Проф. Юлия Кръстева: Стоичков надви „Берлинската стена”

Футболът превръща насилието в изкуство. Христо Стоичков накара българите да се почувстват европейци.

Обратно в новината

Коментари - Проф. Юлия Кръстева: Стоичков надви „Берлинската стена” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Еми да, той е новият Левски, даже новият Господ!

Малко изкуство, много грубост и насилие, хитруване и откровена измама, обожествена, а измамника канонизиран. И след това се питат защо и в други области има двоен аршин. Без лъжа и измама не може да се живее. Виж ,,Лоша жена".

Познавам го и за разлика от него никога няма да надскочиш схлупената катакомба на своята балканска завист. И сега-в света Българшя се свързва доголяма степен със Стоичков. С теб обаче не стоят по този начин. Приеми го.

Браво! Развълнувах се. Много блестящ, вълнуващ и интелигентен текст за големия българин Стоичков от голямата Юлия Кръстева - най престижното име на световната интелектуална сцена ! Текст който говори много и достойно стои на фасадата на Парижкото кметство!

"Футболът превръща насилието в изкуство" _ може ли някой да ми обясни тази фраза, изречена от Юлия кръстева? Насилието, грозните сцени по футболните стадиони - това ли е "Изкуство " за тази изкуфяла баба? Затова ли това изкуство е наказуемо , а по стадионите има десетки полицаи? А какво да кажем за десетките загинали от това изкуство?

Когато станеш професор като госпожата или събереш световния футболен елит на твоята 50 годишнина тогава коментирайте Стоичков. Гроздето е кисело щото е високо айол.

Момче ето ти и друг поинт(гледна точка):Всеки човек на тоа свет си има моменти в които да е недоволен от себе си.И когато има екземпляри като въпросния стоичков,тоа чужденец дето е недоволен от себе си може спокойно да си каже:"Че кво ми е на мен.Я гледай кви простаци са българите".Има и такава "слава" която стоичков упорито вече толко години разнася по света.А за да говориш за кисело грозде,пъвро требва да има грозде изобщо...

Никой не говори за стоичков , а за изкуфялата баба, която пише глупости - насилието е изкуство. Друга песен ще запееш, ако ти се случи нещо при създаване на това изкуство на стадиона. Но нали си малоумен- пишеш глупости, които не са по коментара.

По рано се гордеехме с учени, поети писатели, художници! Днес "дишаме тежко" с турски и индийски актьори или се радваме на един БИВШ ритнитопковец!

Оказа се например, след 1989, че "уникалната" технология за леене с противоналягане на академик Ангел Балевски е измилена доста преди него и хората отдавна леят джанти чрез нея...

Да бе да, ама не. Метода за леене чрез противоналягане е български! На базата на този метод са произведени машините за леене чрез противоналягане в завод "Вапцаров" Плевен. Няма как да са произвеждани лети алуминиеви джанти на друго място без необходимата инструментална екипировка и машини които в случая са изцяло БЪЛГАРСКИ! За целта е закупена и преустроена стара фабрика на границата между Франция и Германия. Новия завод е трябвало да произвежда лети джанти за Пежо и Ситроен. Французите се оттеглят от договора и българската фирма се свързва с Ауди. Така че, първите лети алуминиеви джанти са произведени с българска екипировка и машини които до момента са нямали аналог.

Pardon, demokraciq - jurnalistite ni s aeroplan ne mogat da stignat nivoto na Stoichkov. Igral e i e proslavil Bg- edin ot malkoto dostoini bylgari na dneshnoto vreme.A tazi kakvo iska i za kakva se misli.

А Чичовото,ще играе ли???

Нали нямахме световноизвестни интелектуалци и ни ги измисляха,те си пишеха глупостите ,никой не ги четеше и така я карахме ,но времето е страшен съдник ,то отсича -кое става ,кое остава и кое за нищо на света не остарява.

Аз съм българин, живея и съм живял в България и се чувствувам европеец не благодарение на, а въпреки наличието на Христо Стоичков.

Азсъм българин. Живея по света от Сайгон до Париж. И през 2000 г. В Грогол, Джакарта, Индонезия видях Фото студио "BULGARIA", надписът върху около 4 метра български трикольор. Собственикът ми каза. че името е в чест на българското преставяне през1994, чиито фенове тогава са били едва ли не всички индонезийци. И се гордея с положително прославяне на България от когото и да е!!!

Посмали, манго!

На тази жираф да и се изпразни в устата! Подпис, Бивш неин сънародник

на левите френски интелектуалци, които са си я подмятали един на друг. А тя била " много умна и интересна", защото ги запознавала с положението в България?! ! Кои българи са пращани в чужбина през онези времена?

