, няма ли да може да пътува свободно? Иначе за какво са тия ваксини...

Няма да може защото ще трябва втората част на ваксината после ще трябва да чакаш да получиш антитела 1-2 месеца после тест за антитела обаче понеже стават грешки ще ти трябва втори дето потвърждава първия и чак тогава. Ама празен самолет с такива като тебе 20-30 човека няма файда да лети и ще те свалят от самолета. В авиацията нещата няма да се оправят по-рано от края на 2023г.

Вчера влезнах , бях си направил Регистрация , никой не ми я пойска при проверките , на летището във Франкфурт си направих входящ Тест и ми казаха " ЧАО " - до 24 часа ще получиш резултата на Е-mail адреса си

Вчера си е било за вчера - ясно са го написали , че важи от днес 11.01 !

Сега в Германия по-късно и в цяла Европа !

idio

10-дневна карантина, която може да се прекъсне най-рано на петия ден... да ви имам смешните германски правила хихи щудно ли ви е що в австралиа няма вирус ? щото няма 10 дневна карантина която можеа да се прекрати на 5тиа хахахахха 14 дена и не мрънкаш. с полиция пред хотела

Похвалил се затворника в каторгата с това че в килията нямало вирус.

idio

ех.. ако знаеш колко си прав... и колко ми е зле...

и армия. Все пак Австралия ли е милиционерско фашистка държава

Чети бе идиот- на 5-я ден , ако се направи доълнителен тест!!!

И ТУК ЩЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПОНАТЕГНАТ НЕЩАТА !!! КПП–ТА СА СИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ. ВЕЧЕРЕН ЧАС СЪЩО ! НАЛИЧЕН ТЕСТ ЗА ВСИЧКИ ВЛИЗАЩИ НА ТЕРИТОРИЯТА !! В ДОПЪЛНЕНИЕ С ДЕЙСВАЩИТЕ МЕРКИ СМЕ ГО ИЗКОРЕНИЛИ ЗА 6 МЕСЕЦА ВИРУСА !!!

И декларации, на КПП-тата задължително с декларации и при излизане навън, също и при ходене до кенефа декларация,

И в момента който ги спреш мерките цирка започва отначало

130 лева само.....

_stankow

За години напред. Данък "пътуване". Отчисленията са в полза на германските фармацевтични компании, които произвеждат тестове. "Свобода на движението на хора, стоки, капитали" ? Хахаха ! Само на капитали и стоки. И то в една посока - на запад !

Пътувай на изток... В Расия няма такива изисквания???

PCR тест се иска в Германия още от 01.11.2020 г.Прави се на летището, защото тестовите на Лина не се признават в Германия.Това сега е в резилтат на ,,добрата "епидемична обстановка в БГ и резултат на ,,добрите "отношения на Меркел с наш Тиквон.

Май на българскте тестове, резултати, % заразени не вярват извън територията.

Да де ама тая Германия да не е забравила, че българския е официален език на територията на ЕС. и е задължително всички усермануали и да се пишат на всичките езици. А те изпипосали на руски и турски.

Германия на Меркел: - Вечерен час 8ч. Онзи ден един познат го глобиха 100 евро, защото в 7:55 влезе в банката да изтегли пари и в 8:02 полицията вече го чакаше да излезе. - Всички магазини са затворени, с изключение на хранителните. - Пазаруване само е определени часове за определен брой хора. - Забрана на контакти. Едно семейство може да се срещне само с един човек от друго семейство. - Масово се уволняват хора от малкият и среден бизнес. - При повече от 200 случая, свободното движение е ограничено до 15км от местоживеенето.

Ами то самото теглене на пари в брой вече е съмнително.

ЗАЩО ЛЪЖЕШ БЕ ГЛУПАК,И АЗ ЖИВЕЯ В ДЕРМАНИЯ И В МОМЕНТА СЪМ В МЮНХЕН КЪГЕТО ИМАМ КЪЩА .ВСИЧКИ ХРАНИТЕЛНИ МАГАЗИНИ ,АПТЕКИ ДЕТСКИ ЯСЛИ И ГРАДИНИ,ТАЗИ СУТРИН ВОДИХ МОЯТ ВНУК НА ГРАДИНА РАБОТЯТ.НЕ РАБОТЯТ САМО ХИПЕРМАРКЕТИТЕ.

А за забраната за излизане от 21.00 до 05,00 ч. знаеш ли , мюнхенчанино с къща?Да ева и цървулите ви самохвални да ева...

Нито в Германия живееш нито къща имаш. Детските градини са затворени до 31 Януари. Цитирам: Aufgrund der steigenden Infektionszahlen hat der Bayerische Ministerrat beschlossen, dass in Bayern alle Kindertageseinrichtungen, Kindertagespflegestellen und organisierten Spielgruppen für Kinder bis zum 31. Januar geschlossen bleiben. https://www.muenchen.de/rathaus/Serviceangebote/familie/kinderbetreuung/corona.html

"влезе в банката да изтегли пари".... То в Бг за такова нещо, като теглене на пари не се влиза в банка, какво става за .де

В Германия банкоматите са почти винаги вътре в банките.

Техната кранкен касе ще го покрие, за постоянно пребиваващите в немско, само требва да пазат бележката, другите- от собствен джоб.

Не, от 16. Декември не го покрива. Нито за германци, нито за чужденци. В различните провинции струва между 90 и 120 евро.

Не е ли по-разумно да въведат тест за интелигентност? Ако сложат резултат над 100 надали някой от обичайните мургавелковци ще успее да влезе.

Тогава как ще влезе и цялата пасмина другарчета-политици от къде ли не на управляващите там ...

А германските власти ще изискват ли такива тестове и от ислямските главорези и африканските канибали, или пак ще разрешават безпроблемно влизане в страната и убежище за такива примати?!

_stankow

Те са вилкомен !

И PCR тест ще иска отрицателен жест от Германия за българи

Отрицателен тест при влизане в Германия се изисква от вече почти месец. Това не е нова новина.

А на тълпите пришълци дали ще им се иска отрицателен PCR тест?

НАЦИСТИ

Другия месец който няма ваксина ще гледа Германия на картата!!!

Някакво доказателство да имаш за твърдението си?

Дъщерята нали дойде за празниците, та като се връщаха им трябваше тест. Но тя нещо кашляше последните дни, викам Мамо недей прави тест че ще излезне положителен ще трябва да си стойш вкъщи, изчакай, няма какво да бързаш да се пребираш. Но тя каза искам да се върна, че за социалните помощи където ги получават трябва да си е там и да се подпише. И отидоха и направиха теста. Слава Бого излезна отрицателен и на двамата, и се пребраха. После и той почнал да кашля и там му направили тест и излезнал положителен. Но поне се пребраха, там са си.

Е щом са се прЕбарали, не ги мисли децата. Оди да краднеш и спи спокойно.

понеже при нас е по-йлабаво, а имаме доста по-малко случаи :)

Само Баце си вярва, че управлява жипката( Пандемията), ма не е баш така!

Бележки... те у нас нямат никаква стойност и си го знаем ние само :) Немците не са се научили на тези ноемра :)