Панаира дето се организира довечера се прави с определена цел от някой.Щото не е по силите на стоичков да го направи.Той и нема толко акъл де...Всичката тази дандания е МЕРОПРИЯТИЕ на оределени среди.И честно казано досещайки се кои са те, не разбирам какви реални резултати очакват.Щото и за резултатите се досещам ама нещо не ми се връзва.Ако си мислат че ше нахъсат някой за нещо,ми то нема смисъл щото тези които са "почитатели" на стоичков не са ...как да го кажа.Ми няма да го казвам.Та тва искам да кажа де:някои чакат да доде нещо което не съществува.И не се лъжете утре от заглавията у весниците.Мозъците на теа дето не ги ползват за мислене са за това, за да бъдат промивани.

БЪРГЪРИ ОТ ЖИРАФ ЩЕ ИМА ЛИ ? .....

А след като прочетох два реда от "есето", и се почуствах като преди 45г когато в дести клас на класното по български,даскалицата ми беше написала:"ти си нямаш понятие от литература".Изречение който признавам си съвършенно точно отразяваше обективната действителност.

Нямаш понятие и от правопис. А пък какво си искал да кажеш, си знаеш само ти.

Каква е тази глупост? Дори не издържах да я прочета. Дори да погледнеш изказа и като "бивши български сънародници" е показателно за манталитета на пишещия и че повече не се брои за българин. Това някаква антиреклама на шоуто на Стоичков днес ли е?

Много тъпа статия. Е, поне са я опънали пред кметството.

четете сега с наслада, как сливенската циганка Юлия Кръстева, изпратена некога си от комунистите да учи в Франция, си пуска мъзгата по Стоичков за да се направи на умна

Тази статия е пример как един може би умен( или набеден за умен човек, защото във френската философия нещата нито са бистри, нито са чисти), може да стане за смях и на обикновени футболни запалянковци. Когато безмозъчно бъркаш футбол с политика и се стараеш да направиш някакви внушения - просто тя се излага.

СТОИЧКОВ НАПРАВО СИ БЕШЕ КАТО БЪЛГАРСКИ ЧАДЪР В ЛОНДОН :)))

Каква "Берлинска стена", каква аналогия, каква алюзия, какво внушение прави тази жена? Берлинската стена е паднала 1989 год, а тези мачове са 1994 год. Просто е тъпо да се пише така. И да се въвеждат някакви внушения за Стоичков едва ли не като фактор на някакви промени,

Господ го изкараха този харманлийски ритнитопковец. Трябва да има малко мяра.

ЗА СВЕДЕНИЕ НА ЗАДРЪСТЕНАТА АЛЦХАЙМЕРКА ЖИВЕЕЩА ВЪВ ФРАНЦИЯ , ГЛЕДАХ ФИНАЛА ЗА КЕШ 1992 В СТУДЕНТСКОТО ОБЩЕЖИТИЕ В ПАРИЖ ФРАНЦИЯ И НЕ БЕШЕ КАТО ПАДАНЕТО НА БЕРЛИНСКАТА СТЕНА А КАТО МАЛКА ТЕРЦА И ПАДАЩ ТРУП НА ЖИРАФ :)))

Тая "професорка" нищо не разбира от футбол, футболисти, запалянковщина и футболни емоции! Много слаба статия, просто използва славата на друг за да си придава важности!

Няма съмнение... страхотен футболист е! Благодаря ти, Ицо за радостта която ни донесе в САЩ през 1994 г. За по-младите сигурно ще е интересно, да им кажа, какъв беше първият му прякор когато беше едва проходил в ЦСКА. Левскарите го наричаха "Кучето". "Захапваше" топката и не я пускаше. Успех довечера!

То тук, всичко си е казано- само сълзите ,от умиление и възторг, които неволно избликват всеки път, щом на екрана се появи Стоичков, тях, кой ще опише? Кръстева, благодаря за "симфонията" от емоции! Стоичков, подгряваш българското ми сърце! Благодаря!Сполай ти - за куража, който ми даваш в кошмарни дни , за жизнеността, когато тя ми липсва, за надеждата, че България не е престанала да ражда вдъхновение!

не си хабете времето да четете материала

Каквото и да си говорим,българските национали,до един,ни направиха неописуемо щастливи,на онова незабравимо лято 1994г.Цялата нация ликуваше.Пиянството на един народ.И имаше защо. Много харесвах Стоичков в"Барса". Това,което той предлагаше на терена,съвпадаше на 100% с исканото от публиката. Винаги съм бил фен на легендата Гунди-нямаше възможността,да излезе извън тогавашната България и да покори терените,както Стоичков направи. Абстрахирам се от всичко останало-Стоичков беше велик футболист.Честит Юбилей